×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новото мнозинство...една (не)конспиративна теория


Новото мнозинство...една (не)конспиративна теория
Тунчер Кърджалиев обявява, че Гюнай Хюсмен и Муса Палев не са никакви джентълмени. Снимка Веселин Боришев
28 Ноември 2014, Петък, 06:00 ч.
Автор: Мила АВРАМОВА, clubz.bg

Случайно ли бе изключването на Гюнай Хюсмен и Муса Пелев от ДПС, и как ГЕРБ вече има 121 гласа в Парламента


ДПС изключи от парламентарната си група двама депутати, избрани с преференция. Гюнай Хюсмен и Муса Палев нарушили джентълменското споразумение да се откажат от местата си в Народното събрание.

Айде, бе.

За първи път виждам толкова НЕ скандално разцепление в ДПС. Без обвинения, без анатеми и клеймо за цял живот, без грозни пресконференции, които екзактно да ни покажат предателите. Просто, тихо и кротко изявление в кулоарите (от зам.-председател на ДПС, забележете, дори не от Местан), че Хюсмен и Палев не са джентълмени.

Извинете нелюбезния ми изказ, ама английският парламент ряпа да яде! ДПС го удари в земята направо!

И понеже у мен за жалост няма нищо английско, тутакси ми хрумнаха едни чисто български (не)конспиративни теории. То понякога е достатъчно човек да си спомни...

Помните ли например как първото правителство на ГЕРБ просъществува три години и кусур (казано на чист английски), при това... в малцинство? Тогава хората на Бойко Борисов в парламента бяха 117. Но подкрепени от достатъчно независими народни представители, напуснали РЗС и един бивш син депутат – Венцислав Върбанов. Общо шест гласа. Повече от достатъчни за да крепят кабинета.

В наши дни ГЕРБ (84), реформаторите (23) и АБВ (11) имат 118 депутати. Плюс подкрепа от Патриотичния фронт, която напоследък е под въпрос.

В тази ситуация управляващата коалиция се нуждае от някакви си три гласа, за да е сигурна, че ще остане на власт. И съвсем (не)конспиративно точно толкова са и независимите депутати – Анна Баракова, както се казва, случайно напусна ББЦ, а Хюсмен и Палев – не чак толкова случайно бяха натирени от ДПС!

Като се имат предвид клетвите и молбите на Бойко Борисов ДПС да не го подкрепя, напускането на двамата депутати от Движението просто изглежда твърде удобно. Те хем не са джентълмени, хем кой знае защо евентуалната им подкрепа за ГЕРБ чудесно ще обслужва тезата на ДПС, че Патриотичният фронт няма място във властта. Защото при налична подкрепа от 121 гласа – Борисов вече не трябва да съобразява програмата си със Симеонов и Каракачанов.

Пък и поне на думи ДПС отново няма да е във властта. Няма дори да я подкрепя в зала. А и в ГЕРБ ще са невинни, ако Хюсмен и Палев внезапно се превъзпитат и ударят по едно джентълменско рамо на кабинета!

Пък дали двамата бивши депесари „не могат да водят изобщо“ разговор за подкрепа на правителството, а ще гласуват само в интерес на избирателите си, както се кълнат, предстои да видим...

По теорията на гласуването им ще ги познаем.

В категории: Политика


5
Коментара по темата
5.
trapera
30.11.2014 07:35:45
0
2
Всички знаете поговорката – Внимавай какво си пожелаваш, да не вземе да ти се сбъдне.

Все по-често се сещам за нея. Особено наблюдавайки политиката, и систематичното старание с което, воден от инстинкти и новия си подход към правене на политика, Бойко Борисов методично я превръща в актуалното проклятие на политическата класа.

Вие сте „патриоти“ и искате да подкрепяте правителството без да присъствате реално във властта? Няма никакъв проблем. Не само че няма да бъдете допуснати в управлението, ами и министърката по туризма на ГЕРБ публично ще поиска оставката на оцелелия благодарение на вашето лобиране заместник министър Бранимир Ботев. Ваши хора няма да бъдат назначени нито на знакови политически позиции, нито някъде по „хранилките“ на властта. А ако прекалите с реториката за турски агенти и прочее безумия, ще се случат събития, които ще формират числото 121 в парламента и без вашето участие, което ще ви постави в още по-неизгодна ситуация. А и аз отдавна вече загубих дирята на „патриотичната“ подкрепа – щяха да я оттеглат, щяха да я възобновяват, беше вторник, беше четвъртък, а сега е следващият вторник. Who cares anyway.

Вие сте реформатори и искате реформи в тежките и нереформирани сектори? Ама разбира се, заповядайте! Здравеопазването със задлъжнялите болници и оцеляващата спешна помощ, отбраната с липсата на средства за превъоражаване, образованието с вълната от илитерати снимащи поредния бой в клас с телефони на цената на три учителски заплати, правосъдието с паралелната действителност, в която живеят съдилищата и прокуратурата – всичките са ваши. Реформирайте на воля. За да е сигурно, че ще се занимавате само с реформи, и за да не се разсейвате, няма да ви бъде даден никакъв достъп до ресурсните министерства – земеделие, екология, регионално развитие. Властта върху финансите естествено остава изцяло в ръцете на премиера. Вие реформирайте.

Вие сте БСП, и искате да останете в опозиция? Лесно е да се уреди. Дори ще ви бъдат демонстрирани допълнителна дози диалогичност и консенсусно мислене, така щото да няма особени поводи да атакувате правителството и премиера, а негативната ви енергия от проваленото правителство, загубените избори и унизителната позиция, да си остане изцяло за ваша вътрешна употреба. Разбира се, това може да доведе до известен дискофморт, като например целият парламент да чака БСП да приключат с вътрешните скандали и да излъчат кандидат, за да могат да бъдат гласувани комисиите. Но – щом трябва, ще се чака. Искахте да няма диктатура и силова власт – няма проблем, търпеливо ще бъдете изчакани хубаво да се изпокарате, в името на консенсуса, демокрацията и разбирателството. Take your time.

Вие сте ДПС и искате да останете в опозиция? Също никаква драма. Дори за да сте още по-убедени, че желанието ви е сбъднато, ще бъде позволено на реформаторите да си домъкнат „патриотите“, така щото да е съвсем ясен профилът на анти-ДПС крилото в управляващата коалиция. Няма нужда да давате 100, 300 или 600 дни толеранс. А и благодарение на вас, което обаче съвсем на мисля че е случайно, вълшебното число 121 стана факт още в първия месец на новия парламент. Ерго спокойно можете да се концентрирате върху високия наратив и витиеватите формулировки – ще разполагате с достатъчно свободно време.

Набързо се сбъднаха и желанията на Иван Костов и Даниел Вълчев да излязат от политиката. В старанието да им бъде осигурено максимално съдействие, е налице систематична грижа да бъде осигурена и максималната кадрова подкрепа в полза на решенията им. Или пък липсата на такава. Зависи от гледната точка, както се казваше във вица.

Внимавайте какво си пожелавате, господа политици.

Борисов сбъдва желания.

А и Коледа наближава.
4.
ivan
29.11.2014 17:16:44
0
2
zabrana na gadjalite i mar6 v azia vzemete bg pasportite da im dadat turski ta da hodjat v siria i irak
3.
ИВАН БИНЕВ
28.11.2014 22:14:43
2
0
ВЕЛИК Е МЕСТАН КАВАЛ СИ ТИ
2.
САБРИ БЕЙ РУЕН
28.11.2014 22:10:09
4
2
БРАВО НА МЕСТАН,ДОБРЕ МАНИПУЛИРА ГЯУРИТЕ.НЯМА РАЗЦЕПЛЕНИЕ В ДПС,ТОВА Е ТЕАТЪР И КАПАН ЗА ГЛУПАЦИ.ВСИЧКИ СТЕ ШАРАНИ,А НАЙ ГОЛЕМИЯ Е КМЕТА НА СУНГУРЛАРЕ КЕНОВ!
1.
kurec
28.11.2014 20:05:38
6
3
велик е Местан !

ПФ. са кавали!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори