×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Красивата обвинителка Калина Чапкънова – единственият кандидат за шеф на Окръжна прокуратура-Бургас


Красивата обвинителка Калина Чапкънова – единственият кандидат за шеф на Окръжна прокуратура-Бургас
Калина Чапкънова почти сигурно ще си осигури нов мандат начело на Окръжна прокуратура-Бургас
03 Юли 2015, Петък, 12:09 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Очертава се да повтори мандата си, след като основни претенденти се отказаха
Досегашният административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас Калина Чапкънова е единственият кандидат за окръжен прокурор на Бургас, показа проверка на Флагман.бг.

Дълго се спекулираше, че освен Чапкънова на конкурса ще се яви и друг магистрат, но в крайна сметка това не се случи, което от своя страна увеличи драстично шансовете на обвинителката да повтори мандата си.

Счита се, че тя има подкрепата на Висшия съдебен съвет (ВСС). Номинацията й е подкрепена и от апелативния прокурор Любомир Петров, става ясно от приложените документи в атестационната й справка. ВСС все още не е насрочил дата на събеседването, но това със сигурност ще е след съдебната ваканция, предвид множеството процедури, които трябва да се финализират в следващите заседания.

От имотната справка на Калина Чапкънова става ясно, че доходите й за последната година са в размер на 45 945 лева, а на съпруга й – бившия футболист Еролин Кючуков – 16 945 лева. Семейството е получило 2440 лева от отдаване под наем на едно от жилищата си. Съпругът на Калина Чапкънова – Еролин изплаща 50 хил.лв. потребителски кредит към ДСК, от който му остават 44 181 лева, а Чапкънова обслужва овърдрафт от 4500 лева. Семейството има около 8 хил.лв. спестявания, както и два автомобила – Сузуки за 30 хил.лева, управлявано от сина на Чапкънова Венелин, както и Нисан Кашкай.

По-интересна е имотната й справка. В графа „Права върху собственост“ Калина Чапкънова е декларирала притежанието на внушителните 16 имота. От тях 5 апартамента в Бургас, апартаменти в София, етаж от къша във Варна, къща в Несебър. Голяма част от имотите са на баща й – уважавания композитор проф.д-р Стефан Чапкънов.

В концепцията си за управление в следващите пет години Чапкънова заложила 24 точки, сред които стриктно спазване на системата за случайно разпределение на преписките и делата, взаимодействие с Апелативна прокуратура-Бургас, както и помощ на Районните прокуратури, одобряване на качеството на прокурорската работа чрез семинари, оптимизиране на срочността на досъдебните производства. Особен акцент е поставен върху корупционните дела и тези за измама, заради които ще се организират семинари за прокурорите, за да може обвинителните им актове да са безупречни.

Калина Чапкънова е със 17-годишен юридически стаж. Последната й атестационна оценка, направена през май е с най-високата възможна оценка „Много добра“. Чапкънова започва работата си като младши прокурор в Айтос. През 1998 г. постъпва на работа в Районна прокуратура-Бургас, а след това е избрана и за зам.-районен прокурор.През 2002 г. печели конкурс за Окръжна прокуратура, където се изкачва по йерархичната стълбичка и от 2009 г. е административен ръководител на Окръжна прокуратура. През 2012 г. Чапкънова придоби национална популярност с това, че пое разследването на кървавия атентат в Сарафово, при който загинаха седем души.

В категории: Темида


15
Коментара по темата
15.
*********
21.02.2024 23:00:46
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
*********
09.06.2023 13:03:45
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Miltco Dobrev Dobrev
04.07.2015 11:50:47
1
6
A kyde e Kamenco Gospodinov da i dade edno ramo ! Govorqt, ce bil mnogo blizak s Kalinka ..... sled kato go bili hvanali na kalyp v Neseburskata prokuratura s kolejkata si Tanq Spasova ot sada.

Veroqtno blizosta im e na MORALNO nivo ....., kakvo po vyzvisheno i profesionalno, da izklatish kolejkite si v prokuraturata i sada, dokato si rabotite :)) Apropo. nqkoi ima li ideq, Kamenco dali e liz-bliz i na Capkynceto.
12.
Истината
04.07.2015 08:44:04
0
24
Господа от ВСС много Ви моля да прогледнете.Докога ще е така в България.Корупцията в Бургаската Окръжна прокуратура е убийствена.Корупция на чийто връх седи въпросната госпожа.Само разгледайте имотното и състояние.Как народа обеднява а тя Чапкънова СПЕСТЯВА ШОК И УЖАС.
11.
Еролина Чапкънова
03.07.2015 22:26:31
3
33
Това е мъжа на Курлапин Кючуков.И двамата са изключително некъдарни,но за сметка на това пробутвани от дърти комуняги.Дано скоро изгубим статута си на държава и станем подопечни на чуждо законодателство,за да може такива уроди да си получат заслуженото,понеже не сме народ,а мърша,иначе такива отдавна да бяха поставени на мястото си
10.
Истината
03.07.2015 21:24:11
4
37
Всичко е от корупция и изнудване.Заедно със своята заместничка Кателиева.Двете са голям тандем
Тези от София слепи ли са или корумпирани.
9.
хб
03.07.2015 20:57:51
4
29
Доходи от 45,000 на година а пък на учителките плащате 5,000????!
Разликата в обучението от една година????
8.
Шейкспир
03.07.2015 20:38:49
4
29
Съпруга и бил бивш футболист един вид тъпак дето гони топки, сега какъв е????
7.
Ехо
03.07.2015 20:32:21
1
37
Един вид тази има 16 апартамента От които се рентват 14, дали се плащат данъци от рента???
6.
Gocheto
03.07.2015 20:29:19
8
15
Daite mi ideia - kak Da e naiba ?!
Mnogo mi se ebe ot tazi !
neia !!!
5.
ц
03.07.2015 20:28:15
6
31
Никаква специализация навън, изглежда ми слаб кадър, който прибързва делата, и няма волята да разбива местните мафии много от които са във Бургаското правителство.
4.
гето
03.07.2015 20:23:50
1
25
Сузуки за 30 хил.лева пък нямала спестявания....
3.
ц
03.07.2015 20:22:38
1
32
Пресметнах че тя има 11 апартамента в София????!
Много добро пакетче е получила нещо от някой.....а навънка може ли да видим какво е портфолиото.....
2.
Фасол
03.07.2015 20:20:26
0
47
внушителните 16 имота били на баща и бедния композитор със 200 лева пенсия хахахаха, как ги крие дундата, кога са придобити? Нека да отговори!!! От тях 5 апартамента в Бургас, апартаменти в София, етаж от къша във Варна, къща в Несебър. Голяма част от имотите са на баща й – уважавания композитор проф.д-р Стефан Чапкънов.
1.
Тракиец анти-Руснак
03.07.2015 20:14:18
15
22
Недейте меси красотата със професионализма, Флагман, като бедно италианско списание което няма дълбочина. По добре напишете малко за резумето и и проблемите със които се сблъсква, недейте да удряте темата към секс и красота, да еба, тъпаци.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Причината за санкцията - "не подписах едно обвинение" Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Кирчо Делев остава в ареста  Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори