×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Декември 2013 г.: Касоразбивачи обират ресторант „Златна котва”, арестуваха бандата на Малкия Рижа


Декември 2013 г.: Касоразбивачи обират ресторант „Златна котва”,  арестуваха бандата на Малкия Рижа
На 9 декември двама маскирани разбиха касата на ресторант „Златна котва” /виж видеото/. Откраднаха над 8000 лева. Собственикът Валентин Димитров обяви награда от 12 000 лева за този, който разпознае крадеца
13 Януари 2014, Понеделник, 14:08 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА снимки Архив

Няколко екшънa и зрелищни полицейски ареста белязаха последния месец от 2013 г.

Декември 2013 година започна с трагичната новина за смъртта на идола на милиони по света актьор Пол Уокър. По ирония на съдбата героят от филма „Бързи и яростни”, който се справя с всяка една ситуация на пътя, изгоря жив след катастрофа. В порше-то бил с приятеля си Роджър Родас.

Инцидентите на пътя не подминаха и Бургас. Катастрофа в центъра на града  като по чудо не отне поредна жертва. На 3-ти декември опел "Вектра" отне предимство на малък Фиат с ямболска регистрация на едно от най-оживените кръстовища. От инцидента Опелът се преобърна върху тротоара, за щастие нямаше пешеходци .


За щастие на тротоара на бул. "Христо Ботев" нямаше пешеходци

През декември излезе присъда на втора инстанция на извергите от бургаското село Маринка  – 54-годишният Георги Гочев и възлюбената му циганка Стоянка Тодорова, които изнасилвали непълнолетни момичета с флакони от дезодоранти, поилки за птици, пъхали им в гениталиите четка за баня, биели ги с прътове и стирки. Бургаският окръжен съд увеличи присъдите на двамата изроди. Георги и Стоянка ще търкат наровете 7 години, а не 5, както Районният бе решил. Жестокостите, прилагани върху 4-те момичета, шокираха жителите на едно от най-хубавите бургаски села. Къщата на ужасите в село Маринка е обявена за продажба, но засега не са се явили кандидати.

Циганските набези по бургаските язовири продължиха с пълна сила до Никулден. На 4 декември десетки бракониери бяха изловени край бургаското езеро Мандра и отведени в колона към ареста, охранявани от въоръжени спецполицаи. Единствено Флагман.бг ви предостави уникални кадри от екшъна . Близо 15 цигани бяха задържани при грандиозната акция. Групата беше спипана с лодките във водата. Бригада беше отведена до полицейския микробус за арестанти в индианска нишка.


Циганите - бракониери, арестувани в индианска нишка

Положението в първите дни на декември край Мандра бе взривоопасно. Само от циганите братя Фратеви бе задържана 600 кг риба.

На 5-ти декември въоръжен обир вся паника в центъра на Бургас. Двама маскирани с пистолет нахлуха в златарско ателие „Весимир” на улица „Александър Велики” 2, което се намира до търговски център „Пиргос Стил”. Оказаха се пишман крадци, единият изтърва пълнителя, а по-късно бе догонен от собственик на съседен магазин.


Продавачката на златарско ателие „Весимир” все още е в стрес

На 9 декември след дълго боледуване почина жената на Жельо Желев – Мария Желева , която бе погребана в родното си село Грозден, община Сунгурларе.

Същия ден зрелищна акция на спецполицаи в центъра стресна бургазлии. Униформените затвориха улиците около Математическата гимназия, натръшкаха по очи и закопчаха с белезници двама души на метри от училището -  криминално проявени бургазлии – Ивайло Славов, 31-годишен и Мирослав Чавдаров, 30-годишен. Обвинени са за няколко кражби.

Същият ден бе обрана касата на ресторант „Златна котва” . Флагман.бг ви представи ексклузивно видео от бруталния обир. На него се вижда ясно целият екшън на 9 декември т.г. в 4.30 часа. Крадците бяха подготвени с инструменти, тапа за трезори и чукове /виж видеото/. Собственикът на ресторант „Златна котва” Валентин Димитров обяви награда, парична сума от 12 000 лева, за този който разпознае крадците. Можете да се обаждате на телефон 0878 88 42 77, тъй като все още не са разпознати бандитите.

В началото на декември 2-годишният Йордан от село Дрянковец, бе пребит от мащехата си Ганка с метла. Детето бе в кома седмици и по-късно почина във варненска болница. Срещу свирепата жена, която е и бременна, е повдигнато обвинение.

На 12 декември гръмна скандал - Бургас отпадна от състезанието за „Културна столица на Европа”. Резултатите разочароваха бургазлии, тъй като целият регион се включи с подкрепа на кандидатурата, бяха организирани множество ефектни културни събития, а морският град беше сочен като един от фаворитите. Впоследствие стана ясно, че сред журито е имало и членове с лични пристрастия /виж тук /.

Във фаталния петък 13 четирима работници бяха обгорени в ЛУКойл Нефтохим при волтова дъга. Двама от тях имаха тежки изгаряния и бяха транспортирани в специализираната клиника във Варна. 51-годишният Валентин Стоянов, който беше с най-тежки изгаряния при инцидента в  „ЛУКойл Нефтохим”, издъхна навръх Коледа в болницата във Варна.

На 16 декември тежка катастрофа с бус на озеленителна фирма като по чудо не взе жертви /виж подробности /.

Ден по-късно спецмагистратите и колегите им от МВР разбиха групировка, която месеци наред е раздавала кредити на крайно нуждаещи се граждани, а след това ги е притискала да стената с кожодерски лихви. Кликата е действала в Ямбол и Бургас. 20 души бяха арестувани в мащабната полицейска операция. Сред тях бе Симеон Стоянчов - Малкия Рижа . В хода на разследването стана ясно, че небезизвестната бургаска силова групировка "Рижите" е част от лихварите на Кредилайн, работили от 1 януари 2009 г. до 10 март 2013 г. Една част от биячите били също на трудови договори във финансовата къща, регистрирана легално като такава в Централния кредитен регистър. Рижата и аверите му станаха клиенти на Специализираните съд и прокуратура.

 
Рижата /на снимката/ и аверите му станаха клиенти на
Специализираните съд и прокуратура


Декември 2013 г. ще го запомним и с гаврата с работниците от Бургаски корабостроителници , които бяха изхвърлени на улицата в навечерието на Никулден без един лев. Последваха ежедневни стачки.

На 19 декември директорът на РИОСВ-Бургас Добринка Стоилова бе освободена от поста. Ден преди това - във вторник, Флагман.Бг публикува разтърсващото разкритие за разрешението, което Стоилова е дала на дървопреработвателното предприятие "Кроношпан" да вдигне мощностите си с 50% - без ОВОС. Само Флагман написа истината за скалъпения от нея конкурс за лодките на река Ропотамо, който трябваше да обслужи неин приближен.

На 19 декември екшън се разигра на една от централните бургаски улици "Цар Калоян". Луксозно "Ауди" влезе в магазин за чорапи, разположен на номер 104 / виж подробности/.

На 23 декември се проведе извънредно Общо събрание на акционерите на Слънчев бряг АД, на което се гласува новия Съвет на директорите. До 11.30 часа същия ден в поканите към акционерите фигурираше единствено предложението на държавата за СД, в което влизаха Йордан Георгиев, Евгений Мосинов, Светлодара Петрова, Валентин Михалев и Румен Кулев. Минути по-късно се разигра пълен цирк. Представителят на държавата - Любомир Илиев стовари като гръм от ясно небе, че всъщност има промяна. Както Флагман.бг пръв писа, името на Веселин Маринов бе изненадата за деня. Той и Таня Иванова Власиадо застанаха в борда на мястото на Евгени Мосинов и Валентин Михалев /виж изказването на адв. Мосинов /.

Така се стигна до отхвърляне на първия състав на борда на директорите и до приемане на новия. В началото на 2014 г. се оказа, че този борд всъщност е незаконен. До този момент в сила е Съвета на директорите, избран от правителството на ГЕРБ.

Виж видеото от бруталния обир на ресторант "Златна котва":




В категории: Животът


1
Коментара по темата
1.
Мхм
14.01.2014 09:09:55
0
1
Много интересен обзор на МИНАЛОГОДИШНИТЕ новини.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се време във вярност на арабски благородник Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се време във вярност на арабски благородник Овдовялата хашемитска принцеса е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II - принц Гази бин Мохамед Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин
Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори