×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Полицаи протестират през МВР, поискаха оставки


Полицаи протестират през МВР, поискаха оставки
Ключови думи: полицаи, протест, МВР, оставки,
13 Юни 2015, Събота, 19:12 ч.

В списъка са Румяна Бъчварова, Красипир Ципов и главен комисар Николай Николов


С викове „оставка” в градинката пред сградата на МВР протестиращите полицаи поискаха отстраняването на вътрешния министър Румяна Бъчварова, на заместника й Красимир Ципов и на главния комисар Николай Николов, пише Блиц. Около 1000 протестиращи отидоха и до сградата на Народното събрание. Те развяваха трибагреници и знаме с революционния лозунг„Свобода или смърт”. Движението в района на протеста е ограничено по бул. „Цар Освободител”.Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов заяви, че са отворени за разговори с представителите на министерството и поиска те да са публични в присъствието на представителите на медиите.

Председателят на УС на Синдиката на служителите в МВР Иван Павлов дори седна в инвалидна количка, за да онагледи ситуацията във вътрешното министерство.

Инвалидните колички са подходящи за полицаи над 55 години, каквито ще бъдат след няколко дни по волята на г-н Калфин. Това са новите патрулни автомобили на МВР. Добри "автомобили" са, за съжаление обаче МВР не може още да си ги позволи, много са им скъпи, заяви Иван Павлов. Той каза, че все още МВР не може да купи обувки на полицаите си. Тази фланелка аз съм си я купил, това е облеклото на 70% от униформения състав, която се купува само от частни фирми. Обувките съм си ковал лично при обущар и съм си платил за тях – това ми дава МВР, заяви още Иван Павлов.

Полицаите, пожарникарите и служителите на затворите събралите се служители на реда бяха категорични, че не може министър да бъде човек, който не знае какви са исканията на служителите.



6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
kiro
14.06.2015 09:09:05
2
5
В Ню Йорк с население от петнадесет милиона има само 35,000 полицаи, в България с население вече около само пет милиона, си имаме армия от над 72,000 нагли, мързеливи и прости, нищо не вършещи милиционера.
5.
fgg
13.06.2015 22:01:59
7
7
Жалки нагли безполезни мизерници са полицаите.
Ще ми се пенсионирате на по 40 години, за да можете после да взимате и пенсия и заплата /не съм видяла някой да е наистина в ролята си само на пенсионер на тази възраст освен хората - инвалиди, но това е друг въпрос/....
Това е професия КАТО ВСЯКА ДРУГА и в никакъв случай не е по - стресова, по - отговорна и по - съсипваща здравето от която и да било друга, при която хората се пенсионират на по 65 и нагоре години.
ЗАЩО трябва да сте привилегировани?
Вие сте продажни лакеи на престъпността и на властта, последното което правите е да работите в полза на народа, който ви плаща заплатите.
СТИГА ЦИРКОВЕ.
ИСКАМ ИЗРАВНЯВАНЕ НА ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ С ТАЗИ НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ!
4.
ртр
13.06.2015 21:59:48
1
6
В Белгия полицаите се пенсионират между 54- и 58-годишна възраст в зависимост от длъжността и стажа. От 30 септември до 7 октомври 2014 г. десетки хиляди униформени служители на реда протестираха срещу намерението пенсионната им възраст да бъде повишена на 62 години, на колкото се оттеглят и цивилните служители на вътрешното министерство.

Австрия полицаите, които работят на терен, имат възможност да се оттеглят по-рано от общата законоустановена възраст за държавните служители 65 г. - на 60 г. Пенсията им обаче се намалява с 1,8% за всяка година от разликата между реалната възраст на пенсиониране и законоустановената.

Всеки офицер от британската армия с поне 18 години стаж има право да поиска да се пенсионира, като при напускането си получава и необлагаема с данъци сума, която зависи от ранга и стажа. За полицията във Великобритания се изискват 25 години служба и 55-годишна възраст.

В Малта полицаите, навършили пенсионна възраст до 2011 г., може да се пенсионират след 25 г. служба, за останалите важи общата възраст от 61 г. и минимум 30 г. стаж.

В Испания - служители на жандармерията се оттеглят на 57 години, общинската полиция на 65 години, националната полиция на 60 години..... !
3.
ртр
13.06.2015 21:53:25
1
3
В Чехия военни и полицаи могат да се пенсионират 5 г. преди стандартната възраст, като тя се увеличава. През 2014 г. е 62, а за армията и полицията - 57 г.

В Дания няма минимална възраст за полицията. За военните е 60 г., като в периода 2019-2022 г. ще се вдигне до 62 г.

Във Финландия за военните възрастта е 55 г., а за висшите офицерски чинове - 60 или 63 г. За полицията възрастта е общата за държавните служители - 63 г.

За Германия изискванията са следните - за професионални военни (генерали, полковници, военни лекари, музиканти и др.) - 65 г., а за останалите професионални военни - 62 год.
За полицията възрастта е 60-65 г. и зависи от провинцията, тъй като се определя от местното законодателство!
2.
ртр
13.06.2015 21:46:11
2
3
" В Гърция се изискват 15 г. пълно осигуряване за пенсия за военните.
САМООСИГУРЯВАНЕ , не осигуряване от държавата !
За полицията възрастта е 60 г. и 40 г. осигуряване за пенсия.

В Унгария излизането в заслужен отдих за военни и полиция е по общия ред - минимална възраст от 62 до 65 г. според годината на раждане, както и минимум 20 г. стаж за пълна пенсия или 15 г. стаж за частична пенсия.

В Италия възрастта за военни и полиция е 60 г., като със закон се повишават възрастта и стажът. !

В Холандия обществената пенсионна схема не въвежда различни правила за военните и полицията - 65 г. и 1 месец.


В Полша - минимална възраст 55 г. и 25 г. осигуряване. САМООСИГУРЯВАНЕ !

В Испания възрастта за военни и полиция е 60 г., ако имат 30 години осигуряване,
като общата възраст за пенсиониране е , ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - 65 г. !
1.
ггггггггггггггггггггггггг
13.06.2015 21:27:49
6
7
аз поткрепям промените
полицаите нищо не правят, дпри по медиите излязоха данни че и действат срещу нас, дори ще се радвам ако още вдигнат възраста за полицаите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори