×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов имал „личен портфейл” от 2 млрд. лв. – свикаха парламентарен дебат по темата


Бойко Борисов имал „личен портфейл” от 2 млрд. лв. – свикаха парламентарен дебат по темата
Парите са за капиталови разходи през 2016 г., но се предполага, че ще бъдат разпределени лично от премиера
01 Април 2016, Петък, 21:30 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимка: budnaera.com

Корнелия Нинова събра 50 депутатски подписа и предизвика насрочване на дискусия в Народното събрание



Засилилата се да става лидер на БСП Корнелия Нинова събра 50 депутатски подписа с аргумента, че трябва да се провери как ще се харчат 2 млрд. лв. „личен портфейл” на премиера Бойко Борисов.

Тя използва възможност от правилника и накара председателя на Народното събрание Цецка Цачева да насрочи дебат по проблема по време на петъчния парламентарен контрол на 8 април.
От думите на Корнелия Нинова стана ясно, че тя говори за предвидените в държавния бюджет за 2016 г. капиталови разходи, които са на стойност около 2,5 млрд. лв.

„Двата милиарда личен портфейл на министър-председателя, гласувани в бюджета, стоят почти неупотребени – т.е. пари има много. Само че – къде са? Няма ги в икономиката, няма ги в хората, те обедняват, потреблението пада, не се вдига. Няма ги инвестициите, а знаете кое е условието за растеж – инвестиции и потребление”, изтъкна Нинова възмутено по време на петъчния контрол.

Тя зададе два конкретни въпроса към финансовия министър Владислав Горанов, който днес бе в парламента. Вторият беше: „Колко пари от личния портфейл на Бойко Борисов – двата милиарда и половина, сте изхарчили и за какво – тъй като, когато обсъждахме бюджета, не пожелахте да разпишем къде ще отидат тези пари и какъв ще е ефектът от тях.

Горанов отговори, както обикновено, без голяма емоция и не защити премиера от обвиненията, че той има личен портфейл от два милиарда лева. Вместо това обясни, че парите ще отидат за военни поръчки, както и евентуално за инвестиции в транспорта, ако успеят да дадат летище „София” на концесия.
Той добави, че може да се организира сериозен парламентарен дебат по темата.

Точно тогава Корнелия Нинова излезе на трибуната и обяви тържествено, че успяла да събере необходимия брой подписи и дискусия наистина ще има.

Тя изчете дословно какво се предлага с инициативата й: „Да се приеме проект за решение на Народното събрание и то е: Възлага на министъра на финансите да представи на Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание в срок до 30 юни 2016 г. и 30 ноември 2016 г. информацията за разходването на средствата по чл. 1, ал. 2, раздел 2 – разходи, ред 2, капиталови разходи от Закона за държавния бюджет на Република България за 2016 г. в размер на 2 000 511 887 лв. в т.ч. информация за:
1. Получателя на средствата – целта и условията за предоставянето им.
2. Инициираните и/или подкрепени от правителството инвестиционни проекти под формата на публично-частно партньорство с посочване на сектора на икономика, условията и очакваните резултати.”

След това Цецка Цачева потвърди, че дебат ще има и той бе насрочен за 8 април.
Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт (ПФ) пък стана и направи забележка на председателката на парламента, че не е спряла микрофона на Корнелия Нинова. Червената депутатка, обясни Байрактаров, си позволила да надхвърли времето за изказване с 1 мин и 40 секунди.

Тази трибуна е за задаване на точни и ясни въпроси, а не за развитие на пропагандна дейност за предстоящ Конгрес”, заяде се депутатът от ПФ по повод ключовия форум, на който БСП може да се сдобие с нов лидер.

В категории: Политика


Автор
10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
гражданин
02.04.2016 18:17:47
2
0
Виц:
Питат майката на новородено момиченце на кое е кръстено Корнелия ,а тя отговаря
-На свекървата Нели
-??
-Ами тя голяма курва си пада ,та затова !
9.
х2о
02.04.2016 14:04:01
0
0
2 милиарда евро на година - това е. Другото е ала-бала за бунаците. Те едно време вярваха в светлото бъдеще че сега ли
8.
t
02.04.2016 13:28:51
3
4
аз пък се чудя,защо на корнелия синчето учи в лошата америка,а не в сибир???
7.
Аз от Бургаз
02.04.2016 10:56:07
1
2
Боко да чукне някой милионче за развитие на морския транспорт! Това ще благоприятства и развитието на туризма! Чудесно би било да има редовни комети от Бургас и Варна до всички места по черноморието, чак до Резово и Дуранколак.
6.
чичо кмет
02.04.2016 08:25:16
0
10
КЪДЕ Е ЖАЛБА С 380 ПОДПИСА НА ХОРА ОТ Д.ЕЗЕРОВО СРЕЩУ ЛУКОЙЛ КЪДЕ Е МИМЕ МРЪСНИК
5.
Gocho
02.04.2016 01:56:24
4
21
Boiko e nai-goliamata reketiorska mutra !!!
Nai-golimata gad !!!
I vsichki koito sas s nego !
Balgaroubiets !!!
4.
как???
01.04.2016 21:32:55
5
11
Чичо кмет ги чака
3.
gogokop
01.04.2016 21:29:47
39
14
Тази дърта кранта Корнелия Нинова е като разпасана биволица и злобее птотив Бойко
2.
Kornelski
01.04.2016 21:22:29
22
15
Нека Нинова да обясни как направи шеметна кариера в правителството на СДС , как се застъпваше за професионалиста Пеевски , как БСП със Станишев , чертаеха светли хоризонти ..., Станишев им би дузпа и оше ли подържа връзка с Румен Овчаров , той ли и пълни кухата глава и я хвърля в безмислени битки !!!??? Тъпа патка сребролюбка !
1.
Петко
01.04.2016 21:04:20
22
16
По-интересно ще бъде да се види каква е стойността в личния портфейл на Нинова?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори