×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Малката Ани може да е още жива!


Малката Ани може да е още жива!
Ани се усмихва доверчиво до татко си, прегърнала любимото си куче, снимката е направена от майка й
17 Май 2015, Неделя, 21:40 ч.

Хероинът отключил у бащата шизофрения, възможно е детето да е продадено
Нова, още по-зловеща версия за убийството на 4-годишната Ани, се появи сред разследващите в Гърция. Според нея малкото момиченце е било продадено от родителите си за органи, а с парите двамата си купили дрога. Сделката е била подготвяна още пред февруари и осъществена в края на март-началото на април, предполагат запознати със случая. Те обаче не могат да са категорични, без да са открили части от тялото на детето или пък да са спипали някой от участниците. Полицията обаче има доказателства за действащ канал между България и Гърция. Само няколко седмици преди изчезването на Ани, у нас бе разбит канал за трафик на бебета от село в Бургаска област към южната ни съседка именно с цел продажба на органи. Трима от “бизнесмените” дори са с обвинения и чакат делото им да влезе в съда. В трафика на новородени и малки деца са замесени, освен местни гърци, и българи, които пребивават там уж, за да гледат стари хора или да чистят по домовете.
Според разследващи, точно в такава схема са се завъртели и родителите на Ани – Димитрина Борисова и Станислав Бакърджиев. Двамата са наркомани и ежедневно имат нужда от пари за дрога. Единствените доходи обаче идвали от проституция и не им стигали да плащат за апартамента на ужасите на ул. “Михаил Вода” в центъра на Атина, за наркотици и други нужди. Според близки до семейството Станислав, въпреки ревността си към жена си, сам настоявал Димитрина да се продава за пари. Той също се отдавал на мъжки ласки, за да получи дозата си, разказват разследващите в Гърция. Освен, че сам проституирал, преди време Бакърджиев бил и нещо като сутеньор на Димитрина, но тя решила да извоюва самостоятелността си, което хич не му се харесало.

Сложните семейни връзки и липсата на дрога накарали 25-годишната Димитрина и мъжа й да измислят пъкления план и да продадат детето си, смятат разследващи. До средата на февруари малкото момиченце живеело щастливо при родителите на майка си. Навръх празника на влюбените – 14 февруари обаче Димитрина дошла и прибрала Ани. На родителите си обяснила, че бащата на детето настоявал за това, тъй като в Атина дъщеря му щяла да получи по-добро бъдеще. Дядото на малкото и винаги усмихнато момиченце разкрива пред гръцките медии, че внучка му била изключително щастлива, че заминава с мама за Гърция. “Каза ми: "Дядо, напускам. Не плачи”, разказва през сълзи мъжът. Чичото на момиченцето пък разкрива, че на 23 април Станислав е бил в България. “Влезе в къщи. Трябваше да ни остави някакви пари. Остави ги и моментално изчезна, дори и пет минути не стоя. Беше много притеснен, трепереше. Изобщо не си говорихме", разказа още чичото. "Преди половин месец успях да говоря с Ани и тя ми каза: "Дядо, ела да ме вземеш, моля те. Ела, прибери ме!". Ох, защо не я прибрах! Оттогава не съм я чувал.

Сякаш детето усещаше, че нещо ще се случи"

разказва ридаещият дядо на Ани.

Роднините на Димитрина споделят, че Станислав е тормозел дъщеря им, често я биел. Двамата се карали непрекъснато, крещели си на гръцки и околните не разбирали за какво е поредната вражда. Те твърдят, че майката се грижела за детето и й пращала пари от Германия, за да не й липсва нищо. Въпреки че момиченцето липсва от началото на април, според разследващите то е убито /или безследно изчезнало – б.а./ между 7 и 9-и същия месец. „Загрижената майка” подала сигнал едва две седмици по-късно – на 21 април. Пред полицаите тя шикалкавела. Разказала няколко различни версии. Първата, че била оставила детето на своя позната, а тя самата заминала за България за няколко дни. Познатата пък била изгубила Ани по време на парти на площад „Омония” в гръцката столица. Първоначално Димитрина казала, че Ани била с бавачка, а после, че жената всъщност е нейна приятелка, която познавала отскоро. В крайна сметка такава жена така и не бе открита. Разследващите обаче само за няколко дни достигнали до Станислав, благодарение на показанията на негов приятел Ники. Мъжът бил посочен от Димитрина като близък на семейството, който бил при тях на гости. Гръцките власти открили Ники в България и го призовали на разпит в полицията на граничния град Промахон. Именно той направил зловещите разкрития, че Сава му доверил, че е накълцал дъщеря си на парчета и я сготвил на манджа с картофи и с ориз. После с кърпа на главата в няколко поредни дни разхвърлял частите от детето си като хранителни отпадъци в различни кофи за смет и в тоалетната на жилището си. Признанията си пред Ники Станислав направил, надрусан до козирката.

Зловещият разказ започнал така:

“Спях на дивана, надрусан, детето плачеше много, май беше болно, изведнъж замлъкна. Когато се събудих тя беше умряла, имаше кръв”, споделил Станислав, а после довършил ужасяващата история за прикриването на трупа. Всичко това Ники разказал на полицията. В момента се проверява има ли и каква е неговата съпричастност към престъплението. Как /и дали! – б. а./ е убита обаче Ани, не става ясно, тъй като части от тялото й така и не бяха открити, освен капки кръв и ДНК в апартамента на Станислав. “Няма да намерим и кокалче”, заявиха на пресконференция полицейските служители, които работят по случая с Ани. По думите им извършителят е направил самопризнания и е описал подробно жестоките си действия, като не казвал само как е убито момиченцето. По време на дългите разпити Станислав разказвал само за това как е разчленил детето, но не признавал, че го е убил. Кръвта на извършителя е открита върху нож и върху чаршафи, а в жилището е намерена кръв и от момиченцето. Тази част от разследването също води към версията, че детето може да е станало жив донор. Проверката на тази следа обаче е доста сложна, тъй като трябва да бъдат претарашени всички болници, списъци с чакащи за органи, които имат същата кръвната група като тази на Ани. Освен това, вземането на органите не трябва да става в стерилна среда, да бъдат трансплантирани в определено време, а дотогава да бъдат съхранявани в специални чанти. Тоест, ако Ани е станала жертва на канал за трафик на деца с цел търговия на органи, то сред каналджиите задължително има доста добри лекари и съвременна апаратура, както и клиника. Едва ли след продажба на органи и трансплантация на черно, ще бъдат оставени следи, документи и т.н., категорични са разследващите. На практика тази версия може да е най-реалната, но най-трудно доказуемата, редят полицаи.

Според някои психолози обаче не е изключено употребата на хероин да е отключил шизофрения у Сава и той да е чувал гласове, да е възприел момиченцето си като заплаха, да е имал мания за преследване; обсесия, че го нападат, че готвят убийството му и т.н., и затова да е посегнал на Ани и да я е убил, а после да е извършил сатанински ритуал, за да не го “преследват“ повече.

Други пък твърдят, че той е убил детето от ревност към неговата майка. Искал е да накаже Димитрина, тъй като тя е обичала момиченцето повече, обръщала му е повече внимание, а и е планирала да го заведе в Германия. Там тя имала връзка със заможен германец, разкриват близки на Сава

“Става въпрос за психопат, който изпитва удоволствие от болката на другите. Той е човек със здрав разум. Това, че е извършил престъплението по този начин, показва, че всичко е планирано от време, а не е спонтанно извършено престъпление. Този човек няма чувства”, коментира пред медиите в Гърция психотерапевтът Димитра Сфика.

Зад решетките

Поведението на Станислав се наблюдава 24 часа с камери. Той е настанен в единична килия в затвора в Корфу, построена специално за друг детеубиец, който се е обесил малко след затварянето му. Станислав е отделен от другите затворници, за да бъде спасен от отмъщение и от вендетата, която пандизчиите подготвяли срещу него. Сава си стоял кротко в килията и не проявявал и капчица разкаяние, нито пък тъга за детето си. Той излизал само няколко пъти от килията си, за да говори с адвокат и с медиите. По телефона пред местни журналисти Бакърджиев заявил, че не е убивал момиченцето си, а тайната около изчезването му ще бъде разплетена, когато намерят и разпитат приятеля му Ники. По думите му Ники бил говорил с разследващите само по телефона. Но според властите в южната ни съседка, мъжът е бил разпитан лично от полицаите в Промахон.

Димитрина също е в гръцки арест. Засега срещу нея няма обвинение за убийство, но пък ще бъде подведена под отговорност за това, че е изложила на опасност дъщеря си и защото е дала неверни показания пред полицията, когато е обявила момиченцето си за изчезнало. Освен това Димитрина и Светослав бяха изправени пред съда на 12 май за незаконно притежание на наркотици, които бяха открити в дома им по време на претърсването във връзка с изчезването на Ани.

Светлина в адския тунел

Изумително спокойното поведение на бащата, късното обявяване на детето за издирване, различните лъжи на майката – че то е изчезнало, че е било при приятелка, и още куп нелогични обстоятелства, карат разследващите да проверяват и най-желаната от всички версия – че родителите са продали малката Ани на богато бездетно семейство и после всячески се опитвали да прикрият това.

Бабата на Станислав – Снежана, пък директно разкрива, че момиченцето е било продадено от собствената си майка срещу 10 000 евро, които са били открити у нея по време на ареста. Възрастната жена разказва, че внукът й има проблеми с лихвари у нас, които сега тормозят нея. Причината е, че е взел 30 000 лева заем, който повече от половин година не погасявал. Лихварят няколко пъти се обаждал на Снежана и казвал, че ако Сава не върне парите, ще му се случи нещо лошо.

На журналистически въпрос дали е невинен, самият Станислав отговаря с категорично “Да” и твърди, че ще го докаже, когато бъде открит въпросният Ники, който бил в апартамента му, когато е извършено престъплението. На въпрос кой уби Ани, Бакърджиев заявява: “Не съм убил аз детето”, а на питането кой е бил тогава, той отговаря: "Никой"...

Най-силният коз в подкрепа на версията, че детенцето е продадено на бездетни богаташи, е че от 4-годишната красавица все още няма ни вест, ни кост. Буквално! А това, според криминалисти, няма как да е възможно. Така все още не е угаснала напълно надеждата, че Ани е жива. Дано!...

/БЛИЦ/

В категории: Лична драма


1
Коментара
Внукът на Елвис Пресли се самоуби
Внукът на Елвис Пресли се самоуби 13/07/2020, Понеделник 10:20 1
Флагман.БГ Важно! Излезе първото класиране за гимназиите Важно! Излезе първото класиране за гимназиите 13/07/2020, Понеделник 09:20 3
1
Коментара по темата
1.
майка
18.05.2015 00:14:27
1
8
Моля се на Господ,дано е живо това невинно детенце!А за родителите му ,дано очите им никога повече не видят небето!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Джаз в Бургас“ ви очаква в петък със сцена под звездите „Джаз в Бургас“ ви очаква в петък със сцена под звездите

Вижте цялата програма

Сигурната защита в интернет зависи от дължината на паролата ви Сигурната защита в интернет зависи от дължината на паролата ви

Сменяйте я периодично, съветват специалисти

Прокурори: Президентът грубо показва независимостта на съдебната власт Прокурори: Президентът грубо показва независимостта на съдебната власт

Извършвайки действия по разследването, в служебни помещения находящи се в сградата на президентството, магистратите от Специализирана прокуратура са се водили единствено и само от закона, пишат в декларация спецпрокурорите

 

Плажът Силистар – пиратското съкровище на Черноморието Плажът Силистар – пиратското съкровище на Черноморието

Водата винаги е топла и кристалночиста

МЕГЗ разплака родните модели и плеймейтки МЕГЗ разплака родните модели и плеймейтки

Снимката по бански на Миглена бързо набра популярност и получи над 7 хиляди лайка само за няколко часа

Цветомир Найденов: Ако докарат Божков с белезници от Дубай, протестите ще спрат като с магическа пръчка Цветомир Найденов: Ако докарат Божков с белезници от Дубай, протестите ще спрат като с магическа пръчка

Прочетох твърдение му, че не плаща за протестите. Изхождайки от неговата дълбока принципност да не казва вярна дума, неопровержимо, 100% сигурно доказателство, че Черепа плаща за тези протести

 

 

Подкрепа за граничарите, държавата няма да ги предаде на Турция Подкрепа за граничарите, държавата няма да ги предаде на Турция

Не се чувстваме добре, притеснение сме, споделиха героите, бранили границите на родината, които са обявени за издирване с червена бюлетина

Томислав Дончев: Демокрацията работи чрез институциите Томислав Дончев: Демокрацията работи чрез институциите

Той заяви, че не обмислят оставка

Важно! Излезе първото класиране за гимназиите Важно! Излезе първото класиране за гимназиите

Учениците могат да проверят къде са приети в електронната платформа

Двама протестиращи с комоцио заради полицейски ритници? Двама протестиращи с комоцио заради полицейски ритници?

Единият се е самоизписал, а другият ще остане няколко дни, каза шефът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов

Забраниха прегръдките и целувките в Хърватия Забраниха прегръдките и целувките в Хърватия

Носенето на маски ще бъде задължително в магазините, обществения транспорт и медицинските заведения

Внукът на Елвис Пресли се самоуби Внукът на Елвис Пресли се самоуби

Той е сложил край на живота си на 27 г.

21 моряци ранени при взрив на американски боен кораб 21 моряци ранени при взрив на американски боен кораб

 Все още не е ясно какво е предизвикало експлозията

Ръкавици и маски замърсяват седем от големите реки в Европа Ръкавици и маски замърсяват седем от големите реки в Европа

Учени предупреждават за опасността от това замърсяване

Откриха нов, още по-заразен щам на COVID-19 в Хонконг Откриха нов, още по-заразен щам на COVID-19 в Хонконг

Сега всеки болен човек може да зарази четирима по време на третата вълна на разпространение

От 15 юли влизаме в Гърция само с отрицателен PCR тест, преведен на английски От 15 юли влизаме в Гърция само с отрицателен PCR тест, преведен на английски

Това решиха гръцките власти

Цените във Великобритания скачат при Brexit без сделка Цените във Великобритания скачат при Brexit без сделка

Часовникът тиктака до 31 декември, ще има ли споразумение

Болниците в Белград изнемогват заради увеличението на заразените с COVID-19 Болниците в Белград изнемогват заради увеличението на заразените с COVID-19

Починали са 19 пациенти през последното денонощие

Ще има ли нов световен ред след коронакризата Ще има ли нов световен ред след коронакризата

ООН е нефункционална, Г-7 - несигурна

Мегазвезда от Боливуд е с коронавирус Мегазвезда от Боливуд е с коронавирус

Актьорът Амитаб Бачан призовава близките до него да се тестват

Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Покрай компромисът, който се направи със запалянковците, сега ще пострадат артистите и хората, които стоят у дома месеци наред Виц на деня Виц на деня - Жена ти лъже ли те?
- Изобщо, каза, че спи със съседа и беше истина.
Виц на деня Виц на деня - Сине, ако обичаш една жена, покажи й го!
- Мамо, показах й го и тя избяга...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всяка болест е смъртоносна, ако търсиш правилно в Гугъл.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори