×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разпитват тайнствен свидетел от група за отслабване за смъртта на Валя


Разпитват тайнствен свидетел от група за отслабване за смъртта на Валя
Мистерията около смъртта на красивата медицинска сестра Валя все повече се заплита. Прокуратурата за пореден път удължава срока на разследването
16 Февруари 2015, Понеделник, 09:01 ч.

Разследването е удължено за пореден път
Тайнственият свидетел, когото трябва да разпитат за смъртта на красивата медицинска сестра Валя от Бургас, бил човек от група за отслабване, в която членувала в интернет младата жена, разбра сайта "Всеки ден" от отлично информиран източник. Момичето е използвало нелегално внесени виетнамски и китайски средства за понижаване на теглото, част от които съдържали изключително опасни вещества, подобни на наркотик.

Именно такъв препарат е трябвало да получи Валя във фаталната нощ, смятат ченгета. Препаратите били внасяни нелегално и затова свидетелят се укривал. Заради издирването му разследването беше удължено с два месеца преди дни. Неизвестният мъж живеел във вътрешността на страната, но досега ченгетата не са успели да го намерят, защото се укривал. Разследването за мистериозната смърт на Валя вече бе удължавано на два пъти, но близките настояваха пред прокуратурата да се рови за следа за убийство или склоняване към самоубийство.

Момичето дълго време е било на хапчета заради психиатрично заболяване и е възможно те, в комбинация с нелегалните китайски препарати, да са дали някаква реакция, подтикнала медицинската сестра да сложи край на живота си. Красивата Валя изчезна на 15 април м.г. през нощта, когато пристигнала с такси на входа на Морската градина. Тръгнала към Казиното и най-вероятно е слязла до моста.

Според разследващи полицаи момичето се е хвърлило в морето. Тялото му изплува на 19 май в района на бургаското пристанище. То бе силно разложено, но ДНК експертиза потвърди самоличността на Валентина. Разследващите установиха, че младата жена е имала проблеми с приятеля си Валентин, който бил против манията й за отслабване, още повече с подобни вредни средства, затова е избрала момент, когато той е бил на работа, за да се срещне с доставчика на медикаментите.

Основната версия, че Валя сама е скочила в морето, остава, но ченгетата все повече са склонни да смятат, че тя е била доведена до самоубийство. Полицията издирва дистрибуторите на опасните китайски и виетнамски препарати. Нищи се и дали заради печалбата хората от групата за отслабване не са твърдели, че Валя има нужда от свалянето на още няколко килца, въпреки че имала перфектно тяло.

Китайските хапчета, които Валя пиела, водят до сърцебиене, световъртеж, прималяване. Не е изключено младата жена да е паднала във водата в резултат на това, че й е прилошало от таблетките. Ако е била замаяна, тя не е могла сама да се измъкне от морето и се е удавила, смятат криминалисти. Таблетките съдържат сибутрамин, което е вид амфетамин.

Наркотикът потиска апетита и така се стига до отслабване. Производителите са разположени основно в Азия, но търговците са базирани в Европа - във Великобритания, Холандия, Исландия и Чехия. Печалбата от това нелегално производство е огромна и може да надхвърли стотици пъти печалбата от хероин.

Дали Валя е станала жертва на тази мафия, все още не е ясно. Майка й обаче продължава да се съмнява, че дъщеря й сама е сложила край на живота си. Тя смята, че е била отвлечена и убита. Затова прокуратура и полиция изчистват всички версии. Камерите в Морската градина са я заснели как влиза в парка край морето и часове наред се разхожда сама.

Точният момент на скачане във водата не е запечатан от видеоустройство, но е доказано, че Валя не е излизала от Морската градина. По-рано на моста са записани кадри с две момчета и момиче, които пушили трева, но те си тръгнали и въобще не се засекли с Валя.

Съдебномедицинска експертиза доказа, че 25-годишната медицинска сестра се е удавила. Тъй като тялото й бе силно разложено, наблюдаващият прокурор Димо Маджаров назначи експертизата, която трябваше да установи наличието на едноклетъчен морски организъм диатомей в бъбреците и белия дроб на момичето. Тя бе направена във Варна, тъй като в Бургас няма условия за подобен прецизен анализ. Удавянето беше потвърдено, но засега никой не знае как е станало - дали доброволно или някой й е помогнал. Проверява се, че Валя е взела пари назаем от лихвар и не е могла да ги върне.

Странното поведение на ченгетата след изчезването на Валя породи маса слухове. На втория ден след обявяване на момичето за издирване полицията каза, че не става дума за престъпление и даде да се разбере, че младата жена се е самоубила. Униформените не обясниха защо са толкова категорични месец преди да бъде намерен трупът.

Криминалисти с опит твърдят, че докато не приключи разследването, се работи по всички възможни версии, включително и убийство, което колегите им от Бургас не направиха. Изявлението им изглеждаше доста странно, защото Валя можеше и да е жива. Ченгетата обаче са били убедени в смъртта й и побързаха да обявят, че тя не е свързана с престъпление.

Не става ясно и защо разследващите твърдяха, че Валя е слязла в Морската градина към 23,30 ч. Това противоречи на думите на баща й, че точно по това време е влязъл в стаята на дъщеря си и я заварил по нощница. Момичето обяснило, че ще си ляга. Половин час по-късно то се облякло, поръчало си такси и потеглило към центъра на Бургас. На таксиджията Валя казала, че отива на купон с приятели. Около 01,00 ч. слязла на входа на Морската градина, платила, взела телефона на шофьора, за да му се обади да я прибере на връщане, и тръгнала по алеята, по която се разхождала няколко часа. След това следите й се губят.

Все още не е ясно дали става дума за самоубийство, склонил ли я е някой към него, или трагедията е резултат на убийство или нещастен случай. Приятелите на Валя настояват всички замесени с медицинската сестра да бъдат тествани с детектор на лъжата.

В категории: Крими


24
Коментара
24
Коментара по темата
24.
?
18.02.2015 11:17:03
0
1
А на камерите вижда ли се как телефонът и се озовава на моста?
23.
Георги Бакалов
17.02.2015 19:21:38
1
2
за № "21" и № "22":
До този момент само Флагман публикува материалите ми без преразказ и съкращения.
Редно е да разпространя информацията на всички, които са извършвали самостоятелни разследвания по случая, дори на тези, които уж са разследвали нещо по случая.
22.
До Георги Бакалов
17.02.2015 14:47:43
0
1
Коя медия ще го отрази?
21.
До Георги Бакалов
17.02.2015 14:47:42
0
1
Коя медия ще го отрази?
20.
Георги Бакалов
17.02.2015 14:34:51
0
0
за "Нина":
Най-късно до края на тази седмица ще бъда готов.
19.
Нина
17.02.2015 13:30:42
0
0
Господин Бакалов, кога ще зададете въпроси на разследващи журналисти?
18.
Георги Бакалов
17.02.2015 10:58:20
0
3
За „Ник” и за № 14 и № 15 :::
НАИВНО е да мислим, че Димо Маджаров ЩЕ ДОПУСНЕ ченгето Валентин
ДА БЪДЕ ПОДЛОЖЕН на полиграф!!!
Самият Димо Маджаров заяви на 27 януари пред известна медия :
"По медиите десетки хора НЕОСНОВАТЕЛНО НАПАДАТ гаджето на удавилата се красавица Валентин. РАЗСЛЕДВАЩИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ,че
УПРЕЦИТЕ СА НЕОБОСНОВАНИ и той е направил всичко, за да помогне на работата на криминалистите.”
Сам виждате, „Ник”, че
Милиционерският послушник Димо Маджаров СЪС ЗЪБИ И НОКТИ БРАНИ ЧЕНГЕТО Валентин!!!
ОТНОСНО „ДНК експертизата”:::
На 23 май говорителката на ОД МВР Рандева ИЗЛЪГА ОБЩЕСТВЕНОСТТА,
като заяви, че посредством направената ДНК експертизата със 100% сигурност е идентифициран трупа на Валя!
ИСТИНАТА е: Изследването е извършено от специалисти в сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при ОД МВР – Бургас.Това „изследване” НЯМА ДА МИНЕ ПРЕД НИТО ЕДИН СЪД В ЕВРОПА, защото „изследването” НЕ Е ИЗВЪРШЕНО от ЛИЦЕНЗИРАН ЛАБОРАТОРИЯ за ДНК ИДЕНТИФИКАЦИЯ и НЯМА НИКАКВА ПРАВНА СТОЙНОСТ!!!
ОТНОСНО прословутите 20 лева – това действително е заявил Валентин още на 17 април пред медиите и действително НЕ НАМЕРИХ в НИТО ЕДНА ПУБЛИКАЦИЯ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ИНТЕРЕС за това, КАК и ОТ КОГО е НАУЧИЛ Валентин, че Валя е тръгнала от дома си само с 20 лева.Може и да не доглеждам нещо.Нека някой да ме опровергае ако греша!
Това е – ЧЕНГЕТАТА си СЪЗДАВАТ ХИПОТЕЗИ и ТЪРСЯТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТЯХ!
Ако НИКОЙ ПРОКУРАТУРА и „РАЗСЛЕДВАЩИ”НЕ ИСКАТ ДА РАЗКРИЯ ИСТИНАТА, все някой някога ще го направи!
17.
??? от Лозово
16.02.2015 22:55:20
0
4
Такъв буламач от несвързани измишльотини не бях чел.
16.
аз
16.02.2015 21:29:43
0
4
Жалко за хубавото момиче,много жалко.......
Аз лично не вярвам на версията с самоубийството!След като е държала толкова много на външния
си вид,то определено е обичала и уважавала себе си.Господин Бакалов има точна преценка и мисля че е обективен и правилно разсъждава!Дано да помогне за да се стигне до истината.
15.
Любопитен
16.02.2015 21:07:13
2
4
Сетих се, че Валентин беше заявил пред журналисти, че Валя е тръгнала посред нощ само с 20 лева в джоба.И това само два дни след изчезването.Не се сещам, дали някой от журналистите е попитал Валентин от кого е получил тази информация.Май в началото никой не е питал Валентин за нищо - всички с умиление се възхищаваха от неговата преданост и любов към Валя.
14.
ВЪПРОСНИКОВ
16.02.2015 17:48:36
0
3
Все не ми излиза от главата един въпрос - има ли в Бургас лицензирана лаборатория за ДНК тестове с юридическа стойност?!Някой случайно да е проверил това?!
13.
Наблюдател
16.02.2015 17:34:11
0
5
Материалът е скалъпен по безобразен начин,
по чисто милиционерски, с очакването всички да "мислим" като милиционери и да вярваме на милиционерите.
12.
Въйчо
16.02.2015 16:39:20
0
3
г-н Бакалов,точно вас визирах с предния си коментар :) Надявам се да успеете да помогнете за развръзка на случая или поне по компетентни хора да се заемат с него.Следя коментарите ви с интерес.
11.
Отслабваща от както се помни
16.02.2015 16:37:01
0
6
Явно случаят ще поеме в друга посока поради нечий интерес. Няма такъв филм за нелегален бизнес на китайски хапчета за отслабване. Поръчват се елементарно от всеки сайт за добавки и ти ги доставят до вратата. Аптеките спряха продажбата на ЛИДА ( въпросните хапчета за отслабване ) по разпореждане на МЗ. Къде менте, къде оригинал се поръчват елементарно. Само предполагам, че са тия хапчетата, защото сибутраминвт в тях е много над допустимите стойности. Та по случая - едва ли точно Валя ще разчита на човек от вътрешността на страната да и ги доставя посред нощ в морската градина.
10.
horei6o
16.02.2015 14:29:38
0
3
toz dilara za kvo se krie ne moje li da go namerqt,MIJAI DA RE JAJA-hahahaha,nqkoi ne iska istinata da izleze i 6IKANIRAT ZELIQ PROZES.prosto se ZAMISLETE S GLAVNI BUKVI VI GO KAZVAM
9.
До Мария
16.02.2015 14:28:53
0
0
Прието е понякога бъдещо действие да се изрази със сегашно време.
8.
До Мария
16.02.2015 14:28:41
0
1
Прието е понякога бъдещо действие да се изрази със сегашно време.
7.
horei6o
16.02.2015 14:26:35
0
6
dave da i 6te vzeme tela na bak6i6a po-kano da q pribere obratno,ne se e samoubila i tva e qsno na 100prozenta.
6.
Мария
16.02.2015 14:05:43
1
2
Що за журналисти-разпитват свидетел и по долу -той трябва да бъде намерен и разпитан.Нещо май имате разминаване във времената
5.
БУРГАС
16.02.2015 11:28:51
0
10
Стига сте писали глупости!Валя никога няма да тръгне да се разхожда сама в морската градине по сред нощ,вие добре ли сте?Кой ги съчинява тези простотии,за да отвлича вниманието от истинския убиец!
4.
ник
16.02.2015 11:09:34
1
15
ТАЗИ "статия" Е ПОРЕДНАТА МИРИЗЛИВА ПАРТЕНКА НАПИСАНА ОТ ЧИЧКО МИЛИЦИОНЕР И ПОДНЕСЕНА НА НИ ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО "авторитетния" САЙТ "ФЛАГМАН"!!!!!!!
НЯМАМ ДУМИ ЗА МАЛОУМНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ В СТАТИЯТА!!!.....ТО НЕ БИЛА ЗАМЕСЕНА ВАЛЯ С ЛИХВАРИ..., С МЕЖДУНАРОДНА МАФИЯ ЗА ТРАФИК НА ДРОГА ПОД ФОРМАТА НА ПРЕПАРАТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ???!!......И МЕЖДУ ВПРОЧЕМ КАКТО СИ СИ СЕ РАЗХОЖДАЛА ПО МОСТА ПОЛОВИН ЧАС СЛЕД КАТО СИ Е ЛЯГАЛА ДА СПИ В ТЯХ ...И ПРИЛОШАЛО И СЕ БИЛА ПОДХЛЪЗНАЛА И ПАДНАЛА ПРЕЗ ВИСОКИЯ ПАРАПЕТ НА МОСТИКА .....И РАЗБИРА СЕ СЕ Е УДАВИЛА БЕЗПОМОЩНА???!!!!......А МЕЖДУ ВПРОЧЕМ НА МОСТА И ОКОЛО НЕГО, НА КОЙТО ИМА НАД 20 КАМЕРИ И ТО ОТ МЕСЕЦИ ПРЕДИ ТОВА УБИЙСТВООООО....БИЛИ ЗАСНЕТИ КАДРИ С НЕКВИ ТРЕВОМАНИ!!!!.......НО КАМЕРИТЕ НЕ ВИДЕЛИ ВЯЛЯ ...ПРОСТО СЕ САМОИЗКЛЮЧИЛИ В ТОЗИ МОМЕНТ!!!!!???? ..........................ТОВА Е 100% -ВО УБИЙСТВООООООО!!!!!!
БУРГАСКАТА "РАЗСЛЕДВАЩА" ПОЛИЦИЯ ИЛИ СА ТОП НЕКАДЪРНИЦИ ИЛИ УМИШЛЕНО (НО СЪЩО ТОЛКОВА НЕКАДЪРНО) ПРИКРИВАТ УБИЙСТВО!!!!!!!!!!!!!!!!.......НЯКОЙ НЯКОГА ДА Е СПОМЕНАЛ ДАЛИ МУ Е НАПРАВЕНА НА ПОЛИЦАЯ ВАЛЕНТИН НЕЗАВИСИМА ЕКСПЕРТИЗА С ПОЛИГРАФ???....ДАЛИ МУ Е ЗАДАДЕН ВЪПРОСА ЗА СЪУЧАСТНИК В УБИЙСТВО???????..........САМО ОЛИГОФРЕНИИ ЛИ ЩЕ ЧЕТЕМ ОТ ФЛАГМАН!??????????????
3.
Георги Бакалов
16.02.2015 11:07:31
1
11
Твърдението :"Камерите в Морската градина са я заснели как влиза в парка край морето и часове наред се разхожда сама." НЕ Е ВЯРНО!!!
Налице са достатъчно официални изявления на ОДМВР, които не потвърждават това първоначално внушение.Но това не е от значение!
Абсолютно ясно е, че
Димо Маджаров ПОДХВАЩА с нова сила ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ КЛЮКИ за ПСИХИЧЕСКА ЛАБИЛНОСТ като ПРИЧИНА ЗА САМОУБИЙСТВО и усилено БЯГА от сглобяването на пъзела от противоречия и ТЪРСЕНЕТО НА ИСТИНАТА!!!
Към този момент ме интересува случилото се от 16-ти април по обед до късно вечерта на 17-април според официалните изявления на ОДМВР, Валентин, д-р Илиев и бащата на Валя.
Само на датата 17-ти април някои медии отразяват събитието 4 пъти за същия ден, а общо публикациите от различните медийни източници са стотина!!!
Абсолютен ФАКТ е, че на 17 април ОДМВР разпространява официално за обществото ДОКАЗАНА по-късно ЯВНА ЛЪЖА!!!
Много трудоемко е анализирането на стотина публични изявления от страна на действащите лица.Още по-трудно е селектирането на стотиците коментари на читателите.
До този момент е ясно, че разследването не е опорочено единствено от "разследващото" ченге от 2-ро РУП-Бургас, но и от ОДМВР!
Със сигурност липсват моменти от записващите камери и със сигурност от ОДМВР знаят защо.
След няколко дни ще задам въпроси на разследващите журналисти с оглед хронологичното подреждане на събитията от 16-ти и 17-ти април и като нищо случаят "Хубавата Валя" може да стане СЛУЧАЙ ЗА ПО-ВИСШИТЕ ИНСТИТУЦИИ!
2.
Въйчо
16.02.2015 11:06:59
0
5
Имаше един адвокат,който много добре следи тази тема и има много логична гледна точка върху този случай във Флагман из коментарите по темата.Жалко за момичето.Според мен е прав за начина,по който се води разследването,но сигурно всичко ще се потули.
1.
111111
16.02.2015 11:00:28
9
5
Дрън дрън. Оставете момичето да почива в мир. За всички е ясно, че момичето е било с лабилна психика, а от последващия развой на събитията става ясно, че е и наследствено.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори