×
Парламентарни избори 2022 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Държавата пое нов дълг за 150 млн. лв. под формата ценни книжа
  • Външно призовава българите да не пътуват в Русия
  • Най-много са загиналите на пътя в Пловдив, София - втора
  • България и Румъния се договориха за трети мост над река Дунав
  • Борислав Сарафов е предложен за втори мандат като директор на НСлС
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„БМФ Порт Бургас” изгради първия в страната терминал за втечнени въглеродни газове, концесионерът вложи над 50 млн. лв. през 2014 г.


„БМФ Порт Бургас” изгради първия в страната терминал за втечнени въглеродни газове, концесионерът вложи над 50 млн. лв. през 2014 г.
„БМФ Порт Бургас” ЕАД стана концесионер на част от Пристанище Бургас през 2012 г. и само за две години успя да го превърне в едно от най-конкурентните черноморски пристанища.
23 Декември 2014, Вторник, 14:29 ч.
Автор: Флагман.БГ

Дружеството разгръща инвестиционната си програма и превръща бургаското пристанище в най-конкурентния черноморски порт



„БМФ Порт Бургас” изгради първото в страната претоварно съоръжение за втечнени въглеродни газове /ВВГ/.  Новият терминал е специализиран за товаро-разтоварни дейности на втечнен газ пропан-бутан, който ще бъде доставян за нуждите на газ станции, газови и промишлени инсталации, за отопление на битови и административни сгради. Досега целият внос на пропан-бутан у нас се  извършваше през пристанища в Румъния.

Съоръжението отговаря на всички национални и международни изисквания. Изградено е съобразно строително-техническите правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар.  Спазени са нормативните изисквания за устройство и безопасна експлоатация на газови съоръжения и инсталации за ВВГ, на съоръжения под налягане, както и специфичните изисквания и контрола, осъществяван от митнически органи върху средствата за измерване на акцизните стоки. Взети са предвид законовите разпоредби относно железопътния и автомобилния превоз на опасни товари, както и изискванията на европейския стандарт EN 13480  за метални и индустриални тръбопроводи.
За да изгради новото съоръжение дружеството разшири съществуващия Буферен склад за течни горива, намиращ се на територията на Терминал „Бургас изток -2“. Чрез него концесионерът на Пристанище Бургас ще може да предостави по-ефективна и по-изгодна услуга на товародателите от България, Сърбия и Македония и да разшили клиентската си база.

„БМФ Порт Бургас” ЕАД стана концесионер на част от Пристанище Бургас през 2012 г. и само за две години успя да го превърне в едно от най-конкурентните черноморски пристанища. Дружеството, стопанин на терминали „Бургас изток – 2”, „Бургас Запад” и Складова база „Лозово” /сухо пристанище/, има амбицията да повиши значително капацитета за обработка на товарите, което изисква пълно обновяване на мощностите и изграждане на нови съоръжения. Само през първата година на концесията (2012 – 2013 г.) инвестициите в подновяване на техниката и модернизиране на инфраструктурата надхвърлиха 12 милиона лева.

През следващата година (2014 г.) в терминалите „Бургас изток – 2” и  „Бургас Запад” са инвестирани над 50 000 000 лева.

След като за първи път в България, през 2013 г. „БМФ Порт Бургас” ЕАД осигури пълно натоварване на кораб от типа „Панамакс”, през тази година концесионерът изгради и специализиран комплекс за обработка на зърнени товари. Комплексът се намира на терминал „Бургас изток-2” и се състои от 5 силоза с обща капацитет 75 000 т. зърно. В комбинация с модерните жп  и авто разтоварища, новото съоръжение дава възможност на  дружеството да обработва зърнените товари като спазва всички европейски норми и директиви. Пристанището вече може да предложи атрактивна и висококачествена услуга и да привлича нови товародатели и от най-отдалечените краища на страната. То напълно задоволява непосредствените логистични нужди на водещите национални и международни компании, които се занимават с износ на зърно. Благодарение на изградения от „БМФ Порт Бургас” силозен комплекс българските производители и износители могат да присъстват още по сериозно в международната търговия със зърно.

Още с влизането си в концесионни права ръководството на „БМФ Порт Бургас” си постави за цел чрез гъвкав мениджмънт и поредица от инвестиции да доближи услугата в бургаския порт до тази в най-значимите пристанища в Европа, да открие нови работни места, да създаде и достатъчно работа за  бургаския и българския бизнес. Две години по-късно резултатите са налице -  товарооборотът в терминалите на дружеството е увеличен два пъти в сравнение с годините, когато са били държавна собственост. В резултат на мащабните инвестиции дружеството е увеличило значително персонала си, като от задължителните 500 работници, които е имало като ангажимент да поддържа по концесионните договори, към момента на терминалите са заети над 900 души.

В категории: Бизнес


5
Коментара по темата
5.
Киро Гела
24.12.2014 09:07:26
2
3
От цялата тази ода за възхвала на Киро Свинаров/Домусчиев/ не прочетох никъде дали т.н концесионер е внесъл годишната си вноска от 53 мил лева по приватизацията на БМФ или отново е пропуснал както прави от 2009та насам под покровителството на Рапоня от Банкя...Пък и цялата статия-концесионера това,концесионера онова,Петричев що те е срам да напишеш името на шефа си,е велинградски помак рязан...
4.
mm
23.12.2014 23:44:38
1
1
Това от времето когато Вазов все още не знае истинските цели на руската имперска политика. Ето какво пише Вазов през 1916 година когато Русия напада България в Добруджа:

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?

Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки…
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!
3.
www
23.12.2014 21:52:07
1
4
искам да попитам, някой от редакцията знае ли наистина как изглежда пристанището отвътре...или сте написали каквото са ви продиктували !
2.
fff
23.12.2014 21:01:59
1
1
Bravo, davai, ne spirai.
Iskam nai uspechnoto pristanishte vuv sveta!!!!
1.
grajdanin
23.12.2014 16:59:06
1
6
BRAVO,DA JIVEI
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Боен самолет се разби край Безмер - пилотът катапултирал, но парашутът не се отворил Боен самолет се разби край Безмер - пилотът катапултирал, но парашутът не се отворил В МВР манипулирали разследване и в затвора сега лежи невинен, според ключов свидетел В МВР манипулирали разследване и в затвора сега лежи невинен, според ключов свидетел Използваха ме, а е време да кажа истината, заради влошеното ми здраве, не искам да тежи на съвестта ми незаслужено страдание, уверява ни Йордан Стойков от Айтос Нова фирма стъпва в Индустриалната зона на Бургас, парцелите във фаза 1 свършиха Нова фирма стъпва в Индустриалната зона на Бургас, парцелите във фаза 1 свършиха Кметът Димитър Николов отново призовава държавата за подкрепа, тъй като инвестиционният интерес към Бургас е завишен, но има изоставане с инфраструктурата  Авиокомпания не позволи на Ваня Джаферович да се качи на самолет Авиокомпания не позволи на Ваня Джаферович да се качи на самолет Причината се оказала направо фрапантна Минималната заплата догодина трябвало да е 800 лева Минималната заплата догодина трябвало да е 800 лева Високата инфлация - най-големият икономически проблем Кметът Георги Кенов откри изцяло ремонтирания медицински център в Сунгурларе Кметът Георги Кенов откри изцяло ремонтирания медицински център в Сунгурларе Сградата никога не е обновявана изцяло, откакто е построена в далечната 1974 г. Не пипайте помощта за бизнеса и социалния пакет, постигнати благодарение на БСП Не пипайте помощта за бизнеса и социалния пакет, постигнати благодарение на БСП Бургас трябва да реши как ще се развива - като Созопол и Несебър, или ще търси баланс между индустрия и услуги, каза Петър Кънев Полицай застреля жена, защото го изтрила от фейсбука си Полицай застреля жена, защото го изтрила от фейсбука си Иво Маринов е служел в звено „Охранителна полиция“ към полицейското управление в Ловеч 460 първокурсници избраха обществените науки в Университет  „Проф. д-р Асен Златаров“ 460 първокурсници избраха обществените науки в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ факултетът е единствен в региона, който осъществява подготовка на специалисти по българска филология Община Созопол показва на гражданите как да гласуват с електронна машина на 2 октомври Община Созопол показва на гражданите как да гласуват с електронна машина на 2 октомври Ето къде ще има поставени машини
Каква фамилия, ако не Ататюрк, е можело да си избере основателят на Република Турция Каква фамилия, ако не Ататюрк, е можело да си избере основателят на Република Турция Един от вариантите е бил "Етел", което, както се твърди, е оригиналното произношение на името "Атила", означаващо голяма река Невероятна история от Одрин, мъж взе от земята паднало билетче и... Невероятна история от Одрин, мъж взе от земята паднало билетче и... Донесе печалба от 1 млн.лири  Диверсията в Балтийско море е първата крачка, втората - използване на руско ядрено оръжие Диверсията в Балтийско море е първата крачка, втората - използване на руско ядрено оръжие Това ще доведе до неизбежна хуманитарна военна мисия на НАТО и помитането на руската армия по земя, въздух и море Изоставена пред олтара: Булката разигра сватба без жених Изоставена пред олтара: Булката разигра сватба без жених Вечерта преди сватбата Стед беше на моминско парти с приятелките си, докато годеникът й Калъм остана с приятели в микробус близо до сватбената церемония В никакъв случай под дърво при гръмотевици В никакъв случай под дърво при гръмотевици Металните стълбове понякога не могат да уловят мълнията и тя пада точно върху някое дърво Експлозии в Харков, изключиха тока Експлозии в Харков, изключиха тока Кметът Игор Терехов съобщи, че е засегнато инфраструктурно съоръжение Окупираните области влизат в Русия, а Зеленски поиска военна помощ, за да си върне територията Окупираните области влизат в Русия, а Зеленски поиска военна помощ, за да си върне територията Президентът на Украйна и призова федерацията да бъде изключена от всички международни организации  Претърсиха яхтата на руски магнат в Германия Претърсиха яхтата на руски магнат в Германия Претърсени са и негови имоти Цената на коргитата скочи рекордно след смъртта на кралицата Цената на коргитата скочи рекордно след смъртта на кралицата Едно от малките кучета за първи път се продава за над 2 500 паунда Ожесточени боеве в Украйна Ожесточени боеве в Украйна Днес е последният ден от гласуването за анексиране на окупираните от Русия територии  
Стефан ГАМИЗОВ, енергиен експерт Стефан ГАМИЗОВ, енергиен експерт Путин се страхува, че ще види танкове на НАТО пред Кремъл Виц на деня Виц на деня Али Баба стига до пещерата и казва: - Сезам, отвори се! Отговаря механичен глас: - Моля, въведете вашия ПИН-КОД.

Виц на деня Виц на деня Като изгледал отново Епизод 1 на "Междузвездни войни", учителят Йода отбелязал: - Какъв съм бил зелен тогава!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Внезапен слънчев удар е, когато Слънцето те хване с друго Слънце...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори