×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

План имам, подкрепа от държавата също, надявам се на доверието на хората


План имам, подкрепа от държавата също, надявам се на доверието на хората
Златко Димитров има виждане как да промени политиката на Община Несебър, за да я превърне в много по-приятно място за живеене и бизнес
19 Октомври 2015, Понеделник, 19:38 ч.
Автор: Емел МАХМУД

За да напълним Несебър и курортите през месеците май и септември, ни трябва голям музикален фестивал

-Г-н Димитров, следващият кмет на община Несебър „Димитров“ ли ще се казва?

(усмихва се) Има голяма такава вероятност, да. И аз съм Димитров, и настоящият кмет, кандидат за трети мандат е Димитров. Но искам да ме разберете правилно. Много хора ми говорят за балотаж между мен и Николай Димитров, но в момента е предизборна кампания и всеки един от четиримата кандидати е с реални шансове да спечели доверието на хората. Сметки не правя! Чувам, че се смятат гласове, но аз разчитам на всички онези хиляди души от община Несебър, които ще излязат да гласуват, да чуят и изберат правилните послания и планове за следващите 4 години, както и да направят свободен информиран избор. Не мисля за балотажи, мисля за 25 октомври, когато целта ми е да амбицирам колкото се може повече хора да гласуват. Високата избирателна активност може да пребори сметките, направени в нечии тефтери.

-Кампанията върви тихо за сега, което не е типично за Несебър. Свикнали сме да гледаме не избори, а война. Така ли ще продължи до края?

Аз нямам никакво желание да влизам в безпринципни диалози или още по-директно казано в нечисти игри. Убеден съм, че избирателите трябва да чуват истината и че ще оценят, когато някой е откровен с тях, а не инсинуации и внушения. Ето например никак не ми харесва какво чувам от Николай Димитров, който очевидно мисли, че цифрите, които цитира нямат никакво значение и покритие. Това от една страна е разбираемо, защото той е свикнал за 8 години на чело на общината решенията, които се взимат, да не бъдат публично дискутирани.

-Какво имате предвид?

-Ясно е, че следя всичко и гледам под лупа всяко изказване и изявление на опонентите си. Така Николай Димитров от първото си събитие в Стария град на Несебър до ден днешен, обикаляйки по населените места, умело спекулира с цифрата 120 милиона лева, които общината била усвоила по европейски програми. Тук трябва да са ясни две неща. Първо за 8 години, тази администрация е синоним на непрозрачност, за това и гражданите трудно могат да се ориентират в така цитираните цифри. Няма 120 милиона усвоени от евро фондове. Официалната справка, с която разполагам, сочи, че изплатените пари са наполовина и голямата част от тях са за пречиствателната станция, която все още не работи. Реално за два мандата управление, има една пречиствателна станция, която трябва да бъде завършена до 31 октомври, а оттам нататък не е ясно кога  ще бъде пусната в експлоатация. А до хората не са достигнали евро средства под формата на проекти за масови събития, канализация, инфраструктура, озеленяване и т.н. Разбира се, една голяма част от парите, които общината е успяла да усвои по европейски фондове за 8 години, около 150 хиляди лева, са отишли за повишаване на административния капацитет, което само по себе си не е лошо, но въпросът е до каква степен резултатите са интегрирани във всекидневната работа на администрацията, защото когато се срещам с хората по места има и доста критики към услугите, които получават.

-Оставаме с впечатлението, че основната Ви критика към настоящата местна власт в Несебър в лицето на кмета е по отношение на евро средствата, които общината не усвоява? 

-Критика - да! Пропуснати ползи за гражданите – категорично! И то в десетки милиони левове! Но трябва да е ясно. Не говорим само за пари, които е можело да усвоим, а не сме успели. Говорим за възможности за външно финансиране, които биха подобрили осезаемо живота на хората в общината. Нима изграждането на нови улици и тротоари в Тънково няма да помогне на местния малък  бизнес с магазин и заведение или новата улица няма да е място, където хората да не се налага да газят до голене в кал? Това е обратната връзка на жителите на общината. Или пък в квартал Инцараки да имат най-сетне канализация, а не да си плащат хиляди левове от лични средства? Факт е обаче, че моето огромно желание е Несебър да прилага по-модерни подходи в местното управление, които ще помогнат да бъдем образцова и богата община не само по време на активния туристически сезон. Често в кампанията си давам за пример Созопол и Бургас. Зная, че в Несебър има фестивали, но те далеч не са от мащаба на другите морски общини, които пълнят курортите в по-слабите месеци на лятото. Ето тази година имаше воля да се възобнови „Златния Орфей“ в Слънчев бряг. Защо община Несебър не създаде свое събитие, което да пълни хотелите през месеците май и септември с бюджета, с който разполага? Не да се правят десетки малки събития, които не могат да привлекат сериозна аудитория, а нещо наистина мащабно. Аз имам концепция за такова – Несебър фест, който ще бъде от калибъра на фестивалите в Созопол, Бургас, Пловдив и Каварна.

-Четете ли форуми и коментари по Ваш адрес? 

-Оо, да! Дори в повечето случаи лично отговарям в профила си в социалната мрежа.

-И защо?

-Защото обратната връзка винаги е важна. Спирам се и по улицата, когато някой ми подвикне, цитирайки някоя моя идея. Готов съм да чувам аргументи, а не да живея в изолация. Няма случай, при който в работата си в Слънчев бряг АД, да не съм взимал отношение по даден проблем, за който е сигнализирал собственик или наемател. Включително съм сезирал нееднократно компетентните органи по отношение на незаконни постройки, проблеми в канализацията и т.н. По време на срещите ми по населени места в рамките на тази кампания се ангажирах да осъществявам изнесени приемни във всяко едно населено място веднъж месечно ако стана кмет. Ясно е, че това отнема време, ясно е, че често хората идват с проблеми, които не са от компетенцията на един градоначалник, но за тях е важно да получават подкрепа и сигналите им да получават отговор. Разбира се в Интернет, се сблъсках и с коментари с ясен подател, досега не бях обръщал внимание, че има такива. Но те бързо се разпознават и не могат да ме притеснят. Мисля, че и хората са достатъчно интелигентни, за да отличат искреното от поръчковото писане. Вярвам, че т. нар. “тролове” избори не печелят. И нищо не струват, когато срещу тях излязат гражданите на община Несебър, които са наясно как да отстояват най-добре интересите си и това, което получават срещу данъците. 

-Има малко повече от седмица до изборите. За какво не Ви стига времето?

-Да сложа банкомат в с. Тънково, да оправя паветата в Стария град Несебър, да реша проблема с паркирането, да организирам голям празник за Никулден на пристанището, което искат жителите на Стария и Новия Несебър, да осигуря редовни посещения на медицински сестри по селата … Кампанията е ограничен ресурс от време, който ти дава възможност само да обещаваш. Е, в мое лице, жителите на община Несебър имат човек, който държи на думата си и гарантирам, че няма да забравя нито едно обещание. След всяка среща си тръгвам с нови цели, които да отговорят на очакванията на хората. План имам, подкрепа от държавата също, надявам се на доверието на хората. Надявам се, че ще излязат на 25 октомври и ще гласуват по съвест.

В категории: Несебър


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
Николай
21.10.2015 13:53:53
0
6
Ще гледаме Жоро Манолов. Най достойния, честен и образован кандидат.
20.
Павката
21.10.2015 09:55:23
1
4
По-добре да гледаме Златко , отколкото ОНЯ дето поздравява съгражданите си само по-време на избори , а през останалото време се прави, че не ги вижда и си обръща главата встрани!
19.
Мечо
21.10.2015 09:53:01
2
1
Абе вие бая време ще го гледате Златко.
18.
Герб
20.10.2015 23:11:49
1
11
Златко интелекта.
17.
Златко
20.10.2015 23:09:55
0
9
Давай примери Златко не планове. Дай пример какво си направил в Сл. Бряг за 5 години. Поне едно нещо с което се гордееш. Ама нямааа. На тебе все някой ти е виновен за нещо. Ту Общината ту държавата. Но раздаването на сергиите и паркингите си вървеше нали. За Сл.Бряг какъв ти беше плана. Сигурно още по як. А какво си реализирал. Нищо. Добре, че остават няколко дни до изборите, че ми писна да те гледам закачен навсякъде. Наполеон
16.
златко......дими....off
20.10.2015 22:57:44
1
10
Златко,Златко.....и английската кралица да докараш.....пак ще си сопол.Хората израснаха и не вярват на пиар....нали те знаем.
15.
общинар
20.10.2015 22:07:24
5
5
ЕДИН КМЕТ, който втори мандат не се научи да пише правилно имената на населените места в общината просто е СРАМ И РЕЗИЛ за гласоподавателите си!Не може да става и сравнение с интелекта на Златко Димитров и този на неграмотния Н.ДИМИТРОВ.
14.
Гражданин
20.10.2015 08:37:14
8
12
Всички знаем колко е образован и умен Златко. Направо пращи от акъл. Две думи на кръст не може да каже. Постоянно мънка. Ъъъъъъъ това ъъъъ онова. Чувам че бил на курс по правоговор. Не разбрах дали е взел изпита. Не можете да стъпите на малкия пръст на Георги Манолов по интелект, за образование да не говорим.
13.
До 12
19.10.2015 22:17:45
7
14
Извинявай , не разбрах на кое по-точно не може да стъпи на малкия пръст Златко на Николай?!? На интелекта му , на образованието , на възпитанието ли?! Айде моля ви се всички знаем колко е елементарен Николай и как не може даже и да се изказва както трябва и екипа му е същия - само елементарни селски пръчки ( като почнем от СЕКРЕТАРКАТА МУ та стигнем чак до НА СЕКРЕТАРЯ СЕКРЕТАРКАТА ) . Златко може да е всякакъв , но поне е интелигентен и възпитан!Не мисля , че може да има сравнение между тези две личности- коренно различни са!
12.
:)
19.10.2015 21:45:03
16
9
Златко никога няма да станеш кмет на Несебър! Ни-ко-га! Не можеш да стъпиш на малкия пръст на Николай Димитров, а и като знаем в Несебър колко обичат ГЕРБ, съвсем. Не ставаш, драги! Даже не ти и отива!
11.
Тънковец
19.10.2015 21:23:35
8
13
Златко,дано ти да ни оправиш,ние те подкрепяме и ще гласуваме за теб!
10.
надежда....надежда..
19.10.2015 20:31:24
10
9
Имай си подкрепата на Цвъки...,но нямаш нашата подкрепа.Не ставаш за кмет,както не ставаше и като областен управител.Мазен,по-мазен,най-мазен...ние знаем и помним.
9.
Пепи
19.10.2015 20:23:44
3
9
"надявам се на доверието на хората". За да се надяваш на доверие трябва да си го спечелил. Доверие се печели с честност, откритост и работа. Много работа.
8.
Дроб
19.10.2015 20:20:07
7
8
Много хора ти говорят за балотаж между тебе и николай, ама в офиса ви. По улиците се говори друго. Знаете го много добре.
7.
Aktiven Potrebitel
19.10.2015 19:55:30
1
3
Ot skoro imam problem s izhojdaneto. Vseki pyt kogato hodq, stava vse po bolezneno. Chudq se dali ne e poradi fakta che qm mnogo hlqb i po nqkakav nachin tova da zatrudnqva peristaltikata mi, mersi za otgovorite nadqvam se da sa mi polezni.
6.
Ами
19.10.2015 15:07:55
12
9
Щом имаш план и подкрепа от държавата, тогава дръж Цецо за шлифера. Ние, несебърци не сме в тази редичка, Чао!
5.
пуфи до номер 1
19.10.2015 14:57:27
1
6
Къв враг говориш че е туризма ,ало ? Туризма е най важното перо в бюджета ...За Несебър е препитание.Така че да се мисли първо за там а за идеята да има университети в Несебър незнам..мисля че е рано още
4.
IT индустрия
19.10.2015 14:10:09
1
8
Мениджърите на ВИВАКОМ бяха на обучение в Несебър този уикенд... но благодарение на личен контакт, който няма общо с общината и не е насърчен по никакъв начин от общината. Такива практики трябва да се поощряват!
3.
*********
19.10.2015 14:08:19
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
2.
един избирател
19.10.2015 13:57:25
2
13
ако не се променят нещата ,става зле това е жестоката истина
1.
*********
19.10.2015 13:37:38
3
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Момичето от влака с романтичния надпис разказа историята си Момичето от влака с романтичния надпис разказа историята си

Не написала името си, защото смятала, че ще я глобят заради това, че нашарила пространството пред Казиното

Бургас през 1990 г.: Ето как се е променила инфраструктурата оттогава досега Бургас през 1990 г.: Ето как се е променила инфраструктурата оттогава досега

Градът определено изглежда по-урбанизиран днес, през 2020 г., вижте го

Заради огромния интерес, издърпват със седмица премиерата на Съни бийч Заради огромния интерес, издърпват със седмица премиерата на Съни бийч

Сериалът притежава всички характеристики на един модерен праймтаймов сериал - завладяваща история, отлична актьорска игра и силни персонажи

Бившият съпруг на убитата Вероника от Русе съди НАП заради теча на данни след хакерската атака Бившият съпруг на убитата Вероника от Русе съди НАП заради теча на данни след хакерската атака

Искът е за 1 лев и е за неимуществени вреди

Кражба на 110 кози край Сливен, фермер от Твърдица заплаши, че ще хвърчат глави Кражба на 110 кози край Сливен, фермер от Твърдица заплаши, че ще хвърчат глави

 Стопанинът на откраднатите животни знае кои са крадците, съселяните му обвиниха полицията, че бездейства

Пребитият Милю Ангелов: Молех крадците, да не бият майка ми, защото е на 83 години Пребитият Милю Ангелов: Молех крадците, да не бият майка ми, защото е на 83 години

Устните й са надути от юмруците им, каза потърпевшият 

Безобразие на пътя край Ветрен, инструктор учи как се изпреварва Безобразие на пътя край Ветрен, инструктор учи как се изпреварва

В нарушение на правилата за движение колата с табела „У“ на покрива предприе маневра в участък, където изпреварването е забранено

Скандал! Кмет придоби пет апартамента в Слънчев бряг по време на своя мандат Скандал! Кмет придоби пет апартамента в Слънчев бряг по време на своя мандат

Остава загадка откъде синът на градоначалника намира 2,5 милиона лева, за да купи 6 дка зема от  Георги Мараджиев

Черен дим край Карнобат заради горене на гуми Черен дим край Карнобат заради горене на гуми

 Кой замърсява въздуха в Екзарх Антимово?

Намаляват заразените с китайския коронавирус Намаляват заразените с китайския коронавирус

Разпространението на вируса е поставено под контрол

Започва стачка в Гърция срещу вдигането на пенсионната възраст Започва стачка в Гърция срещу вдигането на пенсионната възраст

 Очакват се сериозни проблеми с транспорта

Коронавирусът е извънземен? Коронавирусът е извънземен?

Смъртоносният вирус 2019-nCoV е дошъл от Космоса, твърди астрономът Чандра Викрамасинге от Бъкингамския астробиологичен център

11-месечно бебе на бежанци почина в Атина със следи от сексуално насилие 11-месечно бебе на бежанци почина в Атина със следи от сексуално насилие

Окончателните отговори ще се появят след хистологичните изследвания

"Фронтекс" освети измамата, наречена "спасяване на бедстващи мигранти" от Африка "Фронтекс" освети измамата, наречена "спасяване на бедстващи мигранти" от Африка

Модерни и удобни кораби прекарват хората до брега, там ги товарят на лодка, а граничарите ги "спасяват"

Китай изобрети лекарство срещу коронавируса Китай изобрети лекарство срещу коронавируса

Въпросният медикамент преди е бил известен като фавипиравир или авиган

1800 са жертвите от коронавируса, над 70 000 са заразените 1800 са жертвите от коронавируса, над 70 000 са заразените

 У нас украинец е под карантина, очакват се резултатите му

Вицепремиерът Марияна Николова: Обединените Арабски Емирства са важен и перспективен външнотърговски партньор на България Вицепремиерът Марияна Николова: Обединените Арабски Емирства са важен и перспективен външнотърговски партньор на България

Акцент в разговорите беше и подкрепата за малкия и среден бизнес чрез засилване на сътрудничеството във всички сфери на икономиката

Тайните за красива коса на Меган Маркъл Тайните за красива коса на Меган Маркъл

Тя винаги залага на едри букли или нисък ток и страшно й отива

Мъж и бременната му съпруга са застреляните в Калининград Мъж и бременната му съпруга са застреляните в Калининград

Убиецът се е самоубил

Забавя се разпространението на опасния коронавирус Забавя се разпространението на опасния коронавирус

Увеличава се броят на хората, които са излекувани от заразата

Осман Октай Осман Октай Гешев легитимира бездействието на институциите по модела на Борисов Виц на деня Виц на деня - Тате, а царете имат ли мания за величие?
- Случва се понякога.
- А за кой се мислят тогава?
- За народа.
Виц на деня Виц на деня За момичетата детството свършва тогава, когато ги викнат в кухнята не да ядат, а да готвят. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Какво е град?
Много селяни на едно място.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори