×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Драматургът Христо Бойчев: За ислямското нашествие в Европа тепърва ще се пише. Но няма да са комедии!


Драматургът Христо Бойчев: За ислямското нашествие в Европа тепърва ще се пише. Но няма да са комедии!
Резултатът ще бъде огромни ислямски квартали - анклави, живеещи от социална помощ, които постоянно ще се разрастват, казва творецът, снимка theatre.art.bg
04 Ноември 2015, Сряда, 14:56 ч.
Автор: Пенчо Ковачев, "24 часа"

Говорим за милионен ислямски поход, а най-парадосксалното е, че ни прекараха и да го спонсорираме, казва той




Световноизвестният български драматург Христо Бойчев, чиято пиеса "Полковникът птица" е поставяна в над 40 страни, е един от основателите на Боянския клуб. В интервю за "24 часа" творецът говори за целите на клуба и причините той да бъде основан.

- Защо създадохте Боянския клуб, г-н Бойчев?
- Кратък увод. Краят на всички цивилизации е един и същ. Появяват се от някъде огромни маси хора и ги прегазват. Рим беше прегазен от варварите, Византия - от турците. В момента наблюдаваме поредния хуманитарен взрив и човешки потоци. При сегашните високи технологии те не могат да влязат с оръжие, затова влизат с човешка маса с децата напред, ползвайки се от хуманистичните принципи на европейската цивилизация. Това е принципът на предстоящите хуманитарни войни. Не говорим за “бежанци” - такива у нас няма. Говорим за милионен ислямски поход към Европа, а най-парадосксалното е, че ни прекараха и да спонсорираме този поход. Превозват тази армия безплатно с влакове и автобуси, безплатна храна, подслон и пр. Реалността е, че това е завоевание на социалните придобивки на европейската цивилизация. Резултатът ще бъде огромни ислямски квартали - анклави, живеещи от социална помощ, които постоянно ще се разрастват от висока раждаемост и приходящи. И накрая ще видим косоварски вариант в Централна Европа. Този геополитически катаклизъм е фундаменталната провокация за създаването на т.нар. Боянски клуб.

- Какви са целите му и какви - първите му прояви?
- Конкретната причина за създаването му е предложението на проф. Божидар Димитров в пресата за държавна награда на граничаря, изпълнил дълга си при опит да спре организиран отряд от нарушители на държавната ни граница. Та този Боянски клуб е инициативният комитет, който внесе това предложение с подписката в Министерския съвет. Предложението до момента бе подкрепено по електронен път от 30 000 българи.

- Това предложение не беше посрещнато еднозначно...
- Предложението на проф. Божидар Димитров беше една превантивна позиция поне да бъде спасен граничаря от наказателно преследване - нататък отиваха нещата. Говореше се за първо убийство на бежанец и пр. Изказаха се и юристи, рекламирайки се като правозащитници, разбира се, и вечният Хелзинкски комитет и т.н. И продължават да налагат термина “бежанец”, въпреки че този статут могат да имат само в съседна тям мирна държава. Оттам нататък стават обикновени икономически емигранти, които ние не сме длъжни да пускаме нелегално през границата си.

- Можем ли все пак да говорим за човешко състрадание?
- Можем, ако имат документи. Защо нямат паспорти? Кой си крие идентификацията и защо? Трябва да си пълен наивник, за да мислиш, че вече не са влезли със задача хиляди джихадистки войни, вместо да рискуват вербуване на такива в Европа. Това едно. Другото е елементарната логика кой ще издържа тези хиляди хора без професия, ценз, език и пр. Ние не можем да осигурим работа на българските граждани, а камо ли за гурбетчии.

- Тези хора обаче са принудени да се спасяват от войната и смъртта...
- Една малка част от тях - сигурно. Говорим за сирийците, бягащи от джихадистите. Това пък е схемата на съветските настъпления през Втората световна: армията напред, а зад нея веригата на войските със сини околожки на фуражките, за да разстрелват отстъпващите.Но дори само бедността да е принуда, не дава никому право да нарушаваш международните закони. Тези емигрантски масиви обезсмислиха всякакъв граничен контрол и визови режими.

- Какви мерки предлагате?
- Нищо различно от спазването на нашите и международните закони, т.е. да пазим границите си от нарушения, ако вече не е късно. Аз мисля, че нещата отидоха доста напред и станаха неконтролируеми, защото ЕС проспа началото. Дори има заслуга, участвайки в рамките на НАТО в реално немотивираното нападение на Ирак. Свалянето на Саддам Хюсеин изпусна духа от бутилката.

- Кои по-известни личности влизат в клуба?
- За мобилност поддържаме тесен кръг и разчитаме на съмишленици. От популярните фигури като активен член бих добавил и Коцето Калки, режисьора Андрей Слабаков, както и известния арх. Богданов.

- Клубът има ли някаква връзка със сдружението “Обединени езически вероизповедания”, което регистрирахте преди месец?
- Освен обща кауза за опазване на европейската и световната култура - друга връзка няма. Защото ислямът е максималистична религия и не понася присъствие на друга култура. Взривява световни паметници на културата, а у нас изляха 15 тона бетон в основите на джамията “Ибрахим паша” в Разград, за да заличат разкопките на културните пластове от Античността. Всяка схоластика върши подобни вандализми...Впрочем, ислямът е несъвместим с европейската цивилизация. Те и затова в Европа живеят в затворени анклави и пето поколение жени продължават да носят бурки в Германия и да не знаят дума немски. Погледнете Босна - босненците и сърбите са един сръбски народ, а ги настроиха един срещу друг по религиозни подбуди. И се избиха...

- Засилената ви гражданска ангажираност може ли да провокира за нова пиеса на тема езичество и християнство например? Или по световния проблем с бежанците?
- Темата за чуждостта, нашествието на чуждото и страхът от него е един от вечните проблеми в изкуството. Аз съм писал по темата още през далечната 1982 г. Тази пиеса никога не съм я пускал в обращение на сцена - нито в България, нито в чужбина, но странното е, че за нея знаят в Германия и в момента я искат за постановка там. За ислямското нашествие в Европа обаче тепърва ще се пише. И в никакъв случай няма да са комедии.

В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
ЕВРОПА ГУШНА БУКЕТА
04.11.2015 13:01:50
0
10
ЕВРОПА ГУШНА БУКЕТА , НЯМА КАКВО ДА СЕ ЛЪЖЕМ , ПИРАМИДАТА НА ПРЕДАТЕЛСТВОТО ....... НАЙ ОТГОРЕ ЛАЙНЯНИТЕ ЕВРЕИ БАРУХ , РОТШИЛД , РОКФЕЛЕР , МОРГАН . ПО ДОЛЕ ПАЛЕТО СОРОС ..... ДЬОРД ШРОШ , УНГАРСКИ РИМЛЯНИН , ПО ДОЛЕ ДЕРЕ БАТА АГЕНТ НА ЩАЗИ И ЦРУ , НЕЗАКОННА ДЪЩЕРЯ НА ХИТЛЕР ФРАУ МЕРКЕЛ , П НАДОЛУ ЖУЖЕ ОЛАНД , ХЕЛУИН И ПОДОБНИ , ПО НОАДОЛЕ СОРОСОИДИ КРИПТО ЧИФУТИ , ПО ДОЛЕ АМОРФНА МАСА КРИПТО ЧИФУТИ В ОТДЕЛНИ СТРАНИ , ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН ТАЙНИ ЗАСПАЛИ КЛЕТКИ НА МОСАД , ГОТОВИ В ПОДХОДЯЩ МОМЕНТ ДА СИ ПОКАЖАТ РОГЦАТА , И НАКРАЯ ОГРОМНАТА АМОРФНА МАСА МИГРАНТИ ЧАРШАФИ , ЗА КОИТО ГОВОРИ БОЙЧЕВ , ТЕ ПРОСТО ЩЕ БЪДАТ ОБИКНОВЕННИТЕ КАСАПИ НА ЕВРОПЕЙСКОТО НАСЛЕНИЕ ........
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв.
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори