„Картофена мана“ разваля хляба, синьо-розовата плесен не била опасна за хората
30 Юли 2014, Сряда, 08:56 ч.
Меката част става леплива и плесенясва, алармира възмутена дама
Хлябът, който се продава в търговската мрежа, бързо плесенясва, алармираха възмутени граждани. Преди да отворите, опаковката вижте дали в средата на филиите няма синьо-розова плесен, съветват те.Мисля, че тази зараза се казва ''картофена мана'' и тя се получава, когато в брашното или тестото има добавки, уточни Диана Мавродиева в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.
Картофена болест в хляба се развива в нарязан и пакетиран хляб. Тя не е опасна за хората, твърдят специалистите. Неприятно е, че хлябът се хаби, меката част в средата става кашкава и леплива и не може да се яде.
Лекът е познат и лесно приложим - повишаване на киселинността на брашното и съответно на тестото, добро изпичане и съхранение на хляба в проветриви помещения. Запознати припомнят, че почти всяко лято се появява картофената болест и бързо отминава.
В категории:
Животът
Нова ера на зарядните устройства
Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта
Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета
Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза
Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас
Експерт съветва как да се движим безопасно в снежна и заледена обстановка
Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара
Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката
Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си
