Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази сочна баклава с бисквити по нищо не отстъпва на турската – онемяващ вкус, а рецептата е много лесна

Ключови думи: баклава, флагман, бисквити, рецепта

Известно е, че истинската баклава се прави единствено с орехи, но съществуват и други модели баклава, които е хубаво да пробвате, направо няма да им устоите. Една от тях е и тази баклава с млени бисквити. Записали сме за вас рецептата, която ще е идеалното допълнение към празничното ви меню:

Продукти:
500 гр. кори за баница (от по-тънките)
300 гр. смлени бисквити
3 яйца
5 с. л. захар
5 с. л. олио
олио за корите
За сиропа:
1 л вода
800 г захар
1 лимон

Начин на приготвяне:
Сварете захарния сироп. След като водата със захарта заврат, добавете резенчетата лимон и оставете всичко това да поври още 5 минути, не е задължително сиропа да става гъст. Оставете да се охлади напълно.

В удобна купа разбийте яйцата със захарта. Бъркайте интензивно докато захарта се разтопи, после прибавете олиото, разбийте още малко с миксера и прибавете смлените бисквити. Използвайте лъжица или шпатула за разбъркване, докато съставките се разпределят равномерно. Сместа ще стане гъста.

Пребройте корите и ги разделете така, че за всяко руло да има по три кори. Наръсете първата кора с малко олио, върху нея сложете втората кора, наръсете и нея с олио, направете същото и с третата кора.

Върху третата кора се намазва бисквитената смес по дължина ( ще си помагате с пръсти, защото е гъста), тоест по единия край на кората. Навийте корите на стегнато руло и го сложете в подмазана тава. Направете същото и с останалите кори.

Нарежете рулцата на парченца с големина според ваще желание, използвайте много остър нож. Намажете всяко руло в тавата с олио и изпечете в на 180 градуса във фурната, до златист загар.

Докато баклавата е още горещата следва ваденето от фурната. Залейте с изстиналия сироп с помощта на черпак, като го правите поетапно.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
В родни планини ще превали, жегата на Балканите обаче е осезаема Около 30 градуса в София днес Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция
Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето
Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално
Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия
За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител
Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател