×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Бъдеща сграда до Флората е законна и няма да е върху зелени площи


Бъдеща сграда до Флората е законна и няма да е върху зелени площи
Това е мястото, където ще се издигне модерната сграда. Тя е на достатъчно голямо отстояние от съседните жилищни блокове
04 Септември 2015, Петък, 18:54 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Chernomorie-bg.com

Ще се осигурят и нови паркоместа и отлично озеленяване, казаха от фирмата-инвеститор
Бъдеща жилищна сграда, която може да бъде построена в к-с Лазур в Бургас, до входа на Морската градина, край център “Флора” няма да засегне и да бъде разположена върху сега съществуващите зелени площи в квартала. Зелената зона няма да пострада по никакъв начин.

Предвидено дървета, самоизрастнали в терена, собственост на фирмата-инвеститор “СК” ООД да бъдат преместени със специализирана техника,

заедно с кореновите си системи и да бъдат пресадени в близост.

Няма да бъдат застроявани и съществуващите обществени паркинги около, както се внушава от недобросъвестни твърдения. Точно обратното – съществуващите публични паркоместа дори ще бъдат увеличени с изменението на ПУП.

Осигуряват се нови паркоместа при съобразяване с реализираното озеленяване. Служебният проект увеличава броя на предвидените паркоместа от 194 бр. на 257 бр. Допълнителни 170 паркоместа ще осигури и подземен паркинг на 3 нива, който ще бъде изграден под новата сграда.  За обектите в УПИ І и автомобилите на живущите, необходимото паркиране и гариране ще се осигурява в границите на имота, т.е. те няма да натоварват допълнително околните пространства.

Всички документи за ПУП-ПРЗ са напълно законни и съобразени изцяло с приетия ОУП на община Бургас. Предвидените и в трите имота показатели за застрояване са в съответствие с приетия от общинския съвет Общ устройствен план, поради което не се изисква допълнително гласуване от Общински съвет.

За да разсеем изкуствено създаваното напрежение относно бъдещо построяване на жилищната града държим да направим следните уточнения: Става въпрос за частен терен, който е възстановен по силата на Закона за реституция на бившите си собственици. Дружество “СК” ООД се сдобива със земята напълно законно, чрез добросъвестна сделка за покупко-продажба, след пълно приключване на съдебни спорове и дела, засягащи въпросните терени.

Ние не коментираме решенията на българския съд, а ги считаме за единствено справедливи, доколкото съдебната институция е единственият коректив на една правова държава. Всяко подлагане на съмнение и неуважение на съдебни решения, представлява по същество деструктивно и безотговорно отношение, водещо до накърняване основите на законовия ред в Република България и по своето същество до действия, нарушаващи Конституционните устои на държавата.

Фактите около бъдещето на въпросния район са следните. Във връзка с приключила процедура по възстановяване на имоти в границите на кв.40 и инвестиционни намерения на Община Бургас, през 2014г. е изготвен и одобрен служебен проект за изменение на ПУП-ПРЗ в обхват на кв.40 по плана на к-с „Лазур“. В кв.40 попадат съществуващи жилищни блокове, гаражи и обслужващи застройки, вътрешно-обслужващи улици и паркинги. Предвижданията на стария ПУП не са реализирани изцяло. Там още преди 40 години е имало проект за построяването на 18 ет. жилищна сграда, подобна на околните жилищни блокове, които попадат в район с предвидена висока етажност на сградите. Поради различни причини, това строителство се е отложило във времето и не се е осъществило.

Към момента не е внасяно искане, придружено със съответните проекти, за издаване на разрешение за строеж за гореописаните имоти.

Според намеренията на Община Бургас в рамките на квартала също трябва да се изградят детска и спортна площадка, нови обслужващи улици и паркинги, елементи на благоустрояването и озеленяването.

Със служебния проект от 2014г. в границите на кв.40 се обсобяват два нови квартала – 40 и 40а, като за трите възстановени имота /възстановени, като части от един общ имот/ се обособява един общ УПИ І в кв.40а, с показатели за застрояване, в съответствие с утвърдената с ОУП на гр.Бургас устройствена. В него за възстановените имоти е предвиден общ коефициент на редукция от 19,05% по чл.16 от ЗУТ.

Изменението на ПУП-а касае задължителната процедура по Закона за опазване на околната среда и съгласуването й с РИОСВ Бургас, които са изразили положително становище.

Преди одобряването на проекта, същият е бил обявен на всички заинтересовани лица в кв.40, като в предвидения от закона срок няма постъпили жалби и възражения.

Високото строителство не е чуждо за силуета на град Бургас. Съгласно действащия Общ устройствен план на гр.Бургас, територитята на к-с “Лазур“, граничещ с Приморски парк Бургас, попада изцяло в жилищна устройствена зона с преобладаващо застрояване с голяма височина. В непосредсвена близост до въпросната територия са изградени няколко 18-етажни блока и е имало предвиждания за изграждане на още един висок блок в свободната територия, които не са реализирани, поради липса на средства.

Възможността за изграждане на сграда с висока етажност е доказана с ПУП и РУП, които изцяло отговарят на действащата нормативна уредба в областта на устройственото планиране.

За да разсеем опасенията на живущите в околните сгради бихме искали да посочим точните отстояния от техните жилищни сгради до бъдещата постройка. Отстоянията до околните сгради са от 30 до 52 м. Отстоянието от сега съществуващото пътно платно порай Морската градина е 28 м в най-близката си част. В тази ивица ще има зелени площи и парко-места. За пример можем да посочим, че отстоянията на сега съществуващите сгради в близост, са до два пъти по-малки помежду им, т.е. около 15 м. Това обаче не поражда и не е породило никакво напрежение. Ясните и точни параметри залегнали в ПУП, категорично доказват, че няма никакво нарушаване на ЗУТ и строителните норми, напротив – отстоянията са в пъти повече от допустимите, според нормативните уредби.

Предвидената сграда няма да бъде монолитна висока сграда, а ще нараства плавно от 3-4 до 17 ет. в най-високата си част. Най-високата част не се намира в никаква директна близост с околна сграда, както и не попада в пряка видимост пред фасадата на нито една от околните сгради.

С други думи съществуващият обзор към Морската градина и морето на живеещите в близост няма да бъдат закрити допълнително по никакъв начин.


Всички обратни внушения, представляват груба и манипулация и заблуда.  Според нас, те се дължат на нечистоплътни мотиви, продуктувани от политическо, частно-лично, или конкурентно естество. Не искаме да свързваме подетата заблуждаваща гражданите кампания срещу нас с предстоящите местни избори, но подобен извод, все повече се налага.

Фирма “СК” ООД ще продължи да информира по всички обществено важни теми, засягащи нашата дейност, като един от най-утвърдените предприемачи в региона. Оставаме отворени за допълнителни справки за всички заинтересовани страни.

По отношение на поведението и публичните изяви на Обществения посредник на община Бургас, г-н Таньо Атанасов ще изразим допълнително своето становище.

В категории: Бизнес


17
Коментара
Шеф Манчев заби 22-годишна
Шеф Манчев заби 22-годишна 11/07/2020, Събота 08:40 0
ДесиСлава е с коронавирус
ДесиСлава е с коронавирус 10/07/2020, Петък 19:45 0
17
Коментара по темата
17.
petar dinekov
08.09.2015 14:24:27
2
3
аз лично не искам да се стои повече! и не вярвам че ще има повече места за апркиране. И аз също съм от Лазур. Лично живея от 63-та година!!!
16.
Кънчев
06.09.2015 21:09:59
1
9
В основата на въпросния проект стои небезисвестния Здравко Станчев. Същия човек, който построи магазин Трия, както и високата сграда срещу Пантеона и на няколко метра от морската градина. По осведомените съграждани знаят че там апартаменти получиха цял отбор от избрани люде, шефката на кадастъра в Бургас Захариева, разни общински люде чрез подставени лица, митничари, данъчни и т.н. Все хора от народа както се казва!
Не след дълго ще има и нови изненади от г-н Станчев, който бавно, лека по-лека си плете кошничката. Сградата срещу Флората ще се построи със сигурност. Все пак станчев е стара лисица и винаги се домогва до сладкото грозде, както се казвва в една стара българска приказка.
Схемите му с общината си работят и напредват малко по малко. Новия началник на Общинска собственост Стоян Арнаудов чието назначение е уредено от Станчев е през ден на спявка в Триата. Току виж Арнаудов или някоя от дъщерите му е един от новодомците в новото чудо на Бургас, където квадратния метър няма да е под 2000 евро. Времето ще покаже
15.
Милованов
06.09.2015 20:53:49
2
4
Интересни амбиции на. този някой си "Baf ". Вижда се, че той е свързан с комунистите от блока на бившето комунистическо величие Жишев. Когато те издигнаха техния блок преди около 30 години, те засенчиха всички отзад къщи, като не спазиха законните сервитутни разстояния. А сега клеветят и сипят клетви наляво и десно, въпреки че всички нормативи са спазени. Позор за такива " бургазлии" , които дойдоха по цървули от селата.
14.
фък
05.09.2015 21:03:10
4
15
Не е важно кой ще строи важно е от общината колко апартамента ще гушнат,за да се строи там на първа линия,явно доста хора!!!
13.
Rulz
05.09.2015 11:22:22
14
7
Пожелавам успех на инвеститорите! Макар че в море от завист трудно се плува. Дерзайте!
12.
Baf
05.09.2015 10:15:39
8
12
Искате ли да чукнем бас, че никога НИЕ няма да ви допуснем да строите!!!!!!!
Колкото дебелата жена на зам. кмета Красимир Стойчев ще построи, толкова и вие.
Време е ???????????????
11.
Стоянов
05.09.2015 04:49:24
5
4
Защо Флагман позволява да се поместват блогове, като този на " ей " , пълни с цинизми, простотии и клетви ? Същият този " ей " , задъхан от злоба само позори името " гражданин на Бургас " . А колкото до клетвите му, нека те да отидат при него и близките му.
10.
Стоянов
05.09.2015 04:49:24
5
5
Защо Флагман позволява да се поместват блогове, като този на " ей " , пълни с цинизми, простотии и клетви ? Същият този " ей " , задъхан от злоба само позори името " гражданин на Бургас " . А колкото до клетвите му, нека те да отидат при него и близките му.
9.
Адидас
05.09.2015 00:23:08
7
13
За кво ви е Морска градина я по добре да са застрои с 8етажни коопераци на Артстрой и ли на Унистрой .Пътя на4-ката също да се отчужди кмета да изфабрикува че баба му и дядо му са пасли овците там и да са застрои с модерни затворени жилижни луксозни к-си за богати руснаци и англичани .Кви са тия дървета храсти цветя не си ли е асфалт паркинги бордюри сиви турски плочки БЕТОН теснотийка прахоляк трапове дупки блокажи гъчканица синя зона задръствания модернаработа
8.
ей
04.09.2015 21:25:20
6
14
Не се наядоха тези Гугучкови! Къде ли не построиха и не им възстановиха...да се задавят дано от имане? В гробовете си да го данесат! Алчни гъзове!
7.
бай Иван
04.09.2015 19:21:28
1
20
Имаше къщи до 65 година някъде,верно нямаше улици от 3-та поликлиника до басейна се минаваше по една буренясала пътека м/у къщите.
Празно и буренясало беше по нататък ,а под ул Батак беше засято с царевица.След царевицата по пътя към морето до ж.п. линията имаше диви смокини.Ех детсво,не казвам,че беше щастливо,беше бедно и босоного,но беше безгрижно...
6.
бай Иван
04.09.2015 19:09:00
1
18
Казваш,че си бургазлия ама,щом пишеш такива глупости почвам да се съмнявам.Точно там си имаше къщички даже си спомням едни момчета, ритахме заедно топка на празното място,казваха се Стамови,не помня вече имената,улицата се казваше Поморие,а дворът на къщата беше с плет...Това са детски спомени,доста избледнели вече.А тов а за Исикията... имаш много поводи да го споменаваш,но някъде другаде.Няма да те обиждам ти сам се обиждаш,но си ми ясен какъв бургазлия си.
5.
бургазлия
04.09.2015 18:38:12
8
13
Бай Иване,

ако си от Бургас, а не от далечната ИСИКИЯ

трябва да знаеш , че ТАМ НЯМАШЕ

КЪЩИ и ДЕДО(БАЩА) ти минаваше ( ако е минавал..??)

през ТРЪНИТЕ , за да СТИГНЕ до Морето, за да го ВИДИ

и след това на ЦЯЛАТА ИСИКИЯ да "разправа"

колко песък и вода ИМА ТАМ...
4.
нормален
04.09.2015 18:30:47
1
15
" и е имало предвиждания за изграждане на още един висок блок в свободната територия, които не са реализирани, поради липса на средства".....


Сега вече ИМА ПАРИ - върнаха се от ОШФЪОРКТЕ, изпрани, чистички , парфюмирани...

вашите ПАРИЧКИ, бе БГ-балъци...
3.
бай Иван
04.09.2015 18:23:49
4
8
И аз щях да искам да ми реституират терена ако преди години там е била къщата на дядо ми!
2.
бургазлия
04.09.2015 18:21:41
4
16
Кой е ТОЗИ дето ще строи - Данчо

Ментата или някоя друга

ДЕМОКРАТИЧНО - МУТРЕНСКА

МЕНТОВКА....?????
1.
ЧИНОВНИКА
04.09.2015 16:47:53
1
10
ВЕРВАМ ................
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Телецът да се пази, може да стане жертва на агресия! Телецът да се пази, може да стане жертва на агресия!

Хороскоп за деня – 11 юли 2020, събота

ГЕРБ с декларация: Ултраси и платени провокатори нападнаха автобусите ГЕРБ с декларация: Ултраси и платени провокатори нападнаха автобусите

От партията определят вандалските прояви на протестиращите като "мутренски способи"

Диляна Попова показа нови татуси и прическа Диляна Попова показа нови татуси и прическа

От споделеното фото на Диляна в Инстаграм не става ясна цялостната идея, но се вижда, че рисунката се твори на лявата й ръка

Туроператор: Статистиката ни за Ковид-19 е неправилна, други държави индикират само приетите в болница Туроператор: Статистиката ни за Ковид-19 е неправилна, други държави индикират само приетите в болница

Политиката ни е изцяло грешна, плашим хората и съсипваме туризма си, смята Иван Кирязов

Част от протеста срещу властта се насочи и към БНТ, сблъсъци пред Министерски съвет (допълнена) Част от протеста срещу властта се насочи и към БНТ, сблъсъци пред Министерски съвет (допълнена)

Полицията бе на изпитание, след като днес се събра доста по-голям митинг срещу Борисов и Гешев

Центърът на София завря: Протести за и против Борисов и Гешев (НА ЖИВО) Центърът на София завря: Протести за и против Борисов и Гешев (НА ЖИВО)

Президентът Румен Радев отново държа реч сред демонстрантите пред „Дондуков” 2

Борисов: Влязохме в чакалнята на еврото, но не се радвам. Трябваше да сме заедно с Радев Борисов: Влязохме в чакалнята на еврото, но не се радвам. Трябваше да сме заедно с Радев

Станахме част от най-"белите" държави, не скри емоцията си министър-председателят

Извънредно! Свалиха бариерата на Догансарай, ТВ екип се разхожда в покоите на Сокола Извънредно! Свалиха бариерата на Догансарай, ТВ екип се разхожда в покоите на Сокола

На бившето КПП стои дядо с влошен слух, но навътре броди усилена охрана от млади мъже

Надежда за Слънчев бряг: Стартира амбициозна чартърна програма, финансираме по 35 евро за доведен турист Надежда за Слънчев бряг: Стартира амбициозна чартърна програма, финансираме по 35 евро за доведен турист

Очаква се това да доведе до съществен ръст, защото ще намали сериозно самолетните билети

ДесиСлава е с коронавирус ДесиСлава е с коронавирус

Това потвърди самата изпълнителка с пост в социалната мрежа Facebook

Комета украси небето над пирамидата на Хафре в Гиза Комета украси небето над пирамидата на Хафре в Гиза Древните египтяни са били също така изумени от сцени като тази Демонстрантите в Белград нахлуха в парламента Демонстрантите в Белград нахлуха в парламента Протестите в Сърбия срещу полицейския час заради COVID-19 прераснаха в бунт срещу властта Де Ниро разорен от коронавируса Де Ниро разорен от коронавируса Кризата удари хотели и ресторанти, в които актьорът има дял Пандемията в просръбската Северна Македония не стихва Пандемията в просръбската Северна Македония не стихва

В западната ни съседка не се препоръчва носенето на маска на открито

Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила Сантана от „Клуб Веселие“ изчезна в езеро, вероятно се е удавила

33-годишната Ная Ривера плавала в лодка заедно с 4-годишния си син

Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция Тестват за COVID-19 вече всеки, който отива в Гърция

Тестването за COVID-19 на желаещите за ходят на плаж в Гърция вероятно ще е безплатно

Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси Четирима загинаха при стрелба в Ню Джърси

Сблъсък между престъпни групировки може да е предизвикал екшъна, твърдят от полицията

Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България Австрия издаде предупреждение да не се пътува до България

На всички пристигащи от страната ни се налага 14-дневна карантина

Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация Доналд Тръмп изтегля САЩ от Световната здравна организация

Американският президент заяви намерението си още през май, след като обвини организацията, че е под контрола на Китай

Бунт в Сърбия срещу мерките за борба с COVID-19, протестиращите нахлуха в парламента Бунт в Сърбия срещу мерките за борба с COVID-19, протестиращите нахлуха в парламента

Има задържани и ранени

Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Покрай компромисът, който се направи със запалянковците, сега ще пострадат артистите и хората, които стоят у дома месеци наред Виц на деня Виц на деня - Моля ви, господине, махнете това куче от мене, вече усещам как ме полазват бълхи!

- Рекси, ела тук, че жената има бълхи...
Виц на деня Виц на деня - Здравей, Иванчо! Какво правиш?
- Ами отворих един магазин...
- Супер! Как успя?
- С ей този шперц!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако се смяташ за център на Вселената, едва ли Вселената е на същото мнение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори