×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ трябва да има мнозинство в ОбС, за да няма пазарлъци. Искаме подкрепа за проектите на Бургас!


ГЕРБ трябва да има мнозинство в ОбС, за да няма пазарлъци. Искаме подкрепа за проектите на Бургас!
Ще работя усилено за прекратяване на гонките по улиците, за облекчаване на паркирането в ж.к. "Възраждане", ще се вслушваме в гласа на хората, каза Костантин Луков
23 Октомври 2015, Петък, 15:25 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Надявам се общинските съветници да бъдат разумни и конструктивни, да няма обиди и конфронтация

- Г-н Луков, Вие предложихте решение,  с което да бъдат прекратени гонките с автомобили по улиците на Бургас. На хората е известно, че такива се провеждат в града, а те са опасни, както за пешеходци, така и за шофьори. Какъв е вариантът да се прекрати състезанието с автомобили?

- Към мен като кандидат за общински съветник се обърнаха представители на сдружение с нестопанска цел – автомобилен клуб DRAG.BG, в което участват млади хора. Те са с тунинговани автомобили и са привърженици на по-високите скорости. Те изявиха желание да им бъде осигурено място, където да се състезават. В бъдещия Общински съвет ще работя да намерим такова подходящо място. Един от терените е летището в Равнец, което в момента не функционира и е собственост на държавата. Чрез Общинския съвет ще изготвя докладна записка и ще поискаме от държаавата да го предостаави на Община Бургас. След това можем по различни начини да се организираме, така че да направим годни пистите за състезание. Идеята е младите хора с коли и мотоциклети, които обичат високите скорости, да бъдат извадени от улиците на Бургас, където създават опасност както за себе си, така и за околните. Те ще  бъдат на регламентирано и обезопасено място. Младите хора ще са готови на подобна стъпка. Активно ще работя в тази посока. Виждането ни е, че е по-добре ние да създадем условия и тогава да задаваме правни норми за санкция. Не е добър ход да наказваме хората, когато не сме им дали възможност да спазват правилата.

- Паркирането в центъра на Бургас е една от най-болезнените теми, особено през лятото.  Каква е вашата идея въпросът да бъде уреден и пешеходците да се чувстват по-спокойни?

- Започнах да пиша нова Наредба за опазване на обществения ред, която трябва да е по-точна от действащата. Основното направление, по което ще работя, е  за създаване на по-добър ред в паркирането, за да премахнем малкия хаос. Идеята е през летния сезон да затворим част от улиците в ЦГЧ и да ги превърнем в пешеходни през събота и неделя. В момента оглеждаме точно кои ще бъдат улиците, които ще са туристическите маршрути.  Шофьорите може да се изнервят, но считам, че е по-добре през лятото уличките да бъдат спокойни. За живущите на тях ще се създаде специален режим. В събота и неделя учрежденията не работят и този вариант е удачен за решаване на проблема.

- Но там има и търговски обекти, те как ще зареждат?

- За търговските обекти ще се създаде регламент, по който те да бъдат зареждани късно вечерта. Защо трябва да смесваме потоците?! Трябва да стимулираме пешеходците, освен това с ограничаването на автомобилите ще се намали и замърсяването от газове, хората ще могат да се движат спокойно.

- Големи проблеми с паркирането има и в ж.к. „Възраждане”. Може ли те да бъдат облекчени и хората да ас по-спокойни, че ще намерят място, за да спрат автомобилите си, прибирайки се у дома си?

- Да, в ж.к. „Възраждане” е голям проблемът с паркирането. Има общински терени, които ще бъдат превърнати в многоетажни паркинги, без външни стени, с по-леки конструкции. Няма как да се създадат паркоместа, ако не се изградят такива съоръжения. До ул. „Мария Луиза” има широк терен,  където може да бъде изграден многоетажен паркинг. За съжаление улиците са тесни и няма възможност за паркоместа.  Другият вариант е да се направи широко допитване за платена зона. Ако хората решат – ще има платена зона. Няма да се действа против волята на гражданите на Бургас, ще се вслушаме в мнението на болшинството.  Ако не желаят хората – ще си остане както досега.

- Хората край пазар „Краснодар” недоволстваха, че има много изоставени коли в района, които допълнително затрудняват движението и паркирането. Може ли да бъдат разчистени?

- По въпроса с изоставените коли, които не се използват години, си имам правила, има наредба, по която работят от отдел „Екология”. Те залепят бележка на собственика с предупреждение сам да премахне автомобила си. Ако в този срок собственикът не си премести колата, се стартира процедура, след което отива наша репатрираща машина и го вдига.

- Очаква се в следващият Общински съвет да бъде по-шарен отколкото досега. Вие бяхте председател на досегашния  местен парламент, в който ГЕРБ имаше мнозинство. Като човек с опит в начина на ръководене на сесиите как смятате, че ще се отрази върху работата на Общинския съвет липсата на единно мнозинство?

- Аз очаквам от новия Общински съвет, партията, от която съм кандидат, да има отново мнозинство от поне 26 общински съветници. Ако подобрим този резултат  – ще бъде по-лесно да се работи. Опозицията ни упрекваше, че ние упражняваме диктат, но това не е вярно. Волята на гражданите показва каква политика трябва да бъде водена. Хората са подкрепили дадена политическа сила с нейните идеи,  с уменията и качествата на нейните общински съветници. Ако не се сбъднат моите очаквания, ще бъде по-трудно. Защото, когато има раздробяване на отделни политически сили , започват пазарлъци, задкулисни игри, с каквито ние никога не семе се занимавали. Изключително важно е в предстоящия 4 годишен период решенията да имат стабилна подкрепа в Общинския съвет, защото много от тях ще са свързани с европейски проекти, за които ще се налага да се търси квалифицирано мнозинство.

- Може ли да се стигне до вариант на странни коалиции и тежки преговори, както се получи в Народното събрание преди година? Възможно ли е да намерите общ език с НФСБ в ОбС?

- Ако ГЕРБ няма голямо мнозинство, се надявам всички политически сили, които влязат в Общинския съвет да бъдат разумни, конструктивни и с добри предложения за общината, да няма популистики говорения, конфронтация, обиди, които възпрепятстват работата на Общинския съвет.

- Виждаме много нови лица в листата. В предходния мандат една от критиките към съветниците беше, че са пасивни, очаквате ли новите общински съветници да бъдат по-активни и самите те да инициират предложения?

- Надявам се новите лица да дават нови идеи, защото с годините човек се изчерпва. Надявам се колегите да използват своите познания, за да бъде оформени качествени нормативни актове. Нека всички работят , да разчитат на своята младост и всеотдайност, на желанието да се докажат. Аз сега ще бъда трети мандат общински съветник, след 4 години ще дам път на младите. Считам, че е правилно да се даде възможност на младите хора да продължат работата на ГЕРБ. Няма вечни постове, няма вечни общински съветници, никой не е залепнал за стола.

Кандидатът за общински съветник Костантин Луков е номер 4 ти в листата на ГЕРБ, която е с номер 24 в бюлетината за избор на общински съветници

В категории: Местни избори'2015


28
Коментара по темата
28.
КУКОВР ПЕЙДЕР.АС! КРАДЕ БЕСЕДКИ В ЗАХЛАС
25.10.2015 01:26:48
0
2
ЛУДНИЦАТА ПАК Е ИЗТЪРВАЛА ПАЦИЕНТА СИ - КУКОВ .
ХАЙДУ УКОРС ДА СИ ГО КАЧВАТ В КОЛАТА и ОБРАТНО В ЛУДНИЦАТА. ШИЗОФРЕНИЦИТЕ СА ТАМ, НЕ В ГЕРБ !
27.
Настоящия кмет ми харесва + РБ
24.10.2015 12:29:46
2
0
Мнозинството е видно РБ 19 и ГЕРБ 18 е равно на 37.
Реформаторите са още по-яки, не се притеснявайте.
26.
Гражданин
24.10.2015 08:02:52
0
3
Този възрастен човек с проблеми с психиката що не си харчи пенсията и не се лекува ами е тръгнал да резили общинския съвет и ГЕРБ!
25.
Юрист
24.10.2015 00:43:34
1
4
Тази некъпана бабичка Лукофф и за ибрикчия не става,а те го направили председател на общинския съвет!
24.
Хирург
24.10.2015 00:37:50
1
4
На този на снимката съм вадил дезодорант рексона от ануса! Голям смях падна в спешното като пристигна и обясни че се е почесал отзад и без да иска се подхлъзнал и дезодоранта влязал целия!
23.
Питащ
24.10.2015 00:19:24
1
5
Кмете няма ли свестни хора в ГЕРБ, че лансираш този дърт слабоумен доносник?
22.
Журналист
24.10.2015 00:14:23
1
5
Дали ще се намерят толкова големи глупаци да гласуват за Лукчо болния мозък!
21.
Комшийка
24.10.2015 00:12:43
1
4
Този шизофреник постоянно се разхожда гол и плаши жените в парка в Славейков!
20.
БМВ
23.10.2015 23:28:48
1
2
и сега сериозни гласувам с № 33
19.
by the way
23.10.2015 23:20:57
1
4
Този идиот трябва да е в панделата!
18.
бургазлия
23.10.2015 23:16:37
0
8
С тези безличници в листата би като лелките Гъбева,Маркович,Апостолова, Илиева и много други нямате никакви шансове за абсолюттно мнозинство.Освен ако не се фалшифицира вота на бургазлии. Съжалявам....
17.
Tygl
23.10.2015 23:14:25
1
9
Герб, вън от парламента!
16.
М. Рудник
23.10.2015 22:36:22
6
3
ДОРИ И 20 съветници да имат реформаторите, КМЕТА Е НА ГЕРБ !
15.
burgas
23.10.2015 21:05:33
2
8
хора не гласувайте за този подлизурко
ходил за при него по повод синята зона държи се се едно синята зона е ЕТ
14.
I>D.
23.10.2015 20:53:14
2
9
Максимум 10 места за ГЕРБ - не повече !
13.
Б-с
23.10.2015 18:00:12
5
5
На тези избори най-много избиратели организираха Реформаторите от ДСБ.
ПОБЕДА
12.
БУРГ
23.10.2015 17:45:01
1
13
Бедни ми Луков.
Що ти кажеш нещо ТО НЯМА ДА СТАНЕ !
11.
Настоящия кмет ми харесва + РБ
23.10.2015 17:43:10
8
5
Реформаторите са много.
Избират с №33
Сплотиха редиците и издигат Радан Кънев за ПРЕЗИДЕНТ .
10.
Тачо
23.10.2015 16:21:44
2
20
Този дет открадна беседка от парка в Славейков и я циментира пред блока му.Комшиите му обираха срамовете зарад него :-)
9.
Smith
23.10.2015 15:45:10
1
19
Рядко самодоволна мутра има този чешит...
8.
lisan lisan
23.10.2015 15:08:00
3
15
луков а за ГОЛЯМАААТА ДУПКА ПРЕД МОРСКАТА ГРАДИНА ЗА МНОООГО ПАРИ ОБЕЩАВАШ ЛИ?????????????????
7.
Луков
23.10.2015 14:56:51
2
13
Да,докато се къпем заедно....
6.
Митко Момата
23.10.2015 14:55:11
3
21
Луков,кой ти бръсне сега темето,дъщеря ти ли?
5.
Поли
23.10.2015 14:48:36
3
32
Луков,Берданков,Маркович,Людиев,Калчо Белов пак са на яслата гледам.Няма такива титани на малоумието и простотията.
4.
Този
23.10.2015 14:48:05
5
33
Никакво мнозинство нещастник!!!! Трябва да има някой, който до не ви позволява да крадете безразборно палячовци!!! Аман от некадърници и малоумници в тази община!
3.
Анализатор.
23.10.2015 14:46:20
5
31
При това четиригодишно крадене и првене на кой, каквото си иска, не виждам кк такъв безочлив човек като Луков ще иска пак мнозинство. Това е все насъщо да отречеш Берданков и Буланова и многото глупости, които зътвориха. Ще напусна града ако имате абсолютно мнозинство н тези избори. Помислете за хората, не са за проектите си.
2.
ГЕРБ
23.10.2015 14:40:16
6
28
Фалшификацията готова ли е вече?
1.
Koki
23.10.2015 14:39:32
6
29
Луко ффф, махай се, ще имате 12 съветници, понеже много крадете. А ти няма да си сред тях. И ще сте в опозиция ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка Вносът им да се обложи с нов данък от поне 500 лева на автомобил, поиска Георги Гвоздейков Важно за безработните: Как ще взимат повече пари на трудовата борса Важно за безработните: Как ще взимат повече пари на трудовата борса Месечният размер на паричното обезщетение за безработица се определя, като полученият дневен размер се умножи по броя на работните дни в месеца, за който се отнася Мечка от зоопарка в Стара Загора открадна телефона на мъж, опитал да я снима отблизо Мечка от зоопарка в Стара Загора открадна телефона на мъж, опитал да я снима отблизо От зоопарка в Стара Загора призоваха да се спазват правилата Какво е състоянието на патриарх Неофит Какво е състоянието на патриарх Неофит Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна Кървава драма! Ловец уби колегата си при хайка за диви прасета Кървава драма! Ловец уби колегата си при хайка за диви прасета Извършителят е криминално проявен за нанасяне на телесна повреда и противозаконно отнемане на моторно превозно средство Граничари разбиха ОПГ за производство на дрога, петима са с обвинения Граничари разбиха ОПГ за производство на дрога, петима са с обвинения Претърсени са адреси в Симитли и София, намерени са над 25 кг марихуана,  екстази, кокаин, пико, амфетамини и патрони Времето се разваля до часове, очаква ни дъжд и сняг Времето се разваля до часове, очаква ни дъжд и сняг Утре се очаква жълт код за валежи в Бургаска област 4 причини да губим желание за секс 4 причини да губим желание за секс Ето кои са те  Предупредителни знаци, че бракът ви е в опасност Предупредителни знаци, че бракът ви е в опасност Доверието е от основно значение за брака, а потайността може да го подкопае Корнелия Нинова няма да покани "Левицата" в новото обединение, защото на местните избори играли "грубо" срещу БСП Корнелия Нинова няма да покани "Левицата" в новото обединение, защото на местните избори играли "грубо" срещу БСП Използваха наши членове за свои паралелни кандидати, разцепваше структури, посланията на кампанията им бяха отправени единствено и само срещу БСП, аргументира се Нинова 
Гръцката полиция хвана търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Гръцката полиция хвана търговци, продавали олио от България с примеси като зехтин Задържаните са на възраст 36 и 80 години и са роднини Земетресение разтърси Ягодина Земетресение разтърси Ягодина Трусът е регистриран в 10:48 часа българско време е с епицентър на 230 км от град София и дълбочина 4 км Трагичната смърт на една блестяща звезда, угаснала на върха на блясъка си Трагичната смърт на една блестяща звезда, угаснала на върха на блясъка си Новаторската R&B певица израства твърдо решена да стане звезда и го постига Църкви във Великобритания затварят врати, правят ги на ресторанти Църкви във Великобритания затварят врати, правят ги на ресторанти Свещеник заяви, че това се дължи на отдръпване на вярата Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто Обновяването в рецептите и процедурите при приготвянето на бургерите на "Макдоналдс" се оценява като повратен момент в стратегията на световната марка Никой не иска да управлява Газа след войната Никой не иска да управлява Газа след войната Нито една арабска държава не е показала желание да контролира зоната, но повечето категорично осъдиха офанзивата на Израел, при която загинаха над 15 000 души „Има ли още секс в града?" „Има ли още секс в града?" Подготвят риалити за запознанства, вдъхновено от книгата „Сексът и градът" на Кандис Бушнел Мъж разпечата грешно фиш и спечели $300 хил. Мъж разпечата грешно фиш и спечели $300 хил. Победното листче купил от любимата си закусвалня Гръцките магистрали поскъпват, пригответе се Гръцките магистрали поскъпват, пригответе се Концесионните компании, ще обявят нова търговска политика за таксуване Тя е най-красивата жена на планетата, а този шишко й е приятел, но не е ли гей Тя е най-красивата жена на планетата, а този шишко й е приятел, но не е ли гей Не се знае как са се срещнали Шейнис и Хани, но съдейки по снимките, те се познават от много години и са учили в един университет
Мария ЗАХАРОВА Мария ЗАХАРОВА Опасни глупаци, неграмотни чиновници в София позорят българския народ Виц на деня Виц на деня - Дъще, помниш ли като ти казах, че дядо Коледа не съществува?
- Помня.
- Сега седни да поговорим за принца на бял кон!
Виц на деня Виц на деня Блондинка към новото си гадже:
- Много съм слушал какъв любовник си. Той горделиво:
- Е, нищо особено...
- Да, точно това чух.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Любовник - това е мъж като всички останали... но не тупа килими и не мие съдове.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори