×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Серия от самоубийства потресе Бургаско!


Серия от самоубийства потресе Бургаско!
Дъщерята на легендата Петьо Македона скочи от 7-ия етаж
18 Юли 2015, Събота, 03:09 ч.

"Тези самоубийства сякаш няма да имат край”, кръстили се жители на Бургас след черната серия от мъртви тела


Истински бум на самоубийства имаше в последните няколко дни в Бургаския регион. Млади, стари, бедни, богати, известни…! Хората там са на нокти: кой ще е следващият?!, съобщава Блиц.

Начало на черната серия постави 22-годишната Петя Петева Македонова. Преди да вземе фаталното решение, младото момиче се скарало с майка си. Изпаднало в истерия, то хукнало към терасата на апартамента им на 7-ия етаж на блок 47 в бургаския ж. к. "Братя Миладинови". Майката била на метри от нея и, предугаждайки намеренията на Петя, хукнала след нея. Опитала да я хване, но кандидат-самоубийцата се изплъзнала от ръцете й и тялото й се преметнало през парапета на балкона и полетяло в бездната.

22-годишната бургазлийка не е имала никакъв шанс да оцелее, издъхнала е на място от политравматизъм.

Петя живеела заедно с майка си и брат си. В късните часове на съботната нощ тя била само със своята родителка в апартамента. Трагичният инцидент станал малко преди полунощ. Преди да се хвърли от балкона, Петя се скарала с майка си. Комшиите дочули разговор на висок глас, който прераснал в шумен скандал. "Цяла нощ не сме спали. Майката крещеше. Малко по-късно се чу:

„Помощ! Дайте вода! Детето ми умира! Господи!...",

викала отчаяно жената, която преди 22 години е родила Петя. Според потресените съседи, момичето е било емоционално нестабилно, а други са на мнение, че е имало и психични проблеми - много често комшиите я чували да крещи несвързано и истерично. Новината за нелепата й смърт ужаси хората от блока, много от тях се стекоха в жилището на почернената майка, за да изкажат съболезнования и с бели цветя да се сбогуват с Петя, която не изживя младостта си.

22-годишната жена е дъщеря на бургазлията Петьо Македонов, когото аверите му го наричаха Македона. Бащата на Петя, който пък внезапно почина преди десет лета, бе известен през 90-те години на миналия век. На младини той е тренирал борба. Ползваше се с авторитет сред силовите структури, но не е участвал в нито една от тях. Момичето е първородно дете на възпитаника на бургаското спортно училище. Приживе борецът беше легендарна фигура на Бургас. Македона е имал фирма за изкупуване на зърно, но след смъртта му семейството се препитавало с търговия на дребно. „Ако Петьо беше жив, може би тази трагедия нямаше да се случи, днес той щеше да е на 52”, казват негови приятели, потресени от ужасната смърт на младата жена. Близки на семейството разкриват, че Петя е имала проблеми с психиката. „Майка й се опитваше да я стабилизира, уж се чувстваше по-добре напоследък, но белята стана”, коментираха след трагедията те.

Още едно самоубийство е станало през първия почивен ден. Съботната нощ се оказала фатална и за възрастен мъж от странджанското село Българи, недалеч от Царево. 70-годишният Анастас Киров е сложил край на живота си

по особено мъчителен начин

Възрастният мъж оголил жиците на разклонител, омотал ги около лявата си ръка и десния крак и включил щепсела в контакта.

Последвал токов удар с волтова дъга. Мощното електрическо напрежение буквално изпържило стареца. Трупът му бил открит в двора на къщата му. В неделната сутрин близките на 71-годишния дядо Анастас отишли да му занесат храна, когато се натъкнали на ужасяващата гледка. Възрастният човек живеел сам, но в селото имал роднини, които се грижели за него. От няколко години той страдал от тежко нелечимо заболяване. Молил близките си да го настанят в старчески дом, защото се притеснявал, че им е в тежест, но те не се съгласили.

Третото самоубийство в Бургаска област, което почерни уикенда, беше това на 71-годишен мъж. В петък бе намерено тялото на удавник в язовир на 3 километра от Айтос. Основната версия, по която работи полицията, е самоубийство. Пенсионерът на няколко пъти предупреждавал близките си, че иска да сложи край на живота си. В петък дядото не се прибрал вкъщи и синът му тръгнал да го търси. Решил да подаде сигнал в полицията и там разбрал, че малко преди това в язовира е забелязано тяло на възрастен мъж. Старецът е намерен на плиткото без други следи от насилие, казаха запознати.

Черната серия от мъртви тела бе продължена, когато стана ясно, че на бургаското пристанище

се появи и четвърти труп

Тялото е на мъж на видима възраст около 50 години и с тегло около 100 кг. Удавникът е изплувал до един от кейовете, разказаха работници в порта. Най-вероятно трупът на мъжа е престоял във водата дълго време – поне около месец, тъй като бил в напреднал стадий на разложение. Лицето му било обезобразено до неузнаваемост. През последните месеци в Бургас и региона не е обявен за издирване мъж на такава възраст и фигура. Допуска се, че удавникът може да бъде и моряк от чужд кораб.

„Тези самоубийства сякаш няма да имат край!“, кръстеха се жителите на морския град, когато в понеделник, 13 юли, се разчу, че мъж се е хвърлил от четвъртия етаж и в блок 22 в бургаския ж.к. „Изгрев“. Самоубиецът се оказа Тихомир П., на 51 години. Той живеел във входа на квартира с цялото си семейство. Имал две момчета и съпруга, с която се разбирали чудесно, разказаха съседи. Самият Тихомир обаче от 5-6 месеца бил безработен, но с поведението си не издавал, че има психологически проблеми. „Сутринта го видяхме да разхожда кучето си, беше както винаги спокоен и с нищо не издаваше, че ще сложи край на живота си“, казаха жители на блока. Само минути по-късно те чули силния трясък от тялото му. Трагедията се разиграла пред очите на момиче от съседния блок, която помислила, че прекрачващия перилата човек е крадец, които се готви да влезе в жилище на последния етаж.

„Трагедиите сякаш не искат да свършват!“, допълниха и жителите на руенското село Топчийско. За пъкленото дело на съдбата се заговори също в понеделник сутринта, когато една бургазлийка загина, след като полетя в 30-метрова пропаст в местността „Кьоклюк“ край Топчийско. 65-годишната Айше била част от група, която пристигнала в района, обяснявайки пред местните, че търсят билки.

По-недоверчивите жители на селото обаче поставили под съмнение обясненията на пришълците и вътрешно в себе си били убедени, че групата се състои от малджии, тръгнали да търсят скрити иманета. Техен водач бил местният жител Халил Мустафа, на 72 години, който добре познавал района. По време на обхода обаче жената и водачът се подхлъзнали и паднали в дълбокото дере от отвесна скала. Айше загинала на място, а Халил Мустафа е откаран в бургаската МБАЛ с множество разкъсно-контузни рани.

Другите двама мъже, ужасени от гледката, се обадили на телефон 112 да търсят помощ. Те обяснили, че дошли в района да берат билки. Според местни жители обаче е възможно те да са иманяри, които обикалят в местността, за да търсят неразкрити съкровища.

Психиатрите са на мнение, че

жегите провокират кризи у хората с нервно- психиатрични проблеми

Високите температури изострят психозите и неврологичните заболявания, особено неблагоприятни са те за страдащите от епилепсия. При излагане на екстремно високи температури се нарушава терморегулацията на мозъка, което пък води до активиране на заболяванията, свързани с работата му. Стига се до кризи – и депресивни, и такива, които са свързани с еуфорични прояви. Според медиците, най-често самоубийствата са плод на отчаяние, самосъжаление, загуба, тъга. Експертите съветват близкото обкръжение да познава симптомите или подхвърляните между другото думи, за да предприеме необходимите действия по предотвратяване на последващо посягане на живота.

В категории: Крими


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
Холандската Преса
18.07.2015 13:11:37
15
0
Като пише потресе, ми се потресе лайното. Само гледате да лъжете.
3.
Бург 2030
18.07.2015 12:51:08
26
2
Повече боклуци да скачат!!!!
Само най събудените да оцеляват!!!!!
Това иска Господ.
2.
Нонка
18.07.2015 11:43:09
28
4
Нека да скачат. Виж в какво гета ги бутнаха комунистите навреме.
На всеки да има апартамент. Ей сега ще се сещат за киприте къщички на село и за био храната ама няма да имат пари да се върнат. Града е за аристократи, не за селяци!!!!
1.
На Жорж Бъшгарски брат му
18.07.2015 11:21:39
32
5
Нека се стелят. Да се пречисти града. Виж в Щатите колко е хубаво като се стрелят негрите или военните, много по добре отколкото да живеят мизерно и болно. Какво е това живот. Това е смърт със няколко дни повече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Тя е откарана в реанимация, състоянието й е много тежко Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Ще бъдат изградени закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“,  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“, нови улици в с. Равда и др.  И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента 
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори