×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бос на бургаска банда касоразбивачи с рекордна присъда изчезна безследно


Бос на бургаска банда касоразбивачи с рекордна присъда изчезна безследно
Осъденият на 15 години затвор Слави Славов може да не лежи нито ден зад решетките
09 Ноември 2015, Понеделник, 02:27 ч.

Бандата на Слави е обрала стотици сейфове от офиси и магазини край морето и в цяла Източна България


Страховит бос на банда касоразбивачи, която се смята, че е обрала стотици сейфове от офиси и магазини край морето и в цяла Източна България, е успял да избяга от страната в последните 120 дни, след като в сила е влязла рекордната му 15-годишна присъда на 1 юли т.г., съобщава “24 часа”.

За поредното бягство от правосъдието потвърдиха пред вестника от бургаската окръжна прокуратура, като съобщиха, че за 29-годишния рецидивист Слави Славов има издадена европейска заповед за арест на 5 октомври т.г. Тарторът на бандата, извършила един от най-дръзките обири на злато, е обявен и за общодържавно издирване.

Оказва се, че въпреки скандалната серия бягства на осъдени опасни бандити в последните няколко години, след като втора съдебна инстанция е потвърдила 15-годишната присъда на Славов през ноември 2014 г., неговата мярка за неотклонение не е била променена на “постоянен арест” и

той е останал

на свобода


Така, след като на 1 юли 2015 г. ВКС потвърждава окончателно една от най-тежките присъди, давани за организиране на 3 кражби от офиси и магазини в Бургас и от златарско ателие в Приморско, Славов вече е в неизвестност. Според оперативни данни той е избягал от страната през Турция, а след това се е скрил в друга държава.

В последните години Славов е смятан за един от най-опитните организатори на по-големи удари, при които бандата му задига сейфове от офиси и магазини. Макар че професионалният обирджия е 3 пъти осъждан, а първата му присъда за кражба влиза в сила, когато той е едва 19-годишен, той е лежал зад решетките само около 2 г.

Едва през 2010 г. криминалисти започват сериозно да разследват вече прочулата се като “Бандата на Слави” група. По това време Славов и останалите четирима професионални обирджии Петко Профиров, Жельо Желев, Емил Георгиев, Живко Николов и Илко Петков вече имат зад гърба си десетки успешни касоразбивания. Само при един от ударите на групата в офис на компютърна фирма в Ямбол през 2008 г. Славов и двама от аверите му

задигат сейф

със 180 хил. лева

Бандата правела удари по няколко пъти в седмицата, дори имало и случаи, в които само за една нощ обирала по 3-4 офиса, сочат данни на полицията.

Касоразбивачите действали изключително професионално и не оставяли никакви следи. Винаги предварително проучвали обекта до най-малката подробност.

Групата има реализирани обири в Бургас, Ямбол, Стара Загора, Варна и Пловдив. Членовете й действали в различно съучастие, като основното ядро било от 3-4-ма души. Те били най-опитните, останалите се прикрепяли към тях в различни конфигурации според задачата. Общият брой на бандата наброявал десетина души.

Криминалисти описват Славов като изключително комбинативен, с нужните технически познания и контакти, чрез които да пласира откраднатата стока.

Освен това тарторът, макар и млад, бил ненадминат при подготовката за “удар”. Подбирал предимно магазини за компютри и техника, както и фирмени офиси. Дълго време преди да нападнат набелязания обект, Слави и най-приближените му го оглеждали, влизали като клиенти, проучвали обстановката, разположението на СОТ-а и други подробности за успешна акция. Умеели да

обезвреждат

охранителната

техника за

секунди


В продължение на няколко години касоразбивачите буквално “подпалили” региона, като се целели само в обекти с големи обороти. Разбивали каси със суми между 10 000 и 200 000 лв., по-малките сейфове направо изнасяли, а от компютърните магазини избирали най-скъпите лаптопи. Имали си хора, които ги “чистели”, премахвайки данни, чрез които компютрите могат да бъдат разпознати и проследени.

Когато през 2008 г. е опразнен сейф със 180 000 лв. на компютърна фирма в центъра на Ямбол, бургаските криминалисти вече подозират кой може да стои зад дръзкия обир, но нямат никакви доказателства. В разследването тогава са включени и специални разузнавателни средства, но едва две години по-късно касоразбивачите падат в капана на полицията.


Това е малка част от откраднатото от бандата на Слави злато, която бе намерена от полицията. Останалата плячка се смята, че е продадена в Турция от Славов

Това се случва, след като петима от хората на Слави задигат сейф с над 700 грама златни бижута от ателие в Приморско. Ударът е оценен по цени на съда за 50 хил. лв., но по оперативни данни цената на златото на черния пазар достига 100 000 лв. Крадците са успели да изкарат златото в Турция, където се продава на високи цени.

За да се стигне до ареста и осъждането на Слави и групата му обаче, крадците правят серия от грешки при последните си 3 удара в края на 2010 и началото на 2011 г.

На 5 декември Славов и четиримата му помощници пристигат с две коли “Мерцедес” и “Форд Мондео” край много оборотен супермаркет в Бургас. За секунди изкъртват метална щора и чупят патрона на входната врата на магазина

само с помощта

на две отвертки

и чук


Вътре намират две каси, изкъртват ги директно от поставките и се изтеглят с автомобилите към близко сметище. Там Славов разбива касите, вади отвътре оборот от близо 6000 лева и изхвърля сейфовете и документите в тях директно на сметището. По-късно полицията намира счетоводни документи между боклуците, които помагат на обвинението. Само 5 дни след този удар Слави и аверите му отново излизат “на работа”. Този път касоразбивачите паркират “работните автомобили” пред офис на фирма “Булсатком” в бургаския кв. “Славейков”.

Обирджиите носят със себе си само две отвертки, чук и щанга тип кози крак, но с тях успяват за по малко от минута да счупят витринно стъкло, да изкъртят бравата на складово помещение и офис на фирмата и

да разбият

метален сейф там

За съжаление на обирджиите, час по-рано инкасов автомобил е прибрал големия оборот и те трябва да се задоволят само с намиращите се в касата около 880 лв.

Но големият удар предстои съвсем скоро и още следващата седмица, в дните преди Коледа, Славов започва да оглежда набелязан от него златарски магазин в центъра на Приморско. Така навръх Ивановден в нощта срещу 8 януари босът и четиримата му помощници отново излизат на удар. Този път нещата са планирани доста по-внимателно. Бандата паркира своите автомобили в края на курорта, задигнат е “Фолксваген Пасат”, на който се прекачват крадците и стигат до набелязания обект. Там разбиват решетката и вратата за секунди, но никой не влиза, а групата се оттегля. Целта е да бъде проверено дали няма да се задейства охранителната система. Едва няколко часа по-късно, около 6 ч сутринта, петимата крадци се връщат, крадената кола е оставена с работещ двигател, а двама от бандата застават на пост. Единият дебне близкия хотел, където компания празнува Ивановден, а другият пази за изненади пред златарския магазин. В това време Славов влетява в магазина и започва с чук да троши витрините със златни накити, а двама от помощниците му събират плячката в бял сезалов чувал. Опитните обирджии успяват да отмъкнат близо 800 грама злато за по-малко от 2 минути, качват се в колата и потеглят с мръсна газ. Няколко преки по-нататък обаче бандитите спират и изоставят колата, като според предварителния план на Славов вътрешността на автомобила е посипана с белина, за да се заличат следите. Час по-късно те отново са в Бургас и вече обмислят алибитата си. Още на следващия ден Славов

усеща, че

полицаи

са по петите им


и опитва да продаде 600 грама злато за 20 хил. лева, но не намира човек, готов да даде веднага парите. Все пак в първите 24 часа бандата успява да пласира 200 грама от плячката и си разделя 8000 лева. Останалата част от отмъкнатия благороден метал и до днес е в неизвестност, смята се, че

златото е

изнесено и

продадено в

Турция от Славов


Вероятно това са част от парите, с които босът на касоразбивачите сега се крие в чужбина.

Малко след златарския обир полицаи арестуват цялата банда на Слави. Професионалните крадци остават в ареста с месеци, но около година по-късно един по един всички излизат под гаранция.

Докато са зад решетките, част от обирджиите се пречупват и правят признания за трите обира, които се оказват решаващи за присъдите, макар че в съда крадците се отказват от думите си.

По време на делото в Бургаския окръжен съд тарторът Славов и аверите му пък правят най-разнообразни опити да опровергаят събраните улики и доказателства. Един от проговорилите крадци си измисля, че страда от “синкопс и колапс”, от която получавал припадъци и нищо не помнел. Заради тази диагноза не помнел, че извършил обирите или че после подробно е признал за тях пред съдия. Друг от проговорилите бандити пък заявява, че се бил съгласил да преразказва чужди думи, защото бил задържан, много нервен, гладен и подведен, че ще му издадат разрешение за оръжие и че ще бъде само свидетел.

Тарторът Славов пък предприема друга тактика - той води в съда свидетел, който заявява, че той е извършил обира на каса в офиса на “Булсатком”. Показанията обаче бързо издишат, след като при разпита става ясно, че

лъжливият

свидетел не

може да обясни

как е изключил

алармата


Въпреки оспорвания процес и трите съдебни инстанции категорично признават Слави Славов за виновен като организатор на серията кражби и той е осъден на 15 г. затвор. Другите двама от основните участници в бандата - Петко Профиров и Емил Георгиев, са осъдени съответно на 8 и 6 г. Те вече излежават присъдите си. Един от осъдените на първа инстанция обирджии пък почина при катастрофа и не дочака окончателното решение.


От тази сграда в Ямбол Слави и хората му отмъкват от сейф 180 000 лева през 2008 г., а делото по този случай е в съдебна фаза

5 години след серията от обири обаче се оказва, че основният организатор и бос на престъпниците - Слави Славов, макар и осъден на 15 г., най-вероятно няма да лежи нито ден зад решетките.

снимки: 24 часа

В категории: Крими


12
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
12
Коментара по темата
12.
5
10.11.2015 13:37:42
0
4
Голяма изненада, да не луд да отида да лежи, като са го пуснали. Надали е било безплатно де.
11.
jelko
10.11.2015 07:55:19
0
8
DALAKM ANA E GADNO MRASNO KY4E
10.
монката
09.11.2015 21:43:59
0
3
Просто взломаджии за средностатистическият Българин, Бургазлия.
Две отвертки и кози крак + бързина.. ??
9.
buuhahaha
09.11.2015 16:33:44
0
6
JELIO DETO NAREDI MOMCHETATA POPCHETO LEJI 8 GOD.PRISADA MOMCHETO DA EBA I UHOTO MRASNO JELIO UHO POLICEISKO KUCHE GADNO VSICHKI VA ZNAQT KVI STE CQLATA VI HOMO BANDICHKA AMA POLICIQTA VI PAZA NQMA DA E VSE TAKA ;)
8.
hristo
09.11.2015 16:14:00
0
5
Vie da ste 4uvali nqkoi ot bandata na ro4ata da e saden?? Teq pravqt prestapleniq i policiqta si gi tolelira
7.
007
09.11.2015 15:45:22
0
14
Тези големи присъди са заслуга на адвокатите-виждам на снимката Събин Дучев и Красимир Кацарски. Особено първия е голям измамник-кой знае колко пари му е смъкнал уж да оправи работата със съдията или прокурора!
6.
Запознат
09.11.2015 14:49:45
1
7
15г ебах му майката за убийство дават по малко е ... бягай Слави и не се връщай. Ухото на бандичката(Желката) условна е евала.. едно хубаво момче имаше от всичките (мистара) .. ами ония глупак джабаров другото ухо. ..
5.
Брат
09.11.2015 14:30:06
2
8
Добре че Жельо ги предаде иначе нямаше да ги хванат....
4.
До Драго
09.11.2015 13:10:41
0
9
Ей Драго, ти си най-голямата Жена и шпионин!!! С Далакмана в затвора нареждахте всички, а тук на какъв се правиш бе... По страхливи жена от тебе няма!!! Ща е*а и тъпия бакшиш...
3.
лазур
09.11.2015 12:46:31
2
3
Кво е напраил Желката ?
2.
Drago
09.11.2015 12:06:05
1
10
Хахахха.... страховитияяя Слави
1.
dddd
09.11.2015 11:31:53
1
8
Ami jelio ot bandata na rojdata kolko shte leji??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори