×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След скандала с президента Ваня Тучева хвана за гушата свой колега


След скандала с президента Ваня Тучева хвана за гушата свой колега
Странна снимка наистина на пиар, който се прегръща с президента
26 Юли 2015, Неделя, 20:58 ч.
Източник: Шоу

Герджиков й се похвалил, че провежда „финансово-оргазмен флирт с клиентите”

„Кой пусна това недоразумение Радостин Димитров Герджиков в света на богатите, известните и младите?“ – възмути се от свой колега на Фейсбук профила си скандалната пловдивска пиарка инж. Ваня Тучева. Откакто се появи на светло, русата пловдивчанка постоянно се натрапва да е в центъра на вниманието и ако това се възприема като медиен успех, значи инженерката, наричана „Остап Бендер в рокля”, наистина владее пиара, пише "ШОУ".
От средата на юни инж. Ваня Тучева успя да сътвори няколко скандала, да набърка в тях десетки известни и богати хора, но в същото време накара стотици да се попитат коя е, а хиляди - да прочетат за нея. След като скандалната пиарка се похвали, че сайтът й it-farmer.bg струва 2 милиона евро, а на Фейсбук страницата й взеха да кацат снимки с ВИП личности, както и нейни лични на култови места като съда, президентството и парламента, мнозина се попитаха дали дамата не е троянски кон на някоя политическа партия, мимикрираща зад... земеделските производители.

Междувременно омайната блондинка, която разбуни духовете в социалните мрежи със снимките си с известни политици, беше дадена на прокуратурата от ръководството на Пловдивския панаир заради „измислено събитие”, както се изразиха от ръководството на международния панаир. От marica.bg пък ни информираха, че шармантната дама е заблудила и ръководството на Аграрния университет в града, че организира семинар за разясняване на мерките от програмата за селските райони. И ето че сега същата тази „Остап Бендер в рокля” напада изобличително друг пиар. Мишената й е Радостин Герджиков, чиито качества не познаваме, но, съдейки от цитираните от Тучева откъси от негова молба за работа, май двамата се конкурират в самохвалството – и той се тупа в гърдите като „специалист по всичко”. Тучева пък се възмущава: „Този Радостин Герджиков ми се предложи като ПР, автор, блогър, собственик на медия и какво ли още не, за да го взема на работа като търговски представител за гр. Пловдив“, и цитира Герджиков със следния крилат израз: „Организираността ми е съпруга, работата в екип е моята ученическа любов, продължила цял живот, а финансово-оргазменият флирт с клиентите е част от кореновата система на моите гени.“ „На пръв поглед две сродни души са търсели единение на силите, което само гневът на Тучева е обрекъл на раздяла завинаги”, е написал шегаджия в коментар от форум по темата.

Но какво толкова е разгневило дамата освен самочувствените ученически фрази на Герджиков? Сякаш счита, това е нейно „ноу-хау”. „Щял да ми доведе клиенти, да ми прави реклама в медиите, да ми развива пазара, да ме вкара в националните медии и т.н.”, гневи се инж. Тучева и същевременно го топи как се провалил с пиара на Елена Кучкова:

„Предлагал се е и на Елена Кучкова и начинаещи фолкаджийки

че ще им осигурява модни ангажименти, фотосесии и ще им прави ПР срещу 100 лв. на месец. След като не донесе, освен приятелства и лайквания от фалшиви профили във Фейсбук, тя го отрязала, а той започнал да я заплашва, че ще я унищожи в интернет и медиите. Схемата е класическа. Известна е като „Разиграване на баламите за пари“. Предлагаш на „жертвите“ ПР, реклама и т.н., като клъвнат, ги „цоцаш“ и като се усетят или искат да се измъкнат от схемата, ги нападаш, заплашваш и т.н. “за да си траят“, разсъждава експертката Тучева, а мнозина се замислят дали това не са разсъждения от собствения й опит като пиар? „Не се поддадох на рекета и не го взех в асоциацията и той започна да отправя заплахи, че ще ни съсипе в медиите и интернет от различни фалшиви профили в социалната мрежа. Инвестирала съм над 2 000 000 в работни станции и сървъри и с тъпи измислени фирмички, ПР-и и медии не работя!“, завършва тирадата си Тучева, а Герджиков едва ли ще си намери скоро работа с този „анекс” към СВ-то си. Че Тучева се гневи на колегата си заради „сходство на характерите”, намеква коментар на бизнес дамата Емилия Авджиева от известна застрахователна компания. Тя в прав текст нарича Тучева

„клиничен случай”

и публикува текст, написан от пиарката до нея чрез мрежата на LinkedIn: „Здравейте г-жо Авджиева /е написала инж. Тучева, като говори за себе си в 3-то лице – б.а./, инж. Тучева Ви благодари за интереса на Застрахователната компания към Асоциацията, интегрираната интернет платформа за бизнеса www.it-farmer.bg и нейните проекти в Професионалната мрежа LIn! Инж.Тучева започна подготовката за участието й на Евразийският бизнес форум в Турция и посещението й в централата на клиентите й от Зират Банк, Турция, и ми възложи да Ви изпратя презентация на Асоциацията. Това е линк от интервюто “Инвестиции и пазари на земеделска земя в България”, което инж. Тучева даде за националното радио, пълният текст е качен на страницата на Информационна агенция “Фокус”. За него инж.Тучева получи благодарствени писма от Комисията по земеделие в ЕП, правителството, Посолството на Република Турция в България, Българската банка за развитие, Община Пловдив, Областна администрация Пловдив, политици, депутати, инвеститори от индустриална зона “Тракия”, „Зират Банк”, Турция, земеделски производители (зърнари, зеленчукари, овощари, лозари, производители на етерични, технически и протеинови култури, млади фермери и животновъди). Това е линк от предаването, което телевизията посвети на инж. Тучева и нейния проект за земеделието - Финансов форум в земеделието „Визията на България за новия програмен период: Гъвкавост на плащанията и агроекологични изисквания”. Форумът се проведе в Пловдив в началото на годината, веднага след представянето на новата селскостопанска политика на ЕК, преди Агра 2014, БАТАГРА 2014, Семинара на Зърнарите 2014. Аграрният университет в Пловдив предостави аулата напълно безплатно за събитието. Инж. Тучева представи националните доплащания в земеделието ( СЕПП) през новият програмен период 2014-2020. Присъстваха представители на ЕК, МЗХ, Българската банка за развитие, депутати от бюджетната комисия на НС, кметове, областни управители, общински съветници, търговската мисия на Турция, инвеститори, политици, млади фермери и земеделски производители – зърнопроизводители, зеленчукари, овощари, лозари, производители на технически, етерично-маслени и протеинови култури, цветари и животновъди от цялата страна. 50 медии отразиха събитието, а от телевизията посветиха цяло предаване на инж.Тучева и проекта й (това е трето поред предаване за инж.Тучева, в телевизионно студио). Това е линк от репортажа във в. “Български фермер” http://www.bgfermer.bg/Article.asp?ArticleId=3556056 за проекта на инж. Тучева. След няколко дни и МЗХ /Министерство на земеделието и храните – бел. ред./ ни станаха клиенти. С този проект Асоциацията затвърди стратегическото си присъствие в агробизнеса на България, което е изключително постижение само за по-малко от 4 години работа. Нашите клиенти нямат контакти и връзки, те имат отдели “Маркетинг”, “Реклама”, “ПР”, Рекламни агенции, които са заети с други важни дейности и се обръщат към инж.Тучева да им прави:

– реклама на интегрираната информационна интернет платформа за бизнеса www.it-farmer.bg с над 100 000 индивидуални потребители (мениджъри от земеделието и индустрията) от цял свят;

– групите за бизнеса в социалната и професионалната мрежа, в които членуват

евродепутати от комисията по земеделието на ЕП, министри, депутати

представители на Българската банка за развитие, Търговските мисии на Република Турция, Швейцария и страните от ЕС, представители на Бюджетната комисия към НС, общини, областни администрации, политици, инвеститори, земеделски производители - зърнари, зеленчукари, овощари, лозари, отглеждащи етерични, технически, протеинови култури, цветари и животновъди от цялата страна, точната аудитория за презентациите на марките и продуктите на Застрахователна компания - Ваши настоящи и бъдещи клиенти!

– Да им разработва продукти и услуги за земеделски производители и МСП в България с одобрени проекти за финансиране от ЕК (Зират Банк Турция);

– Маркетингова стратегия за реализация на пазара в България и ЕС (Зират Банк, Турция и „Лирекс Холдинг”, София).

Наши клиенти са: МЗХ, МИЕ, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Международен панаир Пловдив…

Вносители на селскостопанска техника: Титан Машинъри България АД

Торове: Евро Ферт АД, Димитровград (подписаха на ранен обяд с инж. Тучева, преди Откриването на кръглата маса в Новотел Пловдив), много земеделски производители и МСП.

Инж. Тучева може да направи всичко, от което Застрахователна компания се нуждае бизнесът й в България да се развива успешно, да нараства пазарният й дял, дистрибуция и печалбата за страната!”, е написала скандалната блондинка до уважаваната бизнес дама.

След този изчерпателен текст, достоен за обобщителен годишен доклад за дейността на инж. Тучева, дамата предлага оферта за едногодишни карета. Няма лошо – в това се състои работата й – всеки се пробва. Накрая изчерпателното й послание завършва по наполеоновски: „Офертите са валидни 10 работни дни!

Инж. Тучева ще помага с каквото може!

Инж. Тучева Ви желае успешна нова работна седмица!”

Очевидно обаче, вместо да подейства окуражително, пиарският похват на Тучева е докарал Авджиева до „уплах” и потрес, щом като жената прибягва до споделяне на текста и поставяне на „диагноза” на нахъсената пиарка. „Тучева е като булдозер – дето мине, трева не никне, а все пак се води земеделска пиарка?..”, шегува се коментатор.

Сексапилната блондинка наистина гази като булдозер противниците си. Тя плаши с дела всеки, който по мнението й препъва успеха й. От гнева й вече се опариха два вестника и един сайт. В текст, изпратен до news.bg, пиарката поиска опровержение на „гнусните лъжи, които се разпространяват в медиите”, като въпросните „лъжи” касаеха цената на сайта, представляван от нея. Ръководството на гореспоменатия сайт й отказа с репликата, че в написаното от нея „не се опровергава нищо от това, което споделихме с аудиторията си. Освен това продължава да стои със страшна сила въпросът двата милиона евро в сайта www.it-farmer.bg ли са инвестирани и защо въпросният уебпродукт парадира с националния герб и символа на Европейския съюз?”. Въпрос, който наистина вълнуваше много читатели.

Репортер на „ШОУ” пожела да научи отговорите на този и други въпроси лично от пиарката и й изпрати лично съобщение, на което тя не отговори до приключването на броя ни. В него в прав текст я питахме дали е обикновена митоманка, или намира агресивното си самохвалене за успешен подход в рекламата. Защото ако е така, то няма защо да се гневи на самохвалствата на Герджиков и авторекламата му с работохолически „оргазъм”.

От barometar.net са направо жестоки с Тучева: „Въпросният сайт, в който от PR съобщението на инж. Тучева не се разбира кой е инвестирал 2 млн.евро, изглежда е правен от начинаещ програмист в 6-и клас от някоя пловдивска гимназия. Но точно сайтът изстреля г-жа Тучева в публичното пространство и я направи известна. Бизнес дамата, която работи активно за земеделските производители, се изявява като експерт в усвояването на европейски средства и дава съвети как да се получат такива. Участва в бизнес срещи, форуми, семинари, говори за проблемите на фермите с крави, износа на прясно мляко и пр. И… изведнъж „изгря“ на Националния конкурс „Големите малки“, където се снима с президента Плевнелиев. PR-ът на инж. Тучева или е брилянтно замислен ход, или е плод на злощастна случайност”. Е, да ама кое от двете?! Никой не дава отговор на този въпрос. Чудят се на бързия й успех и от slava.bg:

„Тя продължава да се гаври с известните хора

които не я познават, но с които се е снимала по официални събития!”. В същото време Тучева се вихри, нехаеща за хорското мнение: „Приятели, на живо от студиото на Nova ТВ.17 часа. Опровержението. Там сме!”, написа тя под фотос с „нейната приятелка Венелина” /б.а. Гочева/. Човек моментално се диви на тази мълниеносна смяна на настроенията, след като Тучева обвини Гочева в „нагласен конкурс” за бизнеса, организиран от Медийна група България. „Нито Венелина Гочева, нито Томислав Дончев, нито президентът Плевнелиев познават тази жена. Те просто са се снимали с нея като гост на събитието”, отсече в ефир Миролюба Бенатова, позовавайки се на разследване на „ШОУ”. Тучева обаче не изневерява на непукистския си стил и демонстративно напусна студиото на Диков, като остави водещия да мига на парцали. Блондинката митоманка нито за миг не допусна да отговори на когото и да било на въпроса дали наистина се познава със силните на деня, с които се е снимала, но е показателен фактът, че въпреки съмненията продължава да ги държи на Фейсбук профила си. До днес никой не е отговорил убедително на въпросите от какъв проект са двата милиона евро за сайта на Тучева, как е станала председател на Асоциация за използване на информационни технологии от земеделските производители в България и всъщност знаят ли самите земеделски производители кой им е пиар?.. Според самата Тучева представянето на Асоциацията се е състояло в резиденция "Лозенец" в присъствието на президента Росен Плевнелиев, вицепремиера Томислав Дончев, министър Божидар Лукарски и други официални лица. За по-голяма убедителност блондинката с опасен чар илюстрира своите твърдения със снимки, на които е застанала до тези публични личности. При това положение човек се сеща за приказката „Не е луд, който изяжда баницата, а който му я дава”. Факт, че стъпка по стъпка /и снимка по снимка/ Тучева безпардонно е прокопавала пътеки към т.нар. висше общество и неговите представители безкритично са й позволили това.

Хитроумието й е възхитително

Първоначално показвала във Фейсбука си своя снимка с кмета Иван Тотев. После почнала да използва това, като участва във форуми на разни организации и да ги представя във Фейсбук като „свои”. Засичана била дори да събира такси от участници, твърдят колеги журналисти от Пловдив. След семинар на Търговската камара в Пловдив публикувала в профила си текст: "Изкарахме си страхотно в Брюксел". Така привлича вниманието върху себе си, но славата е нож с две остриета - ръководството на Пловдивския панаир пише жалба срещу Тучева до прокуратурата. От полицията в Пловдив твърдят, че са я викали и тя е подписала предупредителен протокол.
Може би е измислена и организацията, от чието име се представя. Според журналисти за съществуването на тази организация говорела единствено пощенската кутия на Тучева в блок 8 в пловдивския кв. "Тракия", където тя живее. Те посетили адреса, но не открил Тучева там. Съседите й се оплакали, че от 2 години не е плащала входните такси за чистачка и асансьор. Съпругата на домоуправителя откровено признала: "Непрекъснато заплашва със съд, разправя се с нас!” – хората са вдигнали ръце от нашумялата „ВИП пиарка”.

Припомняме, че пръв изобличи Тучева като самозванка изпълнителният директор на Пловдивския панаир Богомил Бонев. Той постна на страницата си в социалната мрежа: "Една измамница врътна Фейсбук на малкото си пръстче". Ако се съди по случващото се, Тучева май вече върти и държавата!... Самозваната пиарка играе ва банк и на практика доказва колко крехки са устоите на цялата ни чиновническа йерархия, щом като можеш да я превземеш с малко показни снимки и голяма доза арогантност.

В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори