×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал! Валери Симеонов обвини ГЕРБ в шест лобистки закона! Спряха му микрофона в парламента


Скандал! Валери Симеонов обвини ГЕРБ в шест лобистки закона! Спряха му микрофона в парламента
От НФСБ поискаха забрана на вноса на взривни материали за утилизация
24 Ноември 2015, Вторник, 13:23 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, парламентарен репортер на Флагман.бг

Лидерът на НФСБ изброява намаляващите гласове за партията на Борисов


Председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт и лидер на партия „Национален фронт за спасение на България” Валери Симеонов обвини ГЕРБ в прокарването на редица лобистки текстове по време на дебатите в парламента днес.

Повод за гнева му стана обсъждането на законопроект за изпълнение на Конвенцията за касетъчни боеприпаси и Конвенцията за забрана използването, складирането, производството и трансфера на противопехотни мини и за тяхното унищожаване.
От ПФ искаха да не се разрешава вносът на взривни вещества с цел утилизация и унищожаване на чужди бойни средства.

„Въпросният текст няма как да скрие явното желание за лобизъм в  полза на фирми, занимаващи се с утилизация. Фирми, приближени до основната управляваща партия ГЕРБ”, каза съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

Той добави: „За изминалите дванайсет месеца в паметта на народните представители, както и на българските граждани, ще останат два текста, които успяхте да прокарате с явна лобистка насоченост”.
Според Симеонов първият случай е „поставянето на бензиноколонки на ръждасялите цистерни по полетата”,  а вторият – „прокарването на лобистки текст в зала и разрешаването на изкупуването на скъпа енергия”.


Лидерът на НФСБ обвини управляващите, че само за последния месец са прокарали още четири лобистки текста.

Това били случаят със свалянето на акциза за производство на ракия от 1000 на 500 литрови казани, както и нарастването на цените за определен клас цигари. Третият текст бил свързан с обслужване на големите таксиметрови компании, за да могат да извършват незаконна дейност, наемайки други таксита.
„И сега сме на четвъртата лобистка поправка за внос на взривни вещества. Уважаеми колеги от ГЕРБ, текстът е явно лобистки. Ще призова всички народни представители, включително и тези, които имат съвест от вашата група, да не подкрепят този текст. Нека управляващите да не се качват и да не се возят на пропагандната люлка за спечелените избори, тъй като люлката има и откат”,
заяви Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ започна да цитира резултатите на ГЕРБ от изборите, показвайки как гласовете за тях намаляват. „През 2014 г. – 1 070 000 гласа, а през октомври 2014 г. – 800 хиляди…”. В този момент председателстващият заседанието Димитър Главчев спря микрофона на Симеонов вероятно с аргумента че му е изтекло времето за изказване.

Той обаче продължи да говори и при спрян микрофон за около петнайсетина секунди, след което си седна на мястото.
От ГЕРБ така или иначе не се вслушаха в призивите на Симеонов и приеха спорните текстове.

В категории: Политика


Автор
3
Коментара
Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 1
3
Коментара по темата
3.
Бург
25.11.2015 10:12:28
2
3
В.С. е патриотаркото крило на управляващата БКП-ДС. Разслоението в много партии е за заблуда на народа, че все отнякъде ще има партия, която ще защити интересите му! Тези добитъци наистина нямат срам и свян и във вените им тече не българска кръв, а помия!
2.
Георги
24.11.2015 22:07:59
2
15
Да, хванахте се с гнусните гербаджии, изгубихте единствения нормален и интелигентен човек в НФСБ Велизар Енчев, а сега си сърбайте попарата.
С мутрата Бойко и шайката му не се съюзяваш по никакъв повод. Това ще ви е за урок.
Но на българския народ кога ще му дойде акъла в главата. Кога ще си научи урока. Докога ще издига мутри, илитерати и крадци?
1.
Хахаха
24.11.2015 20:50:01
0
18
Как са му спрели микрофона хахахахахаха, това да не ти е демокрация, тук е диктат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината КТ "Подкрепа" иска заплатата на преподавателите да е 150% от средната Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Банкнотите и монетите в обращение са за над 29 млрд. лв. Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест Хилда Казасян направо изтръпна по време на шоуто от думите му Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Обработвани ли са тревните площи в София
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори