×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Искам в Нефтохимик да играят основно бургаски футболисти


Искам в Нефтохимик да играят основно бургаски футболисти
Най-важното сега е да се построи някаква база и след това да се гарди отбор за „А“ група, каза старши треньорът на „шейховете“
17 Януари 2016, Неделя, 04:35 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимка: преслужба Нефтохимик

Мисля, че до година – година и нещо вече ще имаме отбор, който да дава заявка за по-предно класиране


-Г-н Петков, Нефтохимик направи доста интересна селекция тази зима. 7 нови попълнения, като се отличава името на младежкия национал Владислав Мисяк от Левски. Да очакваме ли още нови футболисти?

-Опитахме се да вземем по-млади играчи, които искат да растат и да се развиват, хора с характери. В последния момент бях неприятно изненадан, че Любчо Любенов си тръгва. Но аз разговарях с него, обясних му, че все още го чакам. При него има някакви притеснения, че вече е на възраст и иска да бъде по-близо до семейството си. Това малко наруши плановете ни. Но все още чакам поне 2-3 човека. Мисля, че на лагера групата ще бъде на 99% готова.


-Какви са плановете Ви за зимната подготовка на Нефотхимик?

-Лагерът ни в Слънчев бряг ще продължи до 27 януари. Там ще изиграем и контролата с Несебър. Засега сме уговорили 7 контроли, включително и трите мача на турнира в Поморие. Ще се изправим последователно срещу Несебър, Созопол, Ботев (Гълъбово), Поморие, Спартак (Плевен) и Черноморец (Балчик).


-На кои постове ще търсите още играчи? Можете ли да разкриете конкретни имена?

-Търсим централен нападател, за да засилим конкуренцията в атака. Но не знам дали ще успеем да привлечем подходящ футболист. За останалите – като дойдат, тогава ще разберете кои са. Но не очаквайте нещо голямо. Като започнаха да говорят за бомбастични трансфери, няма такова нещо. Има хора, които искаш да привлечеш с ясното съзнание, че винаги има рискове. Разчитам най-вече на младостта и по-голямо желание за реализация във футболистите, които ще вземем.


-Треньорският щаб ли прави селекцията в отбора? Изцяло вие ли подбирате футболистите, които да бъдат привлечени?

-Естествено, че ние ги подбиране. Това е нормално, но го правим според чергата си. Всичко зависи от финансирането. Аз, разбира се, мога да сгреша за даден футболист. Много хора, от тези които бяхме набелязали, не дойдоха. Не, защото аз не ги искам, а заради други неща. Исках да вземем повече бургаски футолисти, но все пак момчетата си имат договори с отборите и е трудно. Имаше и такива, които бяха свободни, но може би не им удовлетворихме финансовите условия. Но ако лятото съм все още тук, мисля, че в отбора вече ще има повече бургаски футболисти.


-Вашият син Пламен Димов също тренира с Нефтохимик. Има ли шанс да го привлечете?

-Пламен тренира с нас, но чака виза, за да замине за Казахстан. Той има договор с Шахтьор. Просто поддържа форма с нас, което е нормално в такава ситуация.


-Какви са целите пред отбора за втория полусезон? Доста изоставате от челото и шансовете за „А“ група сякаш вече са илюзорни?

-Аз искам да положа основите на отбор, които да се изгради до две години. И ако може, естествено, да се търси влизане в „А“ група. Това обаче е свързано с финанси, организация и много др. неща. Тази година искам да направим много по-добър полусезон. Осъзнавам, че заради младостта и многото нови хора ще бъде трудно. Мисля, че до година – година и нещо вече ще имаме отбор, който да дава заявка за по-предно класиране.


-Отборът обезпечен ли е финансово? Заговори се за 1 млн. бюджет.

-Да, абсолютно никакви проблеми. Ръководството е супер точно. На съответната дата всичко, което е по договор, се изплаща. В това отношение сме изрядни.


-Собствениците са малко по-емоционални. Не се ли притесняваш, че при няколко грешни стъпки може да имате проблеми?

-Тези неща ги има навсякъде. Това е съвсем нормално. Аз не се притеснявам за такива неща. На повечето места, където съм работил досега, съм си тръгвал сам. Когато човек вижда, че нещата не се получават, по-добре да си тръгне. Моето желание е в Нефтохимик да изградя нещо, което после да се продължи. Много е лесно да вземем футболисти на по 30 години, да бием някои отбори и да сме спокойни. Аз предпочитам да работя с млади хора, които след 1-2 години да са основата, на която да стъпим и да имаме отбор. За мен безцелно влизане в „А“ група и после веднага да изпаднем не е най-правилният подход. Все още нямаме и база, а само обикаляме стадионите. Най-важното сега е да се построи някаква база и вече да се гради отбор за елита.


-Какви са шансовете според Вас Нефтохимик скоро да има собствена база?

-Доколкото знам, Общината започва да прави стадион в парк „Изгрев“, което е много добре. Ако можем и ние да го използваме, ще бъде супер. В момента обикаляме Долно Езерово, Българово и малко се разводняват нещата. Хвърлят се пари за поддръжка и на тези терени, за транспорт, екипировка и т. н. Така че ще е хубаво най-после клубът да се устрои някъде и тогава вече трябва да се прави отбор за „А“ група.


-А каква според Вас ще е съдбата на стадион „Лазур“?

-Това не мога да кажа. Жалко е, че можем да останем без стадиони. И „Черноморец“ е едно прекрасно място, и „Лазур“. Според мен те трябва да останат стадиони, но не съм аз човекът, който решава нещата.

В категории: На терена , Спорт


25
Коментара по темата
25.
sharani
31.01.2016 00:37:17
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=gPkEnzeCwZI ei bahti i g....qt parad ahjaahaha
24.
NAFTA
31.01.2016 00:23:46
0
1
олигофрени шарани много знаете в интернет, ама на мачове ви няма уж много знаете, ама сте анонимни мишки. Видяхме ви във мачовете срещу нас няколко събрани фена и пеете детски песнички акулите в атака ахахахахах. Отбора е този който побеждава другият и това е НЕФТОХИМИК БУРГАС САМО НАФТА <3 Петър Димитров +90 https://www.youtube.com/watch?v=AFjeBb96ZwY ???
23.
BS
18.01.2016 16:51:30
1
7
Виждам, че Никито е раздал парите на щатните си фенове. Ама нещо не ми излиза бройката. Май има и един безплатен балък.
22.
УЛТРА НАФТА
18.01.2016 16:38:36
5
2
Докато израствате професионално и увеличавате вътрешната си сила и влияние, ще има хора, които ще хвърлят камъни по вас. Изберете трудния път и бъдете уверени, че истината винаги печели.
21.
черноморец
18.01.2016 14:14:17
2
5
Началото[редактиране | редактиране на кода]
През 1910 г. Стефан Илич заедно с група съученици от Роберт Колеж (Цариград) основават в Бургас спортен клуб „Стрела”.

В периода 1918 – 1919 г. СК „Стрела” се разраства и това налага промяна в организацията. През август 1919 г. е учреден спортен клуб, който по предложение на Стефан Илич е наречен „Черноморец”. Първи председател на клуба става Стефан Илич.

1919–2006[редактиране | редактиране на кода]
20.
черноморец
18.01.2016 14:14:17
2
5
Началото[редактиране | редактиране на кода]
През 1910 г. Стефан Илич заедно с група съученици от Роберт Колеж (Цариград) основават в Бургас спортен клуб „Стрела”.

В периода 1918 – 1919 г. СК „Стрела” се разраства и това налага промяна в организацията. През август 1919 г. е учреден спортен клуб, който по предложение на Стефан Илич е наречен „Черноморец”. Първи председател на клуба става Стефан Илич.

1919–2006[редактиране | редактиране на кода]
19.
черноморец
18.01.2016 14:10:58
2
10
Име Националност Мачове
1 Иван Йовчев Flag of Bulgaria.svg 311
2 Иван Притъргов Flag of Bulgaria.svg 254
3 Валентин Делиминков Flag of Bulgaria.svg 248
4 Тотко Дремсизов Flag of Bulgaria.svg 201
5 Любомир Шейтанов Flag of Bulgaria.svg 201
Място Име Националност Голове
1 Тотко Дремсизов Flag of Bulgaria.svg 79
2 Иван Притъргов Flag of Bulgaria.svg 76
3 Владо Стоянов Flag of Bulgaria.svg 66
4 Георги Маджаров Flag of Bulgaria.svg 47
5 Пейо Николов Flag of Bulgaria.svg 29
18.
черноморец
18.01.2016 14:06:32
2
9
Любомир Шейтанов
Руси Гочев
Тотко Дремсизов
Ваньо Костов
Владо Стоянов
Иван Притъргов
Златко Янков
Валентин Иванов
Илиян Банев
Диян Петков
Николай Русев – Джангъра
Цвятко Мутафчиев
Панайот Костов
Мирослав Кралев
Петър Младенов
Росен Петров
Пейо Николов
Васил Стоянов
Валентин Делиминков
Валентин Пеев
Дражо Стоянов
Георги Илиев
Николай Калушев
Христо Стоев
Алекси Желязков
Красимир Димитров
Тома Томов
Васил Стоянов - Вашпина
Васил Григоров
Димитър Божидаров
Симеон Чилибонов
Георги Чиликов
Костадин Джамбазов
Рали Халачев
Иван Илчев
Мирослав Косев
Радостин Кишишев
Ивайло Коцев
Петър Кюмурджиев
Георги Маджаров
Христо Момчев
Димитър Папазов
Иван Пазачев
Стоян Пумпалов
Николай Радлев
Тодор Райков
Иван Вутов
Иван Йовчев
17.
БОЖО ЩЕ ТЕ РАЗПОРЯ КАТО ПРАСЕ
18.01.2016 13:44:05
4
3
! ДА си знаеш
16.
Балъци
18.01.2016 13:43:09
6
6
Ей олигофрени. Този собственик Бошнаков дава пари от джоба си бе мизерници. НЕ от далавери не от схеми от печалбата на законния си и чист бизнес. ДОСТОЕН за уважение човек. Знам че на синята част ви е болно че с 3 пъти повече пари от ерата на Нефтозавода завършихте на 5 - място и натрупахте 60 млн лв дългове на Бургас и само срамни страници. Оставете човека , има намерение да прави нещо
15.
ЕЙ МЪРШАВ ШАРАН
18.01.2016 13:31:28
6
5
Ей грозен алкохолизиран шаран надишан с бронз и лепило ТИ нямаш думата. Като не ви харесва как се развива бургас взимайте си бурканите от мазите , мотиката и марш към СТРАНДЖАТА селски бекове. В Бургас има един единствен отбор за цялата история на града който е донесъл СЛАВА. ТОВА Е НЕФТОХИМИК. ТАка че У ЛЕВО и пяна да ти излезе на устата от яд това е положението . Вашето отборче черносмучец е синоним на разруха и измами , заробихте ОБЩИНА БУРГАС с над 60 млн. ДАНО НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ЧУЕ И ВИДИ ЗА ВАС!
14.
Burgas
18.01.2016 12:33:46
4
6
Samo NAFTAAAAAAAAA !!!!!
13.
ЗЕЛЕН ИЗВЕРГ
18.01.2016 10:54:55
6
7
Шаранчета пак ще има тукатчета
12.
LSFC
18.01.2016 10:35:44
12
3
САМО ЛЕВСКИ
11.
НАФТА
18.01.2016 08:28:41
7
6
САМО НАФТА!
10.
az
18.01.2016 06:38:58
1
6
в Бургас футбол няма вече.Почина.И спорта като цяло е много зле,отборите са слаби.И за кво ни е нова спортна зала и то голяма?
9.
Бургас завинаги
17.01.2016 22:42:42
6
15
Не може в отбор създаден от придошли " бургазлии в повече" да играят бургаски футболисти..... За тях и феновете им мястото е на село.... Щом си представят Бургас "зелен"
8.
Другия
17.01.2016 22:33:35
5
12
7-ми,много добре си му го казал.Когато в Бургас нямаше диви селендури,които да се имат хулигани,такова чудо като фен на Нефтохимик нямаше.Сега същите тези комплексирани селяни започнаха да определят и кой е отбора на Бургас вместо да си гледат преименуването отборче на Бошнаков,което утре със същия успех може да прекръстят и на Барселона 1962.
7.
От бургас до 4-ти
17.01.2016 21:41:30
6
16
Дурляк,в Бургас съм роден в годините,когато ти беше в нежния поглед на баща си,пасящ овцете в Странджа.Футболист съм бил на Нефтохимик в годините на създаване на отбора-62-68г.Аз знам най-добре кой е Нефтохимик,а не ти Странджанско дуре!
6.
SS
17.01.2016 21:22:53
3
16
Наличието на фенове на Нефтохимик в този иначе хубав град Бургас и стила им са живо доказателство, че града напоследък се разраства за сметка предимно на мигранти от селските райони.
5.
MАЗУТ
17.01.2016 21:14:18
6
10
Строител 1962 (Камено), сега нефто и т.н. е отбора на Бургас
4.
Не пиши името на града селянин от Странджа
17.01.2016 21:12:33
17
8
Марш на село смотаняк. Този отбор е единствения донесъл слава на Бургас. А този собственик е единствения даващ пари от джоба си за футбол.
3.
Бургас
17.01.2016 20:25:49
10
14
На всички е ясно,че това не е Нефтохимик,а магазинско отборче.Каква А група какъв стадион в Изгрев.Бошнаков да си построи стадион.Стадион Лазур е лична собственост на М. Събев,продаден му от Хр.Порточанов
2.
А ти мишок скрит
17.01.2016 20:09:14
18
10
А ти таранка умряла можеш само да пикаеш газ. Нефтохимик е отбора на Бургас
1.
...
17.01.2016 19:47:34
13
14
може само некадърните ти синчета да играят в тоя псевдоотбор
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Следи от насилие не са открити Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Луна пусна за продажба мезонета, стяга куфарите за морето Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Работила почти десетилетие със стотици хиляди уебсайтове Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово По случая е образувано досъдебно производство Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 ЦИК изтегли жребия за изборите Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024
Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори