×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И защо ги ручахме жабетата?


И защо ги ручахме жабетата?
Какво да им измислим догодина, с трион ли да ги режем, или да ги смелем на кайма, попитаха в ефир Иван и Андрей
22 Май 2014, Четвъртък, 14:42 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

В името на рейтинга телевизии потрошиха и унизиха състезатели, направиха ги на маймуни и им дадоха по 300 лева от нашите СМС-и да се почерпят

Телевизионната инквизиция и меркантилност достигна този сезон дъното. В името на драгия зрител и неговите безценни СМС-и продуценти не се посвениха дори да рискуват живота на участниците в реалититата, само и само някой да ги гледа. Мачкаха ги, унижаваха ги, хилиха се насреща им и потриваха ръце, а шашнатите зрители се лепяха на екрана и се питаха докъде ще стигнат изтезанията. Като тайно си мечтаеха за още и още.

Никой не ви е вкарал насила тук, знаете къде е вратата, можете да си тръгнете, говореха назидателно и в един глас Иван и Андрей, когато някой в „Къртицата“ все пак плахо протестираше как ще яде косми от плъх, мадагаскарски хлебарки, торни червеи, скорпиони и ще ги прокарва с чаша съсирена кръв. И на всичкото отгоре бяха прави, защото мечтаещите за слава и пари бяха подписали заробващи договори с такива неустойки, че свят им се завиваше. И се налагаше да ручат де каквото им дадат, а после отчаяно да повръщат в специално предоставена им кофа. /Все пак се грижат за тях, не е като без хич/.

Изтезанията ставаха все по-префинени, все по-унизителни. Мъкнене на камъни на гръб, търкаляне в кал, разходка по клатеща се греда на 30 метра  над земята, влачане на огромно дърво цял километър, разбиване на стъклени стени  с тяло, скокове с бънджи и с парашут, въргаляне във вана с кръв и карантии, затваряне в ковчег под земята, лягане в аквариум със змии, пренасяне на змии в уста и няма да споменаваме останалите удоволствия, за да не повърнем групово, а продукцията не е осигурила кофа за всеки. 

Но не можем да прескочим върха на сладоледа, черешката на тортата, когато клетите играчи бяха вързани с кучешки нашийници и трябваше да пренасят пълни чаши, а в същото време Иван и Андрей им пускаха ток и те подскачаха от болка и се тресяха целите.

Брейййййй, много са издържливи, поклатиха глави опосумите. Какво ли да им измислим за другия сезон? Може би да убием един от тях, да го разфасоваме и да ги накараме да го изядат, размечта се Андрей. Или да ги пуснем в месомелачка, светнаха очичките на Иван, а другите да събират кръвта в чаши. Идиотска шега, но колко му е да направят нещо подобно с някое животно следващия път.

Защо повтаряме това, което се случи в предаването ли? Защото самата дума шоу предполага развлечение, забавление, смях. А „Къртицата“ тази година приличаше на концлагер, в който главният редактор Ники Николов и продуцентите Иван и Андрей се надпреварваха да измислят мъчения и унижения за клетите играчи, та чак кръстиха едната мисия „Гадочино“. И всичко може би щеше да изглежда перверзно забавно и отвратително гадно, но в границите на смяна на канала, ако не бяха и инцидентите.

Стоян се контузи още на втората седмица и укрепиха крака му с три пирона с обещанието, че след 40 дни ще е като нов. Той се появи след три месеца на финала с бастун, като едва пристъпваше и изобщо не изглеждаше като нов. И никога няма да бъде. Жестокото нараняване на Ивайла Бакалова, която пък е с пет пирона в крака, бе превърнато едва ли не във весела незначителна случка, която веднага бе използвана за реклама. Почти садистично миската бе изкарана от болницата и довлечена на финала  да каже колко харесала участието си в предаването и как то  направило по-силна. Направи я по-куца и последствията ще са за цял живот, но никой не спомена това. За 45 дни щяла да се оправи, казаха оптимистично водещите. И потриха ръчички. Ще се оправи друг път за 45 дни...

Емил Русев пък едва не получи инфаркт, когато на третата седмица му вкараха любовницата вътре, а той беше влязъл с жена си. Човекът бе стабилизиран по бързата процедура и върнат да се състезава, защото на всичкото отгоре играеше роля и на къртица. Освен на съпруг и любовник.

Това са само видимите инциденти. Кети беше изгонена набързо, когато падна на арената и си навехна крака. Борислав ходеше по необясними причини с превръзка до коляното, Емил разтегна сухожилие, ръката на Сано я кърпиха тайно, а коленете на Бориса бяха целите в рани и синини от лазенето в кал, камъни и катеренето по дървени препятствия. Дори суетната Марина Мицич прикриваше с фон дьо тен белези от охлузвания и храбро се усмихваше. Останалите инциденти просто бяха скрити.
И въпросът е защо? Не защо бяха скрити, а защо станаха. Това е игра. Но не на живот и смърт, а се превърна в нещо като ходене по бръснач. И риск наистина някой да не излезе жив оттам.

Известните поне взеха по някой лев хонорар да компенсират униженията. Неизвестните се продадоха в робство за безплатна храна, която сами си отстрелваха и ваучер от 300 лева да си купят някоя дрешка от он лайн магазин.

Защо бе, драги участници?  Защо ги ручахте жабетата и скакалците? Защото ви дават по телевизията ли? И какво от това? След няколко месеца всички ще ви забравят, а на вас ще остане неприятния дъх на червеи и хлебарки и белези от раните.

Манията за слава тези дни едва не коства и живота на още един сървайвър. След нелепата смърт на кмета на Гълъбово предаването беше спряно, но този сезон подновено. При адска жега в Камбоджа, висока влажност е жестоки лишения. По време на мисия един от участниците колабирал и си глътнал езика. Останалите скочили да го спасяват и успели. Този инцидент едва ли ще бъде излъчен и сигурно ще бъде грижливо изрязан от предаването, което ще бъде показано чак през есента.

Дори в уж красивото и естетично шоу „Денсинг старс“ летвата се вдигна страшно много в името на рейтинга и не остана здрав участник. Пръв си счупи ръката Ути Бъчваров. Той продължи да танцува с гипса, докато не получи и сърдечна криза. Но и него го домъкнаха от болницата да обясни, че нищо му няма и не е виновно шоуто. Хубавата Елена получи тежка травма на гърба и си близа раните две седмици, а след това зарева от болки Нели Атанасова. Албена Михова пък призна в интервю, че едва не получила инфаркт, докато репетирала. Пострадаха и професионалистите Светльо и Наско.   Дамите им са прекалено високи и неудобни и двамата танцуват на обезболяващи. А Илияна Раева размахва пръст и с режещ глас критикува всички и им казва – още можете.

Защо бе, Раева? Те не са професионалисти, те са там за шоуто, а не за златен медал. Трябва ли да се изпотрошат и изпоприпадат по сцената, за да получат оценка 10 и шоуто да бъде отчетено като успешно?    

Тазгодишните риалити програми, като се прибави и получилата алергичен шок Нети в капките вода, могат да бъдат обобщени с две думи. Кръв и зрелища. А може би трябваше и някой труп, за да бъдат удовлетворени напълно продуцентите и рейтингът да скочи до небесата.

Драги контузени, гипсирани, ударени, охлузени, защо ги ручахте жабетата? Като дори и хонорари нямаше?
А вие, драги зрители,  защо изпращахте СМС-ите? Май жабетата ги ручахме заедно, а спечелиха само телевизиите. От груповите амбиции и идотизъм на участници и зрители.

Но май в България най-лесно е да бъдеш идиот. Независимо от коя страна на телевизора си.

В категории: Лайфстайл


Автор
9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Дайга мааму
19.06.2014 14:07:25
0
0
Ама, сволочь, изгуби ми 2 часа да го търса тоа кмет на Гълъбоу, па той се оказа, че е на Раднеу, ма скочубо, да вай ф гиза да вай ф шундите социалистически
8.
trapera
23.05.2014 13:02:18
0
4
Добре дошли в собствения си огледален свят – запълнен от турски сериали, реалити формати, чуждестранни идоли и тъпи въпроси. Това е светът, в който българите живеем, това са интересите на една на пръв поглед свободна нация, но всъщност поробена – от чужди интереси, филми и герои. Това сме ние, това е цяла шепа народ, станал поклонник на телевизията, чужди сериали, реалити предавания, но не и на случващото се около него. Това е народът, който отваря очите си само, когато на екрана дават любимите му тв герои.

Защо, бе, хора? Само това ли ни вълнува? Нямаме ли очи за истинските проблеми, за онези, които подминаваме с пренебрежение, защото е по-лесно ... толкова сме се съсредоточили в 4-те стени в къщите си, телевизора и компютъра, че всичко друго отвъд тези две кутии не ни засяга. Такива са ни интересите, такива са ни ценностите. Дори няма нужда от повече думи – резултатите са крайно достатъчни, за да бъдем безмълвни не толкова за развитието ни като народ и личности, колкото за безразличието ни към всичко, което ни заобикаля и не ни засяга пряко... все още.

Изглежда, че цялата работа е, че тайно си мечтаем да бъдем на мястото на турските герои, на палатите им, на живота им, на любовните им драми, но някак си не виждаме, че взимаме участие в един много по-глобален реалити формат, на който дори турските сапунки биха завидели. Така че – не бойте се, и вие сте актьори в неизлъчения "Биг брадър по български" ... онзи формат, където са вързали очите на участниците и те наистина живеят в собствен свят.
Добре дошли в огледалния си свят.
Ако нещо не ви е ясно – потърсете го в Google за повече информация.
7.
rrrrrrr
22.05.2014 19:47:54
1
2
Ей Бирхан,фес с рязан боздуган що не си отидеш в дупката си в Анадола за да не станеш зян (на сапун де).
6.
бирхан
22.05.2014 18:26:52
2
2
най-добре УСЛУГИ БЕЗ РЪЦЕ
5.
Българин
22.05.2014 17:55:47
3
9
Според мен, тази статия е необходима, защото всичко в България е превърнато в жесток бизнес. Продуцентите на тези шоу програми използват по най-жесток и дивашки начин бедността на българина или неговия естествен стремеж към себеизява. Казвам продуцентите, защото те получават лъвския пай от парите, натрупани в шоуто. Участниците са просто наемници, които си трошат ръце, крака и глави, увреждат непоправимо нервите, сърцата и здравето си, за да получат пет минути слава и малко пари. А дори и да са повече тези пари, те няма да отидат за весел живот, а за лечение на участниците. Дали ще започнат да се лекуват по време на щоуто, след него или години по-късно, дадените им пари пак ще заминат за лечение на физически и психически травми. Човещината е напълно забравена и за това свидетелства дори факта, че продуцентите измъкват потрошените участници дори от болниците, за да кажат пред камера колко велико е това щоу и колко много им е дало то. Отвратително лицемерие и отвратителна жестокост.
Казвам това, защото продуцентите нямат право да стимулират и да изкарват на повърхността най-низките страсти на хората, за да печелят. Във всеки човек има и добро и лошо. Въпросът е кое от тях ще поощрим и ще утвърждаваме у хората. И трябва да се замислим сериозно над това, защото такива шоу програми, филми и прочие гадости отглеждат и развиват садизъм в душите на хората, превръщат ги в зверове, които после убиват съвсем невинни деца и старци, изобщо хора, които не могат да се защитават, а трябва да ги защити обществото. Обществото, което изграждаме ние.
4.
Извод
22.05.2014 16:22:48
3
6
Това е извадка и на българския зрител. Над милион идиота са гледали тази порнография в захлас по данни на Барековата телевизия. Каквито зрителите, такива и предаванията. Жалко за нас!
3.
Извод
22.05.2014 16:22:48
4
8
Това е извадка и на българския зрител. Над милион идиота са гледали тази порнография в захлас по данни на Барековата телевизия. Каквито зрителите, такива и предаванията. Жалко за нас!
2.
Иван Гарелов
22.05.2014 16:15:29
6
5
На авторката на този шедьовър на социалистическата мисъл горещо препоръчвам да гледа предавания ,като "Бразди","Панорама" и "Минута е много". Само не мога за разбера, що за мазохист може да гледа Къртици, Спици и полудевици в захлас по цяла вечер...
1.
SS
22.05.2014 16:07:15
2
8
ВЪОБЩЕ НЕ МИ Е ЖАЛ ЗА ТЯХ! ХАК ИМ Е СЛЕД КАТО СА СИ ДАЛИ ГЪЗА ПОД НАЕМ,НИКОЙ НЕ ГИ ДЪРЖИ НАСИЛА !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори