„Картофена мана“ разваля хляба, синьо-розовата плесен не била опасна за хората
30 Юли 2014, Сряда, 08:56 ч.
Меката част става леплива и плесенясва, алармира възмутена дама
Хлябът, който се продава в търговската мрежа, бързо плесенясва, алармираха възмутени граждани. Преди да отворите, опаковката вижте дали в средата на филиите няма синьо-розова плесен, съветват те.Мисля, че тази зараза се казва ''картофена мана'' и тя се получава, когато в брашното или тестото има добавки, уточни Диана Мавродиева в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.
Картофена болест в хляба се развива в нарязан и пакетиран хляб. Тя не е опасна за хората, твърдят специалистите. Неприятно е, че хлябът се хаби, меката част в средата става кашкава и леплива и не може да се яде.
Лекът е познат и лесно приложим - повишаване на киселинността на брашното и съответно на тестото, добро изпичане и съхранение на хляба в проветриви помещения. Запознати припомнят, че почти всяко лято се появява картофената болест и бързо отминава.
В категории:
Животът
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
