×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Местан поискал от Турция да финансира земеделците в смесените райони


Местан поискал от Турция да финансира земеделците в смесените райони
Лютви Местан определи като значително влиянието на Пеевски в ДПС и управлението и нарече медиите му "бухалки"
10 Януари 2016, Неделя, 13:33 ч.
Източник: Capital.bg

Идеята на Местан влудила Ахмед Доган, който държи над монопола и държавното финансиране в крепостите на ДПС

17 декември. В т.нар. сарай на ДПС в столичния квартал Бояна, който официално се води дом за подготовка на кадрите на движението, по документи е хотел, а иначе от години е жилище на почетния председател Ахмед Доган, има новогодишно тържество. В залата присъства партийната върхушка - депутати, областни председатели, кметове, бивши министри и отбрани гости. Около час и половина след полунощ думата взема Доган, за да произнесе приветствие. Всички стават на крака, за да чуят словото му. В ДПС това е традиция - когато почетният председател говори, всички го слушат прави. Традиция е също така никой да не си тръгва от голямата маса, на която седи Доган, преди той самият да се е оттеглил в покоите си през вратата точно зад него. Без значение коя част от денонощието е и без значение колко часа компанията е прекарала на масата.

Порядките в ДПС

Твърде вероятно е за по-голямата част от присъстващите показаният червен картон от почетния председател на доскорошния председател Лютви Местан  да е бил възприет в рамките на традицията. Въпреки че според присъствали на въпросното тържество пуснатата от пресцентъра на ДПС реч на Доган е в редуциран вариант, особено в частта й за тогавашния председател Местан. В ДПС отдавна са наясно с навика на Доган по време на подобни сбирки след определен час и брой питиета да нарочва някой за жертва и да го унижава цяла вечер. През годините в такава ситуация често са попадали хора както от ръководството на движението, така и такива от най-близкото обкръжение на почетния председател.

Не така обаче е възприел изказването Местан. Присъствали на сбирката разказват, че малко след края на словото на Доган на бившия председател на ДПС му прилошало и пак в духа на порядките в партията никой не посмял да му се притече на помощ. Практика в ДПС е този, който е изпаднал в немилост пред Доган, да бъде изолиран и с него никой да не общува. Ако въпросният човек успее да преглътне унижението и си мълчи, след време той може да бъде реабилитиран. Когато и ако Доган реши.

В случая с Местан според присъствали на новогодишната сбирка на помощ с чаша вода му се притекла само охраната.

Така започва историята, която разтърси ДПС и показа някои от най-мръсните страни на българската политика - взаимните (и вероятно верни и в двете посоки) обвинения в корупция, видя се как част от специалните служби всъщност работят за същата тази корупция и кои са публичните говорители на тази организирана група.

Показателно за отзвука от речта на Доган сред присъствалите беше, че след като се появи информацията в медиите, депутатите от ДПС или не вдигаха телефоните си, или говореха за речта на Доган и случилото се в сарая с половин уста. Защото в духа на порядките в ДПС към оня момент за масата партийни функционери не беше все още съвсем ясно каква е целта на Доган и накъде ще задуха вятърът за Местан. Или, ако някои са били наясно, то това са били хората от най-близкото обкръжение на почетния председател.

За Местан обаче ситуацията е била кристално ясна. Както разказа самият той в четвъртък на първата си пресконференция след отстраняването му, веднага след речта на Доган по телефона му се обадил "важен посредник" с намек, че най-вероятно ще му бъде поискана оставката. А на 22 декември пак същият посредник се е свързал с него, за да му съобщи, че до края на деня трябва да напусне председателския пост. "Трябваше да призная за грешка декларацията в подкрепа на действията на Турция със сваления руски изтребител и доброволно да се оттегля", каза Местан. Бившият председател на ДПС отказа да назове по име кой е посредникът, но на неколкократните запитвания дали това е депутатът Делян Пеевски Местан нито потвърди, нито отрече. "Разчитам на вашия интелект", беше отговорът му.

Поставен между избора да подаде оставка с всичките последствия от това в духа на порядките в партията - да изпадне в тотална изолация и политическата му кариера да зависи от благоволението на почетния председател, или да се опита да се противопостави на Доган, Местан избра второто. Според едни, защото е разчитал на връзките си с посланика на Турция в България Сюлейман Гьокче и на факта, че докато беше председател на ДПС, успя да установи добри контакти с официалните турски власти. По неофициална информация след поисканата оставка на Местан от посолството са започнали да звънят на областни лидери на ДПС, кметове и зам.-кметове, за да ги уговарят да застанат зад Местан, като някои дори са били заплашвани и им е бил оказван натиск. Според други Местан е избрал да се противопостави на Доган, защото е живял със заблудата, че е има и собствена власт върху партията извън дадената му от "почетния" председател.

Отказът на Местан да се подчини на искането на Доган и да се оттегли от поста отприщи сценария по очернянето му и операцията по създаването на легендата за "патриота" Доган, който едва ли не спасява ДПС и България от нашествието на "турския ислямизъм".

Пиеса за медии бухалки, служби и ченгета

В този сценарий, чийто сюжет е достоен за роман на Оруел, бяха впрегнати всички медии на Пеевски, които не само че следяха всяка стъпка на Местан, но и очевидно "разполагаха" с достоверна информация, която могат да им дадат само службите, интерпретирана обаче така, че да изкара бившия лидер на ДПС "предател на националните интереси", "турски шпионин", "изменник". В подкрепа на тази теза бяха активирани бившият началник на VI отдел на Шесто управление на ДС Димитър Иванов, историкът Божидар Димитров, председателят на асоциацията на разузнавачите от запаса Горан Симеонов. Първият разви тезата, че Местан е проводник на линията на неоосманизма на турския премиер Ахмет Давутоглу. Вторият директно обвини Местан, че е искал да продаде ДПС на Анкара, и предположи, че причината за отстраняването му е записан от ДАНС разговор между Местан и Давутоглу при посещението в София два дни преди това. Третият пък директно нарече Местан "агент с влияние".

Стартът беше даден минути след като на 22 декември в 5 часа следобед от пресцентъра на ДПС разпространиха речта на Доган след отказа на Местан да сдаде доброволно председателския пост. Тогава основната бухалка на Пеевски в сценария - ПИК, пусна информацията със заглавието "Местан подава оставка?", но малко след това го промени. На следващия ден първо там се появи информацията, че Местан се намира в турското посолство със съпругата си Ширин, че му е свалена охраната от НСО и че подготвя бягството си в Турция. И за да бъде напълно изграден образът му на шпионин, ПИК публикува, че Местан е занесъл в посолството секретни документи - договора за ремонта на изтребителите МиГ-29 с Полша. Пак там в коментар Местан беше сравнен с намиращия се в Белград банкер Цветан Василев с подтекста, че го очаква същата съдба.

Всички тези информации започнаха да се препечатват от другите близки до Пеевски сайтове - "Блиц" и "Стандарт". На пресконференцията в четвъртък Местан заяви, че два часа и половина след разпространението на на речта на Доган от пресцентъра на ДПС пак по телефона му било съобщено, че охраната му от НСО е свалена изцяло. Той разказа също, че след разговора отворил вратата и видял охранителите да си събират нещата. Те му казали, че получили разпореждане да си тръгнат. "Звъннах на най-високо ниво да попитам защо ми е свалена охраната, но президентът Росен Плевнелиев не знаеше и ми каза, че ще ми даде отговор на следващия ден. Моят проблем обаче беше същата нощ", каза Местан. Той обясни, че е имал предварителна уговорка за среща с турския посланик за 20.30 часа, на която е трябвало да се обсъдят "определени обстоятелства, свързани с вероятността да пристигнат гости от Турция за честванията на годишнината от събитията по време на "възродителния" процес в Кърджалийско. "Нямаше с какво да се придвижа до посолството, а имах съмнения за моята безопасност и затова се обадих там да ми изпратят кола", каза Местан. И добави, че на следващия ден същият човек пак му се обадил по телефона, за да му каже, че охраната му е възстановена частично. Колко време е престоял в посолството обаче Местан не уточни. Каза само, че след известен престой там е създал организация, за да прекара ден-два при приятели извън София.

Кой владее службите

Решението за свалянето на охраната на Лютви Местан е станало преди около два месеца след решение на специалната комисия, в която влизат началникът на Националната служба за охрана Ангел Антонов, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и главният секретар на МВР Георги Костов. Именно това е институцията, която по закон преценява наличието на заплаха и съответно предприемането на охранителни мерки.  Тогава било взето решение освен охраната на Местан да бъде свалена и тази на служебния премиер Георги Близнашки. И ако охраната на професора по конституционно право била махната веднага след решението на комисията, то тази на Местан "паднала" чак след речта на Доган. Официалното обяснение е, че писмото с решението на комисията е пристигнало с около два месеца закъснение.

Подобно обяснение обаче не звучи сериозно и причините се крият съвсем другаде - лоялността, на която ДПС могат да разчитат от ръководството на ключовата служба. Два независими източника разкриха пред "Капитал", че директорът на НСО Ангел Антонов и един от заместниците му са близки до Делян Пеевски. По неофициална информация именно от тази служба е идвала информацията на ПИК за местонахождението на Местан. За този сайт директорът на службата Антонов единствено даде интервю във вторник. Между другото пак същият сайт получи "ексклузивно" информацията за решението на централния съвет на ДПС за изключването на Местан и избора на временния триумвират, който ще управлява движението. ПИК пусна имената им около половин час преди пресаташето на ДПС Велислава Кръстева да излезе да протече решенията пред чакащите журналисти пред сарая на 24 декември.

Прогонването на Лютви Местан от ДПС показа за пореден път влиянието, което Делян Пеевски и ДПС имат в службите за сигурност. Влияние, което по преценка на източници на "Капитал" в правоохранителните институции е започнало да се засилва ударно по времето на кабинета на Пламен Орешарски, но изненадващо се е запазило и с идването на власт на ГЕРБ.

По времето на Орешарски лоялният към Пеевски вътрешен министър Цветлин Йовчев започна ударна подмяна на кадри както в МВР, така и в ДАНС.

След безуспешния опит за инсталация на депутата от ДПС за председател на агенцията ДПС и БСП имитираха "прозрачна" процедура по избор, на която се явиха двама кандидати - близкият до Цветлин Йовчев Владимир Писанчев (и двамата са колеги от руския сектор на контраразузнаването) и Недялко Недялков. След предизвестения избор на Владимир Писанчев за началник на ДАНС Недялко Недялков става негов заместник. Преди да заеме този пост, Недялков е ръководител на сектор в отдел "Критична инфраструктура", чийто началник е Светлозар Лазаров, който междувременно е назначен за главен секретар на МВР. Недялко Недялков е отговарял за ресори като държавен резерв и земеделие, които винаги са били обект на интерес от ДПС, а впоследствие и в дирекцията, която се занимава с проучванията за издаване на допуск до класифицирана информация (извършила скоростна проверка за надеждност на Делян Пеевски преди избора му за председател на агенцията). Недялков запази поста си след идването на власт на ГЕРБ. Близък до този кръг е и назначеният от правителството на Борисов за зам.-председател Олег Петков, който също е кадър от руския сектор.

След изваждането на службата за следене и подслушване от МВР и създаването на Държавна агенция "Технически операции" за неин председател правителството на Пламен Орешарски назначи Цветан Китов, който също е от близкото обкръжение на Йовчев и ДПС. Той беше запазен на поста си и след идването на Бойко Борисов на власт.

Влиянието на ДПС остава силно и във вътрешното министерство. От източници в МВР "Капитал" научи, че близки до движението се считат директорите на голяма част от областните дирекции на полицията. В това число влиза например регионалната структура в Пазарджик, както и столичната дирекция.

Източници от службите за сигурност разказаха за "Капитал" също така, че по времето на управлението на Орешарски в главната дирекция на полицията е имало структура, която е била като отдел "Сигурност" за депутата от ДПС Делян Пеевски. Именно там е било работено по т.нар. опит за убийството на народния представител, който впоследствие се оказа прокурорска драматургия.

Влиянието, което Пеевски и ДПС имат в службите за сигурност, не би тежало толкова без съдействието, което получават от главния прокурор Сотир Цацаров, неговият заместник Борислав Сарафов и ръководители на ключови прокуратури. Погледнат през тази призма обаче, мащабът на това практическо превземане на държавата става гигантски.

Само руска ли е мината


"Преди Коледа стъпих на руска мина" - така Местан обясни отстрела му от ДПС буквално за часове. Едва ли обаче само това е причината. За отстраняването на Местан от лидерския пост в ДПС неофициално се говореше от известно време. А и ако Доган искаше да го отстрани, можеше да го направи спокойно на предстоящата през април конференция. По тази причина в ДПС допускат, че мотивът за острата реч на почетния председател и последвалия ултиматум за оставката му е нещо извънредно, което се е случило. Някои от предположенията са свързани с визитата на турския премиер Давутоглу в България два дни преди драматичния отстрел на Местан. Неофициално се твърди, че на срещата между Бойко Борисов и турския му колега е присъствал и Лютви Местан. Пак по неофициална информация Доган не е знаел за нея и разбрал от "посредник", което вероятно го е вбесило. Още повече че по време на разговора е била обсъждана възможността за подпомагане на хората от смесените региони от страна на турската държава. Става въпрос за финансова помощ в сферата на земеделието и животновъдството, като финансирането ще става по линия на Турската агенция за международно сътрудничество и развитие, която е към турското външно министерство. По време на разговорите е било обсъждано и агенцията да открие офис в България.

Освен че Местан не е докладвал на Доган за срещата, близки до ДПС допускат и че подобна идея не се е харесала на почетния председател на движението. "Доган е много ревнив към електората си и една такава инвестиция, освен че ще се превърне в червена точка за Местан, ще даде независимост на хората от ДПС", казват те. На пресконференцията Местан не отговори на въпроса имало ли е такава среща и посъветва журналистите да попитат домакина й Бойко Борисов. Призова и ако наистина ДАНС разполага със запис на разговора му с Давутоглу, да го направи публичен, за да се види за какво са говорили. Засега обаче премиерът не говори публично по темата. Единственото му включване беше в началото на седмицата, когато пред bTV потвърди за сериозен натиск от страна на турските президент и премиер, като обажданията започнали след 23 часа на 22 декември. Преди това за натиск и телефонен разговор с турския премиер съобщи националната телевизия, като се позова на източници от МС. По време на пресконференцията Местан заяви, че досега е имал една среща с турския президент Реджеп Ердоган през 2014 г., която е публична и е продължала половин час. Имал и две срещи с турския премиер Давутоглу, като повече подробности даде за едната, която била миналата година. "Преди да се срещна с Давутоглу, поисках среща с г-н Борисов. След като се върнах, също бях при Борисов, за да му докладвам за разговора", заяви Местан. Близки до ДПС подозират, че една от темите на разговора е била приетата от българския парламент декларация за признаването на масовото изтребление на арменците в Османската империя. Документът изненадващо беше гласуван от депутатите в края на април миналата година, а визитата на Местан в Анкара беше в началото на юни. Предполагат и че ролята на Местан е била на "посредник" за потушаването на напрежението между двете държави от приемането на декларацията.

Защо Местан беше лесен за отстрел

Досега в ДПС бяха отстранявани хора на високи позиции в партията, но за пръв път това се прави толкова брутално и с фигура на най-високия пост. Една от причините е, че в ДПС са калкулирали, че отстраняването на Местан едва ли ще нанесе чак толкова големи щети на партията. Засега с него са още петима депутати, които напускат парламентарната група на ДПС, плюс бившият дългогодишен областен председател, дългогодишен кмет на Джебел и един от учредителите на движението Бахри Юмер. Въпреки че беше лидер на ДПС в продължение на три години, подкрепата за Местан в партията не беше чак толкова голяма. Показателно беше гласуването за изключването му в централния съвет. Присъствали разказаха, че по време на заседанието нито един от присъстващите не се е изказал. Говорил е само Доган, който се обърнал с думите "знаете, че аз имам информация", и директно обвинил Местан в национално предателство. Изключването му не е обсъждано, а след това всички единодушно гласували решението. Местан заяви, че не е допуснат до заседанието. Депутати от ДПС твърдят, че първоначално е било предложено на депутата Тунчер Кърджалиев да оглави временно движението, но той отказал с аргумента семейни причини. Така се стигнало до избора на временния триумвират. Първата работа на тримата беше да започнат да чистят щетите от "завоя" на Доган към Русия срещу Турция. Първо те започнаха да говорят, че почетният председател е този, който навремето е бил най-големият привърженик на членството на България в НАТО. Предприеха и обиколка по местните партийни структури, за да говорят за едноличното ръководство на Местан, докато беше лидер на ДПС, и как решенията се вземали, без той да се допитва нито до ръководството, нито до почетния председател. Въпросът обаче сега е доколко поставеният пред избора Русия или Турция електорат този път ще им повярва.

*Заглавието е на Флагман.бг

Източник: Capital.bg



7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Минчев
12.01.2016 10:28:50
0
0
Внимателно ,горе под заглавието вижте източника на информацията и всичко в миг ще ви се проясни!Като чета това,имам чувството,че авторът е преразказал някой от известните запои на политбюро на ЦК на ВКП/б/ от 30 те години на 20 век,на което Сталин се е държал по абсолютно същия начин с членовете на политбюро!Медиите на Прокопиев,респективно на "Америка за България"
6.
демоКРАД
10.01.2016 21:16:45
1
3
Истината е друга и я каза само 1достоен умен чичак по Скат тв предаването Фронтално .Давутоглу тая очилата Анадолска змия с мустак е казал в 20Минутно слово в Главното Мюфтийство че ТУРЦИЯ НЯМА да остави нито един БГ-Мюсилманин да гладува ще му ОСИГУРИ ДОХОДНА РАБОТА И БИЗНЕС за целта ТУРЦИЯ ЩЕ КУПУВА ИЗКУПУВА БЪЛГАРСКИЗЕМИ НИВИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПЛОЩИ ищегидава на хораотНовотоДПС дая обработват -слънчогледцаревеца домати овошки като ЛИЧНОтой Давутогуи Ердоган ЩЕЛИда наложат натиск надБГуправници да изкупуват на тезиТУРСКИ българи продукцията на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ цени.Казано просто под УЖ голямата загриженост за работа на мюслита ТУРСКОТО правителство ЩЕ ИЗКУПУВА БЪЛГАРСКА територия напоена с Кръвта на милиони българи паднали за Свободата на Тая земя .Преференцианите високи ЦЕНИ не са нещоново ВЕЙиСОЛАРните паркове от години ПРОДАВАТна преференци скъпия си ток .КатоНАЙ-ГОЛЕМИЯ СОЛАРенпаркнаБалканитеивЕвропае тозивПловдивскотоСелоКАРАДЖАЛОВО-площот1200Декара ие собственост на ТУРСКАТА религиозна о-я ВАКИФ шейхове отОАЕ и строен от Изрелска фирма приближена до Китайски Инвестиционен Фондпредставляван от бившата министърка ЛИДИЯ ШУЛЕВА БИДЖЕРАНО продалаТрите ЕРП-та за жълти стотинки ощетила БГикономика с Милиарди.Дядото наЛидия ШулеваБИДЖЕРАНО -МОШЕ Хайм Биджерано бил хакам баши-главен.равин на Цяла Турция в периода 1920-1931 и бил много близък с Кемал Ататюрк тъйкато въртял алъш-вериш с ОТОМАНска Банска която била създаден ас ПАРИ и кражба на Имоти ПОКЪЩИНА Земи на Хиляди ТРАКИЙСКИ Българи от Одринска и Беломорска Тракия
5.
ДПС
10.01.2016 17:23:10
0
2
Сменихме изпълнителния директор на ДПС по искане на собственика на АД-то.
4.
Dogan
10.01.2016 17:18:58
0
3
Доган винаги е прав. Местан да си гледа работата. ДПС=Доган; Доган=ДПС направете си изводите!
3.
Георги
10.01.2016 13:09:24
0
4
Как Местан или който и да е друг би се отказал доброволно от политическата си кариера? Че те не стават за абсолютно нищо друго. Това са 26 години! 26 години пукница на корем без да видят един ден работа. Боклуци нещастни! И вашият ден ще дойде... някога.
2.
що
10.01.2016 12:56:42
1
5
ни занимавате с амуджи и тая година
1.
ДС
10.01.2016 12:00:25
1
3
Мафия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори