Пианисти осъществиха американската си мечта в България
Най-важните съставки в козунака са маслото, прясното мляко и яйцата, казва пианистът-хлебар Делчо Вълков.
13 Април 2015, Понеделник, 12:16 ч.
Делчо и Мария Вълкови се върнали от Америка и открили фурна в Хасково
Пианистите Делчо и Мария Вълкови от Хасково заминали за Америка, за да намерят по-добра реализация, но се върнали, измъчвани от носталгия по родината. Сега те имат пекарна и приготвят ръчен хляб за трапезата на десетки семейства. Пред камерата на ТВ7 двамата споделиха, че са изучили
като на шега тънкостите на пекарския занаят при майстора на ръчен хляб Георги Левтеров от Пловдив.„В началото беше по-трудно, изискваше време, усилия, докато усвоиш занаята. И след около четири месеца курс при нашия преподавател, решихме да отворим пекарна", добавя Делчо.
Той съветва, когато си купуваме козунак от магазина, винаги да гледаме етикетите. Според него, най-важните съставки в козунака са маслото, прясното мляко и яйцата, но много от производителите гледат да си ги спестят. Тестото трябва да месите докато ви стигат силите, добавя съпругата му.
В категории:
Животът
България с исторически антирекорд във футбола
Силен трус разлюля Япония
Столичната община стартира мащабен проект за 5,7 милиона лева
Коя е авторката на картина за 54,7 млн. долара
Revolut с важно съобщение! Всеки със сметка в лева да не прави това
България – шампион по „заключени пари“ в Централна и Източна Европа
Кои ще са ключовите лица зад кулисите на "Мет Гала 2026"
План за мир обсъдиха Украйна и съюзниците ѝ
Обучение по първа помощ в УМБАЛ Бургас разсея чести заблуди и грешки
След смъртта й: Мъжът на Алена осиновява мечока Тони
В коя възраст най-много пътуват българите
Започва гласуването за „Ученик на годината“ в Бургас

Тези млади хора не са прокопсали в Америка - в България най-късно след една година производителите на хляб ще ги издухат от пазара.
Какво иска да ни каже авторът на репортажа?!