×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ева Найденова: Изгубих гласа си, като видях, че Гого си е отишъл!


23 Февруари 2014, Неделя, 16:50 ч.

От шока извиках толкова силно, че бях пред операция, но успях да се размина с помощта на медикаменти
“Това между мен и Гого си беше чиста, голяма любов! Гого е мъжът на живота ми! Той е моето слънце, той е моят живот, той е моята майка, той е моят баща, той е моето дете, като другото ми дете!... Той е всичко в моя живот! И така ще си остане!”. Това може би е крайъгълният камък на откровения разговор на репортер на „ШОУ” с певицата Ева Найденова, вдовица на Гого - звездата на легендарната „Фамилия Тоника”. Обичаният от поколения българи бургазлия Георги Найденов си отиде от този свят на 10 януари след продължително и тежко боледуване едва на 64-годишна възраст, а Ева въпреки забележително силния си характер, все още трудно приема действителността.
Причина за това вероятно е фактът, че до сетния дъх на Гого Ева е била убедена, че заедно ще надвият коварната болест - латерална миотрофична склероза, която го повали преди повече от 3 години. „Борех се с нещото, което смятах, че ще победя. Бях твърдо убедена, че съпругът ми ще се оправи, защото дори до вечерта, когато си отиде, всичко показваше, че състоянието му върви на подобрение. Преди да почине, изяде огромно количество храна...”, разкрива пред наш репортер Ева. От диагностицирането на болестта до сетния час на съпруга си тя е неотлъчно до него. Споделя, че през тези години е минала

„през ада, при това двоен ад”

защото освен за Гого се е грижела и за болната си майка, която е инвалид. В продължение на 3 години за Ева нямало сън, а всяка сутрин се грижела мъжът й да е избръснат и изкъпан и в абсолютна кондиция за кинезитерапевта, който го посещавал. През цялото време Гого е бил „жив труп” и даже не можел да говори. „Разговаряхме с една тетрадка и една азбука, която брат ми беше изработил. Общувахме с мигане на очи и неговите прекрасни трапчинки. Като му кажа: „Дай ми трапчинки“, и той се усмихва...”, спомня си гласовитата певица. Именно с тези трапчинки Гого успял да измами съпругата си, че всичко е наред, и тя отишла да си легне през фаталната нощ. „Всяка нощ го обръщах през два часа. Така беше и тогава, когато отидох да го видя на разсъмване. Попитах го: „Как си момчето ми, добре ли си?”. Той само ми се усмихна и ми „даде” трапчинки. Казах му: „Обръщам те, паля парното и ще дремна още 5 минути, докато съмне. Пак ми „даде” трапчинки. И аз се почувствах на десетото небе! Толкова бях щастлива, че той се чувства добре! Изглеждаше по-млад даже от сина си – с розови бузи, без един бял косъм на главата!...”, спомня си Ева последния път, в който видяла така обичаните от нея трапчинките на съпруга си като знак за „всичко е наред”. Тя се прибрала в другата спалня, свързана с тази на Гого с малък коридор, чиито врати не се затваряли. „Полегнах, докато малко се развидели, и получих някакъв жесток покой. Съдя, че някъде в 6–6,30 часа е починал, защото аз в 7 трябваше да отворя вратата на една жена, която се грижи за майка ми... Отидох при Гого и в момента, в който видях и осъзнах, че си е отишъл, изпищях толкова силно, че изгубих гласа си!... Само устата ми се мърдаше, сякаш беше рибешка.

И оттам-насетне вече нищо не помня...”

разказва за преживения шок от загубата на съпруга си Ева. Впоследствие се оказало, че се е разминала на крачка от операция на гласните струни, тъй като, потънала в мъка, изобщо не обърнала внимание на себе си. В момента вдовицата на Гого се лекува при професор, който я успокоил, че няма да се наложи операционна интервенция и ще се размине само с медикаменти. Предупредил я обаче да внимава, защото не за пръв път губи гласа си. Случило й се и през 1979-а година, докато били на турне с групата във Виетнам. „Виетнамската история”, както я нарича самата Ева, е едно от големите премеждия за нея и Гого, като бардът на „Тоника” отново е до нея. „Съпругът ми беше истински аристократ! Като такъв се роди, като такъв си и отиде. Както тихо живя, така и тихо умря... И както подобава на аристократ, намери начин да ме извади от стаята, за да не ме уплаши. Приспа ме, а когато станах - него вече го нямаше... И аз се питам каква е тази голяма любов, която той е изпитвал към мен?! И аз самата като човешко същество си задавам въпроса:

„Аз заслужавала ли съм я?!“

Господ ми изпрати такъв човек, а аз не успях да се преборя, за да го спася!... А направих всичко, даже повече от всичко!...”, нарежда почернената Ева.

Въпреки ясно поставената диагноза на Гого - латерална миотрофична склероза, за самата нея все още витаят съмнения около причината за смъртта на съпруга й. „Аз лично мога да знам за себе си нещо, но не съм узряла да го кажа. Много отдавна съм имала някакви подозрения, защото действително са ставали много странни неща. Имам си и доказателствата за нещата, които съм видяла със собствените си очи. Но аз самата не мога да си обясня всичко и когато си го избистря, а това ще стане, ще го съобщя по много елегантен начин. Ще излезе един прекрасен роман...”, доверява с лека доза мистериозност Ева. Въпреки че загатва за паранормална искрица в кончината на съпруга си, тя категорично отрича, че има някаква връзка със счупения капак на купата от Сопот, която малко след това изчезва яко дим. „Явно не са ме разбрали правилно, когато тръгнах да обяснявам. За мен бе странно как един капак, тежащ 20 кг, с едно леко бутване падна и се счупи?! А после самата купа не просто е изчезнала ей така, ами бе открадната!”, разкрива още Найденова. Едно от подозренията й е, че масивният трофей може да е задигнат от майстори, докато са преустройвали помещения в дома им в Айтос, когато е трябвало да има място за движение с количката на Гого. ”Така че не се е вдигнала във въздуха! Такива неща не съм виждала, но пък други съм. При това - много страховити...”, загатва леко Ева, но отказва да разкрие на какво точно е попаднал погледът й. Единственото, което добавя, е: „Живеем в отвратителен свят, който сами си създаваме. Търся покой, защото имам нужда да събера себе си. Нещото, което трябва всеки да си спомня, е, че днеска съм аз, утре си ти...”.

Журналист заблудил Найденови за лаймската болест

Едно от неверните писания из медиите е, че Ева Найденова е казала, че „лекарите са убили Гого”, доверява самата тя. „Напротив - казах, че имаме прекрасни лекари! И трябва да внимаваме, за да не ги загубим, защото ще сме загубени ние!”, категорична е вдовицата на легендата от „Фамилия Тоника”. Тя разкри единствено пред „ШОУ” каква всъщност е истината за широко дискутираната „сгрешена диагноза” на Гого. По време на лечението на певеца се прокрадна това, че той всъщност страда не от ЛАС, а от лаймска болест, което впоследствие Ева Найденова опроверга. „Истината е, че бяхме подведени от един възрастен човечец, който дори не беше лекар, а главен редактор на вестник „Здраве” мисля, че беше. Та той твърдеше, че излекувал Буш от лаймска болест и също толкова твърдо казваше, че и Гого ще се пребори с нея. Което е просто пълен идиотизъм!”, разказва Ева. Така, както всеки човек, и те се хванали като удавници за сламка, понеже не разполагали с нищо друго, и тръгнали в грешната посока.

Няма какво да прощавам на Диомов и Костова - за мен те не съществуват!

Ева Найденова признава, че Стефан Диомов и Ваня Костова не са били желани на погребението на Гого, но отрича категорично да е късала съболезнователната им телеграма и да я е хвърлила с думите: „Кажете му да си я носи в гроба!”, след което според мълвата заплашила, че ако се появят, ще ядат шамари. „Те и да бяха дошли, едва ли някой щеше да им обърне внимание! Истината обаче е, че аз не мразя нито него, нито нея. Те за мен са едно бяло петно, което е отминало. Но държа да се знае - на никого не съм обидена и не се сърдя! Просто не искам да общувам с хора, с които нямам нито какво да си кажа, нито пък искам да си спомням, че съм срещала“, категорична е Ева.

За въпросната съболезнователна телеграма тя казва, че е била приета от съвсем друг човек, тъй като тя не била в състояние да стане от леглото след смъртта на съпруга си. „Бях просната и всички съболезнователни телеграми - заедно с президентски, правителствени, от Народното събрание, ги поемаше една жена и те си стоят в документацията на мъжа ми. Така че това са неща, които излизат от някого, който се смята за изключително значим и не може да съществува, без да ги говори. И не се срамува дори и от смърт, за да си позволява да изказва такова мнение. Няма свян дори от смъртта!”, нарежда вдовицата.

Тя не разбира как, след като спряганият за създател на „Тоника” и Ваня Костова са „били помолени да не бъдат на погребението”, защо „не са си замълчали”, а са хукнали да дават интервюта по вестниците. „Някои хора говорят за „последното желание” на съпруга ми, сякаш има „червен телефон” и се свързват с него в отвъдното. Ами ако е така, нека ми го дадат и на мен, че да се свържа с него! Защото искам и аз да чуя мъжа си, мисля, че и той иска...”, коментира иронично Найденова. И отрече Гого да е имал „последно желание” по простата причина, че не е смятал да умира.

Ева опровергава пред „ШОУ” писанията, че съпругът й искал старата „Тоника” отново да се събере и заедно с Диомов и Костова да се качат на сцената. „Истината е, че Гого от 2-3 години не искаше да вижда Диомов! На този човек ние веднъж сме му простили непростимите неща - повече прошки не може да има!... А и не мога да разбера защо трябва да си прощавам с Диомов, като с него толкова отдавна не сме заедно?!”, чуди се певицата. И отново вмята иронично, че има една нейна песен - „Виновна”, която ще иска да звучи на погребението й, защото „имам чувството, че към мен постоянно се вменява някаква вина”.

Ева счита, че точно тези, които най-много приказват, явно не са си простили нещо самите на себе си. И първо трябва да намерят покой в себе си, сами да са убедени, че нямат грешки, и тогава да хвърлят камък. За Диомов Ева казва: „За мен той е едно много отдавна забравено същество! Просто не съществува! И никога няма да съществува! Това е най-добрият начин. Защото аз не правя злини, ами просто забравям. Като „налей ми чаша вино в чаша тънкостенна… но не забрава, ах, не забрава“ (песен на Катя Филипова – б.а.). При мен е ах, забрава и завинаги забрава! Това мога да кажа. Питайте него защо...”. Но самата тя изказва своята позиция. А именно, че Диомов бил човекът, провалил „Тоника” и впоследствие направил нова групичка за „свое собствено полазване”. „Фамилия Тоника“ продължава да съществува и в момента е от четирима души. Съвсем скоро към нас ще се присъедини Емо от „Тоника СВ“, която беше след 85-а година. Той е мой приятел, беше и на Гого, прекрасен човек и музикант. Така че „Фамилия Тоника“ продължава с пълна пара! Сега, с Бог напред, подготвяме много хубави неща, които бяха проект на съпруга ми. И всичко ще бъде с жив оркестър.

Това е прекрасно, защото сега отгоре ще застане човекът, който заслужава - и това е Красимир Гюлмезов. Всичко ще се прави от него, защото това е желанието на мъжа ми – в неговото студио, с неговия оркестър”, разкрива още Ева. И добавя, че не Диомов, а Гого е бил двигателят на абсолютно всичко. „Най-големият успех, който ние сме имали като най-добро нещо, което ние сме се старали да постигнем във вокалното пеене като съвършенство, доколкото ни е дадено свише, беше „Домино”. Това беше неговата голяма болка и голяма радост. Болка от радост. Щастие, че това нещо се е осъществило. Всичко останало просто ще остане в забвение...”, казва още вдовицата на големия певец. Ева Найденова казва, че не се сърди и не мрази никого, просто защото е неспособна на омраза. И, въпреки всичко, цитира едно изречение от филма на Гого: „Когато се говори за „Тоника”, никой не може да отрече безспорно голяма роля на Стефан Диомов, която е имал”. Но, какво се пее в неговата прекрасна песен „Здравей, как си, приятелю?”, „да поемем в две посоки своя път...”. Защото ние просто нямаме път заедно...”.



5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Тоника не е това
25.02.2014 09:26:38
0
0
Като нямате път заедно, наричайте се група "Домино" и престанете да се излагате. Защото такива, каквито сте сега, хората не ви харесват. Те харесват легендата за вас. Но това не сте вие, сегашните, реалните. Не се заблуждавайте.
4.
drag
24.02.2014 11:26:12
1
3
И аз това се питам същото като Възмутена!!! В Рубаят като пяха странно за Ева и компания, но публиката се радва най-много на песните на Стефан Диомов. Като им е толкова омразен защо му пеят песните и трупат пари, благодарение на него?! Ако имат малко достойнство да си пеят тяхната песен за цацата, а не "Здравей, как си приятелю!"
3.
Не-почитател
23.02.2014 21:16:36
2
6
Престанете да превръщате Ева в легенда! Прекалихте вече, какво е това чудо небивало! Няма ли по-злободневни проблеми, толкова деца страдат, други са нещастни, и т.н. Ева и Нейните изповеди! Много важно. Всичко си има мярка! То пък едни певци и певици, я по-кротко!
Чак пък да е толкова важно, как била извикала Ева, че как я лекувал професор, и други безумия.
2.
mi
23.02.2014 19:53:30
1
2
Абсолютно подкрепям коментара на Възмутена
1.
Възмутена
23.02.2014 17:30:18
3
9
Всички знаят, че и "Тоника" и" Тоника св " са създадени от Диомов.Те са съществъвали благодаение него и на неговите песни.Щом той не съществува за нея тогава защо му пее песните??? Защо групата им се казва "Тоника"???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Кралят на крадците ще помага на Боби Михайлов да открие кой обра къщата му Пацо Килията обещал на бившия шеф на БФС да проучи по свои канали кой е извършил удара Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Започва мащабен ремонт на Младежкия дом в Бургас Очакваният резултат е сградата да хаби с над 75% по-малко ток годишно Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Купуваме храна за вкъщи в наши съдове Ще предлагат кутии и бутилки за многократна употреба Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Целта е да се елиминират несъвместимостите Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори