×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал преди лято 2015 г.: 200 автобуса за туристи готови за бунт заради паркинга на Летище Бургас


Скандал преди лято 2015 г.: 200 автобуса за туристи готови за бунт заради паркинга на Летище Бургас
Готови сме на протест, сезонът е на прага си, таксата, която иска "Аполо енд фрог" ООД е немислима, каза представител на превозвачите Хрисимир Попов
23 Март 2015, Понеделник, 21:31 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

„Очаква се слаб сезон, а нас ни притискат с по 400 лева, невъзможно е”, категорични са превозвачи и туроператори

Скандал заплашва туристическия сезон по Южното Черноморие още преди неговия старт. Над 200 автобуса са готови да тръгнат на протестно шествие срещу таксите, които трябва да плащат на фирмата – наемател на паркинга на Летище Бургас. Тази година фирма „Адонис енд фрог” ООД е поискала от превозвачите, които извозват туристите от аеропорта в Бургас до хотелите по Черноморието, такса от 400 лева на превозно средство, независимо колко места има то.

„Това е абсурд. Няма да се подчиним на подобна такса. И без това записванията за началото на сезона са много по-малко от минали години, как е възможно да искат подобна такса? Ще си търсим правата”, негодува Хрисимир Попов – представител на протестиращите фирми, пред Флагман.бг. Той е категоричен, че тази цена е немислима и че може да окаже допълнителен удар върху България като туристическа дестинация и че никой зает с туризъм няма нужда от подобен скандал.
Първите туристи се очаква да пристигнат от Израел в началото на април и напрежението сред превозвачи и туроператори заради искането на „Аполо енд Фрог” ООД  нараства.

Днес превозвачите са изпратили сигнална записка да всички институции, които биха могли да вземат отношение по случая. Сред тях са премиерът Бойко Борисов, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, както и областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов и други. Те очакват реакцията и на бургаските депутати от всички политически сили.

„Летищата са обект за обществено ползване. Те се ползват от клиентите на авиопревозвачите – туристите, които заплащат всички разходи по обслужването си чрез летищната такса, включена в цената на авиобилета. Всички други допълнителни такси и заплащания, които пряко или косвено оскъпяват достъпа на клиентите до ползването на предварително договорената и платена авиоуслуга, независимо от начина на придвижването им до летището, е нарушение на предварително договорени условия. По силата на договори с туроператорски фирми, транспортните фирми са принудени да ползват територията на летищата само и единствено, за да доставят клиентите на авиоуслугата на летището.  Всички допълнителни такси, касаещи достъпа на туристите до него и допълнително заплащане на престоя на превозното средство, необходимо за тяхното обслужване на територията на летището, представляват промяна на предварително договорени условия и не би трябвало да се допускат. Услугата „паркинг” не се консумира от потребителя, която е предмет на договора между „Адонис енд фронг” ООД и транспортните фирми. Истинското съдържание на тази услуга включва следните състояния: престоят на превозното средстно е без надзор и във времеви диапазон, който потребителят на услугата прецени, че му е необходим. Но по силата на Общите условия на договора за ползване на услугата „паркинг” , сключвани от транспортните фирми ползватели, времевият диапазон за ползване на услугата се определя от оператора-доставчик – достъп до летището е разрешен не по-рано от един час преди кацане на самолета, а престоят на автобуса на летището е разрешен за максимум два часа от момента на влизане. Потребителите са длъжни да осигурят постоянно присъствие на своя персонал – водачи, по време на престоя на превозното средство на паркинга. По този начин ползването на услугата „паркинг” не се случва и не би следвало да се заплаща.” , пише в сигнала, който превозвачите предоставиха на Флагман.бг. 

Отделно те искат да се прецени дали съществуващата в момента маркировка на паркинга на Летище Бургас е коректна и правилна за безопасността на движението или води до извършване на рискове маневри на автобуси при напускане на летището.

Към тази позиция се обединяват над 25 транспортни фирми. „Очакваме спешни решения в срок от две седмици. В противен случай Ви уведомяваме, че транспортните и туристическите фирми ще предприемат всички позволени законови действия, които могат да доведат до негативен отлив на България като туристическа дестинация”, заявяват фирмите, готови за протест.

Те са категорични, че са готови да стоварват туристите директно на спирката край Летището, което обаче би усложнило както мерките за сигурност, така и би нарушило комфорта на туристите.

В категории: Животът


12
Коментара
Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 0
12
Коментара по темата
12.
бат Краси -всички ме познават:)
24.03.2015 23:18:30
0
3
доста неграмотни ,които не умеята да пишат на бг. дрогирани копелета коментират без да са чели статията ,а тук намират трибуна да си покажат простотията. :
10.burgazliq
11.малък Сашко...........т.н.
личи си по рейтинга
11.
малък Сашко
24.03.2015 17:32:18
3
0
ИЗВЪНРЕДНО !!!
Поздрави от ТИМ-Варна...
10.
burgazliq
24.03.2015 12:44:45
6
5
Защо занимавате хората с тия глупости!Да разтварват тая чуждестранна паплач където искат.Тия превозвачи са много кухи сами ще си изгонят клиентите!Само реват,а собствениците на фирмите правят сума ти лев,като не ги устройва да си затварят жалките фирмички и да ходят да гледат крави на село!Алчни нещастници!!!
9.
Преядохте всички
24.03.2015 10:21:27
6
5
Дееба всяко лято всички реват "Тая година много слабо" и така всяка година.
8.
Фавиол и Сефери
24.03.2015 09:36:13
2
2
Не знам за вас, ама аз като ивент мениджър ще ги оправя тия такси за автобусите....
7.
Жоро Сиренето и Азис
24.03.2015 08:53:23
3
2
Ко речи??? Има тенкия сьс сирене за крадение лиии ??? ИДЕМ !
6.
Ivanov
24.03.2015 08:25:44
1
6
До мляко и Руска салата. Момчета моля не коментирайте, че неграмотността ви няма граници. Имате ли 3 клас?
5.
Млякото и рОснака
24.03.2015 08:05:17
6
3
До Флекса и Ъглушлайфа,а е момчета цащо не си взехте дизел? ние Q7цата я караме на олио хахаха,по евтиничко е а и е криза
4.
Млякото и рОснака
24.03.2015 07:53:30
4
6
Сега тръгваме с Q7цата и ще оправим нещата,като ни видят и ще истръпнат митничарите там,нали ние прекарваме цялата контрабанда и сме най големите босови в БГ,сега ще оредим безплатен паркинг понеже сме с превилегий на летище Бургас,защото аз им правя свирки а рОснака го чукат там
3.
tt
24.03.2015 05:33:52
1
6
toq maluk alchen pedal sasho namali cenite kuche umrqlo stiga si lugal horata ciganin dolen
2.
Флекса и Ъглошлайфа
23.03.2015 23:55:48
3
5
И забравих нека да е след сряда окупацията за са ни сложили вече газовото, че иначе мн бензин ще отиде от дебелт до сарафово
1.
Флекса и Ъглошлайфа
23.03.2015 23:52:09
1
13
И ние мислим да спрем G-класата заедно с автобусите да затворят летището, трябва да се подкрепя бизнеса в региона нужен е картел срещу монопола. "Дела трябват, а не думи". Хайде хора от туристическия бизнес събудете се призовавам всички превозвачи, таксита, рента а кари, посрещачи трансфераджии и шанаджии да възстанем срещу паркинг оператора НАПРЕЕЕЕД !!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори