×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Най-малко 30 загинаха и седем бяха ранени след рекордните проливни дъждове, предизвикали наводнения и свлачища в южната част на Бразилия
  • 31 станаха жертвите на силния трус в Турция
  • Неделният ден носи облаци, но остава топло
НА ЖИВО

Созопол, Несебър и Поморие възстановиха мира в региона, вижте договора им


Созопол, Несебър и Поморие възстановиха мира в региона, вижте договора им
Архонтът на Аполония Панайот Рейзи посрещна гостите Иван Алексиев от Поморие и Николай Димитров от Несебър
25 Април 2015, Събота, 13:18 ч.

Южното Черноморие може да си отдъхне и спокойно да посрещне своите туристи с примирието
Трите най- бързо развиващи се туристически дестинации от Юга положиха подпис под договор за примирие, което гарантира мира и спокойствието за една година. Това се случи под зоркия поглед на бог Аполон и в присъствието на знатните свити на тримата архонти на Аполония, Месембрия и Аполония и стотици аполонийци, които аплодираха мирния акт.

Архонтите на Несебър Николай Димитров и на Поморие Иван Алексиев, придружени с част от своите свити пристигнаха по море на елегантна яхта, която бог Аполон съзря в залива на Созопол и ги посрещна със своите музи, облечени в бели одежди. Щом стъпиха на брега Аполон три пъти попита гостите дали идват с мирни намерения в гостоприемната аполонийска земя и след като получи утвърдителен отговор поведе гостите към домакина на събитието архонта на Аполония Панайот Рейзи, който заедно със своята свита и множество жители на древния град посрещната гостите на новата Крайбрежна алея, като ги аплодираха за добрите намерения, с които идват в Аполония. Бог Аполон  придружен от тръбачи поведе шествието, в което участие взеха кметът на община Созопол Панайот Рейзи, председателят на общинския съвет Красимира Германова, зам. кметът Катя Стоянова, общински съветници и представители на администрацията. Блясъкът на свитата на архонта на Месембрия поддържаха зам.кметът на Несебър Лазар Япанджиев, Стойко Стоянов секретар на общината, Златин Чаушев, началник отдел” Несебър- Световно наследство” и красиви дами от администрацията.
Архонтът на Поморие бе заложил на общинските си съветници и председателят на общинския съвет Денева, като свитата му се допълваше от зам.кмета Янчо Илиев и секретаря на общината Тони Митев.
Специален гост на церемонията бе и представителят на държавата в лицето на зам. областния управител Севдалина Туроманова, която следеше изкъсо тримата войнстващи владетели.
Шествието с официалните лица и жителите на Аполония, предвождано от бог Аполон, чиято роля блестящо изпълни актьорът Юрий Ангелов премина по Пътя на Примирието като към него се присъединиха шумна група древни аполонийци в пъстри одежди, чиито роли бяха поверени на талантливите и жизнерадостни възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”. Пъстрото шествие продължи по централната улица на Созопол и точно до Амфитеатъра бе посрещнато от група созополски кокони, които приветстваха архонтите и техните свитих и ги почерпиха с уникалните дамги, обилно поръсени с пудра захар и традиционното сладко от зелени смокини.
Медните рогове на тръбачите възвестиха началото на най-важната част от събитието, а бог Аполон придружи главните действащи лица на специално изработена сцена в подножието на храм „Св. Св. Кирил и Методий” и средновековната аламана. Музите на бог Аполон изпълниха красив ритуален танц, за да омиротворят всички древни богове и да потушат тлеещите съмнения в отделните архонти.
Три свитъка с клаузите на мирния договор  чакаха архонтите на Аполония, Месембрия и Анхиало да бъдат подписани. Аполон изчете пред събралото се множество съдържанието на договора, но преди това разсеяна муза на два пъти му поднесе грешен свитък- ту списък с европейските проекти на Созопол, ту културната програма на общината. Вероломността на древните месембрийци срещна съмнението на съвременния аполонийски архонт, който поиска първо под договора подпис да положи архонта на Анхиало като гарант на мира и архонта на Месембрия и чак тогава той скрепи мира със своя подпис. Архонтите си размениха скъпи дарове, придружени със шеговити пожелания и деклариране на приятелски и мирни отношения. Архонтът на Аполония дари своите гости и приятели с отлежала ракия от смокини и оригинално вино от смокини, плодът, който древните народи и на трите полиса са уважавали и почитали. Архонът на Поморие зарадва колегите си с богати дарове сред които черното злато- лечебната кал на Поморие и бялото злато- солта, заради което преди 22 века е започнала войната, чийто край днес бе сложен в Созопол.
Още по-щедри бяха даровете на архонта на Месембрия, който трябваше на няколко пъти да уверява своя домакин, че има искрени намерения да подпише и спази клаузите на мирния договор. Връзка чируз бе част от даровете и икона, която да бди над добрите намерения на колегите му.
Пачето перо премина от ръка на ръка между тримата кметове, които след шеговитите и весели реплики и пожелания, съвсем сериозно подписаха мирния договор и поеха ангажимент да го спазват... поне една година. Мирът бе полят със 150 годишно вино от лозята от созополската местност „Коренята”, а горещо сиртаки , изпълнено от музите на бог Аполон сложи край на церемонията, която бе горещо аплодирана от присъстващите жител и гости на празника. Празникът се пренесе на площада, където гости и домакини се хванаха на вито българско хоро.

МИРЕН ДОГОВОР
1. Двете страни да не предприемат военни действия, пряко или чрез поставени лица.
2. Всички възникнали и възникващи проблеми между двата града и техните жители да се решават на масата /може и кръгла, но за предпочитане шведска/.
3. Бойните действия по отношение на европейските златици да се ограничат до писане на проекти и реализирането им в срок
4. При изпадане на Поморие и Бургас в дълбок икономически колапс, демографски упадък, водещ до заличаването им, двете страни се споразумяват предварително чрез преговори за владеене на господство над териториите им.
5. При корабокрушение, ако някой сафридоловец, паламудоловец, калканоловец или цацоловец от двата града претърпи корабокрушение и бъде изхвърлен от морето на брега на съседния град, то да почерпи спасителите си, колкото душата и кесията му позволяват и да му се осигуряват възможност да се завърне в родното място.
6. Справедливо разпределяне на руските туристи и всякакви други туристически трофеи.
7. Двете страни да спазват пълна забрана за тралния рапанолов и калканолов.
8.Историческите факти и военната история на двата града да се презентира в Холувид за заснемане на филм и участие в Оскарите за  2015- та.
9. С общи усилия и външно финансиране да бъде изграден на мост между Созопол и Несебър. Ползите от него ще са за туристопотока, създаването на семейни двойки и размяна на стока.

ДВЕТЕ СТРАНИ СЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА СПАЗВАТ КЛАУЗИТЕ НА ДОГОВОРА ПРИ ВСЯКАКВИ УСЛОВИЯ- СПАД НА РУСКАТА РУБЛА, ЕВРОПЕЙСКИ КВОТИ ЗА КАЛКАНА, ВОЕННИ МАНЕВРИ НА НАТО И ВСЯКАКВИ БЕДСТВИЯ- НАВОДНЕНИЯ, МЕСТНИ ИЗБОРИ И ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ

 


В категории: Животът


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Имат ли морал тримата глупаци
25.04.2015 14:33:20
0
10
И тримата разведени, и тримата с нови шантонерки.-Единия си взе жена братовчедка на Доган ефенди, втория осинови две циганчета, третия пък спи в Поморие и всеки ката ден отива до кабинета се в Созопол.
Идилията е безкрайна на фона на поредния спектакъл платен от тримата глупаци.
8.
Боже, каква пародия на историята
25.04.2015 14:28:52
0
8
Притчата за тримата глупаци е адекватна на поредния сеир, който дори не забелязаха достойните жители на града на спасението.
Яхнали преднамерено и партийно оцветено едно пошло мероприятие, което не почива на никакви исторически факти, тези кметове за пореден път се опитаха да бъдат артисти без никакъв талант. Дари професор Божидар Димитров демонстративно не присъства-знак, че това т.н. мероприятие обслужва единствено тримата кметове, които май няма да бъдат преизбрани през есента. Шубето е голяма работа, килиите на първия етаж в Комлука очакват скъпите гости с песента на затворническия хор "Вървим след тебе партию мила".
7.
Тези тримата още ли са на свобода?
25.04.2015 13:28:36
0
9
тримата глупаци
25.04.2015 03:45:15

1 0
Имаше едно време популярен анимационен филм "Тримата глупаци". Водевила с тримата кметове на кея в Созопол за сетен път доказва приликата между тях и героите от анимацията.
Какви архонти са тези кметове, кой ги е удостоил, те подиграват ли се Светата църква. Ясно се личи, че тримата са котило на комунистически фамилии. Какво дрлуго да очакваме от подобни недоразумения?
Време е през есента да изгоним кърлежите от властта, които продължават да ни си подиграват с безумните си идеи, влачени от комунистическата ера. Езическите им ритуали са достойни за съжаление. Срам, голям срам за трите велики градове от подобни измекяри обиждащи Църквата и Историята. Позор, Позор, Позор!
6.
фаропазач
25.04.2015 13:05:52
1
10
Докога тези тримата галфони ще се разхождат на свобода--------време да ги закопчават
5.
аха
25.04.2015 11:58:16
1
10
Тримата глупаци!Дано в скоро време не им виждаме мазните,мошеннически и крадливи физиономии!
4.
Pomoriec
25.04.2015 11:54:14
0
9
Алексиев купи си повечко възелин,примирие ще ти трябва ама за панделата която те чака.
3.
Аз
25.04.2015 11:37:47
2
1
Регистрирай се и печели в първия български сайт за гледане на реклами
http://bux.bg/?ref=1567
2.
Тримата мошеници
25.04.2015 11:29:34
1
12
Трима големи мошеници събрани на едно място. Насладете и м се.
Надявам се скоро "дрона" да мине и над техните имения и да се разбере колко крият от държавата и НАП.
Време е и тях да проверят.
1.
Аполон
25.04.2015 10:30:44
2
10
Трите Прасета
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как НРБ уби разнообразието в кухнята Как НРБ уби разнообразието в кухнята

Преди идването на съветските войски и налагането на "народната власт" изобилието от местни и вносни продукти по пазарите у нас е било много по-голямо

Близнаците и Рибите да разчитат на интуицията си, а Раците да поемат инициатива в романтичната връзка! Близнаците и Рибите да разчитат на интуицията си, а Раците да поемат инициатива в романтичната връзка!

Хороскоп за деня – 26 януари 2020, неделя

7 признака, че той е твоят принц на бял кон 7 признака, че той е твоят принц на бял кон

Макар някои психолози да твърдят, че не бива да разчиташ изцяло на интуицията си, ако дълбоко в себе си усещаш, че той е твоят човек, най-вероятно си права

Нов удар по собствениците на апартаменти, ще дават по 300 лева за технически паспорт Нов удар по собствениците на апартаменти, ще дават по 300 лева за технически паспорт

За 60 квадрата имот ще трябва да платим между 180 лева и до 300 лева заедно с паспорта

Месечков подкрепи жена си да не кърми Месечков подкрепи жена си да не кърми

Жена му решила, че няма да кърми бебето Давид повече от 3 месеца и танцьорът не възроптал срещу намеренията й

Путин ще остане на власт поне до 2024-та, той не бърза с промените Путин ще остане на власт поне до 2024-та, той не бърза с промените

Руският президент добре помнил грешките на предшествениците си 

Астролог: Задкулисието и корупцията остават в миналото, не подписвайте заробващи договори! Астролог: Задкулисието и корупцията остават в миналото, не подписвайте заробващи договори!

Промените се дължат на новата небесна матрица, като съединението Сатурн-Плутон вече попада в дом 6 и това води до подем в икономиката, обяснява Алдебаран
 

Нефтохимик победи с 1:0 Ботев в Елхово Нефтохимик победи с 1:0 Ботев в Елхово

Голът за шейховете вкара Живко Петков, бургазлии доиграха мача с човек по-малко

Коронавирусът се разпростря на четири континента Коронавирусът се разпростря на четири континента

 Учени от целия свят работят, за да разберат колко е заразен новият вирус и как се е появил

Хасково в дим, изгоряха 80 коли в автоборса Хасково в дим, изгоряха 80 коли в автоборса

Два пожара избухнаха едновременно

Путин ще остане на власт поне до 2024-та, той не бърза с промените Путин ще остане на власт поне до 2024-та, той не бърза с промените

Руският президент добре помнил грешките на предшествениците си

7 души с признаци на новия коронавирус са хоспитализирани в Москва 7 души с признаци на новия коронавирус са хоспитализирани в Москва

По предварителни данни всички те са китайски граждани

В Словения се появиха унисекс WC, тръгнаха критики В Словения се появиха унисекс WC, тръгнаха критики

"Левичарска провокация" или "джендър идеология"?

12 извадени изпод руините след силното земетресение в Турция 12 извадени изпод руините след силното земетресение в Турция

Досега е потвърдена смъртта на 21 души, ранените са повече от хиляда

Трагедия: Кучета изядоха пенсионер Трагедия: Кучета изядоха пенсионер

Преди да изядат мъжа, песовете преобърнали целия дом в търсене на храна

Куче чака от 80 дни убитата си стопанка на мястото на фаталната катастрофа Куче чака от 80 дни убитата си стопанка на мястото на фаталната катастрофа

Преданото четириного не спира да скърби и не приема храна

Епидемията от смъртоносния коронавирус се разраства Епидемията от смъртоносния коронавирус се разраства

 Заразата вече е в осем страни по света

Премиерът Борисов изпрати телеграма до Ердоган заради жертвите на земетресението Премиерът Борисов изпрати телеграма до Ердоган заради жертвите на земетресението

 Той пожелава бързо възстановяване на всички пострадали 

Чудо! Жена падна от деветия етаж и оцеля Чудо! Жена падна от деветия етаж и оцеля

По пътя й прилошало и е приета в болницата с наранявания на вътрешните органи, но без едно счупване

Годината на Металния плъх започна, вижте в Азия как посрещнаха китайската Нова година Годината на Металния плъх започна, вижте в Азия как посрещнаха китайската Нова година

 Поради съображения за сигурност в Пекин и в другите мегаполиси не беше проведена заря

Бойко Борисов Бойко Борисов Аз съм болен левскар, "Левски" ще има след мен и след Божков Виц на деня Виц на деня - Искам да ми изпеете песента "Колю ш*ба Радка?"
След кратко объркване и бърз спор, оркестърът обявява:
- А сега ще изпълним песента "Кой уши байряка"...
Виц на деня Виц на деня -Дядо, какво е любов?
-Това е усмивката, която имаш, спомняйки си за мен.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако е пила степчета - голяма е за теб
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори