×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Черна статистика: Бум на самоубийства в Бургаско през 2015 г.


Черна статистика: Бум на самоубийства в Бургаско през 2015 г.
Бившият прокурор Мариян Чернаев, рускинята Александра, младата майка Жулиета са само част от сложилите край на живота си миналата година
03 Януари 2016, Неделя, 14:00 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: архив Флагман

Немалка част от самоубийците са млади хора, в разцвета на силите си




Бум на самоубийства беше отчетен през 2015 г. в Бургаска област. Черната статистика щеше да е още по-сериозна, ако не бяха усилията на бургаските лекари, спасили десетки човешки животи след подобни инциденти. Немалка част от сложилите край на живота си са млади хора, в разцвета на силите си. Ето част от фаталните инциденти през миналата година:

Бивш прокурор се застреля в главата с ловна пушка

Черната статистика започва още на 5 февруари в Несебър. Около 16 ч. бившият прокурор Мариян Чернаев се застрелва в главата със законно притежаваната си ловна пушка. 44-годишният мъж е открит мъртъв от съпругата си на терасата в дома им. Не оставя предсмъртно писмо.

Около година преди самоубийството Мариян Чернаев е прокурор в Районна прокуратура Несебър. Името му се свързва с поредица от скандали – корупция, разгул и непристойно обществено поведение. Има и периоди на лечение в психиатрия поради разстройство на нервната система. Хората, които го познавт казват, че като човек бил добър и точен приятел. През 2013 г. Чернаев сам напуска прокуратурата и оттогава се занимава с адвокатска практика. Бил е осигурен материално, не е известно да е имал проблеми в семейството или отявлени врагове.


Съпругата на Чернаев открива тупа му на терасата в дома им

Рускиня се хвърли от 5-ия етаж в ж. к. „Лазур“, 4-годишното й дете скача след нея

На 17 март, малко преди 18 ч., рускинята Александра Нани се прибира в дома си на ул. „Батак“ в ж. к. „Лазур“ след разходка заедно с 4-годишната си дъщеричка Алиса. 33-годишната жена излиза на тересата на апартамента и се хвърля от 5-ия етаж. Малката Алиса помислила, че си играят някаква нова игра. Покатерва се на стола, който винаги бил на терасата и скача след майка си. Жената умира на място, а детето оцелява като по чудо.

Александра оставя предсмъртно писмо. Тя живее в Бургас около 2 години заедно с малката си дъщеричка. Бащата на детето работи в Москва и ги посещава от време на време. Според близки на семейството Александра е имала психически проблеми. Ден преди самоубийството съседи са викали „Бърза помощ“, защото жената изпаднала в нервна криза.

Щастливите Александра и Алиса на разходка в Бургас

Дъщерята на реаниматор N1 от атентата в Сарафово се самоуби с пистолета на баща си

13 юни, около 15 ч., от детската стая в дома на известния бургаски анестезиолог-реаниматор – д-р Йордан Томов, спасил десетки животи в атентата на Летище-Бургас, се чува изстрел. Докторът, който е в съседната стая, хуква веднага, но намира 29-годишната си дъщеря Ирена на пода с рана в дясното слепоочие. Младата жена слага край на зивота си със законно притежавания пистолет на баща си заради любовна мъка.

Ирена завършва висшето си образование в София – специалност „Икономика”, с отличие. Имала приятел, с когото смятали да сключват брак. Не е ясно какво точно отключва мъката в душата й, но от 4 месеца тя взима антидепресанти. Според родителите й преди фаталния инцидент тя е в стабилно състояние. Те смятали, че мъката към любимия е отшумяла и че вече е приела раздялата. Младата жена оставя предсмъртно писмо, в което обяснява причините за крайното си решение.


Черна серия през юли

Сутринта на 17 юли 56-годишна жена се хвърля от 3-ия етаж на бл. 63 в ж. к. „Меден рудник”. Бургазлийката Хидает Измерлиева умира на място след фаталния полет.

Това е четвъртото самоубийство в региона само в рамките на седмица. Черната серия започва със смъртта на 22-годишната Петя Македонова в комплекс „Братя Миладинови”. Трагичният инцидент става малко преди полунощ. Преди да вземе фаталното решение, младото момиче се скарва с майка си. Изпада в истерия и хуква към терасата на апартамента. Майката е на метри от нея. Предугаждайки намеренията на Петя, хуква след дъщеря си. Опитва да я хване, но момичето се изплъзва от ръцете й и тялото й се премята през парапета на балкона и полита в бездната. 22-годишната бургазлийка издъхва на място от политравматизъм.

69-годишният Атанас Киров от странджанското село Българи пък избра да се самоубие по страшно мъчителен начин. Възрастният мъж оголва жиците на разклонител, омотава ги около лявата си ръка и десния крак и включва щепсела в контакта.

Следва токов удар с волтова дъга. Мощното електрическо напрежение буквално изпържило стареца. В неделната сутрин близките на дядото отишват да му занесат храна и откриват ужасяваща гледка в двора на къщата. Възрастният човек живее сам, но в селото има роднини, които се грижат за него. От няколко години той страда от тежко нелечимо заболяване. Молел близките си да го настанят в старчески дом, защото се притеснявал, че им е в тежест, но те не се съгласили.

До язовир край Айтос пък е намерено тялото на 71-годишен мъж. Той няколко пъти предупреждавал близките си, че иска да сложи край на живота си.

Седмица по-рано мъж скача от осмия етаж в блок 22 в бургаския ж.к. „Изгрев“.

Черната серия завършва на 29-ти, когато 43-годишната бургазлийка Янита Стоянова полита от дома си на 4-ия ет. в бл. 25 в ж. к. „Изгрев“. Тялото на жената се приземява върху козирката на вх. 11 на жилищната сграда.


Колата на Йордан Вълков е открита от рибари в "Мандренското езеро"

Баща на 2 деца потъна с колата си в ез. „Мандра“

Рано сутринта на 27 октомври водолази откриват в ез. „Мандра“ безжизненото тяло на Йордан Вълков. 39-годишният бургазлия е обявен за издирване от близките си 6 дни по-рано. Няколко часа преди това колата му е открита потънала до половина в езерото. В „Опела“ разследващи намират телефона на Йордан и всичките му документи, включително и дебитната му карта. Но от него няма и следа. Това даде повод за появата на мистериозни версии за изчезването на младия мъж. Всички те обаче бяха отхвърлени, след като тялото му изплува в района преди мостовете в посока с. Димчево.

Извършената аутопсия на трупа потвърждава версията за самоубийство. По трупа не са открити никакви синини или следи от насилие. Според съдебните медици причината за смъртта е удавяне.

Йордан Вълков е баща на две деца. Според негови близки няма заеми и врагове, тъй като е кротък и неконфликтен човек. Семейството няма финансови проблеми, защото приживе Йордан работи в бургаската рафинерия и получава висока заплата. С нея успява да покрие всичките разходи на 4-членното семейство.


Млада майка се хвърли от недостроена сграда в „Меден рудник“ след смъртта на болното й дете

В ранния следобед на 22 ноември бургазлийката Жилиета Тодорова взима най-тежкото решение – да сложи край на живота си. 28-годишната жена се качва на покрива на новострояща се кооперация в непосредствена близост до дома си в „Меден рудник“ и полита към небитието. Няколко минути по-рано тя е открила мъртъв 7-годишния си син Пресиан. Детенцето е тежко болно – страдало от церебрална парализа, а няколко месеца по-рано лекарите открили тумор в мозъка му. Това буквално срива младата майка, която много обичала малкото си момченце. Тя се грижела съвсем сама за Пресиан, след като бащата ги изоставя при раждането.


Жулиета много обичала сина си Пресиан и не могла да понесе новината за смъртта му

Месеци преди трагедията Жулиета споделя пред свои приятелки, че иска да се самоубие заедно с детето. Тя оставя две предсмъртни писма. Едното е открито до тялото на детето, а другото – в джоба на якето й в близост до лобното място.

Последният трагичен инцидент стана броени дни преди Коледните празници. На 23 декември, около 18 ч., 62-годишният Паунко потъна в ледените морски води, след като се хвръли от моста в Бургас. 

В категории: Крими


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
7
Коментара по темата
7.
baihui
04.01.2016 22:51:57
1
1
Кмета е, меко казано "ПУТЬО" !
6.
запознат
04.01.2016 11:39:23
0
4
Това са само част от самоубийствата в Бургас през 2015г.
5.
by the way
04.01.2016 08:48:10
1
8
С най-тъпия кмет това е нормално,а на всички глупаци които отново го избраха днес им честитя първия сняг и да се молят да се стопи,че няма кой да го почисти!
4.
аз
04.01.2016 08:17:39
0
6
В тоя град всички са луднали и по-зле става положението.
3.
Зара
03.01.2016 22:19:25
0
26
Не става дума само и единствено за Бургас, а за цялата страна. Мили управляващи, Вие също допринасяте ежедневно за немотията и упадъка, в които живее голяма част от населението. Как спите вечер, спокойно ли?
2.
Ким Чен Николов
03.01.2016 21:27:14
1
26
Най-добрия град ... с европейски кмет на ...
1.
това е БГ
03.01.2016 20:41:42
6
7
къде е д-р.САЯН спешно го върнете в Бургас има много клиенти !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори