×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Местан поискал от Турция да финансира земеделците в смесените райони


Местан поискал от Турция да финансира земеделците в смесените райони
Лютви Местан определи като значително влиянието на Пеевски в ДПС и управлението и нарече медиите му "бухалки"
10 Януари 2016, Неделя, 13:33 ч.
Източник: Capital.bg

Идеята на Местан влудила Ахмед Доган, който държи над монопола и държавното финансиране в крепостите на ДПС

17 декември. В т.нар. сарай на ДПС в столичния квартал Бояна, който официално се води дом за подготовка на кадрите на движението, по документи е хотел, а иначе от години е жилище на почетния председател Ахмед Доган, има новогодишно тържество. В залата присъства партийната върхушка - депутати, областни председатели, кметове, бивши министри и отбрани гости. Около час и половина след полунощ думата взема Доган, за да произнесе приветствие. Всички стават на крака, за да чуят словото му. В ДПС това е традиция - когато почетният председател говори, всички го слушат прави. Традиция е също така никой да не си тръгва от голямата маса, на която седи Доган, преди той самият да се е оттеглил в покоите си през вратата точно зад него. Без значение коя част от денонощието е и без значение колко часа компанията е прекарала на масата.

Порядките в ДПС

Твърде вероятно е за по-голямата част от присъстващите показаният червен картон от почетния председател на доскорошния председател Лютви Местан  да е бил възприет в рамките на традицията. Въпреки че според присъствали на въпросното тържество пуснатата от пресцентъра на ДПС реч на Доган е в редуциран вариант, особено в частта й за тогавашния председател Местан. В ДПС отдавна са наясно с навика на Доган по време на подобни сбирки след определен час и брой питиета да нарочва някой за жертва и да го унижава цяла вечер. През годините в такава ситуация често са попадали хора както от ръководството на движението, така и такива от най-близкото обкръжение на почетния председател.

Не така обаче е възприел изказването Местан. Присъствали на сбирката разказват, че малко след края на словото на Доган на бившия председател на ДПС му прилошало и пак в духа на порядките в партията никой не посмял да му се притече на помощ. Практика в ДПС е този, който е изпаднал в немилост пред Доган, да бъде изолиран и с него никой да не общува. Ако въпросният човек успее да преглътне унижението и си мълчи, след време той може да бъде реабилитиран. Когато и ако Доган реши.

В случая с Местан според присъствали на новогодишната сбирка на помощ с чаша вода му се притекла само охраната.

Така започва историята, която разтърси ДПС и показа някои от най-мръсните страни на българската политика - взаимните (и вероятно верни и в двете посоки) обвинения в корупция, видя се как част от специалните служби всъщност работят за същата тази корупция и кои са публичните говорители на тази организирана група.

Показателно за отзвука от речта на Доган сред присъствалите беше, че след като се появи информацията в медиите, депутатите от ДПС или не вдигаха телефоните си, или говореха за речта на Доган и случилото се в сарая с половин уста. Защото в духа на порядките в ДПС към оня момент за масата партийни функционери не беше все още съвсем ясно каква е целта на Доган и накъде ще задуха вятърът за Местан. Или, ако някои са били наясно, то това са били хората от най-близкото обкръжение на почетния председател.

За Местан обаче ситуацията е била кристално ясна. Както разказа самият той в четвъртък на първата си пресконференция след отстраняването му, веднага след речта на Доган по телефона му се обадил "важен посредник" с намек, че най-вероятно ще му бъде поискана оставката. А на 22 декември пак същият посредник се е свързал с него, за да му съобщи, че до края на деня трябва да напусне председателския пост. "Трябваше да призная за грешка декларацията в подкрепа на действията на Турция със сваления руски изтребител и доброволно да се оттегля", каза Местан. Бившият председател на ДПС отказа да назове по име кой е посредникът, но на неколкократните запитвания дали това е депутатът Делян Пеевски Местан нито потвърди, нито отрече. "Разчитам на вашия интелект", беше отговорът му.

Поставен между избора да подаде оставка с всичките последствия от това в духа на порядките в партията - да изпадне в тотална изолация и политическата му кариера да зависи от благоволението на почетния председател, или да се опита да се противопостави на Доган, Местан избра второто. Според едни, защото е разчитал на връзките си с посланика на Турция в България Сюлейман Гьокче и на факта, че докато беше председател на ДПС, успя да установи добри контакти с официалните турски власти. По неофициална информация след поисканата оставка на Местан от посолството са започнали да звънят на областни лидери на ДПС, кметове и зам.-кметове, за да ги уговарят да застанат зад Местан, като някои дори са били заплашвани и им е бил оказван натиск. Според други Местан е избрал да се противопостави на Доган, защото е живял със заблудата, че е има и собствена власт върху партията извън дадената му от "почетния" председател.

Отказът на Местан да се подчини на искането на Доган и да се оттегли от поста отприщи сценария по очернянето му и операцията по създаването на легендата за "патриота" Доган, който едва ли не спасява ДПС и България от нашествието на "турския ислямизъм".

Пиеса за медии бухалки, служби и ченгета

В този сценарий, чийто сюжет е достоен за роман на Оруел, бяха впрегнати всички медии на Пеевски, които не само че следяха всяка стъпка на Местан, но и очевидно "разполагаха" с достоверна информация, която могат да им дадат само службите, интерпретирана обаче така, че да изкара бившия лидер на ДПС "предател на националните интереси", "турски шпионин", "изменник". В подкрепа на тази теза бяха активирани бившият началник на VI отдел на Шесто управление на ДС Димитър Иванов, историкът Божидар Димитров, председателят на асоциацията на разузнавачите от запаса Горан Симеонов. Първият разви тезата, че Местан е проводник на линията на неоосманизма на турския премиер Ахмет Давутоглу. Вторият директно обвини Местан, че е искал да продаде ДПС на Анкара, и предположи, че причината за отстраняването му е записан от ДАНС разговор между Местан и Давутоглу при посещението в София два дни преди това. Третият пък директно нарече Местан "агент с влияние".

Стартът беше даден минути след като на 22 декември в 5 часа следобед от пресцентъра на ДПС разпространиха речта на Доган след отказа на Местан да сдаде доброволно председателския пост. Тогава основната бухалка на Пеевски в сценария - ПИК, пусна информацията със заглавието "Местан подава оставка?", но малко след това го промени. На следващия ден първо там се появи информацията, че Местан се намира в турското посолство със съпругата си Ширин, че му е свалена охраната от НСО и че подготвя бягството си в Турция. И за да бъде напълно изграден образът му на шпионин, ПИК публикува, че Местан е занесъл в посолството секретни документи - договора за ремонта на изтребителите МиГ-29 с Полша. Пак там в коментар Местан беше сравнен с намиращия се в Белград банкер Цветан Василев с подтекста, че го очаква същата съдба.

Всички тези информации започнаха да се препечатват от другите близки до Пеевски сайтове - "Блиц" и "Стандарт". На пресконференцията в четвъртък Местан заяви, че два часа и половина след разпространението на на речта на Доган от пресцентъра на ДПС пак по телефона му било съобщено, че охраната му от НСО е свалена изцяло. Той разказа също, че след разговора отворил вратата и видял охранителите да си събират нещата. Те му казали, че получили разпореждане да си тръгнат. "Звъннах на най-високо ниво да попитам защо ми е свалена охраната, но президентът Росен Плевнелиев не знаеше и ми каза, че ще ми даде отговор на следващия ден. Моят проблем обаче беше същата нощ", каза Местан. Той обясни, че е имал предварителна уговорка за среща с турския посланик за 20.30 часа, на която е трябвало да се обсъдят "определени обстоятелства, свързани с вероятността да пристигнат гости от Турция за честванията на годишнината от събитията по време на "възродителния" процес в Кърджалийско. "Нямаше с какво да се придвижа до посолството, а имах съмнения за моята безопасност и затова се обадих там да ми изпратят кола", каза Местан. И добави, че на следващия ден същият човек пак му се обадил по телефона, за да му каже, че охраната му е възстановена частично. Колко време е престоял в посолството обаче Местан не уточни. Каза само, че след известен престой там е създал организация, за да прекара ден-два при приятели извън София.

Кой владее службите

Решението за свалянето на охраната на Лютви Местан е станало преди около два месеца след решение на специалната комисия, в която влизат началникът на Националната служба за охрана Ангел Антонов, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и главният секретар на МВР Георги Костов. Именно това е институцията, която по закон преценява наличието на заплаха и съответно предприемането на охранителни мерки.  Тогава било взето решение освен охраната на Местан да бъде свалена и тази на служебния премиер Георги Близнашки. И ако охраната на професора по конституционно право била махната веднага след решението на комисията, то тази на Местан "паднала" чак след речта на Доган. Официалното обяснение е, че писмото с решението на комисията е пристигнало с около два месеца закъснение.

Подобно обяснение обаче не звучи сериозно и причините се крият съвсем другаде - лоялността, на която ДПС могат да разчитат от ръководството на ключовата служба. Два независими източника разкриха пред "Капитал", че директорът на НСО Ангел Антонов и един от заместниците му са близки до Делян Пеевски. По неофициална информация именно от тази служба е идвала информацията на ПИК за местонахождението на Местан. За този сайт директорът на службата Антонов единствено даде интервю във вторник. Между другото пак същият сайт получи "ексклузивно" информацията за решението на централния съвет на ДПС за изключването на Местан и избора на временния триумвират, който ще управлява движението. ПИК пусна имената им около половин час преди пресаташето на ДПС Велислава Кръстева да излезе да протече решенията пред чакащите журналисти пред сарая на 24 декември.

Прогонването на Лютви Местан от ДПС показа за пореден път влиянието, което Делян Пеевски и ДПС имат в службите за сигурност. Влияние, което по преценка на източници на "Капитал" в правоохранителните институции е започнало да се засилва ударно по времето на кабинета на Пламен Орешарски, но изненадващо се е запазило и с идването на власт на ГЕРБ.

По времето на Орешарски лоялният към Пеевски вътрешен министър Цветлин Йовчев започна ударна подмяна на кадри както в МВР, така и в ДАНС.

След безуспешния опит за инсталация на депутата от ДПС за председател на агенцията ДПС и БСП имитираха "прозрачна" процедура по избор, на която се явиха двама кандидати - близкият до Цветлин Йовчев Владимир Писанчев (и двамата са колеги от руския сектор на контраразузнаването) и Недялко Недялков. След предизвестения избор на Владимир Писанчев за началник на ДАНС Недялко Недялков става негов заместник. Преди да заеме този пост, Недялков е ръководител на сектор в отдел "Критична инфраструктура", чийто началник е Светлозар Лазаров, който междувременно е назначен за главен секретар на МВР. Недялко Недялков е отговарял за ресори като държавен резерв и земеделие, които винаги са били обект на интерес от ДПС, а впоследствие и в дирекцията, която се занимава с проучванията за издаване на допуск до класифицирана информация (извършила скоростна проверка за надеждност на Делян Пеевски преди избора му за председател на агенцията). Недялков запази поста си след идването на власт на ГЕРБ. Близък до този кръг е и назначеният от правителството на Борисов за зам.-председател Олег Петков, който също е кадър от руския сектор.

След изваждането на службата за следене и подслушване от МВР и създаването на Държавна агенция "Технически операции" за неин председател правителството на Пламен Орешарски назначи Цветан Китов, който също е от близкото обкръжение на Йовчев и ДПС. Той беше запазен на поста си и след идването на Бойко Борисов на власт.

Влиянието на ДПС остава силно и във вътрешното министерство. От източници в МВР "Капитал" научи, че близки до движението се считат директорите на голяма част от областните дирекции на полицията. В това число влиза например регионалната структура в Пазарджик, както и столичната дирекция.

Източници от службите за сигурност разказаха за "Капитал" също така, че по времето на управлението на Орешарски в главната дирекция на полицията е имало структура, която е била като отдел "Сигурност" за депутата от ДПС Делян Пеевски. Именно там е било работено по т.нар. опит за убийството на народния представител, който впоследствие се оказа прокурорска драматургия.

Влиянието, което Пеевски и ДПС имат в службите за сигурност, не би тежало толкова без съдействието, което получават от главния прокурор Сотир Цацаров, неговият заместник Борислав Сарафов и ръководители на ключови прокуратури. Погледнат през тази призма обаче, мащабът на това практическо превземане на държавата става гигантски.

Само руска ли е мината


"Преди Коледа стъпих на руска мина" - така Местан обясни отстрела му от ДПС буквално за часове. Едва ли обаче само това е причината. За отстраняването на Местан от лидерския пост в ДПС неофициално се говореше от известно време. А и ако Доган искаше да го отстрани, можеше да го направи спокойно на предстоящата през април конференция. По тази причина в ДПС допускат, че мотивът за острата реч на почетния председател и последвалия ултиматум за оставката му е нещо извънредно, което се е случило. Някои от предположенията са свързани с визитата на турския премиер Давутоглу в България два дни преди драматичния отстрел на Местан. Неофициално се твърди, че на срещата между Бойко Борисов и турския му колега е присъствал и Лютви Местан. Пак по неофициална информация Доган не е знаел за нея и разбрал от "посредник", което вероятно го е вбесило. Още повече че по време на разговора е била обсъждана възможността за подпомагане на хората от смесените региони от страна на турската държава. Става въпрос за финансова помощ в сферата на земеделието и животновъдството, като финансирането ще става по линия на Турската агенция за международно сътрудничество и развитие, която е към турското външно министерство. По време на разговорите е било обсъждано и агенцията да открие офис в България.

Освен че Местан не е докладвал на Доган за срещата, близки до ДПС допускат и че подобна идея не се е харесала на почетния председател на движението. "Доган е много ревнив към електората си и една такава инвестиция, освен че ще се превърне в червена точка за Местан, ще даде независимост на хората от ДПС", казват те. На пресконференцията Местан не отговори на въпроса имало ли е такава среща и посъветва журналистите да попитат домакина й Бойко Борисов. Призова и ако наистина ДАНС разполага със запис на разговора му с Давутоглу, да го направи публичен, за да се види за какво са говорили. Засега обаче премиерът не говори публично по темата. Единственото му включване беше в началото на седмицата, когато пред bTV потвърди за сериозен натиск от страна на турските президент и премиер, като обажданията започнали след 23 часа на 22 декември. Преди това за натиск и телефонен разговор с турския премиер съобщи националната телевизия, като се позова на източници от МС. По време на пресконференцията Местан заяви, че досега е имал една среща с турския президент Реджеп Ердоган през 2014 г., която е публична и е продължала половин час. Имал и две срещи с турския премиер Давутоглу, като повече подробности даде за едната, която била миналата година. "Преди да се срещна с Давутоглу, поисках среща с г-н Борисов. След като се върнах, също бях при Борисов, за да му докладвам за разговора", заяви Местан. Близки до ДПС подозират, че една от темите на разговора е била приетата от българския парламент декларация за признаването на масовото изтребление на арменците в Османската империя. Документът изненадващо беше гласуван от депутатите в края на април миналата година, а визитата на Местан в Анкара беше в началото на юни. Предполагат и че ролята на Местан е била на "посредник" за потушаването на напрежението между двете държави от приемането на декларацията.

Защо Местан беше лесен за отстрел

Досега в ДПС бяха отстранявани хора на високи позиции в партията, но за пръв път това се прави толкова брутално и с фигура на най-високия пост. Една от причините е, че в ДПС са калкулирали, че отстраняването на Местан едва ли ще нанесе чак толкова големи щети на партията. Засега с него са още петима депутати, които напускат парламентарната група на ДПС, плюс бившият дългогодишен областен председател, дългогодишен кмет на Джебел и един от учредителите на движението Бахри Юмер. Въпреки че беше лидер на ДПС в продължение на три години, подкрепата за Местан в партията не беше чак толкова голяма. Показателно беше гласуването за изключването му в централния съвет. Присъствали разказаха, че по време на заседанието нито един от присъстващите не се е изказал. Говорил е само Доган, който се обърнал с думите "знаете, че аз имам информация", и директно обвинил Местан в национално предателство. Изключването му не е обсъждано, а след това всички единодушно гласували решението. Местан заяви, че не е допуснат до заседанието. Депутати от ДПС твърдят, че първоначално е било предложено на депутата Тунчер Кърджалиев да оглави временно движението, но той отказал с аргумента семейни причини. Така се стигнало до избора на временния триумвират. Първата работа на тримата беше да започнат да чистят щетите от "завоя" на Доган към Русия срещу Турция. Първо те започнаха да говорят, че почетният председател е този, който навремето е бил най-големият привърженик на членството на България в НАТО. Предприеха и обиколка по местните партийни структури, за да говорят за едноличното ръководство на Местан, докато беше лидер на ДПС, и как решенията се вземали, без той да се допитва нито до ръководството, нито до почетния председател. Въпросът обаче сега е доколко поставеният пред избора Русия или Турция електорат този път ще им повярва.

*Заглавието е на Флагман.бг

Източник: Capital.bg7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Минчев
12.01.2016 10:28:50
0
0
Внимателно ,горе под заглавието вижте източника на информацията и всичко в миг ще ви се проясни!Като чета това,имам чувството,че авторът е преразказал някой от известните запои на политбюро на ЦК на ВКП/б/ от 30 те години на 20 век,на което Сталин се е държал по абсолютно същия начин с членовете на политбюро!Медиите на Прокопиев,респективно на "Америка за България"
6.
демоКРАД
10.01.2016 21:16:45
1
3
Истината е друга и я каза само 1достоен умен чичак по Скат тв предаването Фронтално .Давутоглу тая очилата Анадолска змия с мустак е казал в 20Минутно слово в Главното Мюфтийство че ТУРЦИЯ НЯМА да остави нито един БГ-Мюсилманин да гладува ще му ОСИГУРИ ДОХОДНА РАБОТА И БИЗНЕС за целта ТУРЦИЯ ЩЕ КУПУВА ИЗКУПУВА БЪЛГАРСКИЗЕМИ НИВИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПЛОЩИ ищегидава на хораотНовотоДПС дая обработват -слънчогледцаревеца домати овошки като ЛИЧНОтой Давутогуи Ердоган ЩЕЛИда наложат натиск надБГуправници да изкупуват на тезиТУРСКИ българи продукцията на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ цени.Казано просто под УЖ голямата загриженост за работа на мюслита ТУРСКОТО правителство ЩЕ ИЗКУПУВА БЪЛГАРСКА територия напоена с Кръвта на милиони българи паднали за Свободата на Тая земя .Преференцианите високи ЦЕНИ не са нещоново ВЕЙиСОЛАРните паркове от години ПРОДАВАТна преференци скъпия си ток .КатоНАЙ-ГОЛЕМИЯ СОЛАРенпаркнаБалканитеивЕвропае тозивПловдивскотоСелоКАРАДЖАЛОВО-площот1200Декара ие собственост на ТУРСКАТА религиозна о-я ВАКИФ шейхове отОАЕ и строен от Изрелска фирма приближена до Китайски Инвестиционен Фондпредставляван от бившата министърка ЛИДИЯ ШУЛЕВА БИДЖЕРАНО продалаТрите ЕРП-та за жълти стотинки ощетила БГикономика с Милиарди.Дядото наЛидия ШулеваБИДЖЕРАНО -МОШЕ Хайм Биджерано бил хакам баши-главен.равин на Цяла Турция в периода 1920-1931 и бил много близък с Кемал Ататюрк тъйкато въртял алъш-вериш с ОТОМАНска Банска която била създаден ас ПАРИ и кражба на Имоти ПОКЪЩИНА Земи на Хиляди ТРАКИЙСКИ Българи от Одринска и Беломорска Тракия
5.
ДПС
10.01.2016 17:23:10
0
2
Сменихме изпълнителния директор на ДПС по искане на собственика на АД-то.
4.
Dogan
10.01.2016 17:18:58
0
3
Доган винаги е прав. Местан да си гледа работата. ДПС=Доган; Доган=ДПС направете си изводите!
3.
Георги
10.01.2016 13:09:24
0
4
Как Местан или който и да е друг би се отказал доброволно от политическата си кариера? Че те не стават за абсолютно нищо друго. Това са 26 години! 26 години пукница на корем без да видят един ден работа. Боклуци нещастни! И вашият ден ще дойде... някога.
2.
що
10.01.2016 12:56:42
1
5
ни занимавате с амуджи и тая година
1.
ДС
10.01.2016 12:00:25
1
3
Мафия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Наталия Кобилкина: 10 причини защо жената казва "НЕ" Наталия Кобилкина: 10 причини защо жената казва "НЕ"

Уважението на мъжа към жената играе изключително важна роля

Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака Кои са най-добрите и най-лошите в зодиака

Вижте тук

Време е за нещо вкусно: Сладък бриош с масло Време е за нещо вкусно: Сладък бриош с масло

Френски сладък хляб

Борците от СК "Бургас" спечелиха 9 медала от държавния шампионат Борците от СК "Бургас" спечелиха 9 медала от държавния шампионат

"Положиха много труд. Честито на всички, утре продължаваме със свободния стил", каза треньорът им Николай Дачев

Бургаската екоинспекция - републикански шампион по глобяване на кметове за 2020 г. Бургаската екоинспекция - републикански шампион по глобяване на кметове за 2020 г.

Става въпрос за санкции за нерегламентиращи сметища

Гърдите на Кичка са най-яки в естрадата Гърдите на Кичка са най-яки в естрадата

Противно на очакванията, че Катя от Ритон е номер едно, феновете решиха да дадат първото място на Кичка, а Ритонката, остана едва на трето

Мария Бакалова: За да участвам в „Борат 2“ трябваше да смърдя ужасно Мария Бакалова: За да участвам в „Борат 2“ трябваше да смърдя ужасно

Смесих бананови кори, стари яйца, оцет, зехтин и лук. Сложих всичко това върху себе си започнах да прегръщам хората по улицата, разказа бургазлийката

 

Ревизоро вдига ограниченията от „Камчия“: Има вода за цяла година, няма нужда от икономии Ревизоро вдига ограниченията от „Камчия“: Има вода за цяла година, няма нужда от икономии

Увеличи разрешените обеми за Варна, а от 1 февруари това предстои и за Бургас

Теди Бургазлиева преподава ритуали за самолюбие! Теди Бургазлиева преподава ритуали за самолюбие!

Бургазлиева съветва всички да обгръщат себе си с ръце, все едно се опитват да се прегърнат

Нискотарифен превозвач с интересен маршрут - от Бургас до красив полски град Нискотарифен превозвач с интересен маршрут - от Бургас до красив полски град

Много от сградите в стария град на Вроцлав са боядисани с ярки цветове, които отразяват младежкия и креативен дух на дестинацията

 

Доказа ли се Мелания Тръмп като силна личност Доказа ли се Мелания Тръмп като силна личност

Първата дама имаше малко по “незначителни” от гледна точка на либералното мислене отговорности, една от които е да участва във формирането на духовността и в частност на религиозния живот в страната

 

Този равин превъртя играта! Обяви, че ваксината срещу К-19 може да Ви направи гей Този равин превъртя играта! Обяви, че ваксината срещу К-19 може да Ви направи гей

Според него  всяка ваксина, направена с помощта на ембрионален субстрат, може да обърне резбата на човек

 

Борис Джонсън с извънредно обръщение, предупреди целия свят за опасността от новия щам Борис Джонсън с извънредно обръщение, предупреди целия свят за опасността от новия щам

С 30 % по-смъртоносен е и доста по-заразен

 

Блумбърг: Кремъл иска да хвърли Навални в затвора за над 13 години Блумбърг: Кремъл иска да хвърли Навални в затвора за над 13 години

Твърдата позиция идвала от мнението на Кремъл, че опозиционерът работи „от името на западни правителства“ и от страх от масови протести

 

Мелания Тръмп проговори с облеклото си, преоблече се в самолета и сложи рокля със странна щампа Мелания Тръмп проговори с облеклото си, преоблече се в самолета и сложи рокля със странна щампа

Мелания бе избрала чисто черен тоалет, който представляваше комбинация от сако Chanel и рокля Dolce & Gabbana

 

Смразяващо! В Турция е минус 30 градуса Смразяващо! В Турция е минус 30 градуса

Мразовитото време настъпи след спирането на продължилите няколко дни снеговалежи в района

 

Какво направи Джо Байдън в първия си ден в Белия дом Какво направи Джо Байдън в първия си ден в Белия дом

Върна САЩ в климатичното споразумение, спря строежа на стената и отмени забраната за влизане на граждани от 13 мюсюлмански държави

 

Отменят Олимпийските игри в Токио и през 2021 година? Отменят Олимпийските игри в Токио и през 2021 година?

Япония е слабо засегната, но правителството се притеснява от новия щам на ковид-19

 

Въвеждат нова тъмночервена зони в ЕС за региони с най-много заразени с коронавирус Въвеждат нова тъмночервена зони в ЕС за региони с най-много заразени с коронавирус

Евролидерите обсъдиха и ваксинационните сертификати, които засега ще се използват само за медицински цели

Проф. Асен Асенов: Байдън каза на света, че е време да сме единни Проф. Асен Асенов: Байдън каза на света, че е време да сме единни

Президентът обяви, че Америка се завръща в световната дипломация и това е най-важното в речта му, коментира преподавателят в университета във Вашингтон 

Калоян Методиев, бивш съветник на президента Калоян Методиев, бивш съветник на президента Залогът на тези избори е дали ще си отиде една епоха, един модел на управление, олицетворяван от личността на Борисов Виц на деня Виц на деня На касата в супермаркет добре облечена възрастна дама плаща. Касиерът:
- В брой ли ще платите?
- Е, да! Вече съм стара за в натура...
Виц на деня Виц на деня Свири млад пианист. На първият ред в публиката седи стар джебчия и си мисли:
- Какъв талант, какви пръсти... а се занимава с глупости!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Фантазията, лишена от разум, създава чудовища
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори