×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петър Кънев безкрайно откровен при първата си среща с бургаските социалисти: Богат човек съм, Любен Корнезов ме вкара в политиката


Петър Кънев безкрайно откровен при първата си среща с бургаските социалисти: Богат човек съм, Любен Корнезов ме вкара в политиката
Симпатизанти на БСП посрещнаха водача на листата Петър Кънев с букет от червени рози. Пред препълнетата зала "Компас" снощи Кънев говори съвсем открито и даде заявка за силна кампания
29 Август 2014, Петък, 10:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Един от проблемите в политиката е, че има хора, които се вземат много насериозно и оттам нататък нещата стават трагични, категоричен е водачът на листата на „БСП Лява България“ за Бургаска област
Водачът на листата на „БСП Лява България“ Петър Кънев се срещна снощи с част от актива на социалистическата партия в Бургас. В препълнената зала „Компас“ на Интерхотел „България“ Кънев бе безкрайно откровен, говори обширно за трудовата си биография, първите стъпки в политиката и как е успял да стане един от сериозните бизнесмени в национален мащаб.

Петър Кънев бе придружаван от местния лидер на БСП Евгений Мосинов, с когото се познавали повече от 10 години. „Това е един социален работодател, дава хляб на близо 800 души, които получават много добри за страната заплати и имат своите социални привилегии. Петър Кънев е зам.-председател на българската федерация по волейбол, човек с дълъг парламентарен опит и икономист от национална величина“, представи го Евгений Мосинов.

Петър Кънев е роден в Ямбол, но е живял сравнително малко в родния си град. Завършва Математическата гимназия, а след това отбива военната си служба в спортната рота на ЦСКА. В онези години Кънев е обещаващ волейболен талант, но решава, че е по-добре да заложи на образованието си и прекратява спортната си кариера. Така завършва Московския полиграфичен институт, след което се завръща в Ямбол и поема управлението на местната печатница. По-късно става ръководител на програмата „Странджа Сакар“ за Област Бургас.

Към водача на червената листа в Бургас имаше много въпроси. Най-злободневният от тях бе за смяната на изп.директор на Пристанище Бургас и възможността от уволнения в порта
С настъпването на демократичните промени влиза в частния сектор и започва да прави това, което умее най-добре – полиграфията. Със своите съдружници създава фирма „Демакс“и 23 години по-късно е той е председател на Съюза на печатарската индустрия в България, а компанията му е национален лидер, печата голяма част от официалните документи в държавата, а както Кънев сподели и изборните книжа.“От създаването на интегралната бюлетина, която я измисли Мишо Константинов, винаги бюлетините са се печатали при мен и в печатницата на БНБ. Контролът е много сериозен и при нас нямаше как да стане скандал, като този в Костинброд“, откровен бе Кънев.

По думите му първият по-сериозен досег с политиката бил през 2004 година, когато по покана на дългогодишния червен депутат Любен Корнезов му предлага да участва от гражданската квота в парламентарните избори през 2005 година. Кънев приема поканата и става част от 40-ото Народно събрание, където е председател на групата за приятелство с Русия и провежда серия от тежки разговори с Димитър Медведев, Владимир Пунив и Сергей Лавров по проекта за изграждане на АЕЦ „Белене“.

Зала "Компас" в Интерхотел "България" бе препълнена за срещата с Петър Кънев
През 2009 година се опитва за втори път да влезе в НС, но губи мажоритарния вот в Ямбол. Година по-късно става съветник на президента Първанов по проблемите с Черноморската икономическа зона. През 2013 година получава нова поканата от БСП за гражданска квота става народен избраник от Велико Търново. Името му първоначално бе спрягано за министър, но постът бе отреден за тяснопартийния Драгомир Стойнев. Така Кънев остана член на две от най-тежките комисии в НС – икономика и бюджет и финанси.

През 2014 година става единственият водач на листа на БСП, който не е партиен член. Получава поканата от лидера на партията Михаил Миков. „Богат човек съм, но най се гордея с това, че 23 години не е минало дата, в която да не платя заплатите на работниците си.  Аз съм един от малкото хора, които са влезли богати в политиката. Независим човек съм и като такъв може да си говоря и казвам нещата така, както ги мисля. Заради това съм открит пред вас. Ще бъде отрит и по време на кампанията“, каза Петър Кънев и допълни: „Един от проблемите в политиката е, че има хора, които се вземат много насериозно и оттам нататък нещата стават трагични. Такива политици има във всички партии, има ги и тук в Бургас“.

Петър Кънев се оказа добре познат на голяма част от актива на БСП в Бургаска област
Петър Кънев отбеляза, че е щастлив от факта, че местното ръководство на БСП не е реагирало остро срещу водача на листата, както се случи в други области, а дори напротив – приело го е топло и положително, което е знак, че предстои една силна кампания. По думите му обаче Бургас е много труден регион. Освен, че тук позициите на ГЕРБ са сериозни, не бива да се подценява и НФСБ, предупреди Кънев.

Гостите в зала „Компас“ задаваха много въпроси към водача на червената листа. Те искаха да разберат, както мнението му по актуални политически проблеми, като уволнението на изп.директор на Пристанище Бургас Николай Тишев, така и позицията му по чисто вътрешнопартийни проблеми, като например липсата на телевизия на БСП. "Възмутително е служебното правителство да прави политически чистки и то да връща кадри на ГЕРБ. В конституцията е записано какви са правомощията на един служебен кабинен - да организира честни избори. Как може да очакваме от тях да го направят, като още от сега показват, че работят за интересите на определена политическа сила", категоричен бе Кънев.

Симпатизантка на БСП, която очевидно добре познава Петър Кънев, припоми, че на 50-тия си рожден ден, той помолил приятелите си да не му купуват подаръци, а да направят дарение за Дом за сираци в Ямбол.

„Спомням си, че събрахме 17 000 лв. за дома в с. Победа, Ямболско и когато отидохме с жена ми, едно момченце се лепна за мен и ми завика „тате, тате. Какво после да обясня на жена ми!?, пошегува се Кънев.

Евгений Мосинов представи новото лице в листата на БСП - журналистката Ваня Чечева, заела мястото от гражданската квота
Петър Кънев със сигурност ще разчита на червените хардлайнери Аргир Бояджиев, Стойко Танков (на втория ред отляво надясно) да го въведат в обстановката в Бургас
Петър Пачев (прав) и общинският съветник Георги Киров(пред него) изразиха увереност, че Петър Кънев ще успее да обедини левите гласове в Бургаска област за предстоящите парламентарни избори

 






9
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
9
Коментара по темата
9.
Фитка
29.08.2014 21:18:33
0
7
Тая фитка Ваня какво прави при комунистите? Нали "беше" върла атакистка? Майтапи!!!
8.
пешо
29.08.2014 12:56:30
1
8
Корумпираните шефове на ИААА-София , които постоянно са обвинявани в продажби на книжки и изнудване на транспортни фирми, са на комисионна при него ? Гарантираха му над милион лева печалба всяка година от принудителна покупка на негови ваучери? Всеки който иска да се яви на изпит за шофьор , трябва да си купи ваучер и да си гледа записа от листовката или изпита по практика! Повечето хора не си гледат записите , но са изнудени да си купят ваучерите ? Да връща милионите !
7.
Europe 2020
29.08.2014 12:04:43
1
5
Tezi pachi sa kuku.
Kak mogat te da predstaviat Bulgaria pred London I Frankfurt?
Mogat li te da predstaviat Burgas?
Estestveno, ne mogat.
6.
Free markets
29.08.2014 11:50:15
3
9
Sram! Sram! Komunisti na Putin v Bulgaria!!! Vun gadni zverove.
Vie niamame interes Bulgaria da e svobodna I nezavisima. Vie image interes Bulgaria da e 16ta republica na Mongoloidnata USSR, nie da sme pionki na Russia, a chrez vas da se komanduva. Niama da stane! Svoboda za Bulgaria!!! Vun ot Burgas!!! Vie niamame nikakuv prinos v istoriata na Bulgaria.
5.
ЯМБОУ
29.08.2014 11:48:43
1
11
Тронки и кукери - Меден рудник е зад Вас. Нищо добро не го очаква този град от тези дребни тарикати.
А това , че в залата всеки си носи некролога в джоба - без коментар.
4.
ssssssssss
29.08.2014 11:35:54
1
12
Млади хора не виждам на снимките.Много лошо......
3.
123
29.08.2014 11:26:26
1
12
абе тая Ваня Чечева нали много се напъваше по Скат и к'во сега кучката и недна отиде при комунягите да го лапа и тия Бургашките ветерани още искат да се гушат
2.
учуден
29.08.2014 11:24:25
1
10
Като гледам снимките ми прави впечатление, че средната възраст на препълнената зала е над 60г. Няма лошо, но това ли е бъдещето на държавата.
1.
Анелия П.
29.08.2014 11:19:35
3
11
Докога ще им вярват на тези национални предатели от БСП незнам...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори