×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Премиерът Денков подава оставка в сряда
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП бетонира Димова и Калудов на избори в Приморско, бигбрадърът Здравко Василев регистрира 4-ма за ОбС


БСП бетонира Димова и Калудов на избори в Приморско, бигбрадърът Здравко Василев регистрира 4-ма за ОбС
Лиляна Димова и Пенко Калудов (на втория ред вдясно) бяха двамата социалисти в този Общински съвет, те са и на първите места в листата за следващия
19 Септември 2015, Събота, 05:55 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Неизвестната партия "Солидарност" с амбиции за местна власт с цял един кандидат за общински съветник


БСП заложи на старите си кадри Лиляна Димова и Пенко Калудов за челото на листата си в Приморско. Двамата и до този момент бяха общински съветници и част от опозицията, съвместно с бившия кмет Димитър Димитров и неговите трима представители в местния парламент. В момента и Димова, и Димитров са кандидати за кметове, каквито и двамата бяха. Димова управляваше Приморско от 2007-ма до 2011-та година, като влезе в кметския кабинет след  дългогодишния си предшественик Димитров. Тогава двамата бяха яростни врагове, а днес са в общ неформален съюз срещу настоящия градоначалник Димитър Германов, който е издигнат за втори мандат от ГЕРБ.

Цялата листа с кандидати за общински съветници на БСП в Приморско за предстоящите на 25-ти октомври избори, се състои от шест души. Освен Димова и Калудов, в нея са включени Панайотка Михова, Николай Илиев – син на заместника на Димова по времето, когато тя беше кмет – Атанас Стойчев, Димитър Терзиев  от Ново Паничарево, Константин Терзиев и Румяна Дюлгерова от Веселие.

Четири имена в листата си е записал популярният като първи победител в риалити формата „Биг брадър” Здравко Василев. Той е кандидат за кмет, но и водач на листата на ЗС „Ал. Стамболийски”.  В нея са и Стоян Янков Войнов, Кирил Станков Станков, Мария Димова Полименова.

Странни амбиции в морския град прояви и неизвестната партия „Солидарност”, която регистрира един-единствен кандидат за общински съветник – Костадин Тодоров от село Ясна поляна.
Все още в ОИК не са подали листите си за регистрация очертаващите се като основни играчи на местните избори политически формации – ГЕРБ, коалицията на бившия кмет Димитър Димитров и коалиция "Синята коалиция Приморско".

В категории: Приморско


Земетресение разтърси Турция
Земетресение разтърси Турция 04/03/2024, Понеделник 14:20 0
Първи гей брак в Гърция
Първи гей брак в Гърция 04/03/2024, Понеделник 14:00 6
20
Коментара по темата
20.
СОУ Н. Вапцаров Приморско
11.11.2015 12:21:32
0
1
Проф. ПЕТКО ЧОБАНОВ –
ректор на Бургаски свободен университет – ІІ част

Налбантов се стреми да подражава на проф. Чобанов във всичко. Много му се иска и той да преподава в БСУ за да има възможност да сваля студентки. Затова в Приморско Налбантов разпространява за себе си слуха, че уж бил преподавател в университета. Казва, че там много го ценяли и всяка седмица го канели да преподава. Хонорарите, които му плащали в БСУ били много повече от заплатата, която получавал в училището. Налбантов се хвали дори и пред учениците по време на час. Казва, че само да искал щял да напусне Приморско и да започне работа в БСУ, където много го искали. Там щял да получава голяма заплата и щял да си гледа рахатлъка. Ама не искал, защото бил много загрижен за учениците, искал да бъде полезен на Приморско и затова бил останал. Бил се жертвал заради тях, раздавал всичко от себе си, а те не оценяли жеста му.
В тази връзка Налбантов постоянно измисля разни случки за това какво му се било случило в университета – как преминала лекцията му, как реагирали студентите, какви въпроси му били задавали и т. н. По време на някакъв разговор, сякаш между другото споменава, че трябвало да отиде до университета да си вземел хонорара или да се срещнел с Чобанов за да уговорел някои условия от договора си, да уточнял графика на лекциите си… Странното е, че за дълъг период от време докато е “преподавал” в университета Налбантов не е знаел какво точно преподава. Когато някои хора са го питали какво преподава, той се затруднявал и не знаел какво да отговори. Впоследствие намира отговор и на този въпрос – бил преподавал “философия на правото”. Разбира се всички знаят, че това е лъжа, но повечето приморци се правят, че му вярват само за да не го обидят. А иначе помежду си говорят, че този човек не е в ред – много фантазирал, лъжел и сам си вярвал.
За съпругата си (Христина) Налбантов казва, че за известен период била следвала “право” в БСУ. По това време той бил преподавател в университета, а тя му била студентка. Тогава двамата се били запознали и оженили. Но впоследствие Налбантов разбрал, че БСУ е един фалшив и не много авторитетен университет и затова прехвърлил жена си във Великотърновския университет. Там тя завършила “история”. Тези, които познават жена му твърдят, че не е възможно тя да е изучавала “право”, защото по нищо не личало тя да има някакви юридически познания. Други твърдят, че Налбантов използвал връзките си само за да приемат жена му в БСУ и впоследствие да я прехвърли по-лесно във ВТУ – явно е, че по онова време за нея е било непосилно да бъде приета във ВТУ с кандидат-студентски изпит на общи основания.
Пред свои близки и познати Налбантов твърди, че жена му фактически не е следвала и не се е явявала на изпитни сесии. Всъщност той бил имал толкова големи връзки, че направил така направо да й издадат дипломата. В тази връзка Налбантов е предлагал на много свои познати услуги от тоя род – да им се издаде диплома за завършено висше образование без да са следвали и без да са полагали каквито и да е изпити. За да му повярват той давал за пример жена си – щом нея успял да уреди, значи можел да уреди и други хора. Задължително условие било това да станело във ВТУ или БСУ, където ректорите били негови хора. В другите вузове нямал толкова стабилни връзки.
През 2001 г. излязоха някои разкрития за БСУ за това, че някои студенти са били оценявани без да са се явявали на изпит, но скоро след това скандалът е бил потулен и прикрит с лъжливи показания на свидетели. Пак по това време е било образувано наказателно производство в Бургаския районен съд по жалба на студенти, които твърдели че БСУ издава нелигитимни дипломи. По повод на започналото следствено дело, проф. Чобанов е бил отстранен временно от длъжност. Интересното в случая е и това, че съдийката която го отстранява от длъжност – Яна Колева, е негова бивша студентка. Според всеобщото мнение съдийката се е опитвала да разчиства лични сметки с ректора, но така или иначе не е успяла да постигне нищо. Пет месеца по-късно поради липса на доказателства прокуратаурата прекратява следственото дело и проф. Чобанов е възстановен на поста ректор.
За всички обаче е ясно, че тази практика съществува във вузовете и не може да остане скрита. Проблемът идва и от това, че в днешно време подобни явления като купуването на изпит или диплома се възприемат от повечето хора като нещо нормално и в реда на нещата. Това е и причината явлението да е толкова масово и на практика да не се преследва от закона. В местния форум на http://www.bourgas.org има открита дискусия за корупцията в БСУ. Някои студенти си признават, че са давали пари за вземане на изпит, други сондират мнения и питат как вървят тарифите за тоя или оня изпит, кой преподавател колко вземал и т. н. Има и такива, които отричат да са давали пари, казват, че са си вземали изпитите и никой нищо не им е искал. Според тях преподавателите никого не са изнудвали, нито са очаквали да получат нещо от студентите, но по принцип нямали нищо против да приемат пари, ако някой от студентитене сам изяви желание да им ги предложи. Една от студентките, Марчето, дори се възмущава: че какво толкова е станало, казва тя, никой не й бил искал пари – за да вземела изпит само давала на преподавателите да я опипат тук и там и с това всичко се разминавало – и изпита е взет, и тя доволна и изпитващия доволен (вероятно тук става въпрос за преподаватели в преклонна възраст).
Със сигурност Налбантов е помагал на много приморци децата им да влязат във ВУЗ. Някои от облагодетелстваните родители му се отблагодарявали със скъпи подаръци, черпели го където го видели, подмазвали му се. В такива случаи Налбантов не пропускал случай да се самоизтъкне пред свои познати, казвал че еди-кой си му се подмазвал, защото бил вкарал сина му във ВУЗ и т. н.
През януари 2002 г. Налбантов в качеството си на директор на СОУ – Приморско преназначава съпругата си на длъжност “учител по география”. (Преди това тя е била само възпитател). Доскоро тя е нямала такава квалификация и учителите с право негодуват. Всички недоумяват как е възможно изведнъж тя да придобие втора специалност “география” без да е учила и без да се е явявала на изпити. По принцип се досещат, че тук става въпрос за някаква измама извършена във Великотърновския университет предвид връзките на Налбантов с ректора на университета. Но в края на краищата учителите разбират, че не могат да направят нищо срещу Налбантов. Негодуват известно време, спорят, възмущават се (“как е възможно да се случват такива неща”), докато постепенно се примиряват с измамата и замлъкват завинаги все едно че нищо не се е случвало.

(писано през 2004 г.)
19.
гласувайте за германов!
23.09.2015 16:49:59
0
31
За Димова и Калудов разбрахме, за Налбантов и д-р Димова - също... Само не разбрахме за Германов и Барцулева, кой кого ебе - той нея или тя него, че тя съмнителна, прилича малко на травестит! Кой я знай какъв хуй крий в гащите си, ама са прай на жена и тя...
Внимавайте ей! По-далеч от нея!
18.
отврат
22.09.2015 11:00:45
2
11
Чудя се на тия комуняги нямат ли други хора та все едни и същи в тяхната листа.Лиляна първа Пенко втори.Аман от тия двамата.Долни комунистически гниди занимаващи се само смръсотии и изтъкани от злоба и ненавист.Пълни червени боклуци.Никито и той там ако свърши толкова работа колкото свърши и баща му Ташо Стойчев за толкова години един заплатаджия и онова недоразумение на природата Панайотка Пихова.Страшна листа няма що.Направо ми се повръща.Измет червена.
17.
mesten
21.09.2015 14:34:40
0
38
Че и на баща си го кръстил детето, мръсника му с мръсник! Колко деца има тоя Налбантов, знае ли някой?
16.
Nalbantov
21.09.2015 14:33:06
0
35
Време е истината да излезе наяве! Това беше нашата малка тайна, която с Петя толкова дълго пазехме!...
Николайчо, ела при тати си да те видя, мойто момче!
15.
"Бащи и деца" - сценарий по Тургенев
21.09.2015 12:37:59
0
33
Стига бе! Сега да не се окаже, че и Николай Илиев е син на Налбантов?!
____________

Д-Р ПЕТЯ ИЛИЕВА
Веднъж Налбантов ходил да си прави зъбите при нея и тя между другото му подметнала: "Не искам да те обиждам, ама много лоша слава ти се носи - много си ходел. Вярно ли е?" Този въпрос според Налбантов бил директен и недвусмислен намек, че докторката искала да има интимна връзка с него. "Какво да ги правя, харесват ме жените и сами идват да си искат! При това забележи, тази не е коя да е, а жена на кмет...!" - коментира Налбантов. (Съпругът на д-р Илиева е Атанас Стойчев - кмет на Приморско през периода 1993-95).
14.
Правилно
21.09.2015 12:35:52
0
37
Щом младите са обичат да са земат!!!!!
13.
сани биич
21.09.2015 10:45:28
1
35
таа желева много и знаеше устата ама захапа дървото и млъкна
12.
Щом младите се обичат, да ги оженим!
21.09.2015 10:11:16
1
41
Толкова много приказки изписахте и не казвате най-главното, че Димова и Калудов са любовници.
11.
Памет българска
21.09.2015 08:45:56
1
39
Приморско има нужда от един такъв летописец като г-н Атанасов, който да документира за поколенията всичко това, което се е случвало в града ни!
10.
до 9
21.09.2015 08:12:53
1
41
аз ги чета тези разкази! в момента си пия кафето и чета всичко, което е писал г-н атанасов . много е увлекателно!
9.
До 8 Ямбол
21.09.2015 00:35:53
39
1
Пи ли си хапчетата?
Хайде отивай Атанасе от село Ямбол да си коментираш ямболчаните!!!!
Никой не ти чете простотията ямболчанино!!!
8.
Vanq jeleva
20.09.2015 23:08:59
1
40
Текстът на апокрифа е писан на латиница от някой си, за когото е ясно, че е вътре в нещата, вероятно е от персонала или е родител на дете.

Литературен разбор на текста:

Авторът на текста твърди за някой си, че е пълен боклук и че постоянно са заедно с учителката Ваня Желева. От контекста става ясно, че този някой е директорът Стоян Налбантов. Това било причината учениците на Ваня Желева да са назад с материала. Тази учителка била искала пари за глупости под предлог, че й трябвали за организирането на тържества, а всъщност искала да си купи пиене. Възможно е авторът да има предвид Налбантов - той да иска пари за тържества, за да имал за пиене, за него и за Желева. (Тук смисълът не е много ясен - кой и от кого ги иска тези пари за тържества или за пиене).
Нататък... Вместо да преподава на децата Желева пращала някой друг да ги учи, а тя отивала в дирекцията и там се "лашкала" т. е. правела секс с директора. Тук авторът най-недвусмислено употребява израза "тая курва". В текста не става въпрос за други жени, следователно авторът, под думите "тая курва", има предвид точно Ваня Желева и никоя друга. Изводът на автора е, че майките на учениците от класа на Ваня Желева са много заспали. Авторът е възмутен!...
Определено има логика в повествованието и в излагането на мисълта на този, който го е писал. В крайна сметка се разбира, че авторът и Ваня Желева не са в добри отношения. Вероятно авторът е родител, чието дете е било в класа на Желева и поради някакви неизвестни причини между тях е възникнал конфликт...
Вече никой не обръща внимание на това, дали Налбантов прави секс с учителките в дирекцията или не прави. Дори и мъжете на самите учителки са се примирили и приемат подобни сведения като реалност, която те не могат да промененят. Следователно по-важното е да се разбере, не дали Налбантов и Желева са правили секс, а по-скоро какво е провокирало този родител да пише по този начин срещу Ваня Желева. Дали е бил недоволен от оценките, които тя слага или от цялостното й отношение към детето му или поради някакъв друг техен страничен конфликт?... Засега няма как да се разбере.
___________

(текстът на кирилица би трябвало да изглежда така):
"Пълен боклук! Със Желева са постоянно заедно, затова децата са в невидение с материала. Само иска пари за глупости, уж за тържества, да има и за нея за патронче. Праща деца (или Деса) да ги учи, а тая курва в дирекцията се лашка. Как може да сте толкова заспали майките?!"
_________
(оригиналът на латиница):
"sali
19.03.2014 20:13:59
palen boklyk sas jeleva sa postoyano zaedno zatova desata sa v nevidenie s materiala samo iska pari za gluposti yj za tarjestva da ima i za neia za patron4e pra6ta desa da gi u4i a taia kurva v direksiata se la6ka kak moje da ste tolkova zaspali maikite"
_________
Гледам й на Ваня Желева снимките във ФБ - някаква пъпчива физиономия (като на Христина Налбантова с някаква алергична и възпалена кожа, пъпки ли са, екземи ли са, не знам). Прикрива си недостатъците със слънчеви очила и един тон грим и червило. Косата й боядисана със сажди и катран, лъщи от някакви препарати и евтина козметика... Васко Минета говореше за такива жени, че им слага по една кофа на главата като ги ебе, за да не им гледа пъпчивите физиономии отблизо! Иначе Налбантов е всеяден - куцо, сакато, пъпчиво... всичко влиза в употреба и на отчет в тефтера му!
7.
ПОЧВА СЕ
20.09.2015 21:51:30
1
1
Битката за кокала започна.На кой ли ще го дадат.
6.
Журналист
20.09.2015 20:27:51
2
6
Достатъчно се нагледахме и наслушахме на простотията на Лиляна Димова, и на Пенко Калудов. Тия хора не мисля, че са бетонирани от БСП, а за мен самия, тези хора искат изритване от Приморско. Въпросната неморална жена Димова, която вкара общината със 12 милиона задължения и със какви очи иска пак кандидатира за кмет? Това означава, че трябва да седим още 4 години на хранилката! Не знам, колко акъл имат тези приморци, които ще гласуват за тях!
5.
да
20.09.2015 14:01:23
6
4
Прав си, да живее др Д. Германов. Той е най свестния щото не е приморска пръчка,даже не е и свъртян,друга кръв ,чиста,, не омешана с приморската,,,,Пречистване му трябва на това село,чиста кръв -Германска.
4.
Избирател
19.09.2015 23:18:29
4
13
Същите муцуни от преди сто години... Изгониха младите,а те пак се наредилаи да ги избират...

Скоро няма да има кой да ви гласува ако я карате така!!!

Наистина само Германов остана единствения по нов и алтернативен кандидат....другите крадци нямат шанс.
3.
Я
19.09.2015 21:59:30
1
5
Нема кадри у тва Приморско,ще им внасяме кметове и съветници отвън.
2.
ТРУДОВА БОРСА ПРИМОРСКО
19.09.2015 14:59:24
0
8
МОЛЯ ЗАПИСВАЙТЕ СЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ , ТЪЙ КАТО НЯМА ДРУГА РАБОТА ЗА ИНТИЛЕГЕНТНИ ,УМЕНИ И ПОЧТЕНИ ХОРА.
1.
социалист
19.09.2015 14:53:42
1
20
като гледам кандидатите се отказвам завинаги от БСП трябвали да чакаме и провнуците им да ги изберат за да променят нищо те управляват от 44 година до днес .смях.смях.смях.смях
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Внимание: До часове времето се обръща, студ и сняг ще сковат България Внимание: До часове времето се обръща, студ и сняг ще сковат България В област Бургас е обявен жълт код за обилни валежи Интензивен трафик и задръствания в последния от почивните дни Интензивен трафик и задръствания в последния от почивните дни Екипи на полицията са разположени на всички входно-изходни артерии на градовете Тя се помисли за кралицата в "Ергенът 3", но вижте тези снимки Тя се помисли за кралицата в "Ергенът 3", но вижте тези снимки Теа Добре се оказа доста гореща мадама Лекар разкри лесен начин срещу безсънието Лекар разкри лесен начин срещу безсънието Става дума за дихателно упражнение 8 месеца дирят убиеца на кучето на Мая Манолова 8 месеца дирят убиеца на кучето на Мая Манолова Все още не сме преживели ужаса с Арчи и продължаваме да скърбим, казва Ангел Найденов Тази певица попиля попфолк гилдията, всички чалгарки са й бесни Тази певица попиля попфолк гилдията, всички чалгарки са й бесни Даваме лош пример, всичко е плейбек, казва Кали Измамиха мъж да вложи 16000 лева в "частна сметка" на БЕХ Измамиха мъж да вложи 16000 лева в "частна сметка" на БЕХ По случая е започнато разследване Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Лекарят препоръча да не се провежда самолечение Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Според участниците, първият човек, стъпил на Луната, е руският космонавт Юрий Гагарин Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Търговците предлагаха храни и напитки с доста високи надценки в подножието на Паметника на свободата
Земетресение разтърси Турция Земетресение разтърси Турция Епицентърът на труса е на 81 км югозападно от Малатия Първи гей брак в Гърция Първи гей брак в Гърция Церемонията се проведе в столицата Атина Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Преобладаващата част (93%) от случаите на сифилис са открити при мъже, които са предимно на възраст основно между 25 и 64 години Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна He ce тъpcят и виcoĸи eтaжи. Hиĸoй вeчe нe иcĸa пaнopaмнa глeдĸa, сочат данните Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Актрисата Анджелина Джоли изглежда зашеметяващо 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище От 7 октомври насам 30 000 жители на Сдерот бяха евакуирани в хотели в цялата страна. Приблизително 30% от населението се е завърнало вече у дома Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Американският милиардер постави под съмнение целесъобразността от съществуването на НАТО Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп Това е знак, че тя ще остане в надпреварата поне до "супервторника", когато гласуват 15 щата и една територия В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук Премахването на купчините боклук, трупани пред по-големите жилищни сгради,  все още е в процес на изпълнение В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера Според съобщенията на територията на Литва все още има хора, управляващи автомобили, регистрирани в Русия
Бойко Борисов Бойко Борисов ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

Виц на деня Виц на деня - Маро, защо наричаш мъжа си Иди? Не се ли казва Пешо?
- Защото ми е неудобно да го наричам с цялата дума: "Идиот".
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, вярно ли е, че това е последният модел айфон за селфи?
- Да.
- А защо прилича на пистолет?
- Стига си питала! Усмихни се и щракни!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените са като катаджиите, изприказват ти куп глупости, вземат ти парите и накрая пак изпаднеш крив.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори