×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живеем и живуркаме в две Българии, едната е излишна!


Живеем и живуркаме в две Българии, едната е излишна!
Зрелищата са налице. А хляба? Последната "топла" новина е, че ще поскъпне
09 Август 2015, Неделя, 20:38 ч.
Автор: Илонка Иванова

Болни просят на улицата край блестящи лимузини, деца умират от бой, мизерия и глад, до тях мутреси хапват ягоди с шампанско, а силиконът  и бижутата им  пречат да ги видят

Август, отпускарско време, жега, скука.
Народът е замрял под климатика, ако има пари за ток и ако изобщо има климатик и чака отнякъде промяна, прохлада, чака някак изкрета лятото, за да започне да пълни буркани  с чушки, домати и надежди през есента.
Скука, мъка, дори парламентарният цирк сгъна купола и го отнесе на морето да „ваканцува“.  И телевизиите спряха предаванията си и излъчват само стари филми и претоплени новини.
Само вечните герои на нашето време не мързелуват, а заливат сайтовете със селфита и пикантерии.
Гущеров купил на Мара Отварачката бански за 4000 лева и тя го показала на Слънчев бряг.  На всичкото отгоре й подарил диамантен  пръстен, а тя веднага го пусна на снимка в мрежата, та да й завиждат.
Дарина Павлова дала на собствената си яхта вечеря за над 300 хиляди лева на свои приятели.
Ани Салич си купила N-ти апартамент и ще го дава под наем, а заплатата й била само...17 хилядарки на месец.
Зуека завел любимата си на Канарите за три седмици по 2000 евро на седмица на човек. 
Кланът Халваджиян редовно наемал вила в Тоскана, в която се събира цялото войнство и все пак е там. Цената не е упомената.
Елена Кучкова редовно пуска селфита от Гърция, Труция, Малдивите, Дубай и всички скъпарски туристически дестинации. Само не споменава какво работи, а съответно и какъв е хонорарът. Или в тези среди да си гадже на ДПС шеф също се брои за работа.
Впрочем, оказа се, че той пък я уволнил и тя тръгнала на лов за нов „работодател“ по курортите.
Динко Динев ще получи от семейството си ролс-ройс „Фантом“ за рождения си ден. Возилото е само за 1 милион лева, а той от благодарност ще даде щуро парти, на което са поканени български и чужди величия, даже една-две короновани особи.
Венета Райкова пък – жива да я ожалиш, стои  във вилата си в Гърция и се пече на 43 градуса, поти се, вместо поне да се прибере вътре на сянка. А къщичката  на островчето откъде е? Най-вероятно от спестени закуски.
Синчето на Първанов и то спестявало и си купува хотелче. Не кое да е, а баш гранд-хотела на Кюстендил, но умно и спестовно дете, даже заем взело – можеш ли нещо да кажеш?
Синчето на Батков пазари пък бодигардове на килограм да му пазят Юлия Юревич, която е с две глави по-висока от него, с четири години по-голяма, но нали му е гадже и е миска? А миска без охрана може ли?  
Николета си купила нови цици, понеже предишните й отеснели. Сумата била петцфрена, а за още толкова повдигнала и дупето си в модерна клиника в Турция. Скулите щяла да ги оформя в България.
За колите на Слави Трифонов, Азис, семейство Гущерови, полусемейството Божинови, Ники Михайлов, Константин  и прочие да не говорим, защото става дума за милиони и то в евро.

В същото време през август и друг вид новини се набиват в очите на потния читател. Новините на другата България.
Измамници взели събраните за погребение пари на поредната старица. 13 годишно дете се грижи за умиращата си от рак майка, нямат стотинки дори и за хляб.
През ден някой припълзява до жп линията и се мята под влака, а по-депресираните скачат направо от балкона, защото нямат сили да отидат и до гарата.
Жена оставя три предсмъртни писма и се самоубива от бедност.
93 годишна баба изгаря в къщата си през август, защото няма ток и си светела със свещи.
Изкрейзили мъже убиват съпругите си, полудели от нерви жени намушкват мъже си.  Цените се увеличават, безработицата също.
Фирми се отървават от работници над 50 години и ги пращат на улицата, студентки продават гащите си, за да си платят наема, невръстни цветарки проституират по улицата, болен от рак продава бъбрека си, за да си купи лекарства...Младо момиче предага част от черния си дроб, за да спаси с парите сестричката си, а клиенти има...
Сякаш живеем в две различни Българии.

Едната сита, преситена, превзела курортите по цял свят, караща коли, каквито и милионер на Запад не си позволява, носеща само маркови дрехи, къпеща се в шампанско и уиски, плуваща във вулгарен лукс, закусваща ягоди със сметана и филийки с черен файвер, а другата смачкана, отчаяна, просеща, тръпнеща как ще оцелее, или направо отказваща да оцелява, се запътва сама в отвъдното.    

И някак ти става странно и нелепо да четеш как фолкаджийка е залепила над сто минимални пенсии на мършавия си задник, как вечерята във Виена на Коко Динев и Емилия е равна на надбавките на едно дете за пет години, как Дарина Павлова е почерпила приятели с парти, струващо тригодишната издръжката на десет семейства за година, а подаръкът за рождения ден на местен богаташ може да изхрани цял дом сираци до пълнолетието им.

Две Българии.
Богата, цинична, парвенюшка, нахална, безпардонна и...излишна.
Бедна, смачкана, изхвърлена зад борда, умираща, просеща, гърчеща се и...също излишна.
А тази, нормалната, на милионите честни и отрудени хора къде е?
Някой я открадна. И май нямаме сили да си я върнем.
Само ние, от цяла Европа, нямаме смелост да кажем СТИГА!
Защо? Как? Къде сме, българи?
Дори и ехото мълчи...

В категории: Животът


Автор
28
Коментара
28
Коментара по темата
28.
!
11.08.2015 12:49:50
0
3
Не можем масово да станем елитни специалисти,крупни бизнесмени или компаньонки! Законите трябва да са за всички и да се стимулира създаването на работни места.Но държавата какво ли я държи..
27.
23
10.08.2015 16:38:23
0
0
statiata ne ne kazva ni6to novo darjavi s preobladava6ta sredna klasa ostanaha mnogo malko daje i v svetovnia hegemon Amerika e palno s bezdomnizi i prosjazi razlikata mejdu bedni i bogati se uveliava poti navsjakade po sveta2
26.
@
10.08.2015 12:40:22
0
1
Elate v getoto Zorniza,obhtinata ne se griji !!!!!!!!!!!!!!!!!
25.
Драган
10.08.2015 10:33:48
5
8
Сетихте ли се сега,, че капитализмът е нещо изначално лошо. Изначалното зло при капитализма е, че от всички "ценности", най-важна е печалбата. На всяка цена. Без никакви скрупули. Защото, когато някой е по-богат от другите, той винаги ще се опитва да ги постави в зависимост от себе си. Да ги пороби.Затова за 25 години „капитализъм” получихме само разгром на промишлеността, на селското стопанство, на здравеопазването, на образованието, на културата, на социалната държава, невиждан геноцид над българския народ и никаква надежда за бъдещето. Сега вземаме многомилиардни заеми, защото нямаме икономика. След някоя и друга годинка, когато се наложи да връщаме заемите, няма да можем да го правим и тогава "кредиторите" ще скочат върху нас, ще ни наричат алчни, крадливи и мързеливи българи, които са изяли парите на западния данъкоплатец. Получихме два свята, единият от които е излишен. И авторката казва какъв е изходът. Има национални каузи, за които трябва да се борим всички. Най-напред доходите. Всички искаме да живеем по-добре. Защо тогава не се обединим в името на тази кауза? Всички искаме Брюксел да не ни дава заповеди, които унищожават държавата. Защо тогава не кажем НЕ на диктата? Всички искаме мир, а виждаме, че ни тласкат към война. Защо тогава не кажем НЕ на войната? Не мислите ли, че е време за българското НЕ на всички днешни безумия!!
24.
Бай Хуй
10.08.2015 10:29:14
0
9
Браво за статията.
23.
da
10.08.2015 10:19:29
0
9
добра статия като цяло една от малкото такива
22.
az
10.08.2015 09:01:48
0
12
Едната България плаща за кефа на другата България!!!!
21.
Боко
10.08.2015 08:50:17
0
27
Писмо до Левски
Спи Дяконе, Не се събуждай
Остани в незнайния си гроб.
Добре си там.От там не виждаш
съдбата на достойния ни род.
Не виждаш майките, които днес не раждат.Стариците край кофите за смет.Бащите с джобовете празни, в ръце с куфари и здравец за късмет.Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви, пусти градове. Строим хотели, магистрали...Край просека минава БМВ. На пътя за Европа се продават в ръце с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори...
Спи Дяконе! Не се събуждай.
Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си разпънати на кръст.
20.
Cypress
09.08.2015 23:37:17
2
4
До 18

И аз те подкрепям напълно... Не може човек да е тъп, простак, завистлив, меркантилен и за това да са виновни другите..
19.
до 14
09.08.2015 23:33:49
1
14
Абсолютно вярно си го написал. Това са бг журналята. Анонимно рекламират боклуците, които ни представят за "елит", а после се правят на Смирненски и Вапцаров. Като Илонка...
18.
До 14
09.08.2015 23:03:38
0
18
Прав си, подкрепям те напълно. Обаче има една подробност, която самият аз от години забелязвам. Масово в сайтовете четат и коментират новини за чалга, за цици, за п*тки, а размазани мотористи и пешеходци, за човешката трагедия във всичките й проявления и надничат под полите и в панталоните на богатите. Правя си труда и гледам броя на прочитанията. Стигам до извода, че самият потребител търси сензацията, попива я, гълта я на един дъх и изпитва душевен оргазъм от нея. Така че за това, което пишат сайтовете, сме виновни самите ние.
17.
раковски
09.08.2015 23:02:13
5
4
Един пич отдолу нарече България смачкана, хаха тъпак явно нямаш горино местенце по морето или по планините. Отивай във Франкфурт или Ню Уорк да се правиш ма велик, ние ще си пием ракийката и ще си дишаме чистия планински въздух и истински доматчета ще има. Ходи да го духаш на германците и руснаците във тяхните страни, хахахаха
16.
раковски
09.08.2015 23:02:10
5
3
Един пич отдолу нарече България смачкана, хаха тъпак явно нямаш горино местенце по морето или по планините. Отивай във Франкфурт или Ню Уорк да се правиш ма велик, ние ще си пием ракийката и ще си дишаме чистия планински въздух и истински доматчета ще има. Ходи да го духаш на германците и руснаците във тяхните страни, хахахаха
15.
bulgar
09.08.2015 22:54:50
3
6
Ха ха ха нема булгари у тая
държава.Всичко от премиера
до последния чиновник е
лапачо.Това е положението
всички мислят за пари.
Колкото повече-толкова
по добре но за тях.
14.
Cypress
09.08.2015 22:53:27
1
18
Илонче, и Флагман редовно дава своя дан, в това да ни информира за новата изгъзица на поредна дива от чалга-елита. Ако има някаква трагедия с обикновено семейство, вие, блиц ,а вероятно и пик сте шампиони в това, да превърнете трагедията и в ужас. А после се оплаквате, че хората били простаци.. Нали Слави Т, Митко Пайнера, Опусумите, Халваджияните, жълтите айтове като вашето, с години се опитвате да опростачавате успешно нацията, защото простащината продава.. ама много. Но ние сме великодушни и ви разбираме, и вие имате гърла да храните. И даже не ви се сърдим, защото не може да сте роден в Долно Нагорнище или Полски Тръмбеш (нищо лично към тръмбешани) и да имате вроден аристократизъм..
13.
Август
09.08.2015 22:40:50
3
17
Радвам се, че в този сайт от време на време може да се прочете и истинска публицистика. Стана ми тъжно, докато го чета.
За смачканата България...
12.
Samuil + Simeon Kings of Bulgaria
09.08.2015 22:32:56
16
5
До 11: Асене такива аполитични прогнози си ги наври във гъза. България е на пър са стане много перфектна държава. Имало е много по лоши моменти когато са ни измолвали до дупка, когато сме били под робство, когато сме били под комунизъм когато сме сменяли континенти и пак оцеля България. Нека ти дам пример: за първи път Бургас дори вече има концерти на големи личности, ако се забатачат Гурция и Турция всички капитали ще дойдат при нас. Бургас продължава да расте. Бъдещето на Европейския бизнес е тук на Изток. Не ни подценявай. Ние винаги се връщаме.
11.
Асен
09.08.2015 22:26:10
4
20
Всичко е прогнило. Само глупак може да си мисли че в България има равни шансове с избраните да преразпределят държавни и европейски пари които са главният източник на богатство. И с техните потомци. Бъдещето е страшно защото ако българите са смачкани, то в гетата растат млади и неудържими цигански поколения.
От тях няма да ги опазят нито затворените комплекси, нито бутафорната армия нито дебелите полицаи. България си отива.
10.
Ани Костова
09.08.2015 21:21:13
1
28
Изброените в първата част на статията лица и по-скоро задници откъде имат милионите? Защо НАП не проверява никого от тях? Те някаква специална недосегаема част от обществото ли са?
9.
гето
09.08.2015 21:19:04
18
7
Определено със писане и Четене на разкази във картинки няма да станете богати никога.... Мързели. Размърдайте се. Иска се дисциплина и амбиция.
Get up!!!!!!!
8.
Бург USA
09.08.2015 21:16:40
21
7
Стига сте сте гледали другите хора, все държавата вие крива ---- ти какво направи днес за себе си, тъпак!!!!!!
7.
Холандската Преса
09.08.2015 21:15:33
23
5
Глупости. От вас зависи колко пари ще направите. Ако не искате да сте богати, такива ще останете. Европа ви е дала зелена карта.
Какво да кажат хората в Африка?
Никога Българина не е бил толкова богат на опции.
От теб зависи колко ще си успешен!!!!!
Ставайте от гетата и се превръщайте на капиталисти!!!!'
6.
Новия девиз на Бургас и морето
09.08.2015 21:08:34
22
9
Пичове, търсят се всякакви компютърни магьосници и инжинери, ни ме се оплаквайте, учете!!!!!!! Всеки един от вас може да влезе в най доброто уще в Европа!!!! Всеки един от вас може да учи за мега фермер или миньор, всеки един от вас може да изнамира следващите технологии. Не ми се оплаквайте.
Оплаквайте се че вие сте мързеливи по себе си!!!!!!
От вас зависи!!!!!
Всеки сам се спасява.
Който не работи, ще духа на другите!!!!!
5.
до 4
09.08.2015 21:02:04
5
7
Изгрев е гето. Това не е Бургас. Защо нямате кмет на Изгрев.
От вас зависи!
Тъпаци! Ставайте!!!!!
4.
Anti-communist
09.08.2015 21:00:44
20
9
Ей тъпаци.
На времето Германците през 1944 почнаха от нулата.
вие имате същия шанс.
Учете.
Не ми се оплаквайте от държавата и от богатите.
От вас зависи!'!!!!
Създайте нещо. Не ми разчитайте на ниско платени разсейки като туризма
3.
komariiiii
09.08.2015 21:00:43
1
16
Преди малко излязох уж да се разхладя в парка в Изгрев..... Ба си и КОмарите. Ало Общината къде сте ве
2.
!
09.08.2015 20:41:29
5
28
Веднaгa кaзвaм къде сме честните, рaботещи хорa- в някоя чужбинa.
И не мислим дa се връщaме, не мислим дa се включвaме с нaшите пaри в изплaщaнето нa техните почивки, коли, бижутa и т.н.
Хaрчим си ги зa нaс.
1.
Пламен Делев
09.08.2015 20:14:07
4
9
Култовата ни държава...ако някой заможен чете това събираме пари за осигуровки на един човек за операция.Инфо 0896828709
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Заради силното слънчево изригване ще се появят и северни сияния "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания Всички събрани средства ще са за Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания, който се намира в Морската градина Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Тя бе в Исландия  Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Вчера абитуриентите представиха в Летния театър спектакъл, наречен „Като за последно“ Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Финалът, до който възпитаничките на бургаската гимназия достигнаха без загубена среща, се проведе в Търговище Изтъкнатият съдов хирург проф. Захариев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 17 май Изтъкнатият съдов хирург проф. Захариев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 17 май От 2023г. професорът е и методичен ръководител и консултант на Отделението по съдова хирургия на МБАЛ „Бургасмед“ Алек не спря да се мляска с всяка една, избухна Валерия Алек не спря да се мляска с всяка една, избухна Валерия След „Ергенът“ смята, че се справя доста добре и това й калява психиката. Няма любов в живота си, залага на кариерата си
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори