×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преглед на регионалния печат: 2/3 от жените в Бургаско са безработни


Преглед на регионалния печат: 2/3 от жените в Бургаско са безработни
Вестник "Черноморски фар" припомня за изгорелия кораб "Мехмед Аслан" в рубриката си "Морски хроники"
08 Март 2016, Вторник, 09:53 ч.
Източник: Радио Фокус, снимка: архив на Флагман.бг

Майор Стефанов измами две бургаски баби, пише "Черноморски фар"

2/3 от жените в областта са безработни“ е водещото заглавия на днешния брой на вестник „Черноморски фар”. Безработицата на жените в региона е по-висока от тази на мъжете, сочат данни на КТ „Подкрепа“. Към началото на февруари 2016 безработните в област Бургас са 16 693, от тях 62.14 % са жени. Това ще рече, че 10 373 дами са извън трудовата заетост. За Бургас от 7 261 безработни, 4 436 са жени. Това в проценти е 61.09 %. При младежите до 29-годишна възраст също доминират девойките, както в областта, така и в Бургас. За морския град 58.37 % е делът на безработните дами в тази възрастова категория.

„Майор Стефанов“ измами две бургаски баби“ е друго водещо заглавие на от първата страница на всекидневника. Броени дни след като телевизиите гръмнаха с предупреждения за това, че ало- измамници са вкарали схема, в която фалшиви полицаи дават наставления и приканват възрастни хора да сътрудничат, в Бургас изгоряха две дами. Без фантазия, направо привнесено от екрана,те приложиха схемата, която безотказно заработи. Общата сума, с която жените са се разделили, е 6 500.

„Морски хроники: Кораб горял три часа в пристанището“, пише още вестникът. Легендарно ще остане в историята на Бургаското пристанище потъването на кораба „Мехмед Аслан“ на 7 ноември 1997 година. Не толкова заради това, че на тази дата станал един от най-тежките морски инциденти в региона. А защото последвалото изваждане на плавателния съд е било изключително сложна и трудна за изпълнение процедура., която ще остане в историята на морското дело. На стр.11 можем да прочетем интервюто с Георги Чипилски- директор на Летище Бургас, който казва, че се очаква ръст на двата важни пазара- Русия и Германия.

В категории: Бургас


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
пепо
10.03.2016 09:42:37
0
1
Как така, ве? В най-добрия град за живеене такава безработица!!! Значи нито града е като град, нито управата като управа. Тоя прост народ не разбра, че градинки, плочки, фонтани, спирки не се ядат...още повече, когато поръчките ги гепят все турски фирми и осигуряваме работа на комшиите, пък ний по "баровски" си седим вкъщи и стоим без работа! Не е добър град за живеене Бургас с тази граблива, крадлива, лъжлива управа!
14.
HighSpirited
09.03.2016 21:30:40
1
1
И с толкова неправилен и объркан начин на изразяване наистина е трудно, някой да те разбере...пишеш, че си с висше образование??? Толкова ли са ни неграмотни висшистите, а и като те гледам цял ден висиш и пишеш коментари, абе имам чувство, че в Бг не останаха нормални, мисля че откровено лъжеш и май и ти си безработна:)))) мързелана:)))
13.
HighSpirited
09.03.2016 21:23:38
0
2
До Д
Ако си щастлив и уреден човек, няма да си изливаш злобата в коментарите....
12.
Д
09.03.2016 16:53:12
1
1
Ама ти луда ли си ,каква си!? Каква завист, каква злоба, веднъж работиш, веднъж си безработна , сега работиш за себе си!? Въобще не си схванала какво съм написала , то някои работи не прощават! Аз съм много щастлив и уреден човек , но такива като теб определено ще продължат да си копат зарзавата в което няма нищо лошо! Не се обръщай повече с тъпотийте си към мен , моля те!
11.
h
09.03.2016 15:03:39
1
3
Данита
от коментара ви лъха омраза и завист, разбирам ви, че не ви е леко, само че не си го изкарвайте на безработните. Просто вашата съдба е такава, може и да е за добро, че сте подложена на такъв тежък физически труд.Но да се нахвърляте срещу безработните, заради тяхната съдба е глупаво, все пак има и свободолюбиви хора, който искат да си изкарват прехраната, без да се чувстват роби! Аз също се водя безработна, макар и нерегистрирана, но това не значи, че не правя пари! Просто има различни начини за изкарване на прехраната, за мен лично заплата от 400 лв. е неприемлива и предпочитам, да работя за себе си и сама да си определям заплатата!
10.
До 9
08.03.2016 23:22:01
1
3
Какво ще стане ако всички са високо квалифицирани специалисти, кой ще работи? :) Сега почти всички сме с висше образование и поне един чужд език и какво от това? Не виждам кой се оплаква, просто реалната родна картинка е такава по- добре да стоиш на кафето от колкото да прислужваш на някой за жълти стотинки или да копаш домати!:) Със здраве и речите пред децата до зарзавата :)
9.
Данита
08.03.2016 16:39:56
1
2
До №8 . Много е хубаво да се оплакваш № 8 , но не съм на държавна работа - на частна съм и то с много голямо работно време , защото съм високообразован специалист. Е аз съм сколасала да завърша висше образование , понаучих някой друг език докато бях млада и цял живот съм се трудила много за да пътувам и постигам мечтите си . И моята заплата не ми стига , но пък има и други начини да се справям - работя извънредно , сея си градинката с домати и зарзават , пиша допълнително проекти и включвам цялото домакинство да ми помага ... Така се справям с живота и това е правилният начин , а не да лежа в къщи или се оплаквам колко ми е тежък деня и колко са ми виновни работодателите , клиентите или шумните съседи . Просто съм оптимист и живота ми си върви по моя начин с труд , усърдие и постоянство !
8.
До Данита
08.03.2016 14:31:17
0
6
"не ЧАКАЙТЕ , живота е сега и е един , работете , гответе , пътувайте , почивайте със семействата си , бъдете активни и ще бъдете щастливи ," - Няма как да стане , една майка няма да се хване сервитьорка по нощите или продавачка каквато съм аз в момента. Продавачките работят по 12 ч. и почиват само един ден или работят цяла седмица и почиват един ден. Отпуск една седмица за цяла година и стоят прави по цял ден заради високите изисквания на собствениците. Забравих може и камериерка ама то е само за лятото. Да не говорим за заплатите 400 - 500 лв. и не се чувстваш човек. Нито ще ми чисто, нито наготвено добре , че детето ми е голямо! Да не говорим за пътуване, защото все не е удобен момента да те пуснат от работа. Та Данита това е сегашното положение, трудно е да го сравняваш с теб още повече,че както го описваш ссигурно си на държавна работа.
7.
Истината
08.03.2016 11:34:14
1
7
Пълно е със кучки!!!
90% чакат на подаяние, сиреч пари коли!!!
6.
Данита
08.03.2016 11:21:19
2
8
Да така е 2/3 от жените в Бургас ги мързи да работят . Ако погледнете обявите се търсят жени постоянно за работа от продавачки , през шивачки до чистачки и високообразовани банкови служителки , но съществува един прост факт - днес жените ги мързи да работят а желаят да стоят в къщи , за да се грижат за децата и дома си . Понеже веднага ще бъда "заклеймена" като гадна предателка , сега да си кажа че имам 3 деца , готвя , чистя и работя от 26 години у дома и по трудов договор . В къщи ми е чисто , светло и сготвено , децата ми учат прекрасно и успявам да съчетавам професиоалната си кариера с отглеждането на децата си . Та скъпи "мами" , които стоите по цял ден по кафенетата с невръстните си рожби в очакване да пораснат и да Ви се случи нещо прекрасно в живота Ви , не ЧАКАЙТЕ , живота е сега и е един , работете , гответе , пътувайте , почивайте със семействата си , бъдете активни и ще бъдете щастливи , няма да се дразните как чистачката е измела пред входа , а ще изпитате желание сами да измиете мръсният грозен асансьор , засейте в градинката пред блока цветя и сами ще видите как някоя друга ще се сети да измете пред пейката например и т.н. Не мързелувайте , младостта е най -хубавото време да сбъдвате мечтите си и да научите език например или да спортувате ....
5.
Касабова
08.03.2016 11:16:26
0
5
Манго, не е необходимо!
Те и моите не знаят български! :-D
4.
Taka e
08.03.2016 11:07:18
1
9
Туркините имат всички работа, дпс си ги пробутва за сметка на българките.
Валери Симеонов му дай да се бие в гърдите за слава.A народа няма работа заради новия башибузук....
3.
Манго
08.03.2016 10:57:53
0
5
ше трябва и на български да ги учиш полвината сигурно са имигранти
2.
Касабова
08.03.2016 10:40:30
0
2
Ще ви взема във флагман!
Ще ставате "журналисти"!
1.
словоред
08.03.2016 10:10:49
0
12
Флагман, това заглавие е подвеждащо ! Според него излиза , че от три жени две са безработни. Правилното би било - Две трети от безработните в Бургас са жени ! Журналистите ви не са ли завършили поне българска филология ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Опитахме да щракнем на сладка раздумка и чаша кафе, в луксозно заведение на морския бряг, бивш и настоящ директор, но се разбягаха
Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори