×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жителите на кв. Крайморие към Община Бургас: Няма откъде аспирин да си купим, пием мътна вода. Очаквате да развиваме туризъм?!


Жителите на кв. Крайморие към Община Бургас: Няма откъде аспирин да си купим, пием мътна вода. Очаквате да развиваме туризъм?!
Искаме да се решават конкретни проблеми в Крайморие, не ни интересува какво ще се прави в Ченгене скеле и в центъра на Бургас, ядосваха се жители на квартала пред пратениците на кмета Димитър Николов за обсъждането на бюджета за 2015 г.
14 Януари 2015, Сряда, 02:35 ч.
Автор: Евгения ДЖАМБАЗОВА снимки: автора

Хората поискаха паркинги и здравна служба


Квартал Крайморие може да развива туризъм, а в момента е най-изоставеният в Бургас, най-малко се обръща внимание на него. Искаме да се решават конкретни проблеми за този район, не ни интересува какво ще се прави в Ченгене скеле и в центъра на града. Това казаха местни жители по време на общественото обсъждане на проектобюджета на Община Бургас за 2015 г., което се състоя в обновената сграда на читалището в Крайморие. На него присъстваха зам. кметът по европейски политики в Община Бургас Атанаска Николова, главният архитект Веселина Илиева, общинските съветници от ГЕРБ Диян Димов, Панайот Жечков и Руслан Карагьозов. В залата бе и представител на НФСБ в местния парламент Гинка Дянкова, която обаче не седна сред официалните гости, а избра да е сред жителите на квартала и задаваше въпроси на представителите на администрацията.

Зам. кметът по европейски политики в Община Бургас Атанаска Николова и главният архитект Веселина Илиева представиха проектобюджета за 2015 г. пред жителите на Крайморие

Сред най-наболелите проблеми на Крайморие се оказа липсата на Здравна служба, чието изграждане им е обещавано от дълго време.

„Един аспирин няма от къде да си вземем. Лятото идват туристи и умираме от срам, когато им кажем, че за нещо такова трябва да отидат до Бургас. Пръст да си порежеш – няма кой да те прегледа. Същото е положението и със зъболекарите“, оплакаха се местните.

Те изразиха недоволство и към питейната вода в квартала. Определиха я като „мътилка“, която не става за пиене. От чешмите им тече без почти никакво налягане.

„За този проблем ви разказваме от години. И на кмета Николов, и на заместниците му Красимир Стойчев  и  д-р Лорис Мануелян, сега на вас. Направете най-накрая нещо, за да пием чиста и хубава вода“, помоли се един от присъстващите.

Атанаска Николова обясни, че за да се направи каквото и да е било по този въпрос, местните трябва да се организират и подадат обща жалба до кмета на общината.

„Колко пъти сте се събрали и сте направили писмено предложение към териториалния си директор?! Това е проблем, касаещ  ВиК, а не общинската администрация. Поемам ангажимент  да ви срещна с шефа на дружеството. За целта обаче вие трябва да бъдете по-активни и да входирате оплакване до г-н Николов“, обясни зам.-кметът Атанаска Николова.

„Канализацията ни също не става за нищо. При всеки дъжд водата извира от шахтите и пълни дворовете и долните етажи на домовете ни. Заявихте преди време, че всички улици в квартала са асфалтирани,а тротоарите оправени. Това обаче не е така, тук има толкова стари тротоари, че настилката върху тях все още е от трева. Няколко домове пък са със септични ями. Хората искат да си оправят оградата, но не могат да разкопаят, защото ще спукат тръбите им, а лятото миризмата е отвратителна. Пречиствателната ни станция е морето, всичко се излива в него“, казаха още местните.
Отец Стилиян  изказа възмущение от обещанието, дадено от администрацията на града пред църквата да бъде изграден парк и паркинг, защото на този етап такива няма, а това затруднява както местните, така и гостите на квартала през летните сезони.

„Всичката дъждовна вода се събира в храма. Редовно вътре има кал, а хората няма къде да се разходят.  Тротоарът отпред беше направен, но явно от някой, който тепърва се е учил на това. Ако така се направи и паркингът и тротоарът , нищо чудно да падне църквата“, каза отец Стилиян.
Същински скандал се разрази в залата на читалището, когато един от присъстващите сподели, че достъпът на хората до плажа е ограничен поради премахването на една от улиците им. От думите му стана ясно, че преди време е съществувала улица, наречена „Бриз“, която обаче днес е напълно заличена. Това създавало голям проблем, тъй като Крайморие е летен курорт. За да си извоюват отново лесен достъп до морето местните са започнали да събират и подписи, като техния брой към момента е 350.

Местните бяха гневни от това, че на техния квартал се обръща най-малко внимание

„Както ние, така и туристите вървим от главната улица, за да стигнем до плажа. Движим се сред камиони, коли и автобуси. Трябва ли да ни помете някой, за да ни направете улеснен достъп до морето“, попита той.

„Като споменахте туристи, искам да ви припомня, че тук има над 10 хотела и много квартири, които се отдават под наем, а нямаме паркинги. Иначе паякът минава и вдига коли, за какво минава, ние къде да спрем колите си, на дърветата ли“, попита друг присъстващ.

Общинският съветник от НФСБ Гинка Дянкова съшо бе в залата. Тя обаче не седна сред официалните гости, а остана сред местните

Атанаска Николова и Веселина Илиева си записаха всички проблеми на живущите в кв. Крайморие. Те поеха ангажимент да изпратят технически екипи, които да огледат както шахтите, така и старите сгради в района.

Отец Стилиян  изказа възмущение от обещанието, дадено от администрацията на града пред църквата да бъде изграден парк и паркинг

В категории: Бургас


Автор
9
Коментара
Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
Къде се женят най-много
Къде се женят най-много 30/04/2024, Вторник 18:00 0
9
Коментара по темата
9.
Ники
16.01.2015 14:09:54
0
0
чико , хайде като изтрезнееш , пак да си помислиш
8.
4iko DO 6
16.01.2015 10:26:24
2
1
SELENDUR,DOBRE 4E IMATE MORE!NIKOI NQMA DA STUPI V TUPOTO VI SELO,SAMO PIQNKI I KURVI!sega da ne pla6tate danaci,povqrvah vi!
7.
Ники
16.01.2015 10:04:28
0
0
а данъците знаеш ли какви са чико, ела да чистиш малко ти на наематели после говори,
6.
ivobs
15.01.2015 16:20:33
1
2
ei 4iko mama ti da eba nqma da vikash selqnduri ku4e umtqlo 6te iskame i nqma da sprem kvo ti e dala darjavata na tebe i na mene 4e da sme dovolni utaika jalka
5.
До фармацевт
14.01.2015 22:32:33
0
1
Не се обаждай бе , знаеш ли колко парички се изръси под масата за да спечели конкурса в Първа поликлиника -горкия :))
4.
фармацевт
14.01.2015 22:29:50
0
2
Ами приятеля на кмета Базотев -Фаркол да дойде да ви направи една аптека , не може да прилапва мазната аптека в Първа поликлиника , от Трета поликлиника да не могат да го изкарат три години и все да се прави на загрижен за здравете на бутгъзлии . Ще намали малко от паричките за реклама във Флагман и ще реши проблема с лекарствата на Крайморие . Айде Базотев Президент - упс Кмет !
3.
УУУУ
14.01.2015 10:50:53
2
1
Преди да публикувате статия ПРОЧЕТЕТЕ я, ПОТВЪРДЕТЕ имена, дати. СТИГА елементарни грешки. Гл. архитект на Община Бургас е ВЕСЕЛИНА ИЛИЕВА, а не Виолета!
2.
УУУУ
14.01.2015 10:50:53
0
1
Преди да публикувате статия ПРОЧЕТЕТЕ я, ПОТВЪРДЕТЕ имена, дати. СТИГА елементарни грешки. Гл. архитект на Община Бургас е ВЕСЕЛИНА ИЛИЕВА, а не Виолета!
1.
4iko
14.01.2015 09:51:24
10
3
iskame,iskame!mi napravete i vie ne6to ve selqnduri!kato vzemate golemite naemi dobre!kato ne iskate koli,zatvorete putq za kraimorie glupaci!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин... Мъж си поръча сешоар онлайн, получи два буркана с марихуана Мъж си поръча сешоар онлайн, получи два буркана с марихуана Иззети са бурканчета с размери 6 см Х 5,5 см съдържащи растителна маса - съцветия „Жанет“ отново с най-добри цени за Великден – яйцата са по 26 ст., агнешкото за 19.99 лв. за кг „Жанет“ отново с най-добри цени за Великден – яйцата са по 26 ст., агнешкото за 19.99 лв. за кг Веригата магазини работи с най-добрите български ферми за месни и млечни продукти Къде се женят най-много Къде се женят най-много Най-малко хора си казват "Горчиво" в Перник, показва доклад на националната статистика Нов фитнес излиза на бургаския пазар, преустройват част от подземния паркинг под пл."Св.св.Кирил и Методий" Нов фитнес излиза на бургаския пазар, преустройват част от подземния паркинг под пл."Св.св.Кирил и Методий" Крещящата неоходимост от тренировъчна зала в ЦГЧ в последните няколко години най-после ще бъде удовлетворена До 10 евро на квадрат в търговските паркове До 10 евро на квадрат в търговските паркове Средният размер на незаетите пространства в съществуващите търговски паркове е под 5% Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува на Гергьовден в Поморие Пазителят на българския фолклор Илия Луков гостува на Гергьовден в Поморие Преди концерта, в Манастир „Свети Георги” – Поморие ще бъде отслужена Света литургия Тя така и не се отдаде на заслужена почивка - месеци след напускането на кметския стол ще връхлети отново в политиката Тя така и не се отдаде на заслужена почивка - месеци след напускането на кметския стол ще връхлети отново в политиката В последните месеци Йорданка Фандъкова ръководеше сдружение ГЕРБ – гражданска организация, от която тръгна всъщност партията на Борисов
Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори