×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Галина Милева, ГЕРБ: МВР да не създава напрежение сред полицаите по границата


Д-р Галина Милева, ГЕРБ: МВР да не създава напрежение сред полицаите по границата
Галина Милева
17 Януари 2014, Петък, 15:40 ч.

Парите им за командировъчни вече са възстановени

„Парите на граничните полицаи, командировани да охраняват българо-турската граница при Елхово, вече са възстановени след намеса на Правния отдел на МВР. Така се сложи край на неприятния казус, който започна през септември миналата година и от които потърпевши бяха служителите на МВР. Надявам се за в бъдеще да не бъдат издавани подобни заповеди от вътрешния министър, водещи до излишно напрежение сред служителите на реда, които са натоварени с отговорната задача да охраняват границата ни и да осигуряват масирана охрана пред парламента”. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас д-р Галина Милева по време на парламентарния контрол днес.

Тя постави въпрос пред към министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев относно връщане на суми, изплатени на гранични полицаи, командировани в Елхово.

„В началото на октомври 2013 г. в медиите бе изнесена информация, свързана с гранични полицаи в Елхово, които са били командировани от Бургас и от вътрешността на страната да охраняват българо-турската граница. Получена е заповед от МВР, в която се казва, че трябва да върнат вече преведени суми за командировъчни. Мотивът е, че парите за нощувка се намалят от 40 на 20 лв. Сумите са били преведени по сметките на командированите служители в края на месец септември, дни преди да заминат за границата. Непосредствено след това те са били уведомени за новата заповед, последвал е отказ от тяхна страна да върнат средствата и се е стигнало съгласие с ръководството на Гранична полиция парите да не бъдат върнати. След края на командировката, граничните са представили фактури за хотелите. Няколко дни след това вече им е наредено да връщат по 580 лв. на човек”, коментира д-р Милева.

Тя обясни, че проблемът с командировъчните съществува само за групата, която е била пратена на 02.10.2013 г. „Липсваше официална информация по случая въпреки изпратени запитвания от журналисти до пресцентъра на МВР. По време на свое посещение в Елхово министър Йовчев е заяви пред представители на медиите, че не е запознат с проблема”.

От трибуната на НС днес министърът на вътрешните работи потвърди, че казусът с командировъчните вече е приключил, като МВР е върнало парите, които гранични полицаи бяха принудени да възстановяват.


В категории: Политика


12
Коментара
Флагман.БГ Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда 21/05/2024, Вторник 11:32 0
12
Коментара по темата
12.
Гъдю
18.01.2014 19:32:15
0
1
Много пияна жена
Пие, няма мярка
Казваш, че е от Кубрат, нали?
11.
Гъдю
18.01.2014 19:32:05
0
0
Много пияна жена
Пие, няма мярка
Казваш, че е от Кубрат, нали?
10.
Гъдю
18.01.2014 19:31:48
0
0
Много пияна жена
Пие, няма мярка
Казваш, че е от Кубрат, нали?
9.
Гъдю
18.01.2014 19:31:43
0
0
Много пияна жена
Пие, няма мярка
Казваш, че е от Кубрат, нали?
8.
Гъдю
18.01.2014 19:31:30
0
0
Много пияна жена
Пие, няма мярка
Казваш, че е от Кубрат, нали?
7.
Гъдю
18.01.2014 19:31:13
0
0
Много пияна жена
Пие, няма мярка
Казваш, че е от Кубрат, нали?
6.
ККК
17.01.2014 22:55:16
0
2
Удари джакпота Галинке, два мандата депутат,,след това и кото да става парата я направи--- пенсия -таванска ,---------,граничарите ли,,, загрижена си,,хай -стига бе,, ни мъ разсмивай.
5.
офцъ
17.01.2014 17:52:37
1
4
ама офца, що не си гледаш труповете в болницата, тръгнала да дава мнение. Къде беше докато ГЕРБ рекетираше хората и бизнеса в Бургас?
4.
дидо
17.01.2014 17:09:14
0
1
До Д-р Милева въпроса към Министър Йовчев би трябвало да е следния защо командировани от Бургас в Болярово по заповед трябва да нощуват в Ямбол в хотел платен от МВР и да ги извозват до Болярово със служебен транспорт. Справка Бургас-Болярово 70км Ямбол-Болярово 70км. п.с. от 08.11.2013г. до днес а и по настоящем това продължава плащат се излишни нощувки който не се ползват полицайте си пътуват всеки ден с личен транспорт ,а х-л Тунджа опъва ДЪРЖАВНИ пари за празни стаи.
3.
siv
17.01.2014 16:13:15
0
1
далаверите са на всички нива и всички смучат здраво а на ченгетата им се взима акъла . горското изписва дърва за огрев на постовете и се крадат преди доставката . пишат 1000 кубика а доставят по малко разликата се продава и така нататък . хотелите всеки ден са задължени да зареждат стаите със санитарни материали но камериерките като научат кой кога е на работа крадат тези неща и никой не разбира ................ куче влачи диря няма
2.
gruh
17.01.2014 16:03:40
0
3
Тези командировки са златна кокошка за някой в мвр и техни приближени . Полицаи живеещи в грудово баха настанени в сарафово и от там бяха извовани до гпу болярово ... кому е нужно да се харчат пари за нощувки и транспорт след като тези служители живеят на една крачка от гпуто ... няма ли кой да провери на това нямане ...
1.
police
17.01.2014 15:57:22
0
2
Ако беше само това ... ако знае г-жа Милева колко часа е една смяна и колко зачитат от мвр не ми се коментира . Когато има зор ръководството сваля звезди но когато дойде ред да се плаща почват проблемите . Оказва се че пътят от хотелите до гпу то и обратно което е два часа не се обезщетява понеже не било работни часове ... какво е разхотка за кеф ли е ??? Ако нещо се случи по пътя как ще се оформи в документа за злополука ...след като бе установено че заловиха шофьор на такъв автобус с над 2 промила пиян ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език 
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори