×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Димитров: Несебър е европейска община, социалните услуги достигат до всеки жител


Николай Димитров: Несебър е европейска община, социалните услуги достигат до всеки жител
Осигуряването на заетост за жителите на общината за мен винаги е било приоритетна задача, каза кметът на Несебър Николай Димитров
19 Октомври 2015, Понеделник, 11:46 ч.

Гордея се, че създаваме условия младите семейства да остават и да отглеждат децата си тук, каза кандидатът за нов кметски мандат


Моите опоненти предлагат решителни реформи в общинската администрация. Какво означава това? Съкращения ли? А запитвали ли са се какво правят съкратените? Аз заявявам, че Община Несебър е най-големият социален работодател и аз се гордея с това.

Сезонният характер на заетостта в нашия регион поставя на изпитание бюджетите на много домакинства. Осигуряването на заетост за жителите на общината за мен винаги е било приоритетна задача. Прехвърляйки някои дейности, като паркингите, озеленяването, охраната на общински обекти, от външни изпълнители към общински фирми открихме 150 целогодишни и 50 сезонни работни места и реализирахме икономии за близо 2 млн. лв. През 2012 г. в гр. Обзор започна курс за озеленители по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” към Агенция по заетостта чрез Европейски Социален фонд 2007 – 2013. Бяха осигурени 24 работни места за срок от 12 месеца – озеленители, работници пътни настилки, ВиК работници, бояджии. Курсът включваше 200 учебни часа и всички курсисти, включени в обучението, след успешно преминат изпит получиха диплома-сертификат от обучаващата фирма и съответно бяха назначени на работа към Кметство Обзор за една календарна година, като средствата за тяхното трудово обезпечаване се поемаха от Европейския Социален фонд. През февруари 2013 г. стартира втори проект за заетост  по ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейски социален фонд, осигурени бяха 39 работни места за срок от 9 календарни месеца на длъжности: озеленители, работници поддръжка, деловодители и др. След успешно изпълнените проекти,  80 % от същите работници и служители бяха назначени на постоянни или временни щатни бройки към Кметство Обзор.

През тази година в Общинския съвет обсъдихме и приехме стратегия за интеграция на ромите. Несебър е една от малкото общини в България, в която нямаме проблеми с ромското малцинство. Нашите съграждани от ромски произход са социално приобщени, децата посещават детска градина и училище, а възрастните работят.

Несебър днес е модерна европейска община. Удобствата, спокойствието и качеството на живот и в по-малките селища във вътрешността не отстъпват по нищо. Социалните услуги достигат до всички жители на общината. Едно от нещата, които през изминалите години постигнахме с Общинската администрация и Общинския съвет, ми носи особено голямо удовлетворение. Това са добрите условия младите хора да създават семейства и да отглеждат децата си тук. Подкрепата за раждаемостта и модерните, достъпни за всички детски ясли и градини ни направиха през 2014 г. най-бързо растящия град в България. Тази година до средата на юли новородените бебета в общината са 202. За тях еднократната помощ, която е изплатена, е в размер на 404 хил. лв. По традиция Община Несебър отпуска за всяко семейство с новородено дете еднократна помощ от 2000 лв.

След грижата за новородените следва не по-малко важната грижа за растящите деца. На територията на общината работят 12 детски градини, с което напълно е решен проблемът с детските заведения и, за разлика от много други общини в България, за всяко дете има място в детска градина. Общината дофинансира издръжката на детските градини и таксите са от най-ниските в цялата страна. Детските градини в община Несебър са модернизирани, разработени са и проекти за енергийна ефективност. Всяка градина си има кухня и храната се приготвя на място.

Освен за новородени деца с решение на Общински съвет вече се отпускат и по 2000 лева еднократна финансова помощ на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми за инвитро процедура. От 2011 г. до момента Общината е отделила средства за процедурата на 20 двойки.
Тези постижения ни водят към следващата стъпка – модернизиране и разширение на училищата. Несебърското училище СОУ „Любен Каравелов“ започна новата учебна година с четири нови класни стаи, продължава проектирането и изграждането на спортните зони и игрищата във всички квартали на градовете и селата в общината.

Община Несебър не забравя и не по-малко уязвимите – възрастните хора.  Домашният социален патронаж предоставя грижи по почистване на домовете, предлагане на топла храна както и други услуги. Капацитетът е 220 души. Обслужват се голяма част от съставните селища на общината. Домашният социален патронаж и Центъра за социална рехабилитация и интеграция се финансират изцяло от общинския бюджет.

До началото на октомври 2014 г. на територията на община Несебър функционираше и Дом за деца с умствена изостаналост. След закриването му е изготвен проект за реконструкция на съществуващата база и е даден старт на първи етап от създаването на Дом за стари хора. Предвижда се домът да бъде с капацитет от 30 лица и ще бъде изцяло финансиран от бюджета на Общината. Така ще се осигури приятно място за изживяване на старините на самотните хора от общината и ще се даде възможност на близките им да осъществяват своята трудова реализация.

В категории: Несебър


28
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
28
Коментара по темата
28.
стига
20.10.2015 11:19:23
3
18
По нагъл кмет от този няма пици кулевци марш от общинската хранилка сган такава марш от общината не са наядохте хрантутници такива
27.
несебърлии
20.10.2015 07:18:16
1
15
НИЕ не искаме банкети ,ние не искаме пари и злато ,ние не искаме екскурзии в чужбина ,ние не искаме мерцедеси последен модел ,НИЕ искаме прости човешки неща без които не съществува и едно европейско селце ,камо ли град от юнеско ....капиш?НЯКОЙ МАЙ СМЯТА ШКЕМБЕДЖИЙНИЦАТА ЗА ПРЕСТИЖ ,ЖАЛКО ЗА ТАКЪВ КМЕТ АКО МИСЛИ ТАКА ....
26.
*********
20.10.2015 02:34:57
2
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
До Янчо Халата
19.10.2015 22:13:22
8
4
Питай този по-долу, със стоте коментара!:) Щом чака кмета да му направи аптека, сигурно ще чака Тиквоча да му направи шкембеджийница! :))
24.
ЯНЧО ХАЛАТА
19.10.2015 21:56:45
5
3
ИСКАМЕ КМЕТ,КОЙТО ДА НАПРАВИ ДЕНОНОЩНА ШКЕМБЕДЖИЙНИЦА,С МНОГО БИРА И ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР И ПОНЕ НЯКОЛКО ГРАДСКИ ТОАЛЕТНИ,ДА МОЖЕМ ДА СЕ ОБЛЕКЧАВАМЕ.КОЙ Е ПОДХОДЯЩ,КАЖЕТЕ ВИЕ ЧИТАТЕЛИ НА ФЛАГМАН,А НИЕ ЩЕ ГО ПОДКРЕПИМ!
23.
Смяяях!
19.10.2015 21:38:36
10
1
Големи сте тъпаци несебърлии бе!!! Кметът ли да ви прави аптека и да ви слага банкомати?! Аптеката общинска ли да е, вместо един да си загради кенефа там , хем и пари ще извади! С банкомата, от която и да е банка по същия начин! Няма такива тъпаци като вас! :)))
22.
мазньо....
19.10.2015 19:18:05
1
26
Пак ли ти бе...!?Толкова си нагъл !Бегай да продаваш диаманти с новоизлюпената дизайнерка...
21.
Гадни крадци
19.10.2015 18:57:34
1
22
Цялата ви клика от крадци скоро ще влезе в затвора, мръсни гниди, кръвопийци, пиявици и вируси, начело с гнусния ямболски селяндур, който си пере парите с на циганката диамантите.
20.
ХААХАХАА
19.10.2015 18:33:36
1
18
ИДЕТЕ ДА ВИДИТЕ ЛАС ВЛАС ,СЕГА Е НАРЕД ИНЦАРАКИ КАНАЛИЗАЦИЯ ,ИНФРАСТРУКТУРА ,ЩОТО ЗЕМИТЕ ТРЯБВА ДА СИ ВДИГНАТ ЦЕНАТА ТАМ ,А ВИЕ НЕСЕБЪРЛИИ НЕ ПИТАЙТЕ ЗА ДАНЪЦИТЕ
19.
pitam samo
19.10.2015 18:16:00
0
18
социално ли е да платиш 5 лева такса за удостоверение че не дължиш пари на общината ,подчертавам ЧЕ НЕ ДЪЛЖИШ .Защо не плащат пък 10 лева тези които дължат пари на общината.хем си изряден ,хем ще черпиш ,ега ти държавата
18.
pitam samo
19.10.2015 18:03:39
0
17
Социално ли е билет за градски транспорт да е 1.30 ,при положение че с такси от единия край на София до другия можеш да платиш 3 лева ?Да не говорим че в Бургас вече монтират отопление в кабинките по спирките ...
17.
СОЦИАЛЕН
19.10.2015 17:30:16
3
15
МАНДАТ НА ОБЩИНСКИЯ СЛУЖИТЕЛ 5 ГОДИНИ ,ТОВА ТРЯБВА Д А СЕ НАЛОЖИ СЪС ЗАКОН ,ХА ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ИМА БЕЗРАБОТНИ
16.
*********
19.10.2015 16:50:37
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
15.
До ww
19.10.2015 16:35:32
11
5
Приятел пожелавам ти искренно и от сърце да ти се случат същите тези работи които са се случили на хората по които плюеш в момента че да те видим тогава накъде ще си набиваш шута и какво ще правиш :)
А и още нещо когато заявяваш такива обвинения в публичното пространство е добре да заставаш с името си в противен случай се превръщаш в поредният ДРАСКАЧ какъвто най-вероятно си
УСПЕХ В ОСКЪДНИЯ ТИ ЖИВОТЕЦ НА ДРАСКАЧ ТИ ПОЖЕЛАВАМ
14.
W
19.10.2015 15:54:46
1
17
в целия стар несебър за летния сезон има само две чешми ,а и в новия не са повече ...?
13.
ww
19.10.2015 15:51:47
1
19
В Несебър социалните услуги достигат до всички приятели на кмета. Кой взема по 3000, кой по 10 000, а някои по 15 000 лв. под формата социални помощи "за лечение", а сметката я плащаме ние съвестните данъкоплатци. Инж. Горанова си направи зъбите с пари, отпуснати от общината за лечение. Адриан Шимов също взе пари да се лекува. Все социално слаби, няма що. Още колко общински служители и приятели на кмета има като тях, да не ги изброявам. Това се казва злоупотреба. Затова, скъпи съграждани, НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ!
12.
W
19.10.2015 15:51:01
0
15
зелените площи ? не е засадено едно дърво ?
11.
W
19.10.2015 15:48:49
0
10
няколко банкомати ,тото пункт ,медицински пункт в стария несебър?
10.
Гражданин
19.10.2015 15:48:24
0
17
Това сега интервю ли е, или монолог. Хвалиш ли се, или се обясняваш.
9.
W
19.10.2015 15:45:57
0
14
оградени и обезопасени места за контейнерите за боклук ,а не гларузите да разпръсват всичко по улиците ?
8.
W
19.10.2015 15:42:40
0
15
допотопните камиони миришещи на мърша?
7.
W
19.10.2015 15:40:06
0
14
работни места ,не в администрацията ?
6.
W
19.10.2015 15:38:09
0
15
денонощна аптека ?
5.
W
19.10.2015 15:36:43
0
17
автогара в стария несебър с билетен център и гардероб за багаж ,както и тоалетна -целогодишно ?
4.
W
19.10.2015 15:33:54
0
17
канализацията на стария град?
3.
Omrial hui
19.10.2015 15:32:18
0
13
Николай Димитров и още нещо.
2.
W
19.10.2015 15:29:51
0
17
къде са атракционите които да привлекат туристи ?
1.
W
19.10.2015 15:22:03
0
19
а защо няма рентген ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори