×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заслужава ли реформаторът Живко Табаков да е зам.шеф на Бургаския местен парламент?


Заслужава ли реформаторът Живко Табаков да е зам.шеф на Бургаския местен парламент?
Реформаторският блок е в обща група с БДЦ и ще излъчи заместник на Луков (крайно вдясно на средния ред), най-заслужил е Живко Табаков (вляво)
03 Ноември 2015, Вторник, 13:14 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Той е първенец по преференции и показа как се става популярна и обичана от обществото личност



Председателят на Общинския съвет в Бургас, който започна официално работа най-вероятно ще има четирима заместници, които ще бъдат избрани на сесия на 10 ноември. Партиите, които имат свои представители в местния парламент, с изключение на ГЕРБ, трескаво сформират групи. Изискването досега, което се очаква да бъде отново в сила по новия правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, е минималният брой общински съветници в групата да бъде 5. Това не засяга единствено ГЕРБ, защото те имат далеч над този брой представители – 29. На прага е БСП с петимата си съветници. Останалите политически сили трябва да търсят варианти, ако искат да бъдат част от група, тъй като НФСБ е с 4-ма свои, Реформаторски блок – с 4, СЕК – с 3, АБВ - 2, ДПС - 2, Солидарност - 1, БДЦ - 1.
Мнозинството от ГЕРБ също ще има свой зам. председател, на прага е й БСП

Днес вече започнаха първите совалки между политическите сили за нагласите и новото разпределение на местата на зам. председатели. За този пост свой представител ще може да излъчи всяка от новите групи, ако се стигне до тяхното образуване.
Очаква се НФСБ и СЕК да създадат обща група. Те до последно не са коментирали име, което да предложат за зам. председател, тъй като са се надявали да успеят да склонят ГЕРБ минимума за сформиране на група да бъде 4-ма съветници. Това обаче не се получи и двете партии – съюзници в Патриотичния фронт ще бъдат заедно.

СЕК и НФСБ (на втория ред) ще се обединят и групата им ще стане от 7-членна

Реформаторският блок ще бъде в обща група с общинския съветник от БДЦ Димитър Христов. Със сигурност те ще излъчат зам. председател и най-вероятно това ще бъде Живко Табаков, който е първенец по преференции, получени на местните избори. Табаков водеше професионална предизборна кампания с ясни послания, типична за кандидат за кмет, а не за общински съветник. Това му дава основание да претендира, ако не за място на зам. кмет, то поне за зам. председателско място на Общинския съвет.  С най-много събрани гласове на вота, той показа, че заслужава този пост.
Засега свободни общински съветници остават шампионът по вдигане на тежести Антон Коджабашев и Тодор Ангелов от АБВ, двамата представители на ДПС Шерафет Мехмед и Йордан Козаров, както и бизнесменът, влязъл в политиката от „Солидарност” Петко Стамболиев.
На Антон Коджабашев (вдясно) от АБВ ще му се наложи да избира двата крайни варианта - да влиза в мнозинството от ГЕРБ или да се слее с БСП, иначе си остава без група

АБВ най-вероятно няма да се присъедини към БСП в Бургас, а ще остане самостоятелна, като подкрепя мнозинството от ГЕРБ. Свободни остават и двамата от ДПС, а Петко Стамболиев днес показа, че изобщо не се ориентирал в ситуацията като отговори на въпрос на Флагман.бг, че ще изказва мнението си като навлезе в работата.
Това на практика означава, че към този момент се очертават четирима заместници на избрания отново председател Костантин Луков – от ГЕРБ, от БСП, от Реформаторския блок и БДЦ заедно, както и от НФСБ и СЕК в обща група.
Най-възрастният общински съветник Кирил Петков от БСП подари по една червена роза на дамите в ОбС, в неговата група няма женско присъствие

 




Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
35
Коментара по темата
35.
stanko
06.11.2015 13:16:24
0
1
Табачето има своя майстор - Коцето Марков. Скоро не му е опъвал ушите.
34.
..
04.11.2015 21:52:52
3
2
Pyrvenec po preferencii ne e, vtori e. No si mislq, che i tova ne malko i shtom tolkova hora sa glasuvali preferencialno za nego, sigurno zaslujava posta
33.
до 17.хахаха
04.11.2015 13:36:12
3
1
Туй да си конски лекар не е срамно, призвание е….В България има над пет хиляди, човека, които ти посерко, наричаш „конски доктори“..
32.
do d2
04.11.2015 13:32:19
3
4
Живко, голям трън в очите ти е Митев, а? Ами водач е, отива му, приляга му…..
Ти що търсиш , обаче в политиката?
31.
doktor
04.11.2015 13:13:37
3
3
Знам че болката трудно минава! Знам и друго, радостта е голяма от Вашата болка. Голяма е защото знам че така се учите! Учите се да опитате да сте по добри другия път, учите се че не сте единствени, разбирате че не сте най-великите в дясно, даже се учите че дясното ви не е онова дясно , към което си мислите че принадлежите. Разбирате че сте слаба ракия и нямахте смелост да издигнете кандидат за кмет от РБ и вместо това минахте на схемата "пазарлъци". Сега, когато видяхте че не го дакархте и на резултат, не Ви остава нищо друго, освен да плюете онзи, който имаше и смелост и умението, въпреки Вашите удари по време на кампанията да Ви покаже коя партия от блока е най-читава и способна да печели. Учите се, но не го разбирате! Все пак, ако искате да продължавате да ни доставяте удоволствие, продължавайте да плюете. Поплювковците са забавни! Ааааа и друго, тия дето пишат коментарите, от тях ли зависи Табаков да стане или не, зам. председател на ОС?
30.
излагация
04.11.2015 11:41:52
2
9
"Флегман", правите непрекъснато реклама на някакъв жалък анонимник, залял града с физиономията си благодарение на парите на работодателите си - братя Диневи. Несебър е вече малък, Бургас ли е наред??!
29.
pak da pitam
04.11.2015 11:21:33
2
3
А Вие гласувахте ли? Защото изборите минаха и в ОС са тези които си избрахме. Ако не сте разбрали, още веднъж, изборите минаха - стига сте плакали!
28.
Ужас
04.11.2015 10:16:47
0
4
Цял Бургас е синя зона. Брата на Куков трябва да папа ...
27.
Дом Периньон
04.11.2015 10:14:35
3
6
Явно лицето Табаков не се е наиграло и продължава да е в предизборна риторика.
Задължително под подобни рекламни статии трябва да има гриф "платена публикация" .
26.
Шиши
04.11.2015 10:12:23
1
8
Живко какво ще прави като зам.-председател? Ще носи на Луков ибрика ли?
25.
известен
04.11.2015 09:30:04
3
8
ДА СИ ИЗВЕСТЕН САМО С ТОВА ,ЧЕ СИ ИЗВЕСТЕН Е ПЪЛНА ПАРОДИЯ,А ДИ СИ НАЙ-ИЗВЕСТНИЯ ИБРИКЧИЯ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО Е ФАРС!!!!!Какъв зам.-председател ще е ЖивитУ? Там не е като при Диневи, няма къде да се мият чинии. РБ няма да допусне такава излагация!
24.
КУКОВ
04.11.2015 08:13:17
0
4
- Кой ти бръсне кубето сега ?
- Буланова-паяка, дадох и карта за да не я вдига паяка.
23.
Lord
04.11.2015 02:41:00
1
14
Все си мислех,че за да си общински съветник,трябва да си успял и утвърден, безспорен авторитет в своята област.Да работиш за обществото без да очакваш облага за това.
Гледайки тази утайка,събрана в Общинския съвет съм убеден,че има нещо много сбъркано в избирателната система.
Мажоритарния избор се свежда до това,кой колко гласа си е купил.Защото няма друго обяснение да подкрепиш анонимници,доказани некадърници и престъпници.
Тези хора са там за да запълнят бройката необходима за узаконяване на кражбата на поредната порция европейски пари.И да уредят себе си с подхвърлените за благодарност трохи от софрата.
22.
Дядо Боже
04.11.2015 00:23:31
3
13
Тъпаков със сигурност няма да е номиниран от РБ и със сигурност не става за зам. Кмет дори на родното си село. С толкова пари да получиш равни преференции с Тошко си е пълен провал
21.
Дзен
04.11.2015 00:22:32
1
4
Небето и Земята
са вечни.
Небето и Земята
са вечни,
Защото съществуват
за себе си.
Затова и съществуват дълго.
Мъдрият отстъпва
на всички.
И затова се оказва пред всички.
Не се грижи за живота си,
затова и живее.
И защото не мисли за делата си,
те сами се уреждат.
20.
до 17
04.11.2015 00:14:52
1
8
Хахахаха, да бе, верно този беше брандирал де що има заведение за бързо хранене.....Това сигурно е щото не може или му се свиди да извади пари за елементарна кампания, а да не говорим, че беше чак водач! Е, няма такъв водач, остава сега и за зам.председател да се бутне и пародията ще е на макс!
19.
Срам
03.11.2015 23:49:00
4
6
Обърнете внимание, че тук се плюят само от Реформаторски блок и предимно по тяхен колега??? Това не може да е истина. Вземете се вземете в ръце бе скъпи ми първенюта и дърти изтъркани муцуни.
18.
LUKOV - KABRIOTO
03.11.2015 23:44:51
0
8
В Бургас над 200 полицаи, огнеборци и служители на затвора блокираха за повече половин час основния бул. "Христо Ботев". Огромни опашки от чакащи коли се образуваха в двете посоки на пътя. Протестиращите казаха, че системата е обезкървена, оплакаха се от командироването из цялата страна, което оставя областния град без защита. В сряда те смятат да блокират движението по ул. "Индустриална"
17.
Хахаха
03.11.2015 23:43:58
2
6
Освен пастата не пропускайте и конският доктор, който си беше сложил плакатите на всички обекти и дюнерджикници в града. Това да си шеф на БАБХ и да се възползваш от държавната си позиция може да се случи само в България и с наглеци от ДСБ. Ще следим, как се проверяват тези обекти. МАФИЯ
16.
Haha
03.11.2015 23:36:33
2
4
Ne Toshko Ivanov, a Toshko - pastata! Cql jivot se mazni pred obshtinata predi obqd, a sled obqd se e napil s bira! Golqm tashak e toz malumnik!
15.
До 10-ти
03.11.2015 23:34:54
4
4
Ти сигурно си от Малко търново, нищо че пишеш че си бургазлия! За хората от твоя край знам едно, ако имат една представа в главата си, дори и да видят с очите си че не е така, пак си повтарят това което им е в глава, без значение каква е истината. Та за Живко Табаков, ти не можеш да издържиш на темпото на работа на Живко и една седмица, да не говорим за организация, умения и подход. Как така даваш оценка, та ти дори не можеш да зговедиш за какъв обем и разнородни дейности става дума. Най-вероятно обаче е, че много добре знаеш за какво става дума и завистта е онова което те кара да пишеш. Ок, ама много се излагаш!
14.
До 13
03.11.2015 23:32:42
4
7
Тя работата е ясна, крадеца вика дръжте крадеца. Те старите курви така са научени а Тошко Иванов е професионалка.
13.
Запознат
03.11.2015 23:25:42
6
5
Като чета коментарите, то е ясно, че "колегите" от РБ, дето пишат по-долу, против един от тях, са не повече от 2-ма човека....т.е. ЦЯЛАТА СТРУКТОРА НА СДС И ДСБ ЗАЕДНО! За смях станахте с тези дребни нападки. Кажете ми КАК неизвестнике, без образование и професеия Т. Иванов събра 1 000 гласа без кампания? Дали не е "инвистирал" повече пари при братята роми?
12.
didi
03.11.2015 23:04:49
9
8
Престанете, смешни и жалки сте в опитите си да умаловажите гласовете на хората. Ако не харесвате Табаков, това не Ви дава право да се държите като недорасли сръдльовци. Да, казвам го това, защото съм сигурен че написаното по-долу е написано от "колеги от РБ. Знам че боли, но това са фактите, Табаков има най много преференции с около 500 повече от Митев и с 30 повече от Иванов. В състезанието е така, печели се и с 1 глас. Може би искате да кажете че Иванов е преди него, щото 30 гласа са някакви, никакви.... Ми напишете тогава че Тошко Иванов има повече гласове от Табаков, ама няма повече. Затова приемете резултата и се дръжте като зрели хора. Сигурно Табаков като е лепил плакатите, където не трябва е спечелил и врагове, тук сте прави, но си представете ако ги нямаше тези негови грешки, колко гласа щеше да има тогава. Има и нещо друго - парите.. Всички знаете че има регламент за харчене на парите при предизборните кампании, има лимит. Ако вие сте му дали тези стотици хиляди, тогава е ясно че знаете колко е похарчил, но никой от вас и лев не му е дал. Как разбрахте колко пари са похарчени? Подобни клюкарски изказвания може да вървят пред баба Пена, ама ако искате да кажете нещо, даите по сериозно. Едно знам със сигурност, че колкото повече мърдаш, толкова повече ти влиза, така че вземете да се поздравите, пиите по едно и почнете да работите, както се очаква от Вас. Стига си показвахте кирливите ризи, че каквото и да напишете, Табаков е най млад, сече му пипето има бъдеще и ще Ви го покаже. Спомнете си на неговите години Вие какво бяхте! Хайде сега, усмихнете се!
11.
ЧЕРНОМОРЕЦ!
03.11.2015 23:04:40
2
14
Табаков, ела да си махнеш плакатите от нашата улица! Лепи си го в Черни връх!
10.
Бургазлия
03.11.2015 23:03:06
3
13
За заместник-председатели стават хора, които с читави, умеят нещо, знаят как се работи. А не са стигнали до пост с парите на Диневи и с Кунева за ръчичка.
9.
До 2
03.11.2015 23:02:21
9
6
Ейййй тази завист ще ви убие.
Митев да се радва, че беше първи, иначе щеше само да мечтае за Общинския съвет.
Табаков заслужава мястото, но дали ще го иска изобщо.
8.
ТабакOFF
03.11.2015 23:02:03
4
12
Живко Табаков е първенец само по предизборна глупост. Откъде накъде ще става заместник-председател на общинския съвет?
7.
ЖивитУ
03.11.2015 23:00:43
2
14
Какъв зам.-председател ще е ЖивитУ? Там не е като при Диневи, няма къде да се мият чинии. РБ няма да допусне такава излагация!
6.
смях
03.11.2015 22:53:24
0
10
Прекрасен общински съвет!! Леке до лекето от МГЕРБ! Малоумни неграмотници дето името си не могат да напишат даже!
5.
FACK THE SISTEM
03.11.2015 22:45:53
2
2
Ей, не го оставихте тоя човечец на мира! :-)
Чак ми става жал за него! :-)

Мисля си, какво ли би му казал Тато, ако го беше чул какви ги плещеше тоя онзи ден?
Нещо такова, може би:
– А бре, момче, а бре ти не видиш ли, че народа не те ще бре!
Къде си тръгнал да ме стигаш ти мене бе?? Ами ти на три магарета плявата на можеш да разделиш, пък си тръгнал държавата ни да управляваш? Само с филия с мас не мойш управляваш ни овчар, ни министър, бре! Туй от мен да знайш! Че и на Русията да се опъваш! Ама ти нищо ли ни си научил от мене, бре? Язък! Че тиква ли, че Буда ли не беше, че Винету ли не беше! Че и Тиквоний май, че ти викаха. Какво е това? Срамота! Ами какво е туй нещо бре! Че ти и войската и милицията като не гледаш какъв падишах ще ми ставаш!
Всеки ден журналята, че и умните хора те осмиват бе! Зад гърба ти си шушукат, ти не чуйш ли?
Ами аз само като Тато и бай Тошо управлявах тая България 45 години! Пък теб те свалиха хората на третата година! Ама погледни се? Сниши се малко! Аз едно време със снишаване докарах до 89-та.
Ми, слушай умните какво ще ти кажат? Ама пък ти, мойш ли ги позна!
Айде, айде, че ми умръзна!
Пък, и ако кажа още едно време какво прайхме по време на социализъма, хората ще си спомнят, всите за мен, барабар се демократите и ша дойдат да ме изкопат, да ме връщат пак!
Айде…

Бай Тошо, Бай Тошо, на кого ни остави!
4.
До РБ
03.11.2015 22:43:08
9
5
Вие от РБ или може би част от нея ;) не можете да преглътните, че едно ново лице в политиката на Бургас успя да пребори старите "муцуни" от политическата част на града. Зад СДС и ДСБ стоят областен управител на Бургас, народен представител, зам. председател на КЗП, кметове на кметства, доректор БАБХ, целият отдел по строителството на общината, директори на общински предприятия и маса корпоративен вот на обрачи от фирми, които харчат общински средства... Еми приемете, че зад Табаков не стоят само честно спечеляни пари, а стои най-важното, а именно гласовете на хората от града и общината. Затова си пишети колкото си искате, защото не ни пречите!
3.
Важно
03.11.2015 22:07:30
2
15
Към читателите - страхотна статия, само отсейте рекламните елементи. Първенецът по префенции Живко Табаков и водеше професионална кампания не са констатации, а платени рекламни съобщения. Хората се оплакват от хилядите плакати, залепени върху афишите за театър. Прогледнете. Този човек пръсна стотици хиляди, за да събере 30 преференции повече от втория в листата. 30. Числото е жалко. Ако не си плащаше щеше да има убийствени анализи на разточителната кампания и на резултатите от нея. Обективността явно остава само в коментарите под статиите след изборите :)
2.
хахахаха
03.11.2015 20:48:56
1
16
Реформаторите най-вероятно ще излъчат първенеца по преференции Живко Табаков, но още по-вероятно първенеца по глупост няма да бъде излъчен.
1.
Стражджански бек
03.11.2015 20:22:48
2
7
Бу-хаха,това Големия Джигит ли е бе-аре стига бе,кви са тия наркомани в общинския съвет
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Жалбите на Средна европейска класа и кандидат-съветника Бисер Русимов са отхвърлени Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон 41-годишният шофьор е дал положителна проба за наркотични вещества Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на ВиК дружеството по общини Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Направете тези картофи по селски с бекон, за да впечатлите всички 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса Ето как да използвате различните форми на изкуството, за да се отървете от стреса и напрежението Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Починала е сестрата на Теодороа Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Търсим неквалифицирани кадри от Южна Азия, за да спасим сезона, а 5 месеца им оправяме документите Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин...
Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори