×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Районен съд - Малко Търново бе удостоен с Почетен знак от Общинския съвет


Районен съд - Малко Търново бе удостоен с Почетен знак от  Общинския съвет
С решението си общинските съветници възлагат на кмета на общината Илиян Янчев да връчи плакета и грамота на председателя на Районен съд – Малко Търново съдия Мария Москова на празничната церемония, която ще се проведе на 24.10.2014
17 Октомври 2014, Петък, 17:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Предложението бе гласувано единодушно от Общинския съвет на община Малко Търново на тържествена сесия днес


Районен съд – Малко Търново бе удостоен днес с „Почетения знак на община Малко Търново” за „принос за съхраняване и развитие на ценностите на демократичното общество и за повишаване доверието в съдебната система в общината”. Отличието е израз на уважението на местната власт към Районен съд – Малко Търново като стожер на държавността, във връзка със неговата 100-годишнина.

Предложението бе гласувано единодушно от Общинския съвет на община Малко Търново на тържествена сесия днес. Тя се проведе в навечерието на празничното честване на юбилия на съда, което ще се състои на 24.10.2014 г. Общинските съветници изразиха гордостта си, да бъдат съвременници на тази знаменателна годишнина на Районен съд – Малко Търново, на традициите, които той е наследил и предава на поколения магистратити. В приветственото слово бе обърнато внимание на историческите събития, довели до издаването на Указ №25 от 17.10.1913 г. на цар Фердинад, въз основа на който е създаден Мирови съд в Малко Търново. Местната общност приема юбилея не само като равносметка, а и като „прозрение в бъдещето на града и общината, с очакването, че натрупаният опит и авторитет са повод за самочувствие и задължение да бъдат продължени и развити най-добрите традиции в името на демокрацията и законността”. Изразена бе признателност към видни юристи, знакови личности и общественици, родом от Странджанския край, които са оставили трайни следи в историята на българското право от Освобожединието до наши дни. Сред тях тях са дипломатът по уреждане на бежанските проблеми Стоян Шивачев, обществениците и юристи Петър и Никола Драгулеви, Владимир Бурилков, Михаил Певтичев и Тодор Бурилков, революционерът Стоян Сталев, Васил Мръчков – главен прокурор на Народна република България и работилият тук като адвокат Иван Татарчев – Главен прокурор на Република България и др.

Председателят на Районен съд – Малко Търново съдия Мария Москова благодари на Общинския съвет и заяви, че „за своята 100-годишна история, всеки магистрат и съдебен служител в него съвестно и отговорно е изпълнявал възложените му задачи,  като е влагал цялото си усилие, старание, възможности”. Затова не е случайно, че много личности – ръководили или работили в съда, са стигнали до върховете на съдебната система – Милуш Бараков, Стефан Константинов, Мелкон Мелконян, Димитър Димитров, Асен Гюзелев, Яни Бахчеванов и други.

С решението си общинските съветници възлагат на кмета на общината Илиян Янчев да връчи плакета и грамота на председателя на Районен съд – Малко Търново съдия Мария Москова на празничната церемония, която ще се проведе на 24.10.2014 г.

На нея Районен съд – Малко Търново ще представи историята на своята дейност, възстановка на посрещането на пръвия мирови съдия Никола Котаров през декември 1913 г. и ще открие документално – архивна изложба. Във възстановката на историческите събития ще вземат участие актьори от Драматичен театър „Адриана Будевска” – гр. Бургас. Тържеството ще започне в 11 ч. пред Съдебната палата. На него са поканени Вицепрезидентът Маргарита Попова, членовете на ВСС, ВКС и ВАС, Вицепремиерът и Министър на правосъдието Христо Иванов, омбудсманът, административните ръководители на съдилищата и прокуратурите от Бургаски съдебен район, представители на местната власт, магистрати и други. Очакват се всички бивши председатели и магистрати, чиято професионална кариера е започнала тук.

По повод годишнината официалните гости и всички магистрати и съдебни служители ще получат паметна значка на Районен съд – Малко Търново.

Районен съд – Малко Търново посреща юбилея със самочувствие, че 100 години след създаването си продължава да функционира като реформирана, модерна и ефективна част от европейската и българската съдебни системи. „Амбицията ни е да бъдем гарант на върховенството на закона, да решаваме бързо, справедливо и безпристрастно делата като отстояваме своята независимост”, заяви пред тържествената сесия на Общинския съвет на Малко Търново днес председателят на съда Мария Москова. След това съдията влезе в съдебната зала, за да разгледа насрочените граждански дела.В категории: Малко Търново


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
kokoban
22.10.2014 19:35:37
0
6
Чудесна синекурна длъжност-съдия/прокурор/ в едно градче от селски тип с 300-350 души население.Колкото са лекари лекарите в кръвните центрове,толкова са и магистратите в малките градчета.
13.
Командира Манго де ла Зализан ЛукаВски
22.10.2014 11:02:28
0
3
Добър сценарий,но невъзможна стабилна коалиция!?Факт е че се краде като за последно!Уж сме хора и умни при това, а излиза,че сме по - животни от самите животни. Който е по нахален стига до общата хранилка и изяжда това което е сложено там за да има за всички! Жесток естествен подбор!По - слабия,честния и посредствения са обречени! Който е по агресивен нахален и пъргав и най-вече безочлив той просперира за сметка на другите ,бачкат хората.... неуморно..... заработват хонорари.... "... Я другой такой страньй не знаю , где так вольна дъшит и умрьот чалавек ... "
12.
крушката
21.10.2014 13:13:47
0
2
Вечна дружба КПСС - БКП!!!
С БКП НАПРЕД!!!Поредната платена измишльотина - елате ни вижте, цъфнахме, та вързахме.А действителността не е тази, която "успелият" кмет и съдийка ви рисуват, защото достатъчно е човек да излезе сутрин на улицата, да седне зад волана на колата си и да му се доповръща. От "библейска" красота и мизерия. Над 2,5 милиона българи го доказаха на практика. Другите останаха "гласоподаватели" в България и жертви на политическата мафия, която ги подменя с цигани. А един пък започнал от една излъскана ябълка .Басиии, защо ли не мога да повярвам на тази статия.
11.
сирийски джагал
21.10.2014 13:06:51
0
1
бюрокрацията е убиец номер едно на инициативността в България... Е,па ние като сме в 21 век,сме цъфнали,че завързали .Добре е да познаваш историята преди да пишеш глупости, всичко лъже и краде у нас ! не ви ли е ясно ...
10.
Съвет
20.10.2014 18:20:29
0
1
Избий будалите и тарикатите ще си измрат сами.
9.
Марийка
19.10.2014 18:23:29
0
5
Едни си играят на кметове и общински съветници в община която не създава никаква стойност за държавата.
Други се забавляват като "магистрати" в съд със 7-8 дела месечно.
Че се и награждават един друг.
Няма лошо само че за игричките си харчат много държавни пари които другаде биха свършили доста по-полезна работа.
8.
дърт комунист
19.10.2014 11:23:27
0
5
Бах мааму............................Кво стаа бе !? То бива гонене на сензации,лизане на задници, ама това вашето е наглост!!! Какво е това заглавие бе.Още един ВИЦАДЖИЯ.
7.
Смях!
18.10.2014 19:39:52
0
4
Янчев се опитва да си осигури имунитет за следващия мандат.
Голям смешник и страхливец!
6.
прокурора
18.10.2014 12:06:32
1
4
Кмете, приключи ли вече със имотните сделки и далавери, бе ? Ами ся ко ша праим, за нови избори ли ша са готвим ?
5.
Ибрахим чалмата
18.10.2014 10:18:39
0
3
Затова искам да стана Премиер!!!!Народа иска 1000 евро заплата..... лежачка и ядене на корем..... и да го духат капиталистите.... хо хо.... гоуем смех ше падне догодина до амина до правилната бюлетина.... другите нека стоят отстрани.... и изпълняват контролни функции.... хи хи.... и тва не е лъжа...ми още по-добре.... кат не могат да прават далавери... поне могат да пречат на другите....
4.
г-ца 100 -те лв.
18.10.2014 09:49:05
1
2
Това,че умишлено не се говори за някой работи,далеч не означава,че ги няма нали.Публична тайна е, че 80% от фирмите в общината плащат част от заплатите на работниците и служителите в плик, без официално да се отразяват в платежните ведомости! Работниците и служителите се назначават на минималната за длъжността заплата, върху която се удържат данъците, пенсионната и здравна осигуровка! Върху останалите пари тези удръжки не се правят, а тези пари са повече от тези, които се дават по платежни ведомости!Общината, Държавната администрация в лицето на НАП и Инспекцията по труда знаят за това, но не правят нищо! Освен това се работи на официални празници и почивни дни, без това да се отразява във ведомости! Примери мвого за това. Работника също губи, защото ще получи малка пенсия, но ако не се съгласи, бива уволнен ала-минут, защото навън чакат много гладни. Достатъчно е Държавата да си свърши работата и прибере удръжките от скритите плащания, за да се напълни ХАЗНАТА! Но държавните служители не си свършват работата, защото са слуги на БИЗНЕСА, а същия няма интерес да работи на светло! Това е голата ИСТИНА! ''Народ който избира корумпирани,самозванци,крадци и предатели ,не е жертва!

Съучастник е !''

Джорж Оруел =Веднага се зачудих на кого служат тези „демократи“ ??? На чия „демокрация “ ??????
Някой демокрации са си купили и разпънали демократи ------ама за тяхната демокрация !
3.
оригинален циганин от Асеновград
18.10.2014 09:26:57
0
5
качила се гана горе на тавана `да си подруса екологията руса.п.п.-вече законен жител на Малко Мангалово`
2.
krushkov
18.10.2014 02:04:04
0
4
vreme e az da se namesq v politikata , galiba !!!
1.
Браво Кмете!
17.10.2014 19:41:49
1
8
Хитър си Кмете, мнооого хитър. Успя да намериш повод да наградиш първата дама на общината - твоята неумираща любов, тайна утешителка на мъжките ти страсти и защитник от всички престъпления - г-жа Москова.
Нищо, че съдът е създаден с Указ през 1913 и сега се навършват ни повече ни по малко от 101 години....Но по добре късно отколкото никога, все пак трябва да се подмажем на г-жа съдийката.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сироп от фурми - за здрави кости и силен имунитет Сироп от фурми - за здрави кости и силен имунитет Консумацията му ни осигурява витамини от групата В Закопчаха украинец от Несебър с пико и трева Закопчаха украинец от Несебър с пико и трева 36-годишният мъж от дълги години живеел в курортния град Дават книжка без нито един час кормуване на магистралата Дават книжка без нито един час кормуване на магистралата Порочната практика често се прилагала от нелицензирани автошколи Изхвърляме над 920 млн. тона храна годишно Изхвърляме над 920 млн. тона храна годишно 17% от продуктите в магазините, домакинствата и ресторантите отиват директно в кофата Ето кои имена черпят днес, почитаме мъченическата смърт на десетки Ето кои имена черпят днес, почитаме мъченическата смърт на десетки Имен ден празнуват Красен, Красимир, Красимира и др. Двойно по-голям риск да се заразим в супера, отколкото в театъра Двойно по-голям риск да се заразим в супера, отколкото в театъра Проучването е на специалисти от Берлинския технически университет Днес е голямата Задушница преди Великденски пост, движението край Траурния парк в Бургас е променено Днес е голямата Задушница преди Великденски пост, движението край Траурния парк в Бургас е променено Част от ул. "Транспортна" ще бъде затворена за движение Рязък скок на новозаразени с коронавирус: 3004 само за денонощие Рязък скок на новозаразени с коронавирус: 3004 само за денонощие 65 души са починали, в болница се намират 5463 Калин от Ахелой подкара мощен грейдер мъртво пиян. Заслужава ли да влезе в затвора? Калин от Ахелой подкара мощен грейдер мъртво пиян. Заслужава ли да влезе в затвора? С действията си той е изложил на риск живота на невинни   Епидемиолог: Да връщаме мерките, докато е време Епидемиолог: Да връщаме мерките, докато е време Твърде рано да се търси вината в отварянето на ресторантите, но това ще задълбочи проблема, убеден е д-р Петър Марков  
СЗО прогнозира край на пандемията в началото на 2022 г. СЗО прогнозира край на пандемията в началото на 2022 г. Официалният представител на СЗО също така подчерта, че "очевидно е неизбежно" Европа да въведе ваксинационни паспорти   Нощна екзекуция на двама млади мъже разтърси Скопие Нощна екзекуция на двама млади мъже разтърси Скопие Според неофициални информации на портала А1, нападателите излезли от автомобил и с пистолет и автоматична пушка стреляли по двама души Войнишко порно в атомна подводница Войнишко порно в атомна подводница Палава лейтенантка тества шумоизолацията на корабите по най-добрия начин Токио поиска от Китай да спре да взема тест за коронавируса от ануса Токио поиска от Китай да спре да взема тест за коронавируса от ануса Кацунобу Като заяви, че правителството не е получило отговор от страна на Пекин Трогателно! Куче изминава по 2 км. всеки ден, за да иде до гроба на стопанина си Трогателно! Куче изминава по 2 км. всеки ден, за да иде до гроба на стопанина си То е там и даравя тотална любов, безусловно, разказва дъщерята на починалия Терорист готвел атентат от омраза към Путин Терорист готвел атентат от омраза към Путин Нападението е щяло да бъде срещу енергийно съоръжение Facebook отмени забраната за политическа реклама Facebook отмени забраната за политическа реклама Забраната беше въведена след президентските избори в САЩ Великобритания е отличник - 20,7 млн. души са ваксинираните Великобритания е отличник - 20,7 млн. души са ваксинираните Отбелязва се, че повече от 895 хиляди души вече са получили и втората доза от ваксината Евакуираха Тадж Махал след сигнал за бомба Евакуираха Тадж Махал след сигнал за бомба Годишно мавзолеят привлича между 7 и 8 милиона посетители Зоват гърците да не се прибират вкъщи заради вторичните трусове Зоват гърците да не се прибират вкъщи заради вторичните трусове Земетресение със сила 6,3 по Рихтер разлюля страната
Георги Лозанов към политиците: Георги Лозанов към политиците: Ако медиите не дадат думата на други политици, вотът ще се деформира Виц на деня Виц на деня - Братчед, ти на пиано можеш ли да свириш?
- На пиано мога, ама на трезво ич мъ няма!
Виц на деня Виц на деня Един заек тръгнал да се беси. В същият момент минала мечката и го попитала:
- Зайо, какво правиш?
- Беся се.
- А защо се бесиш за крака?
- Щото за врата ме души.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Слънчев удар е... Когато твоето слънце, те хване с друго слънце...

Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори