×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Социални помощи само срещу образователен ценз! За да спрем циганите, паразитиращи на наш гръб


Социални помощи само срещу образователен ценз! За да спрем циганите, паразитиращи на наш гръб
В програмата на Патриотичния фронт имаме национална стратегия за етносите. Дори само част от мерките да се приемат, ще интегрират ромите, смята Валери Симеонов
17 Септември 2014, Сряда, 16:28 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Ако ме бяха послушали преди шест години да отворят полицейски участъци в бургаските гета и „Победа“ и „Горно Езерово“, днес нямаше да бият органите на реда

- Г-н Симеонов, какви са акцентите в платформата на „Патриотичния фронт“ за справяне с ромската престъпност и интеграцията на този етнос, който създава все повече проблеми?

- На първо място, трябва да бъде изработена Национална стратегия за етносите. В тази връзка ние залагаме да бъде приложен двоен подход на държавата, при който да се насърчава приобщаването, интегрирането към българската общност на циганите или поне тези, които желаят и могат да спазват законите. И съответно твърдата ръка на закона да бъде приложена срещу онези, които го нарушават. Как става това нещо?! На първо място започваме от циганските гета, които са разсадници на престъпност. Основната пречка на асоциирането на циганския етнос са тези гета. В тях, ако направим един прецизен анализ, ще видим, че съжителстват както цигани, спазващи законите – плащат си данъците, отглеждат и образоват децата си, така и такива, които паразитират, преживяват от просия, кражби, контрабанда на цигари, проституция и други престъпни дейности. За съжаление втората категория е насърчавана от ромски тартори, а първите - всячески мачкани. Разделителната граница между двете групи трябва да се търси на първо място по отношение на собствеността. Тези, които са  изградили жилищата си, съгласно Закона за устройство на територията (ЗУТ), определено вече са извършили крачка за своята интеграция. Естествено, че такива хора трябва да бъдат подпомагани от държавата. За тях трябва да се положат усилия, за да се спасят от опасното съжителство с онези елементи, които поощряват кражбите, просията, ранните браковете – тоест генераторите на престъпност. Обратно – към останалите, които имат незаконни постройки, които на всичкото отгоре са и опасни за живота, трябва да се приложи закона. Това е единственото, което искаме. Нищо по-различно от това, което се прилага за всички останали етноси – българи, турци, евреи, арменци. Трябва за всички да се знае, че в тази държава има закони. Този, който е построил незаконен строеж, трябва да си понесе отговорността и строежът да се разруши.

- Какво обаче ще се случи с циганите, чиито къщи ще бъдат съборени?

- Държавата няма грижа към тези граждани, които не си плащат данъците, не спазват Конституцията, извършват перманентни нарушения. Към нарушителите може да има единствената отговорност  - да приложи мярката лишаване от свобода или съответни глоби. Нищо не искаме извън закона. Но все пак сме и помислили къде ще отидат тези хора, ако периодът на събарянето на къщите им съвпадне с неблагоприятен сезон. Считаме, че държавата, въпреки че не е длъжна, трябва да осигури подслон с минимални средства. В тази връзка предлагаме да се направят селища от фургони. Те ще са извън населените места, там където има в близост електрозахранване и водопровод. И за да им се даде все пак някакъв шанс да се интегрират, държавата ще осигури и образование за децата им. Нашето предложение е сутрин те да се извозват с автобус до най-близкото село, където има пустеещо училище, за да може те да се образоват. Това е основата. Оттам трябва да се тръгне, за да може интеграцията да се случи.

- Лансирахте екзотична идея за създаване на резервати, в които ромите могат да показват своя бит, култура и обичаи по подобие на индианските резервати в Щатите.

- Това е елемент от нашата програма, който не бе разчетен правилно. С него искахме да осигурим създаването на някакъв поминък на определена част от ромския етнос. По точно тези, които не желаят да работят, но имат някакъв талант – музикален или артистичен. Ако искат да го покажат с помощта на общината или туристически агенции, може да закарат туристи, да ги гледат в обособените селища, да се запознаят с традиционния цигански бит и култура и разбира се платят определена такса, която ще осигури прехраната на живеещите в тези селища. И тук, ако някой иска да ме обвини, мога да му отговоря само, че същата тази система е организирана в най-демократичната държава в света – САЩ, както и в Австралия и Нова Зеландия.

- Говорите за образование на ромите. При много от тях обаче то е напълно фиктивно. Те дори не говорят български.

- Заради това и ние сме заложили мярка за тяхното интегриране. Нашата идея е една година преди училище детото да мине изпит за говорим български език, ако не го издържи – не го записват в училище, а отива на ускорени курсове. Тези курсове ще се плащат от родителите му. Ако те нямат пари, държавата ще осигури ваучер за изкарване на курса, след това някой от родителите ще трябва да полага обществено-полезен труд, за да плати обучението. Защото, когато в първи клас детето влезе в училище, без да знае български език, то нито може да усвоява учебния материал, нито пък да стане пълноправен гражданин на България. И тук не говоря само за циганите. Не е по-различно положението в турско говорещите села.

- Абсолютно прав сте. В Родопите има стотици села, където поколения турци са израснали, без някога да са говорили на български.

- Заради това смятаме да предложим законодателни промени. Трябва да спрем да си затваряме очите и да назоваваме проблемите, за да можем да търсим ясни решения. Ето това правим ние. Изредих ви поредица от мерки, които сме заложили в нашата програма и които съм убеден, че ще решат тези проблеми. Започнахме от изваждане от неблагоприятната среда, образование, поминък и т. н. А освен това ние сме заложили и задължително санкциониране на бракосъчетания преди пълнолетие. Трябва да е ясно, че това е нарушаване на закона и няма как българските институции да си затварят очите години наред. Нашето предложение е при подобни сватосвания родителите да понесат санкции, защото са го допуснали. Другата мярка, която ще предложим, е да спрем изплащането на детски за повече от две деца, а при раждане на четвърто да се спират и изплащанията на бонусите за първото и второто дете. По този начин ще осигурим ограничаване на опасния дисбаланс в българското общество, който може да доведе до изчезването на българската нация.

- Г-н Симеонов, давате широк фронт на опонентите да Ви атакуват, че така ще ограничите раждаемостта.

- Да ме нападнат! Ние разбираме, че повече от две деца може да има единствено в семейство, което може да осигури тяхното образование, обличане, изграждането им като пълноценни граждани на държавата. Освен това ще приложим и т.нар. образователен ценз – основното образование е задължително по Конституция и нека помощи да получават тези семейства, които имат основно образование.

- Как ще коментирате съботното нападение над полицаи в бургаския квартал „Победа“. Очевидно положението там е било страшно, щом е извикана на помощ варненската жандармерия?

- Тук става въпрос за абсолютно абдикация, отказ от изпълнение на задълженията на полицията в циганските квартали в продължения на десетилетия. Ето това е причината. Поради нея циганите нямат никакъв респект от полицията. Мога да ви кажа, че първата добре организирана акция ще промени ситуацията в гетата и те много бързо ще се променят. Ако преди години бяха възприели нашата идея да има районни полицейски участъци в „Победа“ и „Горно Езерово“, сега циганите там щяха да са респектирани, да имат уважение към органите на реда. Близкото минало показва как един-единствен полицай, който се ползва с тяхното уважение, ги респектира и държи в пълен ред цял квартал. Но когато те се капсулират, не познават, не знаят какви са правата, не са яли бой с палки и им се позволи пълно беззаконие естествено, че ще крещят, ще бият полицаи и ще викат: „Смърт на българите“.

- Да Ви питам и по друга актуална тема. Социологическите проучвания регистрират ръст на доверието към „Патриотичния фронт“. Между 4,8 и 5,5 % според различните агенции. Реален ли е този резултат?

- Естествено, че ще отчитат ръст при нас, защото тръгнахме от много ниско ниво и сега трябва да замажат по някакъв начин конфузното положение, че започнаха от под 4 %, чисто математически само НФСБ има този процент. Смятам, че Патриотичният фронт няма как да има по-малко от 6 %. На миналите избори – през 2013 г. НФСБ имаше смачканите 4 %, а те реално бяха много повече, а ВМРО – 2 %. От миналата година досега не са се случили никакви кой знае какви процеси, нито имаме гафове или непопулярни действия, с които да загубим подкрепата на своя в общи линии стабилен електорат. От тази гледна точка смятам, че ние трябва да имаме минимум 6 %, а защо не и повече. Правим силна кампания, обединили сме общо 14 партии около нас и вярвам, че ще постигнем добър изборен резултат.

- Г-н Симеонов, определена партия тръгна да Ви приглася за изборните секции в Турция. Опитва ли се някой да копира Вашата предизборна програма?

- Бих препоръчал на избирателите да отсяват истинското. Не може някакви пернати, папагали, копиращи нашата програма да се изкарват едва ли не свръх оригинални с тезата, че трябва да се ограничат секциите в Турция, трябва да се въведе образователен ценз. На колегите ще кажа, че тези неща са залегнали както в програмата на НФСБ, така и в тази на ВМРО от години. Визирам „България без цензура“, които крадат нашите идеи. Но очевидно тяхната единствена задача е да откъснат гласове от Патриотичния фронт. Това прави през цялата кампания Николай Бареков, но избирателите са интелигентни и усещат имитацията.

- Какъв ще бъде реалният брой на гласовете от Турция? Изселнически организации вече предричат, че ще има над 150 хил. гласоподаватели – двойно повече от изборите през 2013 г.?

- И нашите изчисления показват, че ще са толкова. При двойно повече секции, ще има и двойно повече гласоподаватели, което вече е страшно за България.

Платена публикация.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!




10
Коментара по темата
10.
razo4arovanie
18.09.2014 11:23:51
0
6
trqbva da se vzimat merki za6toto polojenieto e mnogo stra6no vav balgariq. kakto si razvqvat bairqka navsqkade i nikoi ni6to ne im pravi, balgarite bqgat navan a romite ostavat, rajdat po 20 deca i sled ima nqma 10 godini 6te stanem romska darjava i te 6te kazvat na nas nie kakvo da pravim i 6te vlastvat nad nas.
VZEMETE MERKI nai ve4e nad nezakonno stroenite im ka6ti iz cqlata strana i ne pla6taneto na danaci i pro4ie
9.
asan
18.09.2014 11:05:08
9
0
soske e zashto taka praite sq ? Rabota li da tarsim nie cql svqt plashtat na romite samo valeri protiv toi gospod she go ubie za tova mnogo hora sa negramotni nemoje da uchat iskat da praqt deca sa jenat i ako ima rabota po leka da rabotqt ako ne pomoshti trqbva da plashtate
8.
TYNO
18.09.2014 10:43:25
5
5
ПРАВИЛНО ГОСПОДИН СИМЕОНОВ ДАЙТЕ ГАЗ ДО ДУПКА НЕ СЛУШАЙТЕ НИКОЙ МНОГО БЪЛГАРИ ЩЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ ОТ СЕЛАТА ГРАДОВЕТЕ И ДОРИ ТЕЗИ КАТО МЕН КЪДЕТО СМЕ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ДА НЯМА НИКАКВА МИЛОСТ КЪМ НИКОИ КОИТО Е СЪС ЗАКОНА Е С НАС КОЙТО НЕ ШУТ ЦИГАНИТЕ В ГЕТАТА ТУРЦИТЕ В ТУРЦИЯ СЪС ЖЕЛЯЗНА РЪКА ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ В ТАЗИ СФЕРА БРАВО НФСБ НАПРЕД СМАЧКАЙТЕ ФАСОНА НА ТАЗИ СКАПАНА ПАРТИЯ ДПС ЗАБРАНЕТЕ Я СЪС ЗАКОН КАКВО Е ТОВА НОВИНИ НО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ДА НО САМО НА БЪЛГАРСКИ ДРУГОТО КАКВИ СА ТИЯ ТУРСКИ ФИЛМИ СЪЩО КОИ ГИ ПОРЪЧВА КОИ ГИ ПЛАЩА НЕ МОЖЕ ТАКА АС И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ВИ ПОДКРЕПЯМЕ АКО ТРЯБВА ВИЕ ДРЪЖТЕ ЗДРАВО КОРМИЛОТО А НИЕ ЩЕ НАТИСКАМЕ ПЕДАЛА НА ГАЗТА ВЛИЗАЙТЕ В ПАРЛАМЕНТА И ОТ ПЪРВТА СЕКУНДА ГИ ПОЧВАЙТЕ ЗА ДА МОГАТ ДА ВИ ВЗЕМАТ СТРАХА А НА ОНЗИ КЛОУН СИДЕРОВ ТОЙ ИЗТЪРВА ПТИЧЕНЦЕТО ТО БЕШЕ КАЦНАЛО НА РАМОТО МУ С ТОВА НЕГОВОТО ЗЛАТНО ПРЪСЛЕНЦЕ МОЖЕ ШЕ В МИНАЛИЯ ПАРЛАМЕНТ БСП И ДПС ДА ГИ НАПРАВИ ЛУДИ ТЕ БЯХА ГЛАДНИ ЗА ВЛАС САМО ЕДНА ПОГОВОРКА НА КРАЯ МУХАТА КЪДЕ МОЖЕ ДА ТЕ ЗАВЕДЕ ТОВА Е СИДЕРОВ А ЗА НЕГО И НЕГОВАТА ПАРТИЯ ТА ТЯ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВЛЕЗНЕ В ПАРЛАМЕНТА
7.
Анонимен
18.09.2014 10:15:14
2
7
Колкото и да не ни е удобно да си признаем, за да не ни кажат, че не сме толерантни, ЗА ПОВЕЧЕТО НЕЩА СЪМ СЪГЛАСЕН С ЧОВЕКА. е да не е популизъм на гърба на изтормозения български народ.
6.
Георги Бакалов
17.09.2014 21:40:33
0
15
ПРЕДЛОЖЕНИЕ към Валери Симеонов:
По различни европейски програми ЦИГАНСКИ НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ от България и Румъния са получили от европейските фондове за последните шест години 1 милиард и триста милиона Евро от джоба на европейските (включително българските) данъкоплатци.Лесно е да се установи ( информацията е публична !) каква част от тези пари е влязла в джоба на нашите цигани, кои са тези цигани и КАК И ЗА КАКВО СА РАЗХОДЕНИ ТЕЗИ ПАРИ.Надявам се, че разполагате с поне един средно работлив и грамотен сътрудник, който за няколко дни ще се сдобие с инфомацията от нашите публични регистри.Още по-лесно е да получите точна справка от Комисариата на Кристалина Георгиева.Лесно е ДА СЕ УСТАНОВИ, че от тези средства НЕ СА ИЗПОЛЗВАНИ ПОВЕЧЕ от 10% ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ!
На Кристалина ОСНОВНОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е ДА ИЗВЪРШИ КОМПЕТЕНТНА ПРОВЕРКА и ДА ВНЕСЕ РЕЗУЛТАТИТЕ в ОЛАФ! От тук нататък ЩЕ ИМАТЕ ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЕ (дай боже да станете парламентарно представена политическа сила!) да ВНЕСЕТЕ ОБОСНОВАНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ в ЕК, парите от въпросните европейски фондове, ДА СЕ ПРЕДОСТАВЯТ в адекватен размер ДИРЕКТНО НА ОБЩИНИТЕ с най-голямо циганско присъствие и ДА СЕ РАЗХОДВАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖБИ! Парите са много и ако ги използвате по предназначение, ще има все по-малко цигански проблеми!ВЪПРОСЪТ е, дали не Е ПО-ЛЕСНО ДА ГОВОРИТЕ, отколкото ДА СВЪРШИТЕ НЕЩО СЪВСЕМ РЕАЛНО ПОСТИЖИМО.Убеден съм, че няма да Ви хареса идеята ми, но все пак Я ОГЛАСИХ ПУБЛИЧНО!
5.
123
17.09.2014 21:01:51
19
8
Smotanqk nestasten
4.
Браво
17.09.2014 18:24:27
10
13
Но това са само приказки, на които се наслушахме вече 25г.Не вярвам на хора, които само приказват - това всеки го може. На нас ни трябват действия. И не ми говорете, че трябва да им се даде шанс - не вярвам на хора, които гушкат и се хранят и от държавни субсидийки, плащани от всички нас.Що не се обяви срещу високите субсидии В България - ами защото и той ги получи - минеш ли 1% и ги гушкаш.ДЕЙСТВИЯ НИ ТРЯБВАТ В БЪЛГАРИЯ И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТЯХ - А НЕ ПРИКАЗКИ. Нито един не каза ,че се отказва от субсидиите си и ги дарява на бедстващите - САМИ СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ, ЗА ДА НЕ ОСТАНЕМ ПАК ИЗЛЪГАНИ И ДА НАПУСНЕМ И НИЕ - малкото останали българи- БЪЛГАРИЯ.
3.
Роми
17.09.2014 17:55:39
16
11
Чичо Валери е БРАТ НАШ РОМСКИ
2.
Има обаче Друго
17.09.2014 17:43:16
7
19
Ако няма цигани кой ще гласува за бившите атакисти? Нали трябва да има беден и слаб етнос за да паразитират на негов гръб политически дивиденти.
1.
Бат Цоко
17.09.2014 17:02:48
12
27
Е тва е приказка бат' Валери,ама няма да стане.Поне ти да влезеш вместо оня налъм Болен
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори