Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тази сочна баклава с бисквити по нищо не отстъпва на турската – онемяващ вкус, а рецептата е много лесна

Ключови думи: баклава, флагман, бисквити, рецепта

Известно е, че истинската баклава се прави единствено с орехи, но съществуват и други модели баклава, които е хубаво да пробвате, направо няма да им устоите. Една от тях е и тази баклава с млени бисквити. Записали сме за вас рецептата, която ще е идеалното допълнение към празничното ви меню:

Продукти:
500 гр. кори за баница (от по-тънките)
300 гр. смлени бисквити
3 яйца
5 с. л. захар
5 с. л. олио
олио за корите
За сиропа:
1 л вода
800 г захар
1 лимон

Начин на приготвяне:
Сварете захарния сироп. След като водата със захарта заврат, добавете резенчетата лимон и оставете всичко това да поври още 5 минути, не е задължително сиропа да става гъст. Оставете да се охлади напълно.

В удобна купа разбийте яйцата със захарта. Бъркайте интензивно докато захарта се разтопи, после прибавете олиото, разбийте още малко с миксера и прибавете смлените бисквити. Използвайте лъжица или шпатула за разбъркване, докато съставките се разпределят равномерно. Сместа ще стане гъста.

Пребройте корите и ги разделете така, че за всяко руло да има по три кори. Наръсете първата кора с малко олио, върху нея сложете втората кора, наръсете и нея с олио, направете същото и с третата кора.

Върху третата кора се намазва бисквитената смес по дължина ( ще си помагате с пръсти, защото е гъста), тоест по единия край на кората. Навийте корите на стегнато руло и го сложете в подмазана тава. Направете същото и с останалите кори.

Нарежете рулцата на парченца с големина според ваще желание, използвайте много остър нож. Намажете всяко руло в тавата с олио и изпечете в на 180 градуса във фурната, до златист загар.

Докато баклавата е още горещата следва ваденето от фурната. Залейте с изстиналия сироп с помощта на черпак, като го правите поетапно.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия Созопол ще посрещне Гимкхана и Супер Рали през уикенда На 1 ноември от 11:00 ч. на наказателния паркинг до стадиона участниците в Гимкхана ще демонстрират умения, скорост и безопасно шофиране
Терористи щяха да потопят САЩ в кръв за Хелоуин, ФБР предотврати атентата Не пропускайте празника на тиквата на пазар „Краснодар“ Цветното събитие ще се проведе на 6 ноември от 16 часа
2 г. и 8 месеца условно за учителя-педофил Христо Кирев Присъдата е прочетена днес при закрити врати заради интимни подробности и малолетната жертва  Хибрид между ураган и средиземноморска буря със сила 160 км/ч може да удари Балканите Вижте какво се случва
Галена натиска последния златен бутон В есенната неделната вечер зрителите ще се насладят на няколко въздействащи музикални изпълнения Суперлуна е в телец. Какво да очаквате На 5 ноември 2025 г. Луната достига пълнолуние в знака на Телец и е в най-близката си точка до Земята – което прави тази лунна фаза
Заместник-министър Красимир Ненов: Сигурната и чиста енергия е двигателят на бъдещия икономически растеж Центрове за данни и изкуствен интелект представлява важна икономическа възможност за страната Николай Димитров: Черно море е нашият общ дом и вдъхновение Изложба "Аз обичам Черно море" бе открита в Несебър в присъствието на художници, учители и журналисти
Любимецът на публиката направи шокиращо разкритие Давид от „Биг Брадър“ призна, че е бил жертва на сексуално насилие Колосалната сума от 300 бона инвестира Рачков за нов салон на Виктория Изгората на Рачков търси и нови служители, защото вече не смогва сама да се справя с обслужването на клиентите си