×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петър Кънев, БСП: Да спрем безумната бюрократщина, задушаваща фирмите


Петър Кънев, БСП: Да спрем безумната бюрократщина, задушаваща фирмите
С реформи да премахнем камъчетата в обувката на малките и средни фирми, за да прекъснем хранителната верига на корупцията, призова водачът на листата на „БСП – лява България” Петър Кънев
10 Септември 2014, Сряда, 11:08 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки Авторът

Родният пазар е наводнен от евтин внос, което е бич за българския производител, категорични са от „Съюз Произведено в България”


Законодателите създаваме проблемите на малкия и среден бизнес, безумна бюрократщина задушава фирмите. Нека заедно с реформи да премахнем малките камъчета в обувката на малките и средни фирми, за да прекъснем хранителната верига на корупцията, за това призова на пресконференция водачът на листата на „БСП – лява България” за Бургас Петър Кънев, заедно с Пламен Грозданов, изпълнителен директор на сдружение „Съюз Произведено в България”.

Петър Кънев бе категоричен, че е крайно време да се започне с реформите, а не всяко правителство и всеки парламент да отлага това за следващото. За него  е най-важна максимата: „Икономиката на първо място, икономиката на второ място, икономиката на трето място!”. Всичко друго са красиви политически приказки, смята Кънев.

„Имаме огромно натоварване на българския бизнес с нереални простотии. По европейски стандарти микрофирмата е до 10 служители, от 10 до 50 души е малка фирма и от 50 до 250 души – средната. От 350 хиляди фирми в България, 324 хиляди са микрофирми”, каза Кънев. Това е гръбнакът на българския бизнес, семейният бизнес, в който работят около 600 хиляди души или по 1,8 души средно, добави той. Когато обаче се налага тези фирми от по 2 души да изпълняват всички изисквания, които касаят фирма от 200 души, ние създаваме хранителна верига на корупцията, категоричен е той.

„Започнахме битка за облекчаване на малкия и среден бизнес, на микрофирмите, за да ги освободим от това безумие, с което те са натоварени като административна тежест”, каза Кънев.

Петър Кънев представи конкретни данни за състоянието на българския бизнес в момента и предложения за облекчаване на административните тежести за малкия и среден бизнес

„Когато ти дойде проверка, трябва да представиш 28 документа. Тези фирми от по 1,8 души трябва да представят безумни неща  - график на отпуските, правилник за организация на работната заплата, правилник за организация за първоначален инструктаж, инвентарна книга, заповед за провеждане на обучение на лицата, функции и задачи на орган за безопасност и здраве при работа, правилник за организация на работното време. В една фирма от 2 души, които са мъж и жена, кой определя работното време – мъжът или жената? Внесох промени и поне беше премахнато изискването за инвентарна книга”, обясни Кънев.  Касае се за 324 хиляди фирми, които трябва да извадят един куп документи – минимум 200 страници, каза още той.

„Кой идиот измисли на всеки кафе автомат да има касов апарат? Къде сте видели на летището в Париж или в Лондон да си пуснете едно кафе от машина и да чакате касова бележка. Това го премахнахме”, припомни Кънев.

Кой идиот измисли на всяка рибарска лодка да има касов апарат и рибарят, като излиза от морето, да регистрира три попчета и две хамсии, за да може по интернет да прати информация в данъчното, попита риторично Петър Кънев. „Предложили сме поне за лодките до 12 метра да отпадне. Това е един от първите ангажименти, които съм поел. Същото важи и за малките магазинчета с регистрацията им по ДДС и с касовите им апарати”, каза още Кънев.

„От 10 години съм в политиката и съм изумен как сме много едри на големите приказки, дай ни да приказваме за фикален резерв, бюджетен дефицит, външен и вътрешен дълг, банкови кризи.  Когато се касае обаче да освободим 600 хиляди души от тази безумна простотия, никой не си мърда пръста”, каза Петър Кънев.

Пламен Грозданов, изпълнителен директор на сдружение „Съюз Произведено в България” подчерта, че има страни, които са силно засегнати от руските санкции за износ. „В Европа се създаде едно свърхзапасяване с продукти, които трябва да намерят място на европейския пазар и това ще стане най-вече в Централна и Източна Европа. Идвайки на нашия пазар, тези стоки и без това ще притиснат нашия производител до стената, тъй като са произведени при други условия – ниски лихви, скрити държавни субсидии и т. н. Притесняваме се от удар върху нашия пазар, който и сега е на ръба на оцеляването”, каза Пламен Грозданов. В България се отвориха две възможности за компенсиране на износители на зеленчуци и плодове и за компенсиране на някои видове сирена, но сумите са малки, добави той. Количеството внос нараства с всяка година. Българският пазар е наводнен от евтини вносни стоки, които са бич за българския производител. Идването на тези стоки от презапасяването в Европа ще бъде пагубно за производителите – това са главно млечни стоки и плодове и зеленчуци, каза още Грозданов.

Идването на стоки от презапасяването в Европа ще бъде пагубно за производителите, каза Пламен Грозданов от "Съюз Произведено в България" (вляво)


Платена публикация.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!





Флагман.БГ Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда 21/05/2024, Вторник 11:32 0
13
Коментара по темата
13.
do 12
11.09.2014 13:47:15
0
0
Ми той е вашето слънце, вашия човек партия. Кой друг да се коментира. Той ще се обиди иначе.
12.
...
11.09.2014 12:05:39
1
0
И все тоя Бойко ви е в устата. Посъветвайте се с Кирчо Добрев, човека предпочита жени, макар и за други работи :)
11.
до Smith
11.09.2014 12:03:21
1
1
Не разбрах само, Кънев чорбаджия-изедник ли е или социалист. Щото според собствената му терминология, ако е работодател то той експлоатира работническата класа. Дотолкова не познавате партията си, че едно дете 4-ти клас ще ви направи за смях. Иначе сте смели пасквило-драскачи :)
10.
Smith
11.09.2014 00:03:06
1
1
Аз като един трол на пожарникаря,не мога да проумея какво искат да ми кажат хората, като Кънев, който реално създава работни места, за разлика от Бокича. Затова ще си подкрепям Бокича, че му разбирам махленските табиети.
9.
загрижени за дребния бизнес
10.09.2014 18:30:06
0
1
ПЕТЪР КЪНЕВ -гражданска квота на БСП. Bизнесмен, богат човек, един от учредителите на финансово-брокерска къща “7 М” заедно с Красимир Георгиев – “Фронтиер”, направили състояние от валутните курсови разлики в перода 1991 – 1994 година, любимо занимание на дейците от криминалния преход, довели и до фалити на 11-те банки през 1996 година
8.
до 7
10.09.2014 18:10:41
2
2
"Тези които блъскат по 24 часа..." са хора предприемчиви, поели риск, изградили нещо свое, макар и немащабно. Те са отговорни към себе си, често създават второ и трето работно място. Те не са електорат на БСП, а точно обратното. Те не смятат че техните данъци трябва да отиват за социални помощи на ромите - реалната електорална тежест в гласовете не "Лява България", Барековци и други. И не желаят хора неработили 1 ден през живота си, но цял живот били директори, да им дават акъл и съвети.
7.
николай
10.09.2014 16:55:41
2
2
За тези които блъскат по 24 часа в своите жалки магазинчета, кафенета и прочие всички тези мерки имат смисъл...но това господа драскачи няма как да го знаете - работите на хонорарче,че и данъци не плащате!
6.
Пффф
10.09.2014 15:49:39
3
1
ми тя тази бюрокращина вие я създадохте господа бесепари........БРАВО ПЕНЧО ДОБЪР КОМЕНТАР
5.
до Пенчо
10.09.2014 15:44:12
2
5
"Пенчо бре чети- Пенчо не чете!
Пенчо бре пиши- Пенчо не пише. Пенчо не учи, Пенчо зазубря каквото му диктуват и на края- Пенчо реши,че баба му -комунистката е виновна за хала му. У,бре Пенчо!
4.
1
10.09.2014 15:44:06
2
2
Гласувайте за експерти. Ст. Александров е бивш финансов министър и банкер. Предлага работещо решение за КТБ. Ще помогне и на Бургас.
3.
ПЕНЧО
10.09.2014 15:29:39
4
6
На 5.10.2014 всеки да скрие личната карта на баба си.Да спасим България от комунистите!
2.
социалисти, социалисти навсякъде....
10.09.2014 15:27:24
1
1
Да е жив и здрав кандидат депутатина Кънев, тоз загрижен за социалистическата идея крупен бизнесмен. Нямам идея как от класовата борба и епичната битка с капитализма , другарите стигнаха до такива явни класови врагове в листите си, но ето какви ги мъдри Пешо пред вестник 24 часа:
„Ако искате да си говорим в цветове, бизнесът има един цвят - зеления на долара. Никакъв друг. Ние винаги сме търсили своите права и интереси и който си мисли, че имаме партийна окраска, много се лъже”.
1.
citizen
10.09.2014 15:24:56
6
1
„Икономиката на първо място, икономиката на второ място, икономиката на трето място!”. Aма как така бе, другарю Кънев. Нали беше "На всеки му според потребностите, а работа според възможностите". Ще се обърка електоратът. Или това е за пред хората, които целите да излъжете, а в пенсионерските клубове друга песен ще пеете. Тях и без това си ги лъжете цял живот...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист 
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори