×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строителни гиганти в битка за 60 млн.лв. за асфалтирането на пътищата в Бургас


Строителни гиганти в битка за 60 млн.лв. за асфалтирането на пътищата в Бургас
Директорът на дирекция "Строителство" Чанка Коралска(вдясно) е председател на общинската комисия за оценка на офертите. Задачата й няма да бъде никак лека
19 Февруари 2015, Четвъртък, 18:25 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Част от фирмите, заобикалят условията на общината участвайки и с основните, и с дъщерните си дружества
13 фирми, лидери в бранша, подадоха оферти в обществената поръчка за асфалтирането на пътната мрежа в Община Бургас за следващите четири години. Прогнозната стойност на процедурата е 60 млн.лв., което я превръща в една от най-апетитните в пътния сектор.

За по-лесното провеждане на поръчката, администрацията е разделила общината на шест лота, всеки един от тях за по 10 млн.лв. На днешното отваряне на техническите задания впечатление направи, че няколко от компаниите се опитват да заобиколят елегантно условията и участват и с основните, и с дъщерните си дружества в процедурата.

Най-сериозна е конкуренцията в лот 1 - „Меден рудник“, „Победа“ и „Акациите“, където се конкурират четири фирми. Безспорни фаворити са „Трейс Бургас“ ЕАД и „Страбаг Австрия“. Първото дружество е дъщерно на „Трейс груп холд“ АД и има богат опит при изпълнението на проекти в Бургас. „Страбаг Австрия“ пък е компанията-майка на „Щрабаг Бургас“ ЕАД. Причината австрийският холдинг да участва и с двете си фирми на обществената поръчка е ограничението, което е поставил възложителят – една фирма да кандидатства по един лот. В поръчката участва ДЗЗД „Бургас ТР 2015“, учредена между две старозагорски фирми - „Пътстрой“ ООД и „ПСХ Виастрой“ ООД, както и „Виа Конструкт Груп“ ЕАД, в чието портфолио влизат изпълнението на мащабни инфраструктурни проекти по оперативните програми.

В лот 2 има привидна конкуренция – между две варненски фирми – ДЗЗД „Девня трейд Пътстрой“(Пътстрой Варна“ ЕООД и „Девня трейд“ ООД“) и „Пътстрой Бургас“ ЕООД, което е дъщерно на друга варненска фирма - „Хидрострой“.

За лот 3 ж.к.“Лазур“ и ж.к.“Братя миладинови“ е само един участник – ДЗЗД „ПСТ Бетон“. В дружеството влизат строителният гигант „ПСТ груп ЕАД“ и „М & С бетон" АД. Общото между двете е, че са си партнирали по редица обществени поръчки с „Понстрой инженеринг“ на бургаския бизнесмен Милко Милков.

Един кандидат е подал документи и за лот 4 – ж.к.“Славейков“, Лозово, Ветрен и Банево. Това е софийската „АБ Инвест НН“ ЕООД. Столичната фирма няма предишен опит в Бургас, но от регистъра на Агенцията за обществени поръчки става ясно, че част от консорциума около „Хидрострой“ ЕАД, който спечели поръчката за изграждане на Северната тангента на София.

Изключително интересен участникът в лот 5 - „Брилянт Слънчев бряг“ ООД. Фирмата е регистрирана в Свети влас, а основен акционер е 40-годишният предприемач Румен Стефанов. Той е родом от Разград, но от дълги години се е преселил в морската община, където оперира в сферата на туризма и хотелиерството. Фирмата му се занимава с отдаване на автомобили под наем до сделки с интелектуална собственост. „Брилянт Слънчев бряг“ ООД преди време искаше да изгражда за своя сметка грандиозен зоопарк в Разград. Общинският съветник от ГЕРБ Петър Василев лично лобира за тях, но до този момент проектът така и не е реализиран. „Брилянт Слънчев бряг“ ООД за пръв път участва на обществена поръчка в Бургас. От портфолиото им става ясно, че имат опит в пътното строителство, предимно в Североизточна България. Те ще се конкурират с бургаската „Път 2004“ ЕООД на бизнесмена Емил Георгиев и „Щрабаг“ в лот 5 – за асфалтирането на централната градска част на Бургас. Досега тези дейности се изпълняваха от фирмата на Георгиев - „Път 2004“ ЕООД.

В най-непривлекателната позиция на обществената поръчка – за асфалтирането на „Долно езерово“, Българово и Братово има подадени две оферти – на ДЗЗД „Обединение Трафик Бургас“, което е изградено около фирми от консорциума „Трафик холдинг“ ЕООД, както и шуменската „Автомагистрали Черно море“, която ще изгражда един от лотовете, която ще изгражда един от лотовете на бързата автобусна линия на Бургас. И тук прогнозната стойност е 10 млн.лв., но тя едва ли ще бъде усвоена в пълен размер, коментират специалисти.


Участниците по лотове

Лот 1 – ТД „Възраждане“ - ж.к.“Меден рудник“, кв.“Победа“, кв.“Акациите“, кв.“Горно езерово“ и м.с. „Върли бряг
Прогнозна стойност 10 млн.лв., без ДДС

„Трейс Бургас“ ЕАД
„Виа конструкт груп“ ЕАД
ДЗЗД „Бургас ТР 2015“(“Пътстрой Стара Загора“ ООД и „ПСХ Виастрой“ Стара Загора ООД)
„Страбаг Австрия“

Лот 2 – ж.к.“Лазур“, ж.к.“Братя Миладинови“, Твърдица, Маринка, Извор.
Прогнозна стойност – 10

ДЗЗ „Девня трейд Пътстрой“(“Пътстрой Варна“ ООД и „Девня трейд“ ООД)
„Пътстрой Бургас“ ЕООД(дъщерно дружество на варнеската „Хидрострой“ АД)

Лот 3 – ж.к.“Изгрев“, ж.к.“Зорница“, кв.“Сарафово“, с. Рудник, с.Черно море, с.Брястовец
Прогнозна стойност 10 млн.лв.

ДЗЗД „ПСТ Бетон“(“ПСТ Груп“ ЕАД и МС „Бетон“ АД)

Лот 4 – ж.к.“Славейков“, кв.“Лозово“, кв.“Ветрен“, кв.“Банево“, в.з.“Минерални бани“
Прогнозна стойност 10 млн.лв, без ДДС

„Аб инвест“ НН“ ООД

Лот 5 – ЦГЧ, кв.“Крайморие“, парк „Росенец“, участъци от републиканската пътна мрежа по пътя Варна-Бургас-Малко Търново
Прогнозна стойност 10 млн.лв., без ДДС

„Път 2004“ ЕООД
„Брилянт Слънчев бряг“ ООД
Щрабаг

Лот 6 – Долно Езерово, Българово, с.Братово, с.Равнец
Прогнозна стойност: 10 млн.лв.

ДЗЗД“ Обединение Трафик Билд“(„Зебра” ООД, „Трафик Билд” ООД и „Трафик Холдинг” ЕООД )
АМ „Черно море“ АД

В категории: Бизнес


10
Коментара по темата
10.
Бизнесмен
19.02.2015 18:08:33
2
1
Чудесен град за бизнес, продавам ви всевъзможни боклуци а вие плащате като поп.
9.
Кмета
19.02.2015 18:05:31
4
2
Престанете да пишете глупости, аз рушвети не взимам. Работя 24 часа за вас, а вие само ме плюете. Убивам се от работа да ви оправям града. Да не мислите че ми е лесно. Но нали съм човек, ще продължа няма как, поел съм някои ангажименти.
8.
строители-мутри
19.02.2015 16:30:01
3
6
Няма страшно, Митко Вафлата вече е уговорил рушвета, "победителите" са ясни, айде късайте пликовете сега да погледаме цирк. Разбитите нови пътища си остават за гражданите, сметката тоже.
7.
Иван
19.02.2015 16:03:26
0
4
До 6:
ПСТ и Бургаспътстрой вече нямат нищо общо, доколкото знам.
ПСТ си е на Делян Пеевски, а Бургаспътстрой към холдинга на Черепа.
Може да имат някакви подизпълнителски договорки, но това е друга бира.
6.
Бургас
19.02.2015 15:22:39
0
0
До №3 Иван
За липсата -кой мислиш че ще работи за ПСТ Груп ?
5.
diqn
19.02.2015 15:10:30
0
4
Пратете ги в Холандия да видят пътища как се строят и как се подържат тогава да подбиват цената на конкурентите си неможе в бг да е най евтин КМ път неможе то никакво качество
4.
prosveten
19.02.2015 14:31:05
1
6
Stranno ti e na teb. Nestata odavna se znaqt.
A za Strabag si prav. Po golemi tapatsi ot Veskovcite nqma.
3.
Иван
19.02.2015 14:17:19
0
5
А за търга прави впечатлението на фирмата близка до братя Диневи - Брилянт-Слънчев бряг, но се борят за Лот, който няма как да спечелят. Там победител ще е Път 2004.
Странното е липсата на Бургаспътстрой.
Странно е и защо Трейс не играе с повече от една фирми, но явно са им обещали Лот1.
Страбаг ще духат супата още 4 години.
2.
Иван
19.02.2015 14:10:19
1
7
До 1:
На баба ти хвърчилото е на Марин Иванов!
На Щрабаг изпълнителния директор, който е всъщност рядко срещан тъпанар, е син на Марин Иванов.
Път 2004 е на Емил Георгиев и Валери Стоянов.
А Хидрострой е на варненския мошенник и бивш шев на АПИ Велико Желев.
Този тъпак Марин Иванов няма силици за подобни фирми.
1.
burgaspatstroi....
19.02.2015 13:44:01
1
3
6trabak pat 2004 xidrostroi...tezi 3 firmi sa na edin i sa6t 4ovek na ime MARIN IVANOV......NO 4UDNO ZA6TO IMETO MU NE SE SPOMENAVA NIKADE....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори