×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ивелина Василева: Замърсяването със сероводород в Бургас не носи риск за здравето на хората


Ивелина Василева: Замърсяването със сероводород в Бургас не носи риск за здравето на хората
Министърката уверява, че регионалната екоинспекция следи и предприятието „Кроношпан”
01 Април 2016, Петък, 11:40 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Наложената глоба е в безпрецедентен размер - 250 000 лв.


Нормата за замърсяване със сероводород в нощта срещу 31 март в Бургас е била превишена 36 пъти, но това не носи риск за здравето на хората. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред журналисти в Народното събрание. 

Тежестта на нарушението налага по-висока санкция в размер на 250 000 лв.
Слава на Бога, превишаването на тази норма не носи рискове за здравето на хората. Усетена е силна миризма. Нивата на превишенията са такива, че не създават пряк риск за здравето.
Но категорично недопустимо е това. Затова колегите от регионалната инспекция са предприели действия. Ще се действа безкомпромисно.
От вчера сутринта състоянието на качеството на въздуха в района е нормално, в норми. Няма опасност за здравето на хората”, заяви Ивелина Василева.


Тя обясни случилото се така: „В нощта срещу 31 март беше отчетено превишение в размер на 36 пъти над допустимата норма сероводород съдържание на атмосферния въздух в района на „Лукойл Нефтохим”-Бургас. Това обгазяване беше усетено наблизо в населените места – в Долно Езерово, Лозово, включително и в град Бургас. Това е недопустимо. Операторът „Лукойл Нефтохим”-Бургас е допуснал нарушение на законодателството.
Не се е съобразил с изискванията на комплексното разрешително, което има. Установено е от регионалната инспекция, че са извършвани тестови наладъчни работи по една от инсталациите и това е станало причина за превишаването на допустимата норма.
Затова вече са издадени протоколите с констатациите на регионалната инспекция. Подготвя се актът, който ще бъде връчен на оператора и ще бъде наложена санкция.”

По думите на Василева глобата е безпрецедентна, защото до миналата година най-високата възможна санкция е била 100 000 лв.

След въпрос на „Флагман” дали са налагани глоби на другото критично предприятие в района -„Кроношпан”, Ивелина Василева каза: „В момента нямам конкретна информация. Бъдете уверени, че Регионалната инспекция по околната среда и водите следи състоянието. Всички знаем, че е важно да се полагат всички грижи за опазването на чистотата на въздуха. Затова се извършва и непрекъснат мониторинг на състоянието на въздуха. Следи се нивото на замърсителите на въздуха и когато има установени нарушения, се задействат санкционните механизми.”

В категории: Политика


Автор
12
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
12
Коментара по темата
12.
бай Йой
01.04.2016 17:43:16
3
7
Да ви ева майката! То сероводород угае на зюмбюли сигурно. Да му се догади на човек от тези продажници.
11.
ai
01.04.2016 17:39:05
2
8
На мен пък мн.ми хареса и това: Регионалната Екоинспекция следи и Кроношпан! Наистина е 1во априлска шега!!! Ама за наша сметка-всеки ден. След като вече наложиха, такива драконовски мерки за свиване на бюджета-все ще се намерят средства за изнасяне на цялото народно събрание в Бургас за около месец-ще дишат абсолютно безвреден въздух ежедневно :)
10.
До Ивелина Василева:
01.04.2016 17:09:32
2
11
Госпожо-парашутист, отвори поне Уикипедия и прочети това:
"Сероводородът е токсичен, безцветен газ със задушлива миризма на развалени яйца. Той е много отровен, защото се свързва с хемоглобина на кръвта и парализира дихателните пътища. ", за да не се излагаш като не знаеш. Ама вие от ГЕРБ всичките си я подкарахте така, сякаш народът ви е в забавачницата! Европа ни слага на 1-3-то място по мащаб на корупцията, а менторът ви твърди, че тук корупцията я няма никаква! Вземате кредити и никой не знае къде отиват парите, които всички ние, че и следващите поколения ще връщаме, гладувайки, ама не ви пука! Спирате обществени поръчки уж за доброто на страната - не, правите го, за да си сложите сега пък вашите хора да ги изпълняват! Докога с тези лъже, господа!
9.
1 април
01.04.2016 16:00:04
2
15
36 пъти над нормата и няма риска за здравето на хората. това е сигурно първоаприлската шега на ивето.
8.
Eee
01.04.2016 15:23:57
1
14
То малките заплати в Нургас не са риск за здравето, че един сероводород ли ще ни погуби
7.
Рейса
01.04.2016 15:19:25
2
13
Всяко едно замърсяване носи риск, то и Чернобил не носеше ама в световен мащаб след нея има бум на рак-ово болни...
6.
by the way
01.04.2016 15:14:23
5
13
Честито на глупаците гласували за гроб!
5.
Хаха
01.04.2016 14:56:00
3
17
Тая патка е за златен скуннкс
4.
Отвратен
01.04.2016 14:54:13
2
19
Ужас, как може да правят министри такива неграмотни и некадърни овце. Тая патка преди да ръси мозък на поразия поне да беше прочела какво е туй аджеба сероводород, а той : Сероводородът е токсичен, безцветен газ със задушлива миризма на развалени яйца. Той е много отровен, защото се свързва с хемоглобина на кръвта и парализира дихателните пътища.
3.
а сега де ...
01.04.2016 14:52:05
3
19
Аз ли не мога да чета или министърката е министър на Тамбукту?

"Сероводородът е токсичен, безцветен газ със задушлива миризма на развалени яйца. Той е много отровен, защото се свързва с хемоглобина на кръвта и парализира дихателните пътища"
2.
ahaha
01.04.2016 14:50:53
3
10
дали мари моме министърке?

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4
1.
Новини
01.04.2016 14:42:04
9
3
13-годишно дете оцеля в канал в Казичене. В 13:30 ч. Вилиян Петков отишъл да сънесе на дядо си бутилка кафе и на неасфалтна улица в северната част населото затворил очи, че искал да е на криеница. И накрая се озова в многото кал. Не оцеляха кафето, чорап и гумена обувка. Всичкитв му дрехи са мокри, за малко чернрни. 13-годишният бе при баба си, защото бащата е на работа в Чипита, също и майката на Вили работи, но в завод за салфетки. Вили казва, че няма да прави глупости.Ще продължаваме да следим.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори