×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Семействата на Валя, Ани и бебето Красимира питат: Кое ще е следващото премазано дете?


Семействата на Валя, Ани и бебето Красимира питат: Кое ще е следващото премазано дете?
Семействата на децата се включиха в националния протест, призоваващ за бързо правосъдие за убийците на пътя
14 Февруари 2015, Събота, 02:35 ч.
Източник: burgasinfo.com

Докато съм жива искам поне да чуя, че мъжът, убил Ани, е получил присъда”, каза през сълзи бабата на 18-годишната Антоанета, прегазена  на пешеходна пътека


На Задушница четири почернени семейства разпънаха плакати пред съда с надписи: „Кое ще е следващото премазано дете?”, „Аз пазя твоето дете, а ти пазиш ли моето?”, „Искаме бързо правосъдие за убийците на пътя” и „Спешна съдебна реформа”.

Хората, които издигнаха посланията пред завързаните очи на Темида бяха роднините на: 12-годишната Валя, премазана на пешеходна пътека до магазин „Светомаркет” през 2011 година, 18-годишната Ани, блъсната на бул. „Димитър Димов”,  11-месечното  бебе Красимира, убито  от пиян граничар в село Крушевец и на 17-годишния  Николай, който загина с още трима младежи в катастрофа край Карнобат.

Семействата на децата се включиха в националния протест, призоваващ за бързо правосъдие за убийците на пътя. Негов организатор в Бургас, Варна, Русе, Плевен, Казанлък, София и Стара Загора е фондация „Безопасни улици от Валя”. В Бургас, въпреки че във фейсбук страницата на събитието участие бяха потвърдила 641 души, на площада пред Съдебната палата се събраха по-малко от двадесет.

Докато съм жива искам поне да чуя, че мъжът, убил Ани, е получил присъда”, каза през сълзи бабата на момичето  Мария Христова. 18-годишната Антоанета  бе прегазена  на пешеходна пътека на 5 януари 2014 г. от тогавашния шеф на фирма „Бургаинвест” Атанас Щерев. След удара тя изпадна в мозъчна смърт и почина 5 дни по-късно в Бургаската болница.

Мислехме, че ще оживее, но още тогава докторът каза, че е в мозъчна смърт. Вече повече от година няма присъда за убиеца и даже говорят, че Антоанета минала извън пешеходната пътека, а има свидетели, че това не е така. Атанас Щерев говори с познати на сина ми, за да го склони да му плати кръвнина и да не ходи в затвора. А синът ми казва – аз нямам дете за продаване, искам убиецът да получи присъда, защото ни изгори сърцата. Трябва да има затвор за тези убийца”, сподели Мария, която бе на протеста с бащата, майката и сестрата на Ани.  Възрастната жена бе възмутена, че съдът не е отнел книжката на Атанас Щерев само защото по време на катастрофата е бил трезвен.

Едва  на няколко крачки от бабата на Ани стояха родителите на 11-месечното бебе Красимира. Момиченцето бе смазано в детската си количка на тротоар в село Крушевец от граничния полицай Костадин Стоянов миналия септември. При фаталния инцидент Стоянов е бил не само пиян, но и дрогиран.

Присъдите за убийците на пътя трябва да са максимални, като размер. Молбата  ни е делата да се придвижват бързо, като нашето и да не се отлага мъката на роднините, защото всеки ден е мъчение”, каза  бащата на бебето - Красимир Кънев. Той  бе дошъл на протеста от Крушевец заедно със съпругата си Нонка.

Практиката показва, че делата за смърт на пътя влизат в съда най-рано на четвъртия месец, а присъда в най-добрия случай се издава след година и половина.

Затова правим и протеста, целта ни е по-бързо правораздаване. При повечето случаи има много свидетели и няма какво толкова да се доказва. Такъв е случаят с Паоло от  Стара Загора. Нещата при нас обаче винаги се получават по-бавно отколкото в другите държави”, каза  организаторът на протеста  Михаил Попов от фондация „Безопасни улици” от Валя.

Освен с плакати, протестът бе съпроводен и от подписка за бързо правосъдие за убийците на пътя.




В категории: Темида


35
Коментара
35
Коментара по темата
35.
до всички
19.02.2015 11:48:04
1
0
Не мога да повярвам, че мислите по- този грозен начин!
Ако убият вашето дете парите ли ще чакате?
Ако убият вашето дете нямали и вие да ревете и да целувате камъни?
Ако убият вашето дете няма ли да искате справедливо наказание?
Защо сте толкова жестоки, как не разбирате мъката на едни почернени родители? И сто години да минат тези родители ще си гледат децата на снимка и винаги ще плачат. Не пишете глупости, защото никой не е застрахован................ Бъдете по- добри.
34.
А кое ще е следващото убито дете? Сигурни ли сте з
18.02.2015 14:37:06
0
1
В нашата страна ежегодно над 1000 деца стават жертва на пътнотранспортни произшествия.
Децата загиват като пътници в автомобилите, като пешеходци, велосипедисти, по късно като водачи на мотопеди, мотоциклети и автомобили.
За периода 2011-2014г. в резултат на пътнотранспортни произшествия са загинали 114 деца и 4346 са получили различни наранявания, голяма част от които са останали с трайни увреждания за цял живот.
Над 67% от загиналите деца и 45% от ранените при ПТП са били пътници в и на превозното средство. Над 90% от загиналите деца като пътници и близо 80% от ранените са пътували в леки автомобили.
Жестока е статистиката за жертвите деца от пътнотранспортните произшествия. Всеки ден през тези 4 години, в нашата страна 3 деца са ставали жертва на катастрофи.
Много висока цена плащаме за нашата мобилност. И това изисква всички ние възрастните да осъзнаем нашата отговорност за безопасното участие на децата в пътното движение. Доколко проблема за безопасността на децата присъства в семействата, в детските градини, в училищата, в пътната инфраструктура, в населените места, в районите където живеят и играят децата.
33.
до 31
18.02.2015 09:10:55
0
1
По добре не пиши неща с които не си запознат/а/.Валя е била по средата на пешеходната пътека,едната кола спира,а другата минава без да спре и прегазва момичето!
32.
До 31
17.02.2015 20:34:01
1
1
Ллелелеллеллелееееее. Печелиш наградата "Тъпоумник на годината". Как успя да събереш толкова много глупости на едно място, не знам? Абе четете бе хора, четете! Образовайте се! Ползвайте ги тези компютри и този интернет по предназначение, а не само за глупости! Май освен за порно сайтове за друго не си ползвал търсачките...
31.
От предния до предходните
17.02.2015 19:21:04
1
2
И къде е тази статистика за 96%" виновни водачи? Май в твоя гъз. И ако автомобила е спрян неправилно, ти като пешеходец можеш да се блъснеш в него и да претендираш, че си пострадал или пострадала? Аман от разбирачи. А виновните за смърт на пътя, ако не карат по улиците, къде трябва да карат по покривите ли? закона не предвижда доживотно лишаване от право да се управлява МПС- няма такова наказание, така че ако действително протестиращите искат това, да си направят протеста пред народното събрание, а не пред съдебната палата. Съдът единствено прилага законите, не ги пише, а когато ги прилага го прави на база доказателства, а не емоции.
А дали детето е пресичало правилно, аз не знам, не съм бил там и не съм чел доказателствата по делото, но до колкото си спомням там нямаше "зебра", едва след случая я направиха издигната, но даже и да е имало никъде в закона за движение по пътищата няма задължение да се спира пред всяка пешеходна пътека. Задължението да се спре, е когато на пешеходната пътека има стъпил или преминаващ пешеходец, но когато такъв внезапно изскочи тичайки, всичко зависи от реакцията на водача, а тя не винаги е адекватна и навременна.
30.
Лили
17.02.2015 12:02:32
1
1
Много правилно си е пресичало детето на пешеходната пътека,а шофьорката си е говорила по GSMа и изобщо не е спряла на пешеходната пътека,затова не пишете неща които не знаете!Аколкото до убийството на Ани,Атанас Щерев ще се опита да се измъкне от присъдата затвор,той мисли че с пари всичко може да купи!
29.
До предния
17.02.2015 08:18:18
1
1
Едно е да вадиш факти, а съвсем друго да ги смучеш от пръстите си или да ги вадиш от гъза си. Много интересно как след като 96% от ПТП-тата стават по вина на шофьорите ти ги виждаш като 80% по вина на пешеходците? И да, шофьорът може да е виновен, дори когато е спрял!!! Неправилно, на забранено за спиране или паркиране място!!!
Но не разбирам защо го пишеш този коментар, след като този протест е за съвсем друго. Този протест е за това, ВИНОВНИТЕ ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ да не карат по улиците, защото могат да убият и друг човек, който може и да си ти или твой близък!
Научете се да мислите, като четете, ако въобще го правите! И проверявайте фактите, преди да пишете нещо!
28.
====
17.02.2015 00:25:02
1
2
Който не управлява автомобил, само на него не може да се случи произшествие, включително с пешеходец- и какво да го разстреляме или да лежи доживот ли? Никой не го е искал да се случи. А в 80 % вината е на самите пешеходци- пресичат където сварят, движат се неправилно по пътното платно, лежат пияни и т.н. Съвсем друг е въпроса за пияните, дрогираните и тези без книжка - за тях никаква милост, да си лежат като за умишлено убийство. Тази кифла, дето се пъчи на снимките е точно толкова виновна, колкото и водачката на автомобила, блъснала детето. Ако му беше обяснила как трябва да пресича и го бе държала за ръка на това място с интензивно движение, нямаше да се стигне до там. Но винаги шофьора е виновен в България, даже и да е спрял.
27.
До 26
16.02.2015 14:12:09
1
1
Интересно за какво ли тогава над 90% от протестиращите във различните градове бяха хора, които не са пострадали? Защо тогава имаше и родители на загинали, които делата им са минали отдавна? Ако се беше заинтересувал, щеше да знаеш, че обещетението се взима още след първата инстанция, но книжката му не се взима докато не е завършило всичко до трета инстанция.
Ееех, не е лесно да си прост... Ама то и затова държавата ни е такава, защото е пълно с такива като теб.
26.
до номер 25
16.02.2015 13:22:48
1
2
Писна ни от Вашия смешен плач. Всеки от пострадалите чака приключване на наказанелните дела за да заведе гр. дела за обещетение. За това искат бързо правосъдие.ЗА ПАРИ СТАВА ВЪПРОС!
25.
До 22 tnt
16.02.2015 10:57:51
2
1
Колко ли трябва да си умствено ограничен, за да пишеш това? Поне влез в сайта им, за да се образоваш малко! http://safetyonthestreets.com А ако видиш някъде да пише, че се занимават с обещетения, го изкарай тук да го видят всички!
24.
до Ася
16.02.2015 09:15:15
1
1
Сигурна съм че нямаш деца,но един ден ако ти даде Бог,/но се съмнявам,защото той на такива като теб които нямат малко чувство на съжаление не ги дарява с рожби/И ако ти се слуечи нещо с детето не дай си боже друго ще приказваш
Хората са на улицата и протестират,защото всичко е свързано с корупция ,къде е съдебната система!Извършили убийство на пешеходна пътека и ще си карат колите спокойно,гадини мръсни,и те имат деца и внуци да си помислят,че и на тях може да им се случи същото,не всичко е пари да се задавите дано с тия пари!!!!!
23.
zuza
15.02.2015 20:49:46
1
1
Съвсем точно и на място казано,браво tnt!!!!!!
22.
tnt
15.02.2015 12:19:12
2
3
Участниците в протеста или са зомбирани комуняги или искат да лапнат по бързо обещетенията от застрахователите.
21.
ha ha
15.02.2015 11:21:45
2
2
И аз мисля,че номер 16 е малоумник и цървул в чиято празна глава още звучат залповете на "Аврора"!
20.
sesa
15.02.2015 11:03:18
3
0
До 16

Малоумник си ти
19.
до 16
15.02.2015 10:55:02
2
1
А бе умствен пигмей /не обиждам пигмеите/, искаш да се направи "Народен съд" както направиха комунистите ли?
18.
Като си чуаствал в протеста какво си видял?
15.02.2015 10:06:31
1
1
Майката на Николай беше там и други медии говориха с нея. И не, не николай е карал колата.
17.
до 8
15.02.2015 09:16:05
1
2
Тъп си като галош, а се обаждаш. Шушляк такъв.
16.
Участник в протеста
15.02.2015 05:37:08
1
6
Всички, които плюете тук доказахте, че сте малоумни, зомбирани от медиите идиоти, защото:
1. На протеста нямаше никакви родители на никакъв 17 годишен Николай и това явно е написано от Флагман за да предизвика повече коментари и влизания в сайта им.
2. Я се замислете дали за тях протестират или за вас, т.е. за тези, които тепърва ще се сблъскат със съдебната система. Ама то от къде да ги знаете тези неща, като един закон не сте прочели в живота си? Друго си е човек да се информира и зомбира само от някакви жълти медии.
Аз участвах в този протест, защото искам законите у нас да се променят, за разлика от такива като вас, които се кефите да живеете в тази кочинка. А дори такива протести трябва да се организират от хора, които не са пострадали, но те се правят от пострадали, защото те вече са се сблъскали с този проблем и не искат това да се случва на други, защото знаят какво е.
А вие как да знаете, като вашият свят се ограничава между порно сайтовете, жълтите медии и някоя нагиздена трошка, която си мислите че осмисля живота ви?
И помислете добре дали не предизвиквате съдбата с тези ваши коментари!
15.
До Ася
14.02.2015 21:27:11
3
6
Просто се засрами и замисли. От ден на ден тази група се увеличава! Колко е страшно, колко боли ... Дълбок
поклон пред това, което правят тези хора! В държава, в която доказАно няма правосъдие, какво друго остава!?!
14.
FENIX
14.02.2015 20:36:50
1
5
SPRETE......VSICHKI , MOLIA IIII ZADUCHNICA E , NEKA USPOKOIM SARCATA SI . VECHNA PAMET NA DECATA ....I LEKA PRAST NA BULGARIA .
13.
ася
14.02.2015 18:56:03
9
4
Егати наглите хора.Как не им писна всеки месец да се появяват по телевизията.Омръзнаха на хората,особено гадната мутра на Мария и на черната от Крушевец.Накиприли се с кожите....и пръстените.А бащата чак сега се сети да пусне брада.Симуланти
12.
gb
14.02.2015 18:44:04
5
6
И на мен ми писна да гледам физиономията на тази Мария и безкрайното и виене и безумни предложения.
Върхът беше като се присламчи към Цветанката Цветанов да откриват пешеходни пътеки ....
Съчувствам на всички родители за загубените им деца, но според мен прекаляват ...
Искайки строги наказания за хората които са причинили смърт на пешеходец, направили ли са нещо те самите - примерно да застанат до Новата поща или на ул. Ботева и да погледнат колко много пешеходци търсят сами смъртта си пресичайки безотговорно където сварят.
11.
....
14.02.2015 17:30:52
2
7
Я кажи за какво е направихте тази фондация , за да посредничите на пострадалите срещу процент , нали? И вие първи да ги утешите ...
10.
patoka
14.02.2015 16:14:02
1
7
Най-лошото нещо е да изгубиш завинаги детето си-независимо от обстоятелствата,така че мъката на тези хора ще остане,докато са живи-бог да ги прости децата !
9.
13eks07
14.02.2015 16:05:36
1
6
Та за какво точно протестират роднините на 17-годишния Николай? Ако някой от тях може нека да обясни?
Протестират против това че детето им се качва в кола и избива още 3-ма свои приятели, тръгнал да се прави на мъж без да има книжка.
И кой го е научил да кара на тати юначето? Съседа може би?
Това се описва само с една дума - ЦИНИЗЪМ!
Лека им пръст на децата, те са най-малко виновни в случая. И съд за подобни безотговорни родители.
8.
до 6
14.02.2015 15:50:03
4
5
как смееш да кълнеш бе мизерник ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
7.
градски
14.02.2015 15:42:46
1
6
Интересно, какво търсят там роднините на 17 годишния Николай. Доколкото си спомням вината е на самите младежи, а не на някой друг.
6.
до коментаторите
14.02.2015 15:40:22
6
4
Дано да ви прегазят най-милите хора и да видите дали й е хубаво на жената да се бори срещу корумпираната ни съдебна система.
5.
иван
14.02.2015 15:40:16
5
8
Ти нормален ли си? Фактът, че дете е убито, и няма наказан нормален ли е? Кой, ако не улицата ще въздейства, при положение,че на Темида и да и махнат превръзката, пак ще затвори очи (пред парите или друго въздействие)
4.
иван
14.02.2015 15:39:41
8
4
така си е! стига едни и същи физиономии и приказки от сорта "аз съм жертва"
3.
3
14.02.2015 15:37:01
11
8
трагедията си е трагедия, но никой няма право да занимава обществото постоянно. това си е лична трагедия и на мен ми писна от хора който използват трагедиите си за лична облага ! някои от "пострадалите" на снимките търсят слава по много долен начин и другото е че постоянно ги виждам по кафетата ухилени а уж "страдат"
2.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14.02.2015 15:18:26
10
6
тая Мария (майката на Валя) да си даде почивка писна ни от физиономията и !
1.
гражданин
14.02.2015 14:39:54
11
6
Тези са безумци. Не може улицата да въздейства на правосъдието. Народа е казал: "бързата кучка-слепи ги ражда". Тази Мария е нетърпимо досадна!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори