×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борим гръцкия туризъм с 30 % по-ниски цени в курортите


Борим гръцкия туризъм с 30 % по-ниски цени в курортите
Хотелиерите излязоха с примамливи оферти за туристите. Нощувка в четиризвезден хотел с ол инклузив ще е 38 евро
06 Април 2015, Понеделник, 10:36 ч.

Сваляме цените и вдигаме нивото на услугата, обеща Елена Иванова
Хотелиерите в Слънчев бряг обещават с 30% по-ниски цени за почивка в разгара на летния сезон - юни, юли и август. Бизнесът в най-големия ни туристически комплекс отваря широко портите си, за да привлече българския турист с щедри оферти.

„Сваляме цените и вдигаме нивото на услугите, ако искаме да продължим да бъдем на борда на световния туризъм“, заяви председателката на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова.

Освен това срокът на ранните записвания, при които почивката излиза по-евтино, е удължен до 15 април, а не до 31 март, както в предходни години. Нощувка в четиризвезден хотел по системата ол инклузив в разгара на лятото ще излиза не повече от 38 евро на човек, показа репортерска проверка на „Преса“.

В навечерието на сезона бизнесът в курорта буквално е настръхнал от коментарите за отлива на туристи в полза на Гърция и хотелиери обещават да осигурят безплатна ваканция на всеки, който с обосновани факти докаже, че южната ни съседка е по-добро място за почивка.

„Гърците изостават от Слънчев бряг както по отношение на цените, така и на базата. Нелепо е да се говори за хотелски лукс, какъвто ние предлагаме, в бунгалата им. Ако към това прибавим и 40-градусовата жега, в която се пържи цяла Гърция през лятото, везните със сигурност ще се наклонят в наша полза. Нека българите да дойдат при нас и гарантираме, че наред с всички отстъпки ще получат с 20% по-ниска цена от германските туристи“, коментира хотелиерът Веселин Налбантов.

Засега в основната си част гостите в Слънчев бряг са от Израел. Тази година оттам се очаква да пристигнат 100 000 души. Румънците по традиция са се насочили към Северното Черноморие и броят им на юг е незначителен.

6 лв. за чадър на плажа

Тази година Слънчев бряг ще привлича туристи на плажа с два лева по-евтини плажни аксесоари - по 6 лв. на чадър и още толкова за шезлонг. Пакетът - чадър с два шезлонга, ще струва 15 лева.

Новата ценова политика бе въведена заради очаквания отлив на летовници. В минали години туристите се оплакваха, че безумно високите тарифи за сянката на плажа струват колкото нощувката в по-нискокатегорийна квартира.

Слънчев бряг има готовност да посрещне първите посетители на плажа още на 1 май. През първата седмица ще има три обходни двойки спасители, които ще патрулират на ивицата, а от 6 май на Северния плаж ще работят 22 поста. След 15 юни до края на август т.г. за безопасността на летовниците ще се грижат 52 спасители.

Курортът ще осигури безплатен интернет

за всички гости. Вече са монтирани нови 20 видеокамери за нощно виждане.
В момента текат и ремонти на инфраструктурата, подменят се плочките на тротоарите.

Изграждането на лелеяния четирилентов път Бургас - Слънчев бряг, който ще бъде своеобразен байпас, свързващ магистрала „Тракия“ с курорта, остава на фаза идеен проект.

Летен загар срещу 20 лева на ден

По курортите северно от Вар­на летният загар ще излиза около 20 лв. на ден. За чадър и шезлонг се плащат по 8 лв., а за шалте - 5-6 лв. Ако към тази сума прибавим и две посещения на плажна тоалетна, сметката набъбва с още 4 лв. За влизане с кола в Албена трябва да се платят 5 лв. За гостите на хотелите в курорта се полагат безплатен чадър и два шезлонга на плажа. При свободно посещение те струват съответно 5 и 6 лв.

Ако поемете към Златни пясъци с автомобил, трябва да приготвите по 2 лв. за всяко паркиране, но гаранция, че ще намерите свободно място, няма - паркингите не стигат дори за гостите на хотелите.

Засега е безплатно паркирането на т.нар. Алея първа край варненските плажове под Морската градина.

Цените на плажните удобства по Северното Черноморие са едни и същи от няколко години и едва ли ще се променят това лято въпреки оплакванията, че сянката на места излиза по-скъпа от нощувка със закуска.

Има-няма туристи, „Албена“ АД дължи 2,5 млн. лв. концесия всяка година, а вноската на „Златни пясъци“ е 1,8 млн. лв.

Концесионерите на плажовете край Варна този сезон са сюрпризирани с нови разходи. Има промени в наредбата за определяне на размера на местните данъци и такси. Общината е на път да им прибира по 20 лв. за поставяне и по 2 ст. всекидневно за всеки душ, спасителна вишка, кошче за смет и дори за указателните табели. „Ние не само не печелим нищо от тях, но сме длъжни да ги осигурим по закон“, обясни Андрей Василев, търговски пълномощник на дружеството „Лазурен бряг 91“.

Курортът възражда „Златният Орфей“

Знаковият фестивал „Златният Орфей“, който е емблема на Слънчев бряг, задължително трябва да продължи да се провежда в курорта, категорични са от ръководството му. То остро се противопостави на пренасянето му в Пловдив.

„Провели сме разговори с Дариана Генова, вдовицата на създателя на легендарния песенен конкурс Генко Генов, и имаме уверението Ӝ, че ще ни подкрепи. Възраждането на фестивала ще бъде част от възстановяването на имиджа на Слънчев бряг и ще помогне за удължаването на туристическия сезон и връщането на българите и чуждите туристи по родното море“, заявиха от „Слънчев бряг“ АД. В момента се уточняват подробности около датата, на която ще се проведе конкурсът.

Голямата въпросителна е къде ще се проведе, тъй като прословутият Летен театър в курорта, на който години наред се изявяваха най-добрите български и световни музиканти, беше съборен. Сега се търси нов терен за „Златният Орфей“. Ръководството на държавното дружество се обръща към хотелиерите за подкрепа.

Въпреки черните предсказания

Очакват ръст в туризма. Българският туризъм няма да опре до „спасителните“ почивки на депутати и министри, които бяха командировани на родното море от премиера Бойко Борисов.
Въпреки черните прогнози индустрията ще отчете поне 2% ръст за цялата година, съобщи пред „Преса“ шефът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Миналата година увеличението беше 4%.

Ако се сбъднат прогнозите, курортите ни ще обслужат над 7,8 млн. души. Спадът на руснаците ще е около 30% - това означава, че ще ни посетят 480 000 души, или със 150 000 по-малко спрямо 2014 г.

„Ако си спомняте, в началото на годината се прогнозираше 70-80-процентно намаление, но предварителните заявки опровергаха тези очаквания. Отлив има единствено от детските лагери и социалноосигурените ваканции на работещите в руски предприятия, след като Москва им забрани да почиват у нас заради санкциите, наложени във връзка с кризата в Украйна“, обясни Драганов.

Според него спадът у нас ще се компенсира от увеличаващите се гости от Германия, Великобритания, Румъния, Централна и Източна Европа, скандинавските страни и др.

Българският туристически продукт е конкурентен на страни като Египет, Турция и Тайланд. Оставаме изключително изгодна нискобюджетна дестинация, така че няма място за песимизъм и излишни притеснения, категоричен бе Драганов.

Над 110 000 нашенци ще изберат България за почивните дни около великденските празници, а 35 000 ще излязат извън граница. Мнозинството - около 30 000, ще отидат в съседна Гърция. Броят на „ваканцуващите“ у нас и в чужбина се запазва на нивото от миналата година, но е с 4 пъти по-малък спрямо 2013 г., когато почивните дни по Великден и Гергьовден се сляха. За периода 1-10 май 220 000 българи ще почиват у нас, а 75 000 - в чужбина.

В категории: Несебър


20
Коментара
20
Коментара по темата
20.
СЕРСЕМ ПЕНЧО
13.04.2015 22:52:17
0
1
Какъв Слънчев бряг, по скоро лайнян и опиянчен бряг с проститутки, мутри и натурални цигани с безбожни цени(
В Турция, курорта Кушадасъ едно студио през лятото със закуска в 4 звезден хотел с басейне 17 евро плюс 4 ДДС или общо 21 евро.
Задачата е проста кое да изберем-ние от 15 години почиване в перлата Кушадасъ, бол череши, безсплатни чадъри, настроение и деликатеси. Приятен и усмихнат персонал! В Гърция е същото-имаме си приятели на остров Тасос-апартамент с кухня и две спални на брега наморето в Скала Патамие 25 евро( В курорта Неа Перамос край Кавала посетете хотела "Цигас" при Димитри. Студио с кухня да 4 мовека е 35 евро и закуската продължава от 7 до обяд без прекъсване колкото искаш да си хапнеш домашни специалитети. Е, те това е истината!
19.
Giaccomo Hotellierri
13.04.2015 21:43:44
0
1
Закривай!
Българските хотелиери да си ходят един на друг на гости- сган протомутренска и нагла!!!
18.
gb
13.04.2015 18:40:01
0
0
И копелдаците Филип Чиропулов и Щерион Джамбазов ако разкарате от курорта с дръгливите им пребоядисани с четка и блажна боя репатраци ви гарантирам едни 5-10% ръст на туристите отгоре.
17.
ТАРИКАТИ
07.04.2015 20:51:53
0
0
ВИЙ МАЙ ИСКАТЕ И ХОТЕЛИТЕ ДА СЕ ОДЪРЖАВЯТ И ВСИЧКАТА МАРА ФТАСАЛА.САМО В АЛБЕНА МОЖЕ КАТО СЕ КАЖЕ НЕЩО И ДА СТАНЕ,ЗНАЕТЕ ЗАЩО
16.
дфха
07.04.2015 14:43:47
0
0
Чадъри и шезлонги да станат безплатни за туристите, а държавата да освободи концесионерите от годишните такси за наем на ивиците, настояват хотелиери. Според тях само по този начин ще се привлекат туристи. Предложението е на Съюза на собствениците в Слънчев бряг и ще бъде изпратено до Министерски съвет.
15.
онази
07.04.2015 13:58:01
0
3
Така ви трябва кожудери, целия плаж зает от вашите чадьри и шезлонги на безбожни цени , а за" простолюдието "- места няма. Това е положението в Сл. бряг. Мрете от глад и не се оплакавайте!
14.
a
06.04.2015 17:26:31
0
4
GLAD
13.
веселина
06.04.2015 14:59:41
0
12
Нещата малко по малко идват на местата си.Лакоми хотелиери,жадни само за печалба ще влязат в рамките-те искат ДЪРЖАВАТА да им доведе рочиващи,ДЪРЖАВАТА да им направи инфраструктура,лифтове,влекове,ДЪРЖАВАТА да инвестира ,а другарите хотелиери само да лапат печалбите !!!
12.
LSFC
06.04.2015 13:15:40
1
12
За 38 евра олинклузив заплати на персонала ли ще плащат,ток ли ще плащат,нафта за котела ли,кабелни телевизии ли,курортна такса ли,данъци ли-естествено че алкохола ще е отровно менте,а храните-отпадъци с изтичащ срок от хранителните вериги,пангасиус,полуфабрикати и подобни говна.На Кемер/Анталия за 100 евра на човек те хранят с лавраци,ципури,сьомги,телешко,агнешко,поне 20 вида плодове,баклави,сладкиши в 5 звезден хотел супер лукс-ей това е обслужване и почивка,не като нашите говньовци-мутрагени.
11.
Стражджански бек
06.04.2015 13:08:36
2
4
Ако пуснат и тая русата в пакета за 38 евра съм навит,ще я спукам от ебан мастията...ама за нея ще искат още поне 100 евра,така че офертата на Бойко гори и ще си я карам днес на безплатни тъпанарки.
10.
The founder of Burgas
06.04.2015 12:09:44
1
5
Kolkoto i da svaliate cenite -- nikakvi pari niama da napravite ot tova -- tova e put nanikude. Po hubavo napravete specialen turizm eko turizm ili vuobste ne si mislete che shte stanete bogati sus turizm, greshna e ideata na Burgas -- lesnoto e nai tupoto.
9.
Sweden Lover
06.04.2015 12:07:56
1
1
Kasabova, shta halosam.
Iska se 100% namalenie.
Iskam po 20 leva legloto kato v Tailand!!!!
8.
!!!
06.04.2015 12:05:54
0
4
Ето и нa океaнa евтинкооо
http://www.logitravel.com/hoteles-playa/santander-486343.html

И сегa кaкво ще кaжете?!
7.
Donald Trump
06.04.2015 12:02:16
3
6
Stiga sus tozi turizm be, ne se praviat pari sus trici....pochnete da uchite za ingeneri, za doktori, za naucheni...samo slabite strani praviat turizm....
6.
!!!
06.04.2015 12:02:11
0
15
http://www.tripadvisor.es/Hotel_Review-g187463-d206938-Reviews-Hotel_Amic_Horizonte-Palma_de_Mallorca_Majorca_Balearic_Islands.html

Ето ви примерно един хотел ( не е специaлно избирaн, нa него първо попaднaх ) нa Мaйоркa- 40 евро нa човек зa ден с включенa зaкускa, интернет, бaсейн, никaкви чaдъри и душове не плaщaш.плaжa е под хотелa.
Не рaзбрaх кaкво ви е по- евтиното, след кaто сaмо от ПЛAТЕНИТЕ ( срaмотa ) чaдъри и душове ще спестя зa хубaвa вечеря в ресторaнт. Нaглеци сте и товa е!
5.
@
06.04.2015 11:36:16
0
10
Зa около 40 евро нa човек пaк е по- евтино в Испaния. Зa обслужвaне и сигурност, никой не може дa ме убеди вече, че е по- добре в Бългaрия. Пък кaк ще плaщaт хорaтa зa чaдър...зa ДУШОВЕ(???) вие луди ли сте?!
4.
kato si prost umirai
06.04.2015 11:36:09
2
1
xaxaxxa glaadd golqm nqprawo gladna smart za malouniq bulgarski narod
3.
w
06.04.2015 11:35:52
2
1
Тая русата ще я скъсам :)
2.
Методи
06.04.2015 11:17:18
2
6
О боже? Общината ще иска такси и за съблекалните вече, ненормалниците. Сякаш това им пречи на общинарите - съблекалните и душовете. Чудят се как да издоят още пари от хората, че избори идат.
1.
???
06.04.2015 11:13:48
0
7
ПО ДЕЛАТА СЕ ПОЗНАВАТ!
Ще броим пилците наесен.Нали21
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори