×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започна цялостната реконструкция за 5,7 млн. лв. на Автогара „Юг” в Бургас


Започна цялостната реконструкция за 5,7 млн. лв. на Автогара „Юг” в Бургас
Кметът на Бургас Димитър Николов и изпълнителният директор на фирма „Трейс Груп Холд” инж. Боян Делчев направиха символична първа копка на мащабния обект
03 Ноември 2014, Понеделник, 14:42 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки Авторът

Обектът е част от изпълнението на проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас”


Кметът на Бургас Димитър Николов и изпълнителният директор на фирма „Трейс Груп Холд” инж. Боян Делчев направиха символична първа копка по проекта за цялостната реконструкция на Автогара „Юг” в града. При прогнозна стойност от 6,2 млн.лв. без ДДС, „Трейс Груп Холд“ АД, се ангажира да извърши СМР-ата за 500 хил. лв. по-малко - 5,715 млн. лв.

В официалната церемония участваха още административният директор на „Трейс Бургас” инж. Александър Петков, зам.-кметът по бюджет и финанси на Община Бургас Красимир Стойчев, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, народните представители от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, Диана Йорданова, Иван Вълков и Димитър Бойчев.

Така ще изглежда бургаската автогара след 8 месеца

"Лятото на 2015 г. ще започне с откриването на новата Автогара "Юг". Точно след 8 месеца ще имаме нова, модерна гара, от която няма да ни е срам пред чужденците. Пожелавам на строителите успех и да свършат всичко в срок", заяви кметът Димитър Николов.

Заместникът му Красимир Стойчев обясни, че след реконструкцията автогарата ще бъде свързващо звено между Морската гара и ЖП гарата.

Поемаме твърд ангажимент, че ще си свършим работата в срокове и качествено. Надявам се след 8 месеца Бургас да има прекрасен интермодален терминал, каза изпълнителният директор на „Трейс Груп Холд” инж. Боян Делчев.

Започването на строителството няма да промени разписанията в автогара "Юг" или да затрудни движението на автобусите.

Цялостното наименование на проекта е „Преустройство и реконструкция на терминал „Автогара Юг” и прилежаща територия, включително реконструкция на довеждащи и отвеждащи улични платна, светофарни уредби и съпътстваща техническа инфраструктура”. Обектът е част от изпълнението на проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас”.


Стартът на ремонта бе даден от кмета на Бургас Димитър Николов
и изпълнителния директор на "Трейс Груп Холд" инж. Боян Делчев


Преустройството и реконструкцията на терминал „Автогара Юг” и прилежащата територия са основен елемент от въвеждането на Бърза автобусна линия (BRT) и цялостна оптимизация на транспортната схема на град Бургас. Реконструкцията на „Автогара Юг” включва изграждане на нова сграда на терминала, осигуряване на подходи и спирки за пристигащи и заминаващи автобуси, благоустрояване на околното пространство и осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение. След проведена процедура за възлагане на обществена поръчка е избран изпълнител за реализиране на договора за строителство – „Трейс Груп Холд” АД.


Народните представители от ГЕРБ-Бургас участваха в официалната
церемония


Проектът „Интегриран градски транспорт на Бургас” е на обща стойност 130 894 784,10 лв. и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Реализацията на проекта има за цел модернизация на всички аспекти на обществения градски транспорт: обновяване на автобусния парк, въвеждане на Бърза автобусна линия, реконструкция и модернизация на вторична транспортна инфраструктура, създаване на условия за алтернативно придвижване в градска среда, оптимизация на съществуващата схема на обществения транспорт, въвеждане на интелигентни системи за управление на транспорта. Успешното изпълнение на проекта ще доведе до създаване условия за подобрена мобилност за хората, намаляване на задръстванията и емисиите на вредни газове, подобряване безопасността на градския транспорт.


Председателят на Общинския съвет Костантин Луков гръмна шампанското

В категории: Бургас


11
Коментара по темата
11.
123
04.11.2014 06:30:30
0
0
И защо Трейси? Нима няма Бургаски филми? Естествено, че в момента на ГЕРБ София в лицето на ББ му трябват парички. Голям проект - лесно се краде.С тези пари може да се оправи канализацията в града, да се направи така, че при малък дъжд хората да не плуват в този район.А ж.п. гапата вече замря.Така поиска ББ.
10.
123
04.11.2014 06:30:30
0
0
И защо Трейси? Нима няма Бургаски филми? Естествено, че в момента на ГЕРБ София в лицето на ББ му трябват парички. Голям проект - лесно се краде.С тези пари може да се оправи канализацията в града, да се направи така, че при малък дъжд хората да не плуват в този район.А ж.п. гапата вече замря.Така поиска ББ.
9.
Обичам Бургас
04.11.2014 00:21:48
0
3
Тази автогара ще я използват, както живущите в града така и чужденците който ни купуват стоката и недвижимото имущество. А колкото до градския транспорт, май забравихте какъв беше обществения но превоз.
Кмета ни е прекрасен и трябва да се молим да си остане такъв. Като цяло положението в България е трагично и най-вероятно ще си остане такова, "политиците" са под всякакаква критика.
Моля ви, бъдете благодарни!
Нямаме нужда от повече омраза и завист, това е единственото което имаме в излишък.
8.
lilto
03.11.2014 21:18:03
2
7
Kmeta Nikolov e nai dobriqt Kmet koito sme imali v Burgas ,drugite gradove samo mogat da se uchat ot nego.
7.
Бианка
03.11.2014 20:28:43
2
4
Аман от хейтъри!
6.
Да да
03.11.2014 20:18:33
1
3
И пак са избрали най-ниската оферта и пак ще стане като всички други проекти..
5.
иван
03.11.2014 20:00:27
3
7
Za poreden put se ybejdavam che tova bulgarite sme golemi pesimisti. Edin polojitelno nastroen komentar ne sum vidql. Zashto vsichki govorite za tova kak shte kradut i taka natatuk , daki shte kradat ili ne nikoi ne znae , no pone pravqt neshhto sushtestveno . Az lichno kogato vidqh statiqta purvo se zaradvah , izobshto ne sum mislim koi kolko shte krade sega i t.n.. Hora zapochnete da se vglejdate v malkoto hybavi neshta , stiga vse ste tursili kosyri na ypravlqvashtite. Segashniq kmet moje i da krade , no pone naistina poopravi nashiq grad.
4.
бургазлия
03.11.2014 18:38:30
6
7
Всичко това щеше да е много хубаво,ама кмета не казва кой ще му връща кредитите в милиони?
3.
Човека
03.11.2014 16:18:40
14
16
Виж ги как са наредени от ученика на ЙОАН- Димитър Николов и Другаря Бойчев, всички пресмятат колко ще лапнат от градежа на Автогарата. Че пари няма в Общината не ги интересува, важно е строежите да вървят за да могат да КРАДАТ-даже и рима има. Нищо пак кредитче ще теглят на наш гръб че дори и на нашите деца.
2.
MUHTAR
03.11.2014 15:57:30
12
11
Как кой ?
Пенсионерите по цял ден са в автобусите - на топло - после в МОЛА на промоции . А как ги болят краката докато седнат !
А общината и Бургасбус си опъват парите за карти.
1.
kmeta
03.11.2014 14:47:38
16
12
ЕИЙЙЙЙ... ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА С ТИЯ АВТОБУСНИ СПИРКИ И АВТОГАРИ ПЕНСИОНЕРИТЕ СА СЪС 150 ЛВ. ПЕНСИЙКИ КОЙ ЩЕ ГИ ПОЛЗВА ТИЯ АВТОБУСИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори