×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хипермаркет "Карфур" в мол „Бургас Плаза” ще плаща 2 бона глоба за незаконните си кюфтета и яхнии


Хипермаркет "Карфур" в мол „Бургас Плаза” ще плаща 2 бона глоба за незаконните си кюфтета и яхнии
Евтините манджи на топлия бар в „Карфур” в първия бургаски мол бяха хит още преди 5 години. Инспекторите чак сега установиха, че хипермаркетът нямал документи и оборудване, за да предлага готвено
20 Декември 2014, Събота, 12:03 ч.
Автор: Лидия НИКОЛОВА Снимка Архив Флагман

Това е окончателно решение на БАС, странно защо голямата фирма е проверена едва 5 години след отварянето на магазина й в Бургас




Бургаският административен съд се произнесе окончателно за казуса с топлия бар с манджи в хипермаркет "Карфур" в мол "Бургас Плаза". Френската верига магазини, която в България е под гръцки франчайз, ще плаща глоба от 2 бона, тъй като нямала право да продава готвените си ястия като кюфтета по чирпански, пиле с картофи и много други приготвени на място храни. Нарушението бе установено от Областната дирекция по безопасност по храните пет години след отварянето на магазина в Бургас.

Припомняме, че на 7 март т.г. инспектори по храните изненадващо запечатаха топлия бар и дадоха нареждане да се унищожат на момента готовите манджи. Хипермаркетът се рекламираше с прясно приготвената храна, а промоциите с кебапчета на символични цени пълнеха с магазина по шевовете с огладнели клиенти. Странно защо този факт не бе забелязан 5 години. До топлия бар има и обособени места, където бургазлии могат да похапнат на крак.

Припомняме още, че по време на инспекцията документите на фирмата собственик – „КМБ България” ЕАД за този вид готварска дейност не били съвсем изрядни. Първоначално инспекторите констатирали, че в големия хранителен магазин не са осигурени подготвителни кътове за топлинната обработка на зеленчуците и месото. От хипермаркетът не представили задължителната мониторингова програма на приготвянето на храните. Инспекторите дали предписания обектът да се приведе в съответствие със здравно-хигиенните изисквания за заявената дейност. От „Карфур” веднага обжалвали нарежданията на инспекторите по храните.

Месец по-късно инспекторите се върнали в магазина. Чак тогава те установили, че в обекта се произвеждат на място ястия, десерти, салати, които не са включени в разрешените дейности в удостоверението за регистрация. Издали отново предписание, с което производството на място в обекта на готвени ястия, десерти и салати било спряно. Със заповед от Директора на ОДБХ Бургас било разпоредено да се унищожат на кюфтета по чирпански и другите специалитети на магазина.

На 15 април т.г. инспекторите се върнали за трети път в обекта в мол „Бургас Плаза” и чак тогава съставили акта за 2 бона.

Наказателното постановление този път било написано  безпогрешно и адвокатите на гърците нямали за какво конкретно да се захванат.

В категории: Темида


Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
7
Коментара по темата
7.
ДОВОЛНА
21.12.2014 22:11:39
0
5
РАБОТЯ НАБЛИЗО И ЧЕСТО ХАПВАМ ТАМ. ТОВА , ЧЕ Е НЕЗАКОННО - ДА ГО УЗАКОНЯТ, НО ЯСТИЯТА ИМ СА ВКУСНИ. В ЗОРНИЦА ИМА ЗАВЕДЕНИЕ "ДЖОЙ" НА КОЕТО ДРЪЖКИТЕ НА ВРАТИТЕ ЛЕПНАТ ОТ МРЪСОТИЯ, А ТОАЛЕТНАТА Е НА УЛИЦАТА, МРЪСНА, БЕЗ ТОПЛА ВОДА И ОТ ТОАЛЕТНАТА ДИРЕКТНО СЕ ВЛИЗА В КУХНЯТА НА ЗАВЕДЕНИЕТО. УЖАС. А В ЗАВЕДЕНИЕТО МИРИЗМА НА ГНИЛИ ДЪСКИ И БУБОЛЕЧКИ.
6.
до asd
21.12.2014 00:18:34
3
4
Ей, педал, защо не дойдеш да го кажеш това на мъжа й, а? Защо се криеш като си толкова отворен. Ще те намерим по IP адреса ще ти разпорим задника. Жална ти майка.
5.
Виждащия
20.12.2014 22:53:00
3
2
Как два бона С такива смешни глоби немож ги спря да правят каквото си искат. Та тия пари ги изкарват за помалко от час.
http://bgimot.info
4.
male male
20.12.2014 21:19:59
0
7
Елате лятото на плажовете да ядете законни манжи ,приготвени в кухни ,,,,,два квадрата.
3.
градски
20.12.2014 20:42:47
1
7
До злобните коментари на изгонени от Карфур некадърници: смешни сте и тъпи. Като сте толкова отворени защо се криете кои сте, защото ще се разбере защо сте изгонени. До Флагман: защо давате стара информация и заблуждавате хората. Да, беше затворено бистрото в Карфур, но след като се направи подготвителната и всичко беше приведено в ред, работата се възстанови. Ако не вярвате, питайте сем.Касабови, защото и те са клиенти на въпросния магазин.
2.
asd
20.12.2014 18:43:10
5
5
Параскова е отворила краката,бременна е.Как иначе ще пробутат шараните,сьомгата,изтеклото месо.С топлата витрина разбира се.2 бона.Подкупна работа.
1.
$h@IdEr
20.12.2014 14:14:58
4
5
хахьххахьхахьх 2 бона, за една седмица ще си ги избият само от незаконните манджи. Тъпаци, колко ли щяха да ги порежат в някоя друга страна
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори