„Картофена мана“ разваля хляба, синьо-розовата плесен не била опасна за хората
30 Юли 2014, Сряда, 08:56 ч.
Меката част става леплива и плесенясва, алармира възмутена дама

Мисля, че тази зараза се казва ''картофена мана'' и тя се получава, когато в брашното или тестото има добавки, уточни Диана Мавродиева в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.
Картофена болест в хляба се развива в нарязан и пакетиран хляб. Тя не е опасна за хората, твърдят специалистите. Неприятно е, че хлябът се хаби, меката част в средата става кашкава и леплива и не може да се яде.
Лекът е познат и лесно приложим - повишаване на киселинността на брашното и съответно на тестото, добро изпичане и съхранение на хляба в проветриви помещения. Запознати припомнят, че почти всяко лято се появява картофената болест и бързо отминава.
В категории:
Животът






Ето защо кафето е полезно: Ново проучване разкрива изненадващи ползи за здравето
03/08/2025, Неделя 21:59
0

Изпомпват вода от Струма за квартали с режим в Кюстендил
03/08/2025, Неделя 21:40
0





Обявиха извънредно положение в 39 гръцки общини
03/08/2025, Неделя 21:09
0

Правете тази процедура при разширени вени и ниско кръвно
03/08/2025, Неделя 20:59
0







Този десерт ухае на лято - и се прави за минути!
03/08/2025, Неделя 19:41
0

Мъж почина при присаждане на коса в Турция
03/08/2025, Неделя 19:21
0

