×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Созопол пуска багерите в Палестинския лагер


Община Созопол пуска багерите в Палестинския лагер
Общинските съветници в Созопол изслушаха отчета на шефа на Охранителна полиция в града Васил Плачков (на малката снимка) на днешната сесия
29 Април 2014, Вторник, 11:55 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Референдумът за смяната на името на Черноморец ще бъде на 15 юни

Община Созопол започва битка срещу незаконните ромски гета, стана ясно по време на днешното заседание на Общинския съвет. Веднага след като в сила влязат заповедите за премахване на незаконните постройки в т.нар. Палестински лагер и в района на бившето кафе „Мечките“ общината ще пусне багерите, за да махне циганските катуни. Към този момент там са се заселили десетки семейства, които създават и сериозни проблеми при опазването на обществения ред. Това бе един от най-коментираните въпроси по време на днешното заседание. Първа точка в дневния ред бе представяне на подробния доклад за работата на РУП-Созопол."Какво се прави, за да се реши проблемът с ромите, които обикалят на тумби с каруци из града. Създават много главоболия на всички, правят и неприятно впечатление на туристите", запитаха местните парламентаристи.

„Извършели сме многократни проверки. Но ако нямаме доказателства за извършено престъпление, не можем да направим на тези лица нищо друго, освен да ги проверим единствено дали пребивават повече от месец без промяна на настоящ адрес. На нарушителите сме съставили актове“, отчете се пред съветниците шефът на районното управление Дойчин Янчев. Той се похвали, че след като в Созопол са поставени камери на ключови места това е помогнало за разкриването на няколко тежки престъпления през летния сезон. Видеонаблюдението като цяло е изиграло своята превантивна роля, защото се отчита драстичен спад на извършените престъпления през последната година.

На днешната сесия бе приета и актуализацията на капиталовата програма на бюджета. 900-те хил.лв., с които трябваше да се изгради подпорна стена между „Арена Созопол“ и базата на НСА бяха насочени към две други пера – с 600 хил.лв., ще бъде укрепена новата трибуна, а другите са за довеждащата инфраструктура да обекта. Оказа се, че проектантите са допуснали грешки и са спестили част от материалите, които са необходими за носещата конструкцията на спортното-бижу и сега проектът трябва да бъде преправен.

На заседанието се даде зелена светлина на общинска администрация да проектира нов спортен център в Черноморец, за който ще се търси финансиране от оперативните програми в новия програмен период, уточни кметът Панайот Рейзи.

Сериозни дебати предизвика и докладната за свикването на местен рефереднум в Черноморец за смяната на името на града. Както писахме жителите на курорта поискаха населеното място да си върне старото име – Свети Никола. Първоначално се инициира подписка, в която се включиха над 1000 души и се смяташе, че това ще бъде достатъчен мотив, за да се внесе искането в Общинския съвет и да се гласува смяна на името. От администрацията и лично по идея на кмета Панайот Рейзи обаче предприеха другия възможен ход, заложен в закона – свикването на местен референдум.

„Г-н Рейзи, законът позволяваше тези 17 хил.лв., които сега ще похарчим за вота, да ги спестим. Винаги съм искал нещата да се решават чрез референдум. Това като пряка демокрация ще даде право на хората сами да решат какво име да носи града, но в конкретния случай се явяват няколко проблема. Първият е, че за да е валиден референдумът трябва да излязат да гласуват минимум 1200 души, а голяма част от местното население работи в чужбина и трудно тази бройка ще може да бъде достигната. В този му вид референдумът не дава шанс на хората да направят каквото и да е. Подписка беше по-добрия вариант“, настоя общинският съветник от БСП Росен Деспов.

„Намирам известни противоречия в речта ви, г-н Деспов“, контрира го кметът Панайот Рейзи и допълни: Хем казвате, че сте демократ, хем не искате да се прави референдум. Аз настоях да се прибегне до тази възможност в закона, защото до мен достигнаха притеснителни сигнали за това как е събирана подписката. Очевидно има различни мнения по темата, заради това нека в Черноморец сами решат какво име да носи градът им“. В крайна сметка общинските съветници подкрепиха докладната и насрочиха дата за местния вот – 15 юни.

Общинският съветник Тодор Чакъров, десетки негови колеги и кметът Панайот Рейзи се включиха в кръводарителска акция, провела се днес в Созопол


В категории: Созопол


10
Коментара по темата
10.
Аз
13.05.2014 14:09:22
0
0
И Дойчин и Плачков си го местят от единия в другия крачол.Полицията в Созопол е нарицателна в цялата страна.Няма по бездействаща и плачевно институция след като тези двамата са начело.В града е пълно с цигански каруци паркирали неправилно коли и затворени улици.А те нали си получават паричките и то от нашите данъци-дреме им.
9.
изомен
04.05.2014 22:47:10
0
0
Тоя кмет на Черноморец аптекарката ли слуша какво да прави?
Каква ли е причината.....??2
8.
Георги Ненков
01.05.2014 02:17:13
1
3
Въведете си като община жителсто,както си беше на времето,задължителна регистрация в курортно настаняване за туристите, а за собствениците на имоти картотека с валидност 6 месеца/за тези ,който не живеят постояно на адреса си/,ето ви вратичка да се отървете законно от навлеците бездомни и мангали.
7.
ДО номер 1
30.04.2014 02:02:51
1
8
Как „тъпия комунист'' Деспов иска да се въстанови автентичното имет на Черноморец ,А Вие големия предполагам„голям демократ"" поддържате КОМУНИСТИТЕ КОИТО СМЕНИХА ИМЕНАТА НА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НОСЕЩИ ИМЕНА НА СВЕТИИ ,И ИМЕНА ОТ ЦАРСКО ВРЕМЕ.КОЙ ОТ ВАС ДВАМАТА Е ТЪПИЯ КОМУНИСТ????? ТОЗ КОЙТО ИСКА ДА СЕ ВЪРНЕ СТАРОТО ИСТИНСКО ИМЕ ПРЕДИ КОМУНИСТИТЕ ИЛИ ТОЗ КОЙТО ПОДДЪРЖА ИМЕТО ДАДЕНО ОТ КОМУНИСТИЕ. СТРУВА МИ СЕ ЧЕ ВИЕ СТЕ ОТ В Т О Р И Т Е !!!!!
6.
гост
30.04.2014 01:36:27
0
5
Хора може ли да празнувате СВЕТИ НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ ЗА ПАТРОН НА ГРАДА ВИ „ДА Е ЗАКРИЛНИК НА НА ВАШИЯ ГРАД ,А НЯКОИ ОТ ВАС ДА НЕ ИСКАТ ГРАДА ВИ ДА НОСИ ИМЕТО НА СВЕТЕЦА КОЙТО ПОЧИТАТЕ И КОЙТО ВИ Е ЗАКРИЛНИК.ВИЕ ПРАЗНУВАТЕ И ПОЧИТАТЕ ТОЗИ ПРАЗНИК ТОЧНО ЗА ТОВА ЧЕ ОТ ВРЕМЕ ОНО ГРАДА/тогава село/ ВИ СЕ Е КАЗВАЛ СВЕТИ НИКОЛА.ДАЛИ ПОПА, ДЕСПОВ И ДРУГИТЕ КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ВЪРНЕ СТАРОТО ИМЕ СА ПРАВИ ГО ПОКАЗВА ИСТОРИЯТА НА ВАШЕТО СЕЛИЩЕ. 95 % ОТ ГРАДОВЕТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СИ ВЪРНАХА СТАРИТЕ ИМЕНА , ВИЕ ОЩЕ СЕ КАРАТЕ.
5.
православен
29.04.2014 23:22:53
1
7
Колко жалки хора има в този град наречен от комунистите по времето на Вълко Червенков - Черноморец.Да не мислите, че историята на това място започва и ще свърши с Вас. Смях било, че ще се върне истинското име Свети Никола. Смешниците сте вие!!! Хора без ценностна система! За вас нищо не е от значение, нито семейството, нито вярата. Само власт и пари. Бог вижда! Поне от него имайте страх!!! Никой нищо не е отнесъл на оня свят!
4.
///////
29.04.2014 22:04:27
2
6
КАСАБОВА Е ГОЛЯМА КУРВА
3.
до черноморец
29.04.2014 20:46:24
2
2
Аптекарката пак се активизира. Като Матросов на амбразурата ще брани кмета Добри
2.
Селянина
29.04.2014 18:22:45
0
12
И как ще се отърве Рейзито от катунарите? Първо ще опоскат Равадиново, а след това ще довършат Созопол и него на изборите!
1.
ЧЕРНОМОРЕЦ
29.04.2014 17:36:09
6
6
Този тъп комунист Деспов да не си отваря много устата , защото само той и пет човека около попа приритват за това има. Тази смяна на името ще е най-големият смях в историята на Черноморец НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ДЕСПОВ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори