Вижте как се пекат чушки с помощта на...кламери
27 Юли 2014, Неделя, 20:30 ч.
Избягвате изгарянето, паренето и спестявате време
Ако нямате чушкопек, но искате да си приготвите вкусни и здравословни не пържени, а печени чушки, последвайте този съвет!
Преместете скарата на най-високото ниво на фурната. После закачете за нея приготвените чушки за печене. За целта може да използвате кламери, като ги огънете така, че да образуват удобни кукички, с които да закачите дръжките на чушките.
Не забравяйте отдолу да поставите съд, в който да капе сокът, отделящ от тях. Настройте фурната на 250 градуса и печете, докато люспата на чушките стане златиста и започне да се отделя.
По този начин предотвратявате тяхното прегаряне, тъй като те реално нямат допир до нагорещената повърхност на фурната. Освен това, тази изобретателна техника ще ви позволи да изпечете наведнъж много по-голям брой чушки, отколкото бихте могли с помощта на чушкопек.
Може да използвате метода за всякакъв вид чушки, а защо не и за патладжани, стига да съобразите времето за приготвянето им с тяхната големина. /framar.bg
В категории:
Животът
Руски военен се ядоса жестоко заради чужденец в Москва
Една от най-бързите жени в историята е застигната от страшна болест
Почина легенда на Холивуд
Румен Радев наложи вето
Делфинът Мимо се превърна в сензация, но от властите са притеснени
Хората, родени през тези месеци, са много корави
Печели ли жена "Игри на волята"
Голям пожар във Варненско
16-годишен българин се оказа изпечен бандит
Катастрофа в Бургаско, бъдете особено внимателни
Защо малък прозорец в колата може да струва повече от предното стъкло?
Как се преобразува най-старият център за подводна археология в Източна Европа
