×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ромки излизат на протест, наричали ги подчовеци и полуживотни


Ромки излизат на протест, наричали ги подчовеци и полуживотни
Ние не сме "изгубеното звено между неандерталеца и хомо сапиенс", се казва в протестното писмо
03 Април 2015, Петък, 21:09 ч.

Политиците говорят с езика на омразата, ние имаме достойство, твърдят мургавите дами

Ромки излизат на протест. Повод за недоволството им са ксенофобските изявления на депутатите и пасивността на властимащите. На 7 април жените ще внесат отворено писмо до президента, министър-председателя, председателя на Народното събрание, председателите на парламентарните групи на управляващите партии и европейските институции, провокирани от изказванията на народни представители от различни политически партии през последните месеци по отношение на ромската общност.

„Чувстваме се омерзени от редица изказвания на български депутати, които, използвайки най-висшата трибуна в България, необезпокоявано сипят реч на омразата по отношение на български граждани от ромски произход", пишат ромките.

„Вие, госпожи и господа, приемате ли за нормални квалификации по отношение на ромската общност от рода на „...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни...", „...жени с инстинкти на улични кучки...", „...полуживотни...", „...изгубеното звено между неандерталеца и хомосапиенс"?

Ако сте ги забравили, можете да ги намерите в парламентарните стенограми от 17.12.2014 и 11.03.2015.

Разберете, госпожи и господа, допускайки изричането на подобни думи от своята трибуна, българският Парламент достигна най-ниската точка на падението си!

Ние не можем да забравим и не приемаме за нормален такъв език, а като загрижени граждани за демокрацията в държавата изискваме от вас и вие да не го забравяте и да не го допускате!

Липсата на реакция от ваша страна ни тревожи дори повече от враждебното слово, леещо се от парламентарната трибуна! Кой, ако не вие, ще спре ширещия се съвременен расизъм в обществото!?

Нито ние, нито вие трябва да толерираме мълчаливо налагането на понятия като „ромска престъпност", „...циганите са подчовеци и паразити..." като норма на обществено-политическия дискурс в България", пише още в писмото им, което явно е писано от някой правозащитник.

Протестната акция ще започне в 10.30 ч. пред президентството на Република България, ще премине през сградата на Министерски съвет и ще завърши пред Народното събрание, където писмото ще бъде прочетено публично /БЛИЦ/

В категории: Политика


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
kokoban
04.04.2015 19:07:18
1
4
Никога не бих си позволил да обидя животно,ката нарека една мутация полуживотно".Животното е завършен вид,докато тези неща,циганите,не можеш да ги вкараш в никой биологичен вид,а в човешкия-не позволя теорията на Дарвин.
12.
СПА ЦЕНТЪР ,,ТРЕБЛИНКА,,
04.04.2015 03:26:44
1
4
ARBITE MACHT FREI
11.
gb
04.04.2015 00:59:23
1
10
Допълнете : мангусти, орки, примати, сган, пасмина ......
10.
ф
03.04.2015 21:12:56
0
12
Много интересно кой така умно е написал това писмо от тяхно име при положение че те толкова дар слово нямат.
Интересно ми е ако ги накара някой да кажат нещо от библията дали ще могат или корана им е по познат. А иначе БЪЛГАРИ се норичат и българите на кайма искали да правят... Изселете ги моля от България и да бягат към Турция или където си искат.
9.
Чаки
03.04.2015 20:43:59
0
11
Абе какви подчовеци, те са си направо животни......
8.
дидо
03.04.2015 19:22:38
1
16
СМЪРТ ЗА ГНИДИТЕ !!!
7.
СТАРОТО
03.04.2015 19:16:46
1
15
БОЙ ДО УМИРАНЕ ТЕ ДРУГО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ......
6.
!!!
03.04.2015 18:55:01
0
29
Защо се сърдят като раждат деца безконтролно по 8-10,не се грижат за тях,а само да получават помощи.
Продават си децата,оставят ги по домове и искат да се наричат човеци.При тях работи само една сигнална система-на инстинкта,как да не ги наречеш получовеци.Колко ли им платиха да протестират?Циганинът без пари нищо не прави!!!
5.
X
03.04.2015 18:43:09
0
17
Подчовеци са тези, които ги манипулират и насъскват и в същото време под една или друга форма печелят от тях.
4.
Evelina
03.04.2015 18:39:25
1
21
Ами какви да сте беее долни хлебарки гадни !! Протест ще ми правите мамка ви !!!!
3.
бла бла
03.04.2015 18:35:38
1
23
Еми и аз на протест срещу техния протест... и какво? Сган мръсна
2.
дсадас
03.04.2015 18:35:21
1
23
мама ви и долни боклуци гняс гнусна, нека да протестират те ония с черните кърпи и бръснатите глави ще ви правят компания на простеста !!!!
1.
Роми били , хаха
03.04.2015 18:28:48
1
28
Рома се пие,а циганина се бие . Ех тфа жалко гадно племе все недоволства не работи и за помощи реве,ама пари нямали абе ....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях? Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Сервирайте пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон топло, като може да го гарнирате с поширани яйца Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори