„Картофена мана“ разваля хляба, синьо-розовата плесен не била опасна за хората
30 Юли 2014, Сряда, 08:56 ч.
Меката част става леплива и плесенясва, алармира възмутена дама

Мисля, че тази зараза се казва ''картофена мана'' и тя се получава, когато в брашното или тестото има добавки, уточни Диана Мавродиева в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.
Картофена болест в хляба се развива в нарязан и пакетиран хляб. Тя не е опасна за хората, твърдят специалистите. Неприятно е, че хлябът се хаби, меката част в средата става кашкава и леплива и не може да се яде.
Лекът е познат и лесно приложим - повишаване на киселинността на брашното и съответно на тестото, добро изпичане и съхранение на хляба в проветриви помещения. Запознати припомнят, че почти всяко лято се появява картофената болест и бързо отминава.
В категории:
Животът






Най-стилните жени сред зодиите са…
19/06/2025, Четвъртък 17:00
0

НАП разследва драстично поскъпване на храни след конвергентния доклад
19/06/2025, Четвъртък 16:57
0



Всички вкъщи обожаваме сладоледа на съседката Божана, а рецептата е толкова проста, че го правим през ден
19/06/2025, Четвъртък 16:40
0

Тези подаръци са прокълнати, никога не ги подарявайте за рожден ден
19/06/2025, Четвъртък 16:20
0

Тези зодии имат нечовешка интуиция
19/06/2025, Четвъртък 16:00
0

Вече изобщо не поливам орхидеите си, а те цъфтят като луди
19/06/2025, Четвъртък 15:40
1

Сложете това във фризера и никога повече няма да се образува лед
19/06/2025, Четвъртък 15:20
0

Мъжете от ОФК „Поморие“ изразиха желание за преминаване към „В“ група
19/06/2025, Четвъртък 15:18
0

За нищо на света не се доверявайте на хората от тези зодии
19/06/2025, Четвъртък 15:00
0



Ако прочетете това, никога повече няма да перете дрехите си на 40 градуса
19/06/2025, Четвъртък 14:40
0