×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майка на дете с аутизъм: Изнасилиха момиченцето ми в училище!


Майка на дете с аутизъм: Изнасилиха момиченцето ми в училище!
Момичето се прибрало от училище със свалено бельо, не искало да ходи на училище, плачело в банята
07 Октомври 2014, Вторник, 16:54 ч.
Източник: blitz.bg

Родителите подали сигнали до всички институции, но не получили отговор и съдействие


Майка сигнализира полицията и още три институции по подозрение за изнасилване на детето й с аутизъм, съобщи самата тя във Фейсбук. Момичето се прибрало от училище със свалено бельо, не искало да ходи на училище, плачело в банята. "Пуснахме жалба в VI РПУ София, до МОН, до ДАЗПД,до Районната Прокуратура.... и нищо", разказва Радосвета Симеонова, съобщи БЛИЦ.

Вижте изповедта на младата жена, която търси помощ вече не от институциите в страната ни, а от медиите и от хората:

"Здравейте приятели, БЯСНА СЪМ!!!
На 19-ти септември взех Ана-Мария от училище- IV-то помощно училище Проф.Димитър Кацаров във София и с ужас установих, че спортният сутиен на дъщеря ми липсва.Тя е аутист и сама това няма как да го съблече. Потърсих класната, но нея я нямаше, потърсих отговор и от директорката на училището, но такъв не получих.Вместо това г-жа Бочева започна да ми обяснява как детето ми си събувало чорапите, но след като аз реагирах с въпрос че става дума за бельото, а не за чорапите, и повторих питането - как, защо и кой е свалил бельото на детето... госпожата се изнесе и изчезна....От чистачките разбрах че сутиенът е в класната стая върху гардеробчетата. Само ще вметна, че Ана-Мария е единственото момиче в класа. Свързах се с класната и тя ми каза,че няма никаква представа къде е бельото на детето и че целият след обяд дъщеря ми е била пред очите и. След като настоях за обяснение, тя ми заяви,че ще попита учителя от първата смяна и ми затвори.

На 23 септември съпругът ми отиде в училището за да получи отговор и някакво логично обяснение за сваленото бельо на детето ни.....нямаше такъв....Междувременно дъщеря ни не иска да излиза от вкъщи, влиза с писъци в банята, започна да проявява странности, които никога преди не е показвала. Не сме я пускали на училище от тогава...Страшното дойде на 27-ми септември....при влизане в банята Ана-Мария започна да крещи да не давам на чичкото да я пипа, че ще слуша. Бях в шок, бавно започнах да говоря и да питам къде я е пипал. Тя не ме слушаше и в един момент ми посочи гърдите си, започна да се тресе и да плаче.....УЖАС. На следващата вечер след дълги уговорки, пак влезнахме в банята с Ана-Мария. Този път тя ме помоли да я пазя и да не давам на " учителя" да я пипа, и посочи долу....Започна да крещи, че няма да го ядосва и ще си обуе гащите.....чичкото и казал че ще я боли.....после и казал да си обуе гащите....

Нямам думи за да опиша как се чувствам.На 29 септември отидох до училището да пусна жалба.Директорката се държа безобразно, заяви ми, че никой няма да повярва на дете аутист, че няма как да докажа каквото и да е, че дъщеря ми най-вероятно се е съблякла в тоалетната.....Попитах кой е бил с детето ми, това училище рекламира защитената среда в която са децата, обясняваха, че дори в тоалетната ходят с помощен персонал, който ги придружава до вратата и ги изчаква за да ги върне в клас.Аз за първи път оставих и поверих детето си и позволих на някакъв изверг да злоупотреби с детето ми....Пуснахме жалба в VI РПУ София, до МОН,до ДАЗПД,до Районната Прокуратура.... и нищо.

Днес разбрах,че още при подаване на сигнала в РПУ-то е трябвало да ми дадат насочваща бележка за изготвяне на съдебно -медицинска експертиза и екип, който ще направи това.Цяла седмица институцийте мълчат, днес разбрах, че системата отново отхвърля децата и хората с увреждания. Държавата отново абдикира от тези, които не могат да се защитят, и отново съдейства на онези които използват това за да се гаврят с тях....
Приятели, майки, родители, организации ПОМОГНЕТЕ, започваме война с тези, на които не им пука за деца като моето.... ако има още родители, които се съмняват .... покажете се, трябва да защитим децата, които не разбират какво се случва.
Застанете до мен, имам нужда от Вашата подкрепа, ПОМОГНЕТЕ и на другите деца, които се използват за задоволяване на нечии болни мозъци.
..", пише Радосвета.

На страницата й има обръщение и от таткото на момиченцето. "Не мога да изразя чувствата, които бушуват в мен - силно притеснен от това какво става в главата на Ана - Мария , объркан и ядосан за това, че позволих да се случи това с детето ми!", пише стожерът на семейството.

"Към това което написа съпругата ми, искам да добавя, че когато отидох на среща с директорката в първия работен ден на 23.09.2014г. се изправих срещу 6-ма учители, преподаватели, психолог и директор!
Зададох им само един въпрос: "Как и кога е свален сутиена на детето ми , защо е свален и кой го е свалил"? В отговор на моят въпрос, бях попитан от директорката: "Как може да е сигурна че Ана-Мария не е дошла без бельо"?!. Отговорих и че много добре знаем с какво идва дете на училище и заща сутиена е намерен захвърлен на едното шкафче в класната стая!?
Последва поредното абсурдно предположение от страна на директорката, че можело детето ми да е дошло с два сутиена?!, че можело сама да си го е свалила в тоалетната на училището, единственото място, където учениците влизали сами !? А тя не може сама да го свали! Накрая ми бе казано, че съм предубеден и няма смисъл да разговаряме повече!!!!", пише разгневеният баща.

България е страна, подписала почти всички международни спогодби за правата на хората в неравностойно положение, изсекла декари гори за разпечатване на документите за достъпна обществена среда и прогърмяла ушите на всички колко добре се чувстват хората със специфични нужди. Същевременно страната ни е известна и с интернатите, където задължително се отглеждаха децата с ментални или физически увреждания, територия, която безучастно гледаше трагедията на малчуганите от Могилино и арена на ежедневна гавра с инвалидите. Попитайте само колко от хората с ампутирани крайници трябва да се явят на ТЕЛК, за да докажат, че не са им прораснали отново! Вижте как с годините хронично болните стават все по-трудоспособни според документите, докато в реалност те остаряват и стават все по-трудно подвижни. Но у нас всичко е на хартия, както заяви един политически лидер по повод трагедията в Горни Лом.




В категории: Животът


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
пешо
08.10.2014 22:14:20
1
2
Не е коректно да обвиняват , без преглед от лекар-специалист! Ако няма подобно нещо и детето си измисля,майката говори глупости от притеснение? Пак ще гледат на това училище, като банда извратеняци?Болни или не, те са сексуално активни ! В едно помощно училище, момче се оплака на възпитателя, че цигани от селото са му взели 2 лева, колана от панталоните и са го хвърлили в тор от обора ?В хода на разследването се оказа, че редовно е ходил в селото да търси циганетата да го чукат ? В същия ден са били повече, всички са се изредили и са решили да се погаврят с него ?Кой е виновен ?
9.
DO N5
08.10.2014 05:20:41
1
4
N 5 e nai to4nia komentar i nai podhodq6tiq variant za Balgariq.
8.
...........575cb
08.10.2014 00:15:04
1
4
Иво, ако си българин - моля пиши на кирилица!
Нямам намерение да защитавам Касабова, нито знам какво си имал предвид за нея. Има и други сайтове - пиши в тях.
Моля поинтересувай се кой е оглавявал агенцията за защита на детето по време на тройната коалиция и ще разбереш какво съм имала предвид. А на Анелия Клисарова заместничката също беше от ДПС. Но не там е въпроса! Имам предвид, че в случая намесването от теб на ДПС е неудачно. А за учебниците /писах закачка/ предполагам знаеш за скандала с историята за 5-ти клас, където за националните ни герои и за важни събития и факти има само по две-трни думи и сега ги преработват, след като се вдигнаха родителите.
7.
IVO
07.10.2014 22:56:22
4
1
do nomer tri- vruzkata s DPS e takava 4e po komentarite za 6tqlo i ne6tqlo se obvinqva DPS. Ne znam da e imalo ministyr na obrazovanieto tur4in ama v u4ebnicite li pi6e ne6to za iznasilvaniq 4e mi dava6 primer s tezi u4ebnici? golqma glupost e da ne vidim kolko sme zle i da se zanimavame ne6ta s koito ni zanimava Kasabova. vie znaete li kak lyje tazi jurnalistka? ne. a za6to ne protestirame? po sy6tata pri4ina poradi koyato ne protestirame i za iznasilvaniqta. o6te ne6to dnes napisah nqkolko fakta za iznudvane i reket ot strana na Kasabova kum firmi i ob6tini. Spored teb za6to bqha iztriti, Cenzura ot media. Za6toto e istina deto go pi6a ta za tova
6.
konstantin dimitrov
07.10.2014 18:37:51
1
19
Razberete koi daskal go e napravilaz lichno shte mu otreja patkata i she mu q napaham vie znaete kade!!!!
5.
САМОРАЗПРАВА
07.10.2014 18:29:34
2
25
В ТАКИВА СЛУЧАИ ТРЯБВА ДА ИМА САМОРАЗПРАВА БЕЗ ДА СЕ МЕСЯТ ЕБАНИТЕ КУЧЕТА ПОЛИЦАИТЕ
4.
СИЛВИЯ
07.10.2014 17:58:29
1
18
Това е потресаващо!Що за изверг трябва да си,за да причиниш нещо толкова лошо на дете с подобен проблем?!Абсурдите в тази страна ескалират!БОРЕТЕ СЕ ХОРААА,защото днес може да е Ана-Мария,а утре да е вашето дете!
3.
недоумявам!!!
07.10.2014 17:46:30
1
16
Не мога да разбера първите два коментара? - кой в тази статия говори за ДПС? Защо намесват ДПС? /само лека забежка - та довчера министерството на образованието беше на ДПС. спомнете си и какви учебници напечатаха......../.
Но... тук не става въпрос за ДПС, става въпрос за ХОРА, за ЧОВЕЩИНА, за ДЕЦА! За отношение към децата ни, за тяхното образование и т.н.
СПОМНЕТЕ СИ КАКВО Е БИЛО ОТНОШЕНИЕТО КЪМ УЧИЛИЩЕТО И КЪМ УЧИТЕЛИТЕ ЕДНО ВРЕМЕ! СПОМНЕТЕ СИ И ЗА ОТНОШЕНИЕТО НА УЧИТЕЛИТЕ КЪМ УЧЕНИЦИТЕ, КЪМ ДЕЦАТА ЕДНО ВРЕМЕ!
Къде изчезна всичко това? Защо допуснахме да се опростачи всичко?
КАКВА Е ТАЗИ ДИРЕКТОРКА? КАКЪВ Е ТОЗИ УЧИТЕЛСКИ КОЛЕКТИВ? и най-вече КЪДЕ СА ДЕСЕТКИТЕ ИНСТИТУЦИИ, ОТГОВАРЯЩИ ЗА ДЕЦАТА? .....или ходят само да си вземат заплатите!
КАК НЕ ВИ ТРЪПВАТ СЪРЦАТА, БЕ ХОРА?
2.
IVO
07.10.2014 14:58:41
12
5
Tervel, podkrepiam te. Platenite draska4i i komentatori na absurdni statii i novini ne sa mn slovoohotlivi da komentirat 4udovi6tnata gavra s tova dete. za6toto ne im se pla6ta.
a za kasabovi, sigurno sa im svur6ili parite po izborite. razdavaha gi po mahalite koito mrazyat. a gi subraha ot reket na ob6tini i biznesmeni. Ako ne dade6 edi kolko si za narodnoto delo na Patrioti4niq front 6te te omaskarim kazvaha. uajs. koito ne pla6ta na kasabova 6te se pro4ete ili vyv Flagman ili 6te se gleda po SKAT.
1.
tervel
07.10.2014 14:04:33
18
5
i tova li go napravi DPS i mrysnite turci? kato seete omraza pomislete 6to za izrodi sme. Tazi podlost moje da bude izvyr6ena samo ot hora koito umeyat da lijat i seyat omraza kato semeystvo Kasabovi.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори