×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дават повече обем на Дома на Нефтохимика, за да не изглежда нищожен пред новите билдинги на „Тройката“ (ВИДЕО)


Дават повече обем на Дома на Нефтохимика, за да не изглежда нищожен пред новите билдинги на „Тройката“ (ВИДЕО)
Новата фасада на Дома на Нефтохимика ще бъде изградена от алуминиева конструкция и надстроена
06 Юли 2014, Неделя, 14:37 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ

Отварят вътрешната градина към площада
Новите билдинги, които се изграждат в момента на площад „Тройката“, ще направят така, че Домът на Нефтохимика да изглежда нищожен. Това е мнението на архитектите от „Мото“ ООД, изработили проекта за новата визия на емблематичната за Бургас сграда. В него те са заложили поставянето на алуминиева конструкция върху фасадата, която трябва да даде повече обем и създаде илюзията, че зданието е по-солидно.

Другият нов момент е оптимизирането на пространствата. Очаква се входът откъм площад „Тройката“ да бъде отворен директно към вътрешния двор, където плановете са да се направи арт пространство – за изложби, постановки и място за срещи. Предвидено е и поставянето на малка сцена. Оттук нататък предстои да се уточнява цялото вътрешно устройство на културния център.

Средства за изпълнението на проекта ще се търсят по оперативните програми в новия програмен период, уточни главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева. „Целта беше да се предаде нов облик на сградата, да се подобри функцията и осъвременят пространствата, за да стане сградата един модерен културен център“, допълни арх.Илиева.

„Нашите проучвания показаха, че новите две сгради, които се изграждат в съседство смачкват съществуващия мащаб на НХК, която е една разлята, спокойна сграда. Проектът предвижда са се изтегли височината на зданието с частична надстройка, да се създадат полета, с които НХК ще стане по-отворена“, поясни арх. Десислава Стоянова.

ВИЖ ПРОЕКТИТЕ КЛАСИРАНИ НА ВТОРО И ТРЕТО МЯСТО:











13
Коментара
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 1
Почина известен футболен треньор
Почина известен футболен треньор 29/04/2024, Понеделник 13:52 0
13
Коментара по темата
13.
Хм
08.07.2014 17:14:12
0
2
Значи тъй: поставянето на алуминиева конструкция върху фасадата, която трябва да създаде илюзията ?!!, че зданието е по-солидно.
Е, това казва всичко за ремонтите по Бургас.
12.
Иван
07.07.2014 12:36:27
0
2
Как КОЙ разрешава тези "безумия" в центъра - този който плаща, тоест строителя на тези "билдинги" .
11.
бургазлийка от 66 г.
06.07.2014 17:44:14
3
6
Моля, изложете ПУП-а на двата площада, за да видим как ще изглежда града ни.За сега си остава в центъра Альошата и после новата жилищна сграда. За мен е излишен този подлез и Мол.Какво ще стане с дупката на площада. Искаме да видим.Едно време се правеха макети към разработките.Разбирам, че се иска постигане на нещо хубаво за града, но...нещо не ми харесват за сега състоянието на центъра. Харесвам само промяната на Александровска и Богориди.
10.
хохо
06.07.2014 14:59:58
2
9
ТРАГЕДИЯ! Нивото е ужасно ниско!!! Тия хора дори не могат да се изразят състоятелно на правилен български език, а те тръгнали градска среда да решават! Да не говорим за проектите, да не говорим кой дава разрешителни за такива сгради да се строят на това място..
9.
Калоян
06.07.2014 14:35:19
2
9
Билдинги?Bitch, please..
8.
Архитект
06.07.2014 13:24:45
1
11
Преди да почнете да питате "КОЙ", прочетете статията като хората - там си е написано! Главния архитект на Община Бургас и членовете на Експертен Съвет по Устройство на Територията(ЕСУТ) одобряват и съгласуват всички проекти на територията на Бургас.
Членовете на ЕСУТ може да намерите на сайта на общината!
7.
бургазлия
06.07.2014 13:13:11
2
8
Кога ще ни покажете и новия мол на този площад????? Има ли за този площад удобрен ПУП и от гражданите?
6.
бургазлия
06.07.2014 13:13:10
2
11
Кога ще ни покажете и новия мол на този площад????? Има ли за този площад удобрен ПУП и от гражданите?
5.
??
06.07.2014 13:03:21
4
9
Всеки ден пълен шащ с този бургаски център! Кой е "архитектът" на безумията? Кой разрешава тези нови обекти, за които обществото на града не ги приема и харесва. Предложенията всеки ден валят, валят...само за центъра.Площадът се смачка тотално!И с площад Св К и Методий е същото!
4.
??
06.07.2014 13:03:21
5
13
Всеки ден пълен шащ с този бургаски център! Кой е "архитектът" на безумията? Кой разрешава тези нови обекти, за които обществото на града не ги приема и харесва. Предложенията всеки ден валят, валят...само за центъра.Площадът се смачка тотално!И с площад Св К и Методий е същото!
3.
Иван
06.07.2014 12:50:43
8
11
Абсолютно съм съгласен!Бургас с тези продажници започва все повече да заприличва на пародия на морски град!!!
2.
Естет
06.07.2014 12:43:11
9
15
Пьлна ПОРНОГРАФИЯ в центьра на Бургас а тия архитекти са порно -аматьори актьори
1.
ППП
06.07.2014 12:06:15
5
27
Защо не кажете кои са тези уроди, които са разрешили да се строят ЖК блокове в центъра на Бургас? Осрахте всичко, жалки алчни нищожества! В нормалните държави хората са горди с това, което оставят след себе си, а единствената нещо, което родните селяндури могат да сътворят, са купища от ЛАЙНА!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори