Мухлясал кашкавал ни пробутват в магазините, бургазлии започнаха да си го правят сами
04 Септември 2014, Четвъртък, 09:14 ч.
Продуктът с „бонуси“ бил на цена 21 лева, домашният излиза около 10 лева за килограм

„Купих кашкавал със срок на годност 31 март 2015 г. на цена за килограм 21 лева. Той обаче се оказа мухлясал“, оплаква се измамената дама. Тя обаче не е единствената, която си купува такъв млечен продукт с „бонуси“. Специалистите съветват да сме много внимателни към плесените, защото някои от тях са силно отровни и дори могат да образуват канцерогенни вещества, наречени митотоксини. При натрупване в организма, те предизвикват сериозни заболявания. Плесента, която се е образувала върху кашкавала, трябва да се изреже с нож. Когато се отстрани засегнатата зона заедно със слой от около 2,5 см под нея, остатъкът вече е безопасен за здравето.
Заради високите цени и некачествените стоки, бургазлии предпочитат да си правят кашкавала сами. За килограм от продукта отиват осем литра мляко. Млекарите в „Меден рудник“ го продават на цена между 1 и 1,20 лев/литър. За пресичане на млякото се използва лимонена киселина, оцет или сок от лимон. На литър мляко се слага и по една лъжица сол.
В категории:
Животът






Зрелищна катастрофа в Бургаско
18/06/2025, Сряда 10:00
0

УМБАЛ-Бургас вече има и Клиника по ревматология
18/06/2025, Сряда 09:48
1





Ден на траур в Киев
18/06/2025, Сряда 09:21
0

Любопитно събитие в Бургас
18/06/2025, Сряда 09:00
0

56 хиляди млади българи ще показват знания
18/06/2025, Сряда 08:30
0

Поличбите за днес гласят...
18/06/2025, Сряда 08:00
0





Предимно слънчево по Черноморието
18/06/2025, Сряда 07:03
0

Туристи се стреснаха от акули в...
17/06/2025, Вторник 22:00
0