×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спецбанда удря най-големите нотариални кантори в Бургас


Спецбанда удря най-големите нотариални кантори в Бургас
Кантората на нотариус Антоанета Дичева е първата, взета на прицел от бандата, която вилнее в центъра на града
04 Юни 2014, Сряда, 15:59 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ

Заглушават СОТ-а и разбиват офисите на лидерите в този бранш

Спецбанда атакува най-големите нотариални кантори в Бургас, научи Флагман.бг. от отлично информиран източник.  Бригадата, за която до този момент разследващите не могат да намерят и следа, действа изключително професионално. До този момент, за период от около месец, са известни четири атаки. При всяка от тях престъпниците действат по един и същ начин - заглушават сигнално-охранителната техника (СОТ), а след това разбиват вратите на канторите и проникват в тях. Предполага се, че бандата търси предимно пари и документи.

Официална информация за поредицата нападения до този момент няма. Не е изключено атакуваните кантори да са доста повече. В средите на нотариусите темата е широко коментирана, всички са убедени, че спецбандата ги удря целенасочено. Мнозина вече имат алтернативна охрана на офисите си или избягват да оставят ценни вещи и пари.

Първи под прицела на бандата е бил кабинетът на нотариус Антоанета Дичева, който е ударен на 15 април. Крадците са заглушили СОТ-а и са изкъртили блиндираната входна врата. Обърнали са цялата кантора. “Учудваме се кои може да са нападателите и какво са търсили. В сградата ни – на ул.“Цариградска“ 24 е атакувана само нашата кантора, а има много други офиси. Очевидно не е дело на аматьори“, коментираха от кантората. Мистерията е още по-пълна и заради това, че от кабинетите не е откраднато нищо.

В нощта на 13-и срещу 14 май е обрана и Бинка Кирова. Ситуацията е идентична – заглушени охранителни системи, разбиване на врата на офиса.

На 15-и май следва атака срещу кантората на други двама уважавани бургаски нотариуси – Феодора Иванова и Надежда Маркова. „Полицията работи по случая. Да оставим да си свършат работата, не искаме да пречим на следствието“, коментира пред Флагман.бг. Надежда Маркова.

Снощи е последният удар на спецбандата. Атакуван е офисът на Милена Илчева, който също се намира в оживена сграда. Разбита е вратата на входа, както и отворена вратата на офиса. "Обезпокоително е случващото се, нападателите явно смятат, че съхраняваме пари, а това не е така. Сделките, които извършваме, са в работни дни и парите не остават в канторите ни, още повече, че повечето от плащанията са по банков път", коментира нотариус Илчева.
Според потърпевши тревожното е, че престъпниците разполагат с модерна техника, която може да заглушава алармените системи и атаките им може да се прехвърлят към офиси на фирми.

По случая работи разследващият полицаи Иво Ханджиев.



16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Ассс
05.06.2014 12:55:03
0
1
То си има контрол бе, те си изпълняват държавнически функиции. Хайде вземете прочетете преди да плюете. Аман от неграмотници !!! Всичко знаете, затуй сме на тоя хал
15.
ЧСИ
05.06.2014 11:01:09
0
1
Трябва да направят нотариуси държавни, за да има контрол над действията им. Който е за да ме подкрепи с подписка, която ще стартира от днес пред Общината
14.
Komentar
05.06.2014 10:32:31
2
1
До: 1ви, 2ри, 3ти и 4ти
Как може такава злоба и простотия ? Нотариусите ли са Ви винони или ЧСИтата на Вас, че сте бедни и прости ?! Дано не Ви се случват такива неща ! Българинът винаги оправдава своя неуспех с успеха на другите.
13.
Кру
04.06.2014 23:45:04
0
3
МВР, изказваш се некомпетентно. Като се заглушава сигнала се обхваща голям диапазон от честоти и сигнала пак няма как да пробие.
12.
MVR
04.06.2014 23:23:18
1
0
Ami ako se vse vklu4ete na dva sota niama kak da zaglu6at signala osobenno ako izla4vat na 2 4istoti
11.
СК
04.06.2014 21:31:52
0
1
Човека казва, че крадците компрометират името на един СОТ работейки за друг, така че трябва да се види тези нотариуси на кой СОТ са били и не се включвай на него
10.
Косчето
04.06.2014 20:55:17
0
2
Със заглушаваща техника няма значение на кой сот ще се включиш. Всички се заглушават. Интересувай се кой има най-много патрулни автомобили. Това е от значение, но то заглушен ли е сигнала за какво ти е броя на автомобилите? Чувал съм, че 161 са най-добрите, но и най-скъпите.
9.
Брат Му на Винету
04.06.2014 20:49:07
0
9
Господин ,, министър,, на МВР ,защо обикновенният българин няма право да притежава огнестрелно оръжие като обикновенният американец ,НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ,ЩО ТЪЙ
8.
Desi
04.06.2014 20:36:56
0
2
Za koi sot govorish na koi triabva da se vkliucha za da Sam spokoina
7.
Наблюдател
04.06.2014 20:11:56
0
8
През последните месеци са атакувани са не само такива кантори, но и офиси на фирми, които нямат нищо общо с работата на нотариусите. Навсякъде се търсят пари. Сега обаче с тези ограничения за плащане в брой почти никой не държи пари в кеш в офиса. Лошото е, че пак повечето мислят, че са извън или над такива неща и на тях не може да им се случи. Никой ли не се замисля, че това явление може да се пренесе към жилищата на хората.
6.
бс
04.06.2014 20:01:19
0
1
ВСИЧКО Е С ЦЕЛ НЕ Е СЛУЧАЙНО
5.
Texnik
04.06.2014 19:50:18
0
3
v GRADA E ZAKUPENA TEXNIKA ZA ZAGLU6AVANE STRUVA 6000 LEVA RABOTIAT BEZ OTKAZNO S NEIA RABOTIAT EDIN SOT .
4.
бургазлия
04.06.2014 19:03:04
0
22
Няма такава простотия като нотариус в България. Това са долни крадци наследство от посткомунизма. Който е купувал и продавал кола в бг и на запад например знае. Време е да се вдигнем и да ги махнем тези хрантулници неграмотни. Само спъват бизнеса и ни бъркат в джобовете...най-мръсните чиновници от всички!
3.
посрадал
04.06.2014 18:02:08
0
12
Подкрепям те за ЧСИ, по нагли обирджии от тях няма
2.
Барти Крауч
04.06.2014 17:20:38
0
27
Да не подминават и ЧСИ-тата. За тях даже и доброволец ще се пиша.
1.
logika
04.06.2014 17:13:03
2
3
spored men e umishleno da se prijriqt nezakonnite sdelki ?posle po vreme na razsledvaneto.stigat do notariusa izvurshil sdelkata.no kantorata e obrana i nqma sledi ? da ne e sumnitelno 4e e samo toi se obirat oshte nqkoi da ima druga nasoka na slu4aq ? moje i taka da e mo i da ne e no e logi3no :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори